Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ 
Τα νέα της πόλης μας

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

 

Το απόγευμα της Δευτέρας (11/12), στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Ν. Ιωνίας, πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα Χριστουγεννιάτικη Λογοτεχνική Εκδήλωση, με θέμα: «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: Σκιάθος 1906 «Ανθός Γιαλού».», σε επιμέλεια, και απόδοση της Λογοτέχνη, τέως Γ.Γ. της Πανελλήνιας Ένωσης κ. Μυρτώς Κλεάνθους-Τσαούση (η οποία δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στο δρώμενο, καθώς της προέκυψε μια απρόοπτη ρήξη φωνητικών χορδών), που ερμήνευσαν υπό μορφή θεατρικού αναλογίου η Επιμελήτρια Λογοτεχνικών Κειμένων και ηθοποιός κ. Γαβριέλλα Αρώνη-Νιώτη και η ηθοποιός κ. Ανθή Βαφειαδάκη.

 

Την εκδήλωση προλόγισε η κ. Ανθή Βαφειαδάκη, η οποία στη συνέχεια ανέγνωσε ένα κατατοπιστικό βιογραφικό του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Ο Παπαδιαμάντης είναι ο πρώτος κοινωνιστής της Ελληνικής Λογοτεχνίας» κι ακόμη διάβασε ένα επίκαιρο απόσπασμα από έργο του σπουδαίου Σκιαθίτη λογοτέχνη.

Κατόπιν, η κ. Γαβριέλλα Αρώνη-Νιώτη ανάγνωσε επιπλέον αποσπάσματα από το έργο του Παπαδιαμάντη και στη συνέχεια η κ. Βαφειαδάκη διάβασε μια προσωπική μαρτυρία του σπουδαίου Μεσολογγίτη ποιητή Μιλτιάδη Μαλακάση για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.

 

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μουσική από τη Σκιάθο και συνεχίστηκε με την ανάγνωση και άλλων αποσπασμάτων από το έργο του Παπαδιαμάντη, ενώ ακολούθως υλοποιήθηκε το κύριο μέρος της εκδήλωσης, με την κ. Αρώνη-Νιώτη να διαβάζει με θεατρικό τρόπο το έργο «Άνθος γιαλού.».

Ακολούθησε μία όμορφη μουσική ανάσα και αμέσως μετά η κ. Βαφειαδάκη διάβασε μία εξαιρετική απόπειρα σκιαγράφησης του έργου: «Στο Χριστό στο κάστρο», που είναι μία από τις πασίγνωστες χριστουγεννιάτικες ιστορίες του Παπαδιαμάντη.

Ακολούθησε η απαγγελία ενός πολύ ωραίου ποιήματος, με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Ήρθα στην πόρτα σου Χριστέ», από την κ. Αρώνη-Νιώτη, και η λογοτεχνική βραδιά ολοκληρώθηκε με μία εξαιρετική ηχογράφηση της αείμνηστης Δόμνας Σαμίου, που περιελάμβανε κάλαντα από τη Σκιάθο, ερμηνευμένα από μικρά παιδάκια, εισάγοντας τους παρευρισκόμενους στο κλίμα των Χριστουγέννων.

 

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, που απόλαυσαν μία όμορφη Χριστουγεννιάτικη Λογοτεχνική Βραδιά, διακρίναμε την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, τον Πρόεδρο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας και Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας (Ο.Π.Σ.Ε.) κ. Λουκά Χριστοδούλου και τον Πρόεδρο της ΔΙΑ.Π.Ε. κ. Γιάννη Δαρμογιάννη.

 

Παναγιώτα ΣούγιαΚαταχωρήθηκε την: 30/12/2017
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!