Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΓΟΝΕΙΣ & ΕΦΗΒΟΙ: ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ" ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ 3ου ΛΥΚΕΙΟΥ - 4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ 
Τα νέα της πόλης μας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΓΟΝΕΙΣ & ΕΦΗΒΟΙ: ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ» ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ 3ου ΛΥΚΕΙΟΥ - 4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Γονείς και Έφηβοι: Σχέσεις και επαγγελματικός προσανατολισμός.», που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ν. Ιωνίας, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου ΓΕ.Λ. Ν. Ιωνίας και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Ίριδα» του Δήμου Ν. Ιωνίας και το ΚΕ.ΣΥ.Π. Ν. Ιωνίας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (28/2), στο Θέατρο του 3ου Λυκείου-4ου Γυμνασίου.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και υποστήριξη γονέων σημερινών και μελλοντικών εφήβων, προκειμένου να βοηθήσουν τα παιδιά τους να ξεπεράσουν προβλήματα, που ανακύπτουν στην κρίσιμη φάση της εφηβείας και να πάρουν σωστές αποφάσεις για σπουδές και επάγγελμα.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ν. Ιωνίας, κ. Παναγιώτης Τσεκούρας, ο οποίος αφενός ευχαρίστησε τις ομιλήτριες για τη συμμετοχή τους, καθώς και τον κόσμο για την παρουσία του, κι αφετέρου επισήμανε κατά κάποιον τρόπο πως: «Καλό θα ήταν σε ανάλογου σημαντικού ενδιαφέροντος εκδηλώσεις να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή από τους γονείς.».

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε η Ψυχολόγος, Οικογενειακή Θεραπεύτρια και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «Ίριδα» του Δήμου Ν. Ιωνίας, κ. Ελένη Πλεξίδα, η οποία εισηγήθηκε του θέματος: «Επικοινωνία και σχέσεις της οικογένειας στην εφηβεία», και αμέσως μετά την ενδιαφέρουσα ομιλία της τον λόγο έλαβε η Εκπαιδευτικός, Παιδαγωγός, Υπεύθυνη Σ.Ε.Π. ΚΕ.ΣΥ.Π. Ν. Ιωνίας και Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, κ. Ανθή Φουντουκά, η οποία ανέπτυξε με γλαφυρό λόγο το θέμα: «Ο ρόλος των γονέων στις επαγγελματικές αποφάσεις των παιδιών τους – Επιλογές μετά το Λύκειο – Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Πέραν των σημαντικών τοποθετήσεων των ομιλητριών, θετική εντύπωση προκάλεσε και το έκδηλο ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων γονιών, οι περισσότεροι εκ των οποίων έθεσαν καίρια ερωτήματα, στα οποία απάντησαν εμπεριστατωμένα οι κ.κ. Πλεξίδα και Φουντουκά.

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε πως ανάμεσα στο ακροατήριο βρίσκονταν η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» και Διευθυντής του 3ου ΓΕ.Λ. Ν. Ιωνίας κ. Μιλτιάδης Καναβός.

 

Απόστολος Σαλονικίδης

 

O Αντιπρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ν. Ιωνίας, κ. Παναγιώτης Τσεκούρας

 

 

 Καταχωρήθηκε την: 04/03/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!