IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΣΩΡΕΙΑ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ 10ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ 
Τα νέα της πόλης μας

ΣΩΡΕΙΑ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ, ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ 10ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

του Απόστολου Σαλονικίδη

Σωρεία ερωτήσεων, ψηφισμάτων και έντονες αντιπαραθέσεις, ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της 10ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ν. Ιωνίας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (8/5), στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης μας.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΝΟΥΡΗ

Η διαδικασία υποβολής ερωτήσεων ξεκίνησε, με πρώτο τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Παναγιώτη Μανούρη να παίρνει τον λόγο, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Να αποφασίσουμε πριν το καλοκαίρι να κάνουμε το Δ.Σ. για να συζητήσουμε για τον νέο «Καλλικράτη». Κάποια στιγμή, πριν τις διακοπές (νομίζω ότι θα υπάρξουν εξελίξεις σύντομα), να πούμε τη γνώμη μας, να πούμε λίγα πράγματα, να υπάρξει μια δέσμευση. Μη το κάνουμε αργότερα και λείπει ο κόσμος, τέλος Ιουλίου. Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι, υπάρχει αρκετό υλικό πλέον, υπάρχουν προσανατολισμοί, στους οποίους κινείται και η Επιτροπή, αλλά και οι πολιτικοί φορείς (οι αυτοδιοικητικοί φορείς ως επί το πλείστον) και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να πούμε τις γνώμες ο καθένας και να αποφεύγονται κινήσεις έντασης, όπως γίνονται, ανάμεσα σε μέλη, σε ομάδες τις Κ.Ε.Δ.Ε., που σφάζονται μεταξύ τους, ή και με την παραπληροφόρηση που ακούμε κάθε φορά, ο ένας λέει το δικό του, ο άλλος το δικό του. Το θέμα άνοιξε. Από τη στιγμή που άνοιξε το θέμα, πρέπει να ειπωθούν απόψεις. Και πρέπει να ξεκινήσει η κουβέντα μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε μόνο σε επίπεδο Κ.Ε.Δ.Ε. . Το λέω με την έννοια ότι ακόμα κι εκεί παίρνονται αποφάσεις, χωρίς να έχουν ενημερωθεί τα Δ.Σ. . Και, βέβαια, αρχίζει το μπέρδεμα.».

Στη συνέχεια, ο κ. Μανούρης, ρώτησε μεταξύ άλλων: «Αν έχουμε ενημέρωση σχετικά με την παραλαβή των κερκίδων του Σταδίου. Πότε υπολογίζουμε περίπου;», καθώς και: «Για τα έργα της Περιφέρειας και το κλείσιμο του έργου της Γεωθερμίας», κι ακόμη επανήλθε στο ζήτημα της κατάχρησης, που παρατηρήθηκε στο ταμείο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Ξέρω ότι αυτή τη στιγμή γίνεται μια προσπάθεια να δοθούν τα στοιχεία, αλλά πρέπει να πούμε ένα χρονοδιάγραμμα να δοθεί αυτό το πόρισμα από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τις Σχολικές Επιτροπές. Να δοθεί και στους επικεφαλής και στους δημοτικούς συμβούλους, για να ξέρουμε τι ακριβώς έγινε, μέχρι να προχωρήσει η διαδικασία, η οποία έχει δρομολογηθεί. Είχαμε πει και την άλλη φορά ότι έχει βγει. Αυτό καλό θα είναι, για να μη συζητιέται, να δοθεί!».

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Απαντώντας στο αίτημα του κ. Μανούρη να διεξαχθεί σύντομα Δ.Σ. με θέμα τον νέο «Καλλικράτη», ο Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Χρήστος Αναμουρλόγλου, διευκρίνισε πως: «Σχετικά με το Συμβούλιο για τον νέο «Καλλικράτη» και τις προτάσεις μας, θα γίνει άμεσα, στις αρχές Ιουνίου.», ενώ στα υπόλοιπα ερωτήματα του κ. Μανούρη, για τα τεχνικά έργα, ο κ. Γκότσης απάντησε πως: «Σε περίπου έναν μήνα ελπίζουμε θα έχει αρχίσει η παράδοση των κερκίδων. Πιθανά πρώτα για χρήση, μέχρι να ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία. Για τη Γεωθερμία φαντάζομαι ότι κι εκεί βρισκόμαστε προς το τέλος. Γίνονται η δεξαμενή που χρειάζεται μαζί με τις δεξαμενές που χρειαζόμαστε εμείς για το πότισμα και την πυρόσβεση.

Για τα υπόλοιπα έργα της Περιφέρειας, έχει δημοπρατηθεί και άνοιξαν οι προσφορές για την πεζογέφυρα. Την πήρε η εταιρεία που μας κάνει τη Γεωθερμία. Για τα άλλα, άλλαξαν κάποιες ερμηνευτικές εγκύκλιοι και θα υπάρξει μια καθυστέρηση στα δύο έργα των ομβρίων.

Για το Ο.Τ. 150(νέο δημοτικό parking) περιμένουμε κάποιες παρατηρήσεις από την Υπηρεσία μας, κι εκεί τελειώνουμε και μ’ αυτό και πάμε για προγραμματική σύμβαση.», ενώ για το πόρισμα του ελέγχου στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, ο κ. Δήμαρχος είπε πως: «Για το άλλο, το πόρισμα, είχα πει και σε ένα προηγούμενο Δ.Σ., ότι ο Επιθεωρητής της Δημόσιας Διοίκησης είπε ότι θα το δώσει όταν ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία. Τον ρώτησα, επειδή εδώ είπε κάποιος συνάδελφος, ότι αν μπορούμε αυτό που ετοίμασε ο Γυπαράκης(λογιστής) κ.τ.λ., και μου είπε «όχι, είναι διαδικασία της έρευνας που γίνεται, θα προσπαθήσω -τελειώνω μια μεγάλη υπόθεση που έχω- όσο το δυνατόν πιο σύντομα να το δώσω.». Αλλά αυτή τη στιγμή δεν δίνεται.».

Για το ίδιο ζήτημα, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Σχολικών Επιτροπών, κ. Παναγιώτης Κωστάκης, πρόσθεσε πως: «Επίσης, πριν από μία εβδομάδα μου ζήτησε ο Εισαγγελέας πρόσθετα στοιχεία του κ. Σπράου (τ. πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής) που αφορούν εγγραφές που γίνανε σε βιβλιάρια, σε τέτοια. Του είχαμε δώσει μέχρι τέλος Ιουνίου, υπήρχε άλλη μια εγγραφή, τι δώσαμε κι αυτή.».

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΘΩΜΑΪΔΟΥ

Κατόπιν, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής», κ. Δέσποινα Θωμαΐδου έλαβε τον λόγο, λέγοντας πως: «Θα ήθελα να ρωτήσω για την τοπική συγκοινωνία μας και κυρίως για τη γραμμή που έχουμε στην Αλσούπολη. Έχουν παρατηρηθεί πολλά ωράρια, που δεν εκτελούνται, και σε μία γραμμή είναι μονίμως χαλασμένο. Θα ήθελα πληροφόρηση αν είναι από τα καινούργια, αυτά που έχουμε μισθώσει, και τι γίνεται;».

Ακόμη, η κ. Θωμαΐδου ρώτησε τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. και δημοτικό σύμβουλο, κ. Σπύρο Αμανατίδη, αν: «Υπάρχουν πολλά προβλήματα στον χώρο που παίζει ο Α.Ο. Περισσού. Δημιουργούνται προβλήματα από ζώα, που μπαίνουν μέσα και δημιουργούν προβλήματα στους αγώνες, υπάρχουν προβλήματα όσον αφορά τον τεχνικό εξοπλισμό που δεν έχει εγκατασταθεί, αν τα γνωρίζετε όλα αυτά και αν προτίθεστε να κάνετε κάτι;».

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Απαντώντας στην κ. Θωμαΐδου, ο  δήμαρχος κ. Γκότσης ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Έχουμε μισθώσει κάποια παλιά, με τα οποία έχουμε πολύ συχνά προβλήματα. Αυτό της Αλσούπολης είναι πολλές μέρες που είναι χαλασμένο. Δυστυχώς δεν λειτουργεί. Τώρα, το πήγε σε άλλο συνεργείο η Υπηρεσία, μήπως και τυχόν το φτιάξουμε. Απλά, δεν αντιμετωπίζεται η κατάσταση με αυτόν τον τρόπο και σκεφτόμαστε να προχωρήσουμε πιθανά σε αγορά καινούργιων αυτοκινήτων, και μέχρι τότε θα κάνουμε ένα αίτημα στον Δήμο της Φιλαδέλφειας, ο οποίος έχει τρία λεωφορεία και ελλείψει οδηγών δεν τα χρησιμοποιεί, μήπως μας παραχωρήσει ένα ή δύο για να μπορούμε να λειτουργούμε κι εμείς.».

Επίσης απάντησε στο δεύτερο ερώτημα ο κ. Αμανατίδης πως: «Δεν έχω καμιά καταγγελία συγκεκριμένη από τον κόσμο. Γιατί, ως συνήθως, το παραμικρό να υπάρξει στους χώρους, πρώτα παίρνουν τηλέφωνο τον Ο.Π.Α.Ν. . Θα το δούμε το θέμα και θα σας απαντήσουμε.».

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΟΥΚΑΛΑ

Αμέσως μετά, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», κ. Παναγιώτης Τσουκαλάς, έλαβε τον λόγο, λέγοντας πως: «Είναι πολύ σύντομο το ερώτημα. Αφορά την υλοποίηση αποφάσεων του Δ.Σ. για το Ο.Τ. 445, είναι το οικόπεδο που είναι απέναντι από τον Η.Σ.Α.Π. του Περισσού, και που όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη(Ιωνικό πάρκο από την Μητρόπολη). Λέμε, λοιπόν, ότι αρκετές φορές, και στο παρελθόν αρκετά χρόνια, με διαφορετικές δημοτικές αρχές μάς είχε απασχολήσει το ζήτημα αυτό και πώς θα αξιοποιηθεί ο χώρος, που καταλαμβάνει αυτό το Οικοδομικό Τετράγωνο με τη δέσμευση και τη διαμόρφωσή του σαν κοινόχρηστου χώρου. Αυτό ήταν το κύριο ζήτημα που μας απασχολούσε. Και επειδή οι τελευταίοι σχεδιασμοί του Δήμου σχετικά με το θέμα αυτό, παλιότερα δηλαδή, εκφράζανε μία γενικότερη συμφωνία και διαχρονικά να γίνει κοινόχρηστος ο χώρος, αυτές δεν έχουν υλοποιηθεί, παρά το γεγονός ότι μπορεί να υπήρχαν και διαφορετικές προτάσεις. Αντίθετα, μετά από ενημέρωση που είχαμε και δημοσιεύματα που υπάρχουν, προκύπτει ένας γενικότερος επανακαθορισμός των χρήσεων και των δραστηριοτήτων που σχεδιάζονται κύρια από επιχειρηματικά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή, που, όμως, σαφώς προοιωνίζουν αρνητικές εξελίξεις για τον Δήμο και τους κατοίκους του Δήμου μας. Ο οποίος έπρεπε να παρέμβει με τις δικές του προτάσεις και να απαιτήσει ο χώρος να μείνει ελεύθερος. Γι’ αυτόν τον σκοπό φέραμε το ζήτημα αυτό. Ζητάμε να ενημερωθούμε σε προγραμματισμένη βάση, όχι σήμερα, να γίνει κάποια ενημέρωση. Κι όταν λέμε σε προγραμματισμένη βάση: να έρθει το θέμα αυτό, να υπάρξει αναλυτική σχετική συζήτηση, δημόσια τοποθέτηση της δημοτικής αρχής, να παρθούν τα άμεσα και αναγκαία εκείνα μέτρα, που θα διασφαλίσουν κατά τη γνώμη μας τα συμφέροντα του Δήμου και των κατοίκων της περιοχής.».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Απαντώντας στον κ. Τσουκαλά, ο δήμαρχος κ. Γκότσης είπε πως: «Υπάρχει μια πρόταση, είναι γνωστό, από τη μεριά της Μητρόπολης, που της έχει παραδοθεί ο χώρος. Νομίζω ότι έχουν ενημερωθεί όλες οι παρατάξεις. Κάναμε και μία συζήτηση με τους κατοίκους, η οποία ήταν μαζική. Και στο επόμενο Δ.Σ. θα έρθει μια πρόταση από τον Δήμο, από τη δημοτική αρχή, για να συζητηθεί, με βάση και τις παλιές μας απόψεις και την πρόταση την καινούργια που υπάρχει. Στο επόμενο Δ.Σ. θα είμαστε έτοιμοι να φέρουμε την πρόταση.», ενώ στην εκ νέου διευκρίνιση που ζήτησε ο κ. Τσουκαλάς σχετικά με το αν: «Θα υπάρξει απόφαση δηλαδή; Θα καταλήξουμε σε απόφαση;», ο κ. Γκότσης απάντησε καταφατικά.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΙΔΗ

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης («Ελπίδα για τη Νέα Ιωνία-Π.Α.Κ.»), λέγοντας πως: «Για τις Σχολικές Επιτροπές και για το σκάνδαλο που έγινε, ο κ. Μανούρης έκανε μια ερώτηση, αλλά η απάντηση που δίνει ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή θεωρώ ότι εμένα δεν με ικανοποιεί. Εμάς δεν μας ικανοποιεί και την παράταξη, γιατί δεν μπορεί ένας διοικητικός υπάλληλος να απαγορεύει να δίνεται το πόρισμα, που εμείς βάλαμε έναν λογιστή, εμείς του αναθέσαμε, να ενημερώσει τη δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο. Δεν είναι Εισαγγελέας να απαγορεύει. Ένα είναι αυτό. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι ο κ. Κωστάκης είπε από την αρχή ότι θα μας δώσει μια πλήρη αναφορά σε χαρτιά τι εκκρεμότητες υπάρχουν στις Σχολικές Επιτροπές. Κι αυτό δεν έχει γίνει. Δεν θεωρούμε ότι αυτά είναι τυχαία, που δεν απαντάτε, δηλαδή. Θεωρούμε εμείς σαν παράταξη ότι κωλυσιεργείτε και παρακωλύετε την πλήρη ενημέρωση και τη διαφάνεια πάνω σε αυτό το ζήτημα. Εμείς ως τότε, ως παράταξη, δεν θα ψηφίζουμε τίποτα που θα έρχεται σε σχέση με τις Σχολικές Επιτροπές. Γιατί ακριβώς δεν ενημερώνετε. Και, μάλιστα, λέω τη λέξη: μας εμπαίζετε, μας δουλεύετε. Θέλουμε, λοιπόν, να μας απαντήσετε με σαφήνεια τι θα κάνετε. Αλλιώς, σε επόμενο Δ.Σ., θα φέρουμε πρόταση και θα καλέσουμε όλη την αντιπολίτευση, σε αυτό το κείμενο που θα φέρουμε για να συζητήσουμε, και θα πάρουμε και το δείγμα των απολογισμών όλης της θητείας σας, που δεν κάνατε κανέναν απολογισμό στις Σχολικές Επιτροπές, να το φέρουμε θέμα στο Δ.Σ. και να παρθούν αποφάσεις. Ένα ζήτημα είναι αυτό.

Το δεύτερο ερώτημα που θέλω να κάνω είναι: τον Γενάρη, στην Ποιότητα Ζωής αποφασίστηκε να γίνει εμβολιασμός για 5000 ευρώ σε νεραντζιές. Η Οικονομική Επιτροπή πήρε απόφαση γι’ αυτά τα χρήματα, για να δοθούν, και μέχρι σήμερα, που περνάει ο καιρός ουσιαστικά των εμβολιασμών, ο κ. Κανλής, τον παίρνω τηλέφωνο και με γράφει. Και επειδή με γράφει, θέλω να δώσει μία απάντηση: τι έχει κάνει γι’ αυτή την ιστορία κι αν κάνει ο ίδιος κουμάντο ή κάποιος άλλος;

Το τρίτο ερώτημα: ήρθαν και προσλήφθηκαν με οκτάμηνα στην Κοινωνική Υπηρεσία, και ορισμένοι τοποθετήθηκαν στα σχολεία. Και λέει, λόγω του καλοκαιριού, τα οκτάμηνα αυτά γίνονται επί της ουσίας εξάμηνα. Είναι πραγματικό αυτό, ότι από οκτάμηνα θα γίνουν εξάμηνα επειδή θα κλείσουν τα σχολεία; Είναι ή δεν είναι; Κι αν είναι, αφού πάρθηκαν για οκτάμηνα, δεν μπορούν κάπου αλλού να απασχοληθούν τα συγκεκριμένα άτομα, π.χ. στην κατασκήνωση;».

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Απαντώντας στο ερώτημα του κ. Χατζησαββίδη για το πόρισμα του ελέγχου στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, ο κ. Γκότσης απάντησε πως: «Για το πόρισμα: δεν ξέρω, προφανώς ο Επιθεωρητής, Εισαγγελέας δεν είναι. Αλλά ο λογιστής, τον βάλαμε εμείς να βοηθήσει τον Επιθεωρητή να τελειώσει γρήγορα τον έλεγχο. Αν αφήναμε στον Επιθεωρητή να κάνει τη δουλειά που έκανε ο λογιστής, θα κάναμε χρόνια. Επομένως, είναι διαδικασία δική του. Το κατάλαβες; Είναι δική του διαδικασία. Βάλαμε, λοιπόν, αναθέσαμε σε έναν λογιστή να κάνει τον έλεγχο, για να συντομεύσουμε τη διαδικασία ολοκλήρωσης του πορίσματος. Είναι δική του δουλειά. Δουλειά που θα έκανε αυτός την κάνει ένα υπάλληλος, να βοηθηθεί. Κι αυτός θα κάνει έλεγχο σε αυτό που έκανε ο υπάλληλος. Αυτή είναι η διαδικασία. Επομένως, τώρα, βρισκόμαστε στη διαδικασία του να φτιαχτεί το πόρισμα. Και είπε ότι αυτό δεν ανακοινώνεται. Είναι απλό. Τώρα, αν θέλετε εσείς, σε κάθε συμβούλιο να το συντηρείτε, συντηρήστε το. Πιο νωρίς δεν γινότανε. Το συζητήσαμε, κάναμε τις νομικές διαδικασίες που έπρεπε να κάναμε, προχωρήσαμε στο να γίνει αυτός ο έλεγχος, είναι στα χέρια του Επιθεωρητή. Τώρα, αν έχει και θέση Εισαγγελέα, δεν ξέρω. Είπε: «Δεν γίνεται αυτό, πριν εγώ πω ότι είναι έτσι τα πράγματα.».» κι ακόμη, αναφερόμενος στο ερώτημα για τους συμβασιούχους, απάντησε πως: «Για τα εξάμηνα και οκτάμηνα, δεν χάνουν τη δουλειά τους. Υπάρχει δυνατότητα σε κάποιες ειδικότητες, που δουλεύουν στα σχολεία, να παραταθεί. Είναι οκτάμηνη η δουλειά, δεν είναι εξάμηνη.».

Ακολούθως, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, κ. Χρήστος Κανλής, απαντώντας στο ερώτημα του κ. Χατζησαββίδη σχετικά με τους εμβολιασμούς των νεραντζιών, απάντησε πως: «Κατ’ αρχήν να πω ότι ο εκάστοτε Διευθυντής τηρεί τις εντολές της Διοίκησης αφενός, εκτός αν ο κ. Χατζησαββίδης μιλάει για δικιά του εμπειρία διοίκησης, αφετέρου υπήρχε απόφαση της Ποιότητας Ζωής ήταν να εγγραφούν στον προϋπολογισμό 5000 ευρώ για μπολιάσματα. Πράγμα που έγινε. Δεν υπήρχε απόφαση της Ποιότητας Ζωής να γίνουν μπολιάσματα. Αυτό είναι υπό διαπραγμάτευση και υπό συζήτηση. Έχω μπροστά μου δύο ανακοινώσεις των Διευθύνσεων Πρασίνου του Δήμου Κορυδαλλού και του Δήμου Αθηναίων, οι γεωπόνοι των οποίων υποστηρίζουν με πολύ επιστημονικά επιχειρήματα ότι είναι άκρως αντιεπιστημονικό να μπολιάζονται συστηματικά οι νεραντζιές σε αστικούς ιστούς. Παρόλα αυτά εγώ έκανα μια επαφή με τον Δήμο Ηρακλείου, που έκανε ένα μικρό μπόλιασμα σε 100 περίπου κομμάτια, σε 100 ρίζες νεραντζιών, ακόμη δεν υπάρχει αποτέλεσμα, οπότε είναι λίγο άσκοπο, δηλαδή δεν έχουμε κάποιο θετικό δείγμα. Το μέγιστο που μπορείς να πετύχεις αν μπολιάσεις 100 δέντρα είναι τα 70 να επιζήσουν. Εγώ σκέφτομαι να το κάνουμε σε πιο μικρό ποσοστό, να το κάνουμε πειραματικά, νομίζω ότι αυτή είναι η πιο σωστή κίνηση αρχικά, παρά να πάμε μαζικά, να χαλάσουμε λεφτά και να χαλάσουμε και τα δέντρα της πόλης μας.».

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΛΜΑΝΙΩΤΗ

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, κ. Γιάννης Κολμανιώτης, λέγοντας πως: «Θα γίνω κουραστικός, αλλά θα μιλήσω κι εγώ γι’ αυτό το θέμα της Σχολικής Επιτροπής. Κατ’ αρχήν, απ’ ό,τι θυμάμαι, ο λογιστής δεν μπήκε από τον έλεγχο. Υποτίθεται τον βάλαμε εμείς, με απόφαση του Δ.Σ., για να μάθουμε τότε τι γίνεται. Και ενώ κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να μπει ορκωτός λογιστής, όλοι δείξαμε πάρα πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στη δημοτική αρχή, και δεχτήκαμε, ένας λογιστής, ο οποίος είναι χρόνια και βοηθάει εκεί πέρα, να κάνει αυτόν τον έλεγχο. Και σήμερα δεν μας δίνεται η δυνατότητα ακόμα να έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία τα έχετε εδώ και μήνες εσείς. Ξέρω πολύ καλά ότι έχουν κοινοποιηθεί εδώ και μήνες στην Εκτελεστική Επιτροπή τα στοιχεία των Σχολικών Επιτροπών, και κρύβεστε τώρα πίσω από αυτό, το οποίο είπε ένας δημόσιος λειτουργός. Είμαστε, δηλαδή, ένα όργανο, το οποίο είναι απόλυτα θεσμοθετημένο μέσα στην κοινωνία, είμαστε ένα Δ.Σ., το οποίο έχει ψηφιστεί από χιλιάδες κόσμο, και αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας υπάλληλος, ο οποίος θέλει, ας πούμε, έναν δικός σας έλεγχο δεν μπορείτε να τον ανακοινώσετε στα μέλη του Δ.Σ. . Το θεωρώ αυτό το πράγμα, απαράδεκτο. Και μόνο ότι το επικαλείται, θα έπρεπε να έχετε κάποιον λόγο εσείς σε αυτό το θέμα. Και να ζητήσετε από πού κι ως πού έχει αυτή τη δυνατότητα να λέει στο Δ.Σ. ότι ο άνθρωπος, ο οποίος έβαλε το Δ.Σ. να κάνει αυτόν τον έλεγχο, δεν μπορεί να έχει γνώμη το Δ.Σ. γι’ αυτό το θέμα. Εν πάση περιπτώσει, ένα θέμα είναι αυτό.

Το δεύτερο θέμα, που σχετίζεται πάλι με τις Σχολικές Επιτροπές. Ξέρετε πάλι ότι είμαστε εκπρόθεσμοι στο να ψηφίσουμε τον Απολογισμό του 2016. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση. Το έχω πει και προηγουμένως και έχω κάνει την εξής πρόταση στον κ. Κωστάκη: ας δώσει μόνο τα στοιχεία του 2016. Άλλωστε, έχει τώρα και μία δικαιολογία ότι, εν πάση περιπτώσει, υπάρχει ένας έλεγχος προηγουμένων ετών και άρα αφού δεν έχει λήξει αυτός δεν μπορούμε να έχουμε οικονομικά στοιχεία. Αλλά τουλάχιστον το Δ.Σ. πρέπει να έχει πάρει μία απόφαση. Θα έχουμε πρόβλημα. Είναι επί σειρά ετών. Το Δ.Σ. δεν έχει γνώση και δεν επικυρώνει τους Ισολογισμούς των ετών. Λέω, κάνω πάλι την πρόταση στον κ. Κωστάκη: φέρτε μόνο τους Απολογισμούς του 2016, χωρίς να φαίνονται τα προηγούμενα ποσά. Κι όταν έρθει ο Απολογισμός από τον Ελεγκτή, τότε γίνεται μία προσαρμογή.

Το ζήτημα των προσφύγων! Είμαι κουραστικός. Το έχουμε συζητήσει από Οκτώβριο, πριν δυο μήνες είπαμε ότι μέχρι τέλους του μήνα θα μπούμε πια σε μια διαδικασία. Πέστε μας ακριβώς τι γίνεται. Μη μας κοροϊδεύετε!».

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Στα ερωτήματα του κ. Κολμανιώτη πρώτος απάντησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Κωστάκης, λέγοντας πως: «Όσον αφορά τον Απολογισμό του 2016: αν φέρουμε Απολογισμό του 2016, χωρίς μεταφερόμενο υπόλοιπο από τους προηγούμενους Απολογισμούς, να το κάνουμε. Να σας φέρουμε έναν πλήρη Απολογισμό για το 2016, για τα έξοδα, ο οποίος, όμως, δεν μπορεί να ψηφιστεί σαν Απολογισμός. Θα είναι για ενημέρωση. Απλώς, ενημερωτικά να σας πω ότι τέλος του μήνα πιστεύω τα χρέη μας να είναι μόνο προς το Ι.Κ.Α. της Δευτεροβάθμιας και κάποια προς τον Ο.Τ.Ε. . Όσον αφορά το ότι μας εγκαλείτε γιατί δεν έχει προχωρήσει γρήγορα η διερεύνηση και ότι σ’ αυτό φταίμε εμείς, διότι μέσα σε 8 μήνες, μια υπόθεση, η οποία αφορά γύρω στις 5.000 εγγραφές, με τιμολόγια, με τέτοια, που δούλευε μία Υπηρεσία για να τα δώσει, και δεν το έχουμε κάνει, και φταίμε εμείς, θα ήθελα να σας πω: εκείνη η υπόθεση, πριν από 3-4 χρόνια, της μήνυσης που είχατε κάνει σε εκείνη την κυρία, η οποία σας πήρε μέσα από το ταμείο τα λεφτά, εσείς τρία χρόνια, που σας αφορούσε προσωπικά, τι έχετε κάνει; Τόσο γρήγορη είναι η Δικαιοσύνη;».

ΕΝΤΟΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΩΣΤΑΚΗ-ΚΟΛΜΑΝΙΩΤΗ

Αμέσως μετά τα ερωτήματα που έθεσε προς τον κ. Κολμανιώτη ο κ. Κωστάκης ακολούθησε ο παρακάτω μεταξύ τους έντονος διάλογος:

Κολμανιώτης: Τι σχέση έχει αυτό με τη Δικαιοσύνη;

Κωστάκης: Τι σχέση έχει;

Κολμανιώτης: Τι σχέση έχει με τη Δικαιοσύνη;

Κωστάκης: Λέω ότι κάνεις πολύ τον έξυπνο, ότι μπορούμε εμείς να την κινήσουμε τη διαδικασία…

Κολμανιώτης: Έχεις δώσει τα στοιχεία στην Επιτροπή αυτά που είπες;

Κωστάκης: Άσε το αυτό τώρα.

Κολμανιώτης: Τα έχεις δώσει; Και πριν πόσους μήνες;

Κωστάκης: Γιάννη, άσε…

Κολμανιώτης: Γιατί δεν τα δίνεις τα ίδια στοιχεία;

Κωστάκης: Άσε με, γιατί μιλάω εγώ τώρα. Σε διέκοψα;

Κολμανιώτης: Γιατί δεν τα δίνεις στο Δ.Σ.;

Κωστάκης: Μη φωνάζεις.

Κολμανιώτης: Έχεις πάει στην Επιτροπή νέα στοιχεία;

Κωστάκης: Όχι.

Κολμανιώτης: Ε, εντάξει.

Κωστάκης: Πες το πια καθαρά Γιάννη μου. Πες το καθαρά τι θέλεις να πεις.

Κολμανιώτης: Αυτό που σου είπα.

Κωστάκης: Σου έφαγαν μπροστά από τα μάτια σου 6 χιλιάρικα. Και έκανες και μήνυση.

Κολμανιώτης: Ναι.

Κωστάκης: Και η μήνυση είναι στον αέρα.

Κολμανιώτης: Δεν είναι καθόλου στον αέρα. Είναι στα Ελληνικά δικαστήρια. Άλλο το να πάει στο Δικαστήριο κι άλλο να μας πεις τι ακριβώς συμβαίνει.

Κωστάκης: Άσε, ρε, μην κάνεις τον καμπόσο.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την απάντηση της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πρόνοιας, κ. Φιλίππας Αθυμαρίτου στο ερώτημα του κ. Κολμανιώτη, λέγοντάς του πως: «Δεν σας κοροϊδεύουμε. Κι εμείς πιέζουμε διαρκώς. Δεν μπορούμε να πάρουμε εμείς τους πρόσφυγες από το χέρι και να τους φέρουμε. Υπάρχει μια διαδικασία που ακολουθεί η συγκεκριμένη, η «PRAXIS». Είναι στον χώρο και φτιάχνουν, τακτοποιούν τον χώρο, και μας είπαν ότι άμεσα θα έρθουν οι οικογένειες που περιμένουμε. Δεν μπορώ να κάνω εγώ κάτι άλλο, πέρα από αυτό που έχουμε κάνει.».

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ

Αμέσως μετά, τον λόγο έλαβε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, κ. Αντώνης Καρβουνιάρης, λέγοντας πως: «Κι εγώ θα παραμείνω λίγο στο θέμα το προηγούμενο. Κύριε Κωστάκη! Απευθύνομαι σε εσάς. Σας λέω ότι σας εκτιμώ ιδιαίτερα, παρόλη την παρεξήγηση που έγινε την προηγούμενη φορά. Σαν άνθρωπο σας εκτιμώ, αλλά στα κοινά δεν λειτουργείτε σωστά. Και να σας πω εγώ το γιατί! Γιατί εγώ έχω μάθει να είμαι αρσενικός, είμαι έντιμος, κι ας το πληρώνω, δεν μετανιώνω.Κύριε Κωστάκη, στη συγκεκριμένη την περίπτωση την τότε, όταν σας ρώτησα αν υπάρχουν ευθύνες από άλλους τι μου είπατε; Πες τε το ανοικτά.», για να ακολουθήσει ο, επίσης, έντονος -μεταξύ τους και άλλων συμμετεχόντων- διάλογος:

ΕΝΤΟΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ-ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Κωστάκης: Για ποιο πράγμα;

Καρβουνιάρης: Για τη συγκεκριμένη τη Σχολική Επιτροπή. Όταν σας ρώτησα εγώ: «Κύριε Κωστάκη, υπάρχουν ευθύνες από αλλού;», τι μου είπατε;

Κωστάκης: Τι σου είπα;

Καρβουνιάρης: Δεν θυμόσαστε.

Κωστάκης: Για ποιο πράγμα;

Καρβουνιάρης: Εάν έφταιγε μόνο ο Σπράος για την όλη ιστορία ή αν ήταν άλλοι εμπλεκόμενοι. Τι μου είπατε;

Κωστάκης: Εμπλεκόμενοι;

Καρβουνιάρης: Ναι, εμπλεκόμενοι. Εντίμως να μου μιλήσετε.

Κωστάκης: Τι σου είπα;

Καρβουνιάρης: Τι μου είπατε; Πείτε μου εσείς.

Κωστάκης: Ότι υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες και, βεβαίως, είχε και η Αντιδήμαρχος.

Καρβουνιάρης: Ποιο άτομο, λοιπόν, εμπλεκόταν στην υπόθεση και μου είπατε ότι: «Ναι, δεν θα το βγάλω, γιατί είναι πολιτική ευθύνη.». Ποια είναι η πολιτική ευθύνη;

Κωστάκης: Τις πήρε τις πολιτικές ευθύνες;

Καρβουνιάρης: Ποιος;

Κωστάκης: Η κ. Κατημερτζή τις πήρε τις πολιτικές ευθύνες.

Καρβουνιάρης: Γιατί δεν βγήκατε να το πείτε;

Κωστάκης: Τι δεν βγήκαμε να το πούμε;

Καρβουνιάρης: Τι έγινε; Η κ. Κατημερτζή είπε ότι «παραιτούμαι»…

Επικρατεί μια μικρή αναταραχή και ο κ. Καρβουνιάρης συνεχίζει λέγοντας πως: «Συγγνώμη, συγνώμη, ακούστε να δείτε. Θα σταματήσετε να μιλήσω ένα λεπτό; Η κ. Κατημερτζή καλά έκανε…

Αναμουρλόγλου: Κύριε συνάδελφε, δεν ξέρω σε τι φάση καταλαβαίνετε ότι είμαστε.

Καρβουνιάρης: Είμαστε σε μία φάση αβεβαιότητας. Άκουσε να δεις…

Αναμουρλόγλου: Ή να κάνετε ερωτήσεις ή μία παρατήρηση…

Καρβουνιάρης: Άκουσε να δεις…

Αναμουρλόγλου: Προσωπική αντιπαράθεση και «θυμάσαι», δεν έχει νόημα.

Καρβουνιάρης: Έχει νόημα! Για μένα έχει νόημα το κάθε τι, το οποίο είναι αξιόπιστο. Δεν καταλαβαίνω. Εμένα κάποιοι με στείλανε στην «απέξω» και σήμερα είναι μες στα πράγματα. Εγώ σαν αυτούς που είναι στα πράγματα, θέλω πεντακόσιους. Και το λέω εντίμως. Πώς θα το κάνουμε, ρε φίλε; Δεν γίνεται να βλέπω ότι είναι ο κύριος, ότι είναι, και να μη βγαίνω να το ανακοινώσω για πολιτικούς λόγους και πολιτική σκοπιμότητα και να μην τόνε φάω. Είναι η δεύτερη φορά που μου το κάνει ο κ. Κωστάκης εμένα προσωπικά.

Τελειώνουμε μ’ αυτό, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους, γιατί…

Γκότσης: Δεσμευόμαστε σαν παράταξη να πάρουμε «αρσενικόμετρα» για να μετράμε και να ξέρουμε…

Καρβουνιάρης: Δήμαρχε, άκουσε να δεις. Ωραία, άκουσε να δεις. Εγώ το λέω καλοπροαίρετα. Εντάξει, αν μειώνεται κάποιος, ακούστε, είναι πολύ σοβαρό, πρωτοκλασάτο στέλεχος είναι.

Γκότσης: Καλοπροαίρετα το λέω κι εγώ.

Καρβουνιάρης: Δηλαδή, δεν καταλαβαίνω. Δηλαδή, καταλαβαίνω ότι ο κύριος που έχει κάνει, και τον δικαιολογώ…

Γκότσης: Εγώ είμαι αρσενικός και εσείς είσαστε…

Καρβουνιάρης: Ναι, να το πω, γιατί να μην το πω; Εμένα ξέρετε πώς με αποκάλεσαν; Ξέρετε πώς με αποκάλεσε η κυρία; Αήθη ψεύτη! Εγώ δεν έχω πει ούτε ένα ψέμα. Και τώρα, να σας πω και κάτι άλλο; Ακούστε να δείτε, γιατί…

Γκότσης: Είμαστε στις ερωτήσεις.

Καρβουνιάρης: Ωραία, ερωτήσεις. Θα το σταματήσω εδώ το θέμα, αλλά να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Πρόσφατα από το γκαράζ ο γιατρός έκρινε ότι ένας υπάλληλος του Δήμου πρέπει να κατέβει από το αυτοκίνητο γιατί είναι υπέρβαρος, δεν θα πω όνομα, και δεν κάνει. Κι ο άνθρωπος δουλεύει έντεκα χρόνια στον Δήμο. Κι έρχομαι και ρωτάω εγώ: Ξέρετε κύριε Δήμαρχε ότι υπάρχουν άνθρωποι, που έχουν πάθει εγκεφαλικό και είναι στο πεζοδρόμιο; Ξέρετε ότι δουλεύανε εδώ και κάποιος διευθυντής του έκοψε το επίδομα και επειδή ο άνθρωπος έδινε λεφτά για να επιβιώσει λόγω της ασθένειάς του αναγκάστηκε και βγήκε στον δρόμο; Βγήκε στον δρόμο, λοιπόν, αυτός και μέσα στα γραφεία υπάρχουν σήμερα υπάλληλοι που παίρνουνε επιδόματα, τα εκατοπενηντάρια, και είναι στα γραφεία.

Γκότσης: Λάθος.

Καρβουνιάρης: Λάθος; Ακούστε να δείτε: Επειδή έχω κάνει έναν έλεγχο βαθύ, έχω τα στοιχεία…

Γκότσης: Κάνε ερώτηση για να απαντήσουμε. Τώρα αν έχεις κάνει έλεγχο, εντάξει.

Καρβουνιάρης: Εσείς λέτε ότι δεν ισχύει;

Γκότσης: Δεν ισχύει αυτό.

Καρβουνιάρης: Δεν υπάρχουν στη Γραμματεία άνθρωποι που παίρνουν επίδομα;

Γκότσης: Σε ποια Γραμματεία;

Καρβουνιάρης: Κύριε Δήμαρχε, στο γκαράζ.

Γκότσης: Άκου, είναι αίτημα του Σωματείου και εμείς το δεχόμαστε. Και νομίζω ότι στο νομοσχέδιο «σκούπα» προβλέπεται, στον χώρο της καθαριότητας να παίρνουνε το ανθυγιεινό μέχρι ως ότου ισχύσει αυτό…

Καρβουνιάρης: Και να είναι υπάλληλος γραφείου;

Γκότσης: Δεν είναι υπάλληλος γραφείου, είναι στον χώρο της καθαριότητας. Εννοείς στον χώρο της καθαριότητας. Στο γραφείο. Ναι. Όχι εδώ.

Καρβουνιάρης: Δηλαδή, συγγνώμη ρε Δήμαρχε…

Γκότσης: Παλιά παίρνανε κι εδώ.

Καρβουνιάρης: Μπράβο. Δηλαδή, η κοπέλα που καθαρίζει το «Παναιτώλιο» δικαιούται να παίρνει το επίδομα, το εκατοπενηντάρι;

Γκότσης: Εσωτερικών χώρων όχι, εξωτερικών δικαιούται.

Καρβουνιάρης: Μάλιστα. Το έπαιρνε η κυρία εκεί, και η άλλη που καθάριζε το 150 δεν το ‘παιρνε, όμως. Της το κόψανε.

Λοιπόν, ακούστε να δείτε: δεν ξέρω τώρα ποιος τα κάνει αυτά τα πράγματα…

Αναμουρλόγλου: Να απαντήσει ο κ. Κανλής σε αυτό που λέτε;

Καρβουνιάρης: Ναι, να ρωτήσω και κάτι άλλο ακόμα. Κατ’ αρχήν έχουμε τον γιατρό. Ο γιατρός βγήκε τώρα και του είπε του παιδιού ότι είσαι υπέρβαρος...

Αναμουρλόγου: Μόνο που έτσι…

Καρβουνιάρης: Πριν έξι μήνες Πρόεδρε, πέθανε ένας εργαζόμενος πίσω από το φορτηγό. Κι ας ήταν της Ανακύκλωσης. Τι έγινε; Τι έγινε, αναβαθμίσαμε τη γυναίκα και την πήραμε πάλι στα γραφεία, να παίρνει το εκατοπενηντάρι και να το βουλώσει; Τέτοια πράγματα γίνονται;

Γκότσης: Τι να βουλώσει;

Αθυμαρίτου: Τι να βουλώσει;

Καρβουνιάρης: Κυρία Λίλιαν σας κάνει εντύπωση; Κάποτε που τα συζητάγαμε συμφωνούσατε κι εσείς μαζί μου. Τώρα, αντίθετη…

Αναμουρλόγλου: Κύριε Κανλή, τριάντα δευτερόλεπτα.

Κανλής: Αφενός πράγματι υπήρχε ιατρική γνωμάτευση από τον γιατρό, που μας υποδεικνύει σαν επιστήμονας αρμόδιος, και σαν ειδικότητα και σαν γιατρός, μας υποδεικνύει ότι υπάρχει ένας εργαζόμενος του Δήμου, ο οποίος έχει αυξημένες πιθανότητες ατυχήματος αν δουλεύει σε βαρέα οχήματα. Μετά από επαφές με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, να μειώσει τα κιλά του, σήμερα, μετά από κάποιες κινήσεις που έκανε ο άνθρωπος για να βοηθήσει την υγεία του, σήμερα, λοιπόν, επανέρχεται στο βραδινό δρομολόγιο και βγαίνει στην Καλογρέζα, σήμερα, 10 η ώρα. Πηγαίνετε να το δείτε αφενός. Αφετέρου, βάλατε και ένα θέμα για τα ανθυγιεινά. Ανθυγιεινά είναι μία πολύ συγκεκριμένη κατάσταση. Ανθυγιεινό δικαιούνται όσοι έχουν απλώς την ειδικότητα, γι’ αυτό και εντάσσονται στις κατηγορίες που ορίζει ο νόμος. Δηλαδή, ένας ο οποίος ναι μεν μπορεί να έχει την ειδικότητα, αλλά είναι υπάλληλος σε γραφείο, δεν το δικαιούται. Αυτό δεν μετατρέπεται σε καμία περίπτωση.», προσθέτοντας πως: «Όσο για τον εργαζόμενο, ο οποίος ήταν άτυχος και δυστυχώς απεβίωσε, υπήρχε έγγραφο του γιατρού Εργασίας, το οποίο μας υποδείκνυε να μην εργάζεται στον τομέα που ήταν, αλλά μας έλεγε, και υπάρχει και γραπτώς δηλαδή, ότι μπορεί κανονικά να εργαστεί στην Ανακύκλωση. Και, μάλιστα, εργαζόταν στην Ανακύκλωση, και εργαζόταν σε σχετικά καλές συνθήκες.».

Καρβουνιάρης: Εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου. Όταν, όμως, είμαστε δύο υπάλληλοι, με την ίδια ειδικότητα, στον ίδιο χώρο, πώς γίνεται εσύ να το παίρνεις κι εγώ να μην το παίρνω; Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Αυτό ρωτάω.

Κανλής: Υπάρχει λύση! Να έρθουν όλοι πίσω στην καθαριότητα και να το παίρνουν όλοι.

Καρβουνιάρης: Εσείς αποφασίστε το και κάντε το.

Αναμουρλόγλου: Κύριε Τσομπάνογλου, τι θέλετε;

Τσομπάνογλου: Επειδή αυτά τα θέματα είναι πάρα πολύ σοβαρά, και θα μιλήσω σαν Αντιδήμαρχος Οικονομικών, γιατί μπορεί να έχουμε και άλλες προεκτάσεις για τα ατυχήματα. Η εισήγηση του γιατρού έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Όπως είναι και για το Δ.Σ. .

Αναμουρλόγλου: Τι είναι αυτό τώρα;

Τσομπάνογλου: Σε παρακαλώ Πρόεδρε. Να τελειώσω.

Αναμουρλογλου: Έχουμε καθυστερήσει πάρα πολύ.

Τσομπάνογλου: Να τελειώσω. Ζητάω τον λόγο, σε παρακαλώ πολύ. Μη με ξανά διακόψεις. Δεν μιλάω πολύ συχνά. Κι όταν μιλάω λέω πολύ σοβαρά πράγματα. Δεύτερον: Επειδή μπορεί να δημιουργηθεί ζήτημα για κάποια τέτοια πράγματα, που ανοίγουνε, να ξέρει και ο γιατρός Εργασίας, να ξέρουν και όλοι εδώ μέσα, ότι αν κρίνεται ότι κάποιος εργαζόμενος δεν είναι ικανός για να κάνει τη δουλειά για την οποία προσλήφθηκε, πρέπει να ακολουθήσει ο Δήμος τις διατάξεις για να πάει να πάρει σύνταξη αναπηρική και όχι να κάθεται και να δουλεύει σε άλλες δουλειές. Αν αλλάξει ειδικότητα, αλλάζει ειδικότητα. Αλλά αν, όμως, το πρόβλημά του δεν μπορεί σε καμία ειδικότητα να δουλέψει, βάσει της εισήγησης, πρέπει να πάει εκεί πέρα που πρέπει να πάει. Επειδή, λοιπόν, υπάρχουν στάδια, γι’ αυτό, λοιπόν, τα ξεκαθαρίζουμε όλα εδώ πέρα, εντός μικροφώνου, για να μην δημιουργηθούν άλλου είδους προβλήματα αργότερα. Εντάξει Πρόεδρε; Ευχαριστώ.».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤ. ΑΡΧΗΣ

Στη συνέχεια, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Λαζαρίδης («Δημιουργία Αλληλεγγύη»), είπε μεταξύ άλλων πως: «Δήμαρχε, όσο νωρίτερα τελειώσει αυτή η ιστορία, χωρίς σχόλια, με τη Σχολική Επιτροπή, να βγει ένα πόρισμα, να ξέρουμε το τι ακριβώς συνέβη, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η αξιοπιστία όλου του Δ.Σ. . Παράκληση θερμή να το τελειώσετε όσο νωρίτερα μπορείτε και να πιέσετε σε αυτή την κατεύθυνση.», κι ακόμη ρώτησε αν: «Στο γήπεδο στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, το οποίο ανακατασκευάστηκε, τα σύρματα της περίφραξης, που μου λένε ότι είναι χαλασμένα, ήταν στην εργολαβία; Κι αν δεν ήταν, μπορούμε να τα κάνουμε;», λαμβάνοντας την απάντηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Σάββα Χατζηκωνσταντίνου πως: «Έχει ολοκληρωθεί το έργο. Δεν είναι στην εργολαβία αλλά θα το κοιτάξουν οι Υπηρεσίες μας αυτό που λέτε.».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΗ(ανεξάρτητος δημ. σύμβουλος)

Αμέσως μετά, ζήτησε τον λόγο ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Κωστάκης, λέγοντας πως: «Με αφορμή και μια καταγγελία που μου έκανε ο κ. Κουλούρης , ο οποίος δεν είναι εδώ, στον περιοδικό Τύπο, και με βάση και το κλίμα που είχε διαμορφωθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., όπου, εν ολίγοις, εγκαλούμην ως «σατράπης», ας το πούμε, παρόλο που προσπάθησα να δώσω εξηγήσεις, ώστε να καταλάβετε όλοι ότι με ενδιέφερε η νομιμότητα. Δηλαδή, εάν Διευθυντής δεν συναινεί στην παραχώρηση μιας αίθουσας, δεν συναινούμε κι εμείς. Αυτό ήταν όλο το ζουμί της ιστορίας. Ως απόδειξη αυτού θέλω να πω ότι προχθές, την Παρασκευή, εν τέλει πήρε την πολυπόθητη έγκριση από τη Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου ο κ. Σταθόπουλος(Πρόεδρος ένωσης γονέων και κηδεμόνων Ν.Ιωνίας), ο οποίος ζήτησε την αίθουσα του 1ου Γυμνασίου. Εφόσον ήρθε το «φαξ», αμέσως υπέγραψα εγώ παραχώρηση, εγώ προσωπικά γιατί έλειπε ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, πήρα τηλέφωνο τον κ. Τσεκούρα, του είπα: «Ελάτε πάρτε την» για τη Δευτέρα. Βεβαίως, θα την πάρετε, αλλά δεν θα χρησιμοποιηθεί πουθενά αλλού, σαν παιχνίδι ότι δήθεν ο δήμος συναινεί. Ο Δήμος είναι έξω από αυτή τη διαμάχη. Προσέξτε το αυτό το πράγμα. Τη δίνουμε, γιατί δίνουμε σε όλες τις συλλογικότητες, στον οποιονδήποτε δίνουμε αίθουσα ενός σχολείου, όταν συναινεί ο Διευθυντής. Δεν κάνουμε διακρίσεις.». Παρόλα αυτά, σήμερα, στα ασφαλιστικά μέτρα του 9ου Δημοτικού κατά της Ένωσης Γονέων, για τη διενέργεια των εκλογών, αυτό το έγγραφο, η παραχώρηση που κάναμε, χρησιμοποιήθηκε σαν τεκμήριο, ότι ο Δήμος συμβαδίζει και αποδέχεται την Ένωση. Αυτό το θεωρώ, κατά τη γνώμη μου, πάρα πολύ ανήθικο. Και, ίσως, δείχνει και το ποιόν κάποιων ανθρώπων, τα είπα και στον κ. Τσεκούρα, τα είπα και στον ίδιο τον κ. Σταθόπουλο, και, ίσως, αναθεωρήσετε όλη η αντιπολίτευση, η οποία σύσσωμη, την προηγούμενη φορά, είχε πάρει τη θέση του κ. Σταθόπουλου (φώναζε από πάνω, το θυμόσαστε – έτσι;), γνωρίζοντας και τον κ. Σταθόπουλο και εμένα. Είναι μια παρατήρηση. Επί του πρακτέου, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων έγινε δεκτή. Και δεν γίνεται δεκτή σαν Ένωση, θα πάει σε τελική, τον Ιούνιο θα δικαστεί, του απαγορεύουν να κάνει οποιαδήποτε διεργασία εκλογών, έτσι; Ο κ. Σταθόπουλος μας έχει στείλει στην Αποκεντρωμένη για διάφορα, για τη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών, για τα πάντα εκεί πέρα. Απλώς το αναφέρω για να έχετε μια γνώση, γιατί λέγονται διάφορα. Και, μάλιστα, δεν το περίμενα, ο κ. Κουλούρης από την καταγγελία που έκανε θέτει μέσα και εργατικά κινήματα και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και διάφορα. Εντάξει, το βλέπει πολιτικά. Θέλει να χτυπήσει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., εμένα, δεν ξέρω ποιον. Εντάξει, δεν το περίμενα από ανθρώπους, οι οποίοι με γνωρίζουν προσωπικά. Αλλά σήμερα κατάλαβα ότι δεν είναι τυχαία η επίθεση που γίνεται συνολικά στις Σχολικές Επιτροπές. Ίσως ενοχλεί πάρα πολύ ότι οι Σχολικές Επιτροπές, με όλα τα προβλήματα που έχουνε, ανταπεξέρχονται επαρκέστατα στη συντήρηση των σχολείων. Και σας λέω ότι σε έναν μήνα θα σας φέρω αναλυτική κατάσταση ποιοι χρωστάνε, πού χρωστάνε, για να καταλάβετε.».

Την ομιλία του ακολούθησε  σφοδρή, λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του ιδίου και των κ.κ. Χατζησαββίδη, Λαζαρίδη, Καρβουνιάρη.Καταχωρήθηκε την: 13/05/2017
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!