Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ 
Τα νέα της πόλης μας

Γονείς και κηδεμόνες 14ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας

 

Νέα Ιωνία, 22/5/2018

Προς:  

Δήμαρχο Ν. Ιωνίας, κ. Ηρ. Γκότση

Αντιδήμαρχο Παιδείας δήμου Ν. Ιωνίας, κ. Χρ. Χατζηιωάννου

Δημοτικούς Συμβούλους Ν. Ιωνίας 

Θέμα:

Πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης - Να μην μείνουν «στον αέρα» τα παιδιά που ολοκλήρωσαν το προνήπιο σε νηπιαγωγεία του δήμου

Στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας στις 20/02/2018 σχετικά με το «Πρόγραμμα θερινής απασχόλησης 2018» και τον προγραμματισμό σύναψης συμβάσεων για την κάλυψη των αναγκών του αναφέρεται: «Η Διοίκηση συμμεριζόμενη και κατανοώντας το πρόβλημα των εργαζόμενων γονέων ως προς τη φύλαξη και διαπαιδαγώγηση των παιδιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, λειτουργεί εδώ και χρόνια πρόγραμμα θερινής απασχόλησης για παιδιά νηπιακής ηλικίας έως και της τελευταίας τάξης του Δημοτικού σχολείου».

Παρόλα αυτά, με ευθύνη της δημοτικής αρχής που δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα σε ό,τι αφορά την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, τα παιδιά νηπιακής ηλικίας που ολοκλήρωσαν φέτος το προνήπιο σε νηπιαγωγεία του δήμου δεν γίνονται τελικά δεκτά στο πρόγραμμα!

Αποτελούν έτσι τα μοναδικά παιδιά για τα οποία δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για την καλοκαιρινή τους απασχόληση. Ενώ το σχολείο τους κλείνει στα μέσα Ιούνη, δεν γίνονται δεκτά στο πρόγραμμα του δήμου, αφού εκεί ως προϋπόθεση ανακοινώθηκε στη συνέχεια η εγγραφή στην Α' Δημοτικού!

Την ίδια ώρα, τα συνομήλικα τους παιδιά που πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς συνεχίζουν το πρόγραμμά τους μέχρι τα τέλη Ιούλη, ενώ τα παιδιά που τελειώνουν το νήπιο και ήταν συμμαθητές τους για μια ολόκληρη χρονιά μπορούν αν επιθυμούν να πάνε στο πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης.

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις οικογένειες και στα ίδια τα παιδιά, τόσο σε ό,τι αφορά την φύλαξή τους, όσο και σε ό,τι αφορά την δημιουργική απασχόλησή τους, ενώ αντικειμενικά «σπρώχνει» τους γονείς στο δυσβάστακτο κόστος των διάφορων ιδιωτικών “camp”.

Για το θέμα αυτό επικοινωνήσαμε αλλεπάλληλες φορές με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Χρ. Χατζηιωάννου, ενώ αντιπροσωπεία γονέων συναντήθηκε μαζί του στο δημαρχείο. Από όλες  τις επαφές μας, αυτό που επιβεβαιώνεται είναι ότι η δημοτική αρχή δεν έλαβε έγκαιρα μέτρα για την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.

Η αμέλεια αυτή ωστόσο δεν μπορεί να φορτώνεται στα παιδιά και τις οικογένειές τους. Καλούμε την δημοτική αρχή να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου τα παιδιά που ολοκλήρωσαν το προνήπιο να μην μείνουν «στον αέρα».

Την καλούμε να λάβει όλα τα αναγκαία έκτακτα μέτρα ώστε να δώσει λύση στην φετινή κατάσταση (να εξαντλήσει τα περιθώρια για ενίσχυση του προγράμματος με προσωπικό, να συγκεντρώσει τους/τις νηπιαγωγούς που θα προσληφθούν σε 1 ή 2 δομές, οι οποίες θα δέχονται και αυτά τα παιδιά κ.ο.κ.) και φυσικά να φροντίσει ώστε την επόμενη χρονιά έγκαιρα και με σχεδιασμό να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού για να μην μένει ακάλυπτη καμιά οικογένεια και κανένα παιδί κατά την περίοδο που δεν λειτουργούν τα σχολεία, νηπιαγωγεία και δημοτικά.

 Καταχωρήθηκε την: 06/06/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!