IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ME ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΤΗΣΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΛΑΓΙΩΤΩΝ 
Τα νέα της πόλης μας

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΤΗΣΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΛΑΓΙΩΤΩΝ

Ο Σύνδεσμος Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας διοργάνωσε για ακόμη μια χρονιά την ετήσια γιορτή του, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (7/5), στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Ν. Ιωνίας, παρουσία του Δημάρχου Ν. Ιωνίας, κ. Ηρακλή Γκότση, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας-Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ, καθώς και πλήθους μελών και φίλων του συλλόγου.

Νωρίτερα, το Δ.Σ. και αρκετά από τα μέλη του συλλόγου παρέστησαν στη Θεία Λειτουργία, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ν. Ιωνίας, όπως και στην Αρτοκλασία που ακολούθησε, καθώς το συγκεκριμένο τελετουργικό εντασσόταν στο εορταστικό πρόγραμμα του Συνδέσμου Αλαγιωτών, το οποίο συνεχίστηκε με πανηγυρικό τρόπο στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Ν. Ιωνίας.

Την εκδήλωση, που τελούσε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, και έφερε τον γενικό τίτλο: «Αλάγια – Άγιος Γεώργιος, δοξαστικά έθιμα.», προλόγισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών, κ. Γιώργος Νουβέλογλου, ο οποίος καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, ευχαριστώντας τους για την παρουσία τους.

Αμέσως μετά, απεύθυναν χαιρετισμούς στην εκδήλωση: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ν. Ιωνίας, κ. Χρήστος Αναμουρλόγλου, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου κ. Μόνα Σαββίδου-Θεολογίδου (μέσω προβολής βίντεο), καθώς και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γαβριήλ, ο οποίος εξέφρασε μεταξύ άλλων «τη χαρά του που βρέθηκε και πάλι σε εκδήλωση του Συνδέσμου Αλαγιωτών και ιδιαιτέρως σε αυτήν την ετήσια εκδήλωση», ευχήθηκε «ο Άγιος Γεώργιος πάντα να είναι πλάι σας, να σας ενδυναμώνει και να στηρίζει το έργο το οποίο κάνετε», ευχαρίστησε για τη συνεργασία της Χορωδίας των Αλαγιωτών με την Ιερά Μητρόπολη και ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του λέγοντας πως: «Να ευχηθώ να συνεχίσετε σε αυτή την πορεία, σε αυτή την κατεύθυνση, για να μεγαλουργήσετε έτη περεταίρω, να κάνετε κι άλλα πράγματα. Το μόνο το οποίο εμείς πρέπει να πράξουμε είναι να προσευχόμαστε για σας, να είμεθα στο πλευρό σας, και το ξέρετε ότι είμαστε, να συνεχίσετε το έργο αυτό και να σας δίνει πάντοτε ο Θεός τη Χάρη, τη Δύναμη και την Ευλογία Του για να συνεχίζετε αρμονικά και δημιουργικά.».

Κατόπιν, ο κ. Νουβέλογλου ανέγνωσε το βιογραφικό της εκπαιδευτικού και αφηγήτριας κ. Κ. Σόγια, η μικρού μήκους ταινία της οποίας (σκηνοθεσία, κείμενα και αφήγηση), με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Αλάγια-Άγιος Γεώργιος, δοξαστικά έθιμα», προβλήθηκε αμέσως μετά, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τον Φιλόλογο κ. Θοδωρή Κοντάρα, ο οποίος πραγματοποίησε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή στον χώρο της Αλάγιας, την οποία διάνθησε με την προβολή σχετικών «σλάιτς» από το προσωπικό του αρχείο, ακολούθως απεύθυνε χαιρετισμό ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πισιδίας Μικράς Ασίας, κ. Στέφανος Τσερπάνης, κι ακόμη, ο επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών, κ. Λεωνίδας Τσισμετζόγλου, προσέφερε ένα αναμνηστικό δώρο στον κ. Κοντάρα.

Στη συνέχεια, η Αντιπρόεδρος του συνδέσμου, κ. Γκέλλυ Σακκαλόγλου, διάβασε το βιογραφικό της συγγραφέως κ. Ευφροσύνης Κακογιαννάκη-Λιβανίου, το βιβλίο της οποίας, με τίτλο: «Αλησμόνητη πατρίδα μου αγαπημένη», παρουσιάστηκε αμέσως μετά από την ίδια τη συγγραφέα και την κ. Σόγια, οι οποίες -μεταξύ άλλων- ανέγνωσαν εκτενή αποσπάσματά του.

Μετά από την ολοκλήρωση της παρουσίασης του βιβλίου, ο Ταμίας του Συνδέσμου Αλαγιωτών κ. Κωνσταντίνος Τσομπανάκης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Αναμουρλόγλου, επέδωσαν από ένα αναμνηστικό ενθύμιο στις κ.κ. Κακκογιαννάκη-Λιβανίου και Σόγια αντίστοιχα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το Χορευτικό Τμήμα του Κατηχητικού του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών, το οποίο παρουσίασε χαρακτηριστικούς παραδοσιακούς χορούς, με υπεύθυνη την κ. Ηρώ Κιουμετζόγλου.

 

Απόστολος Σαλονικίδης

O Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών, κ. Γιώργος Νουβέλογλου

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ν. Ιωνίας, κ. Χρήστος Αναμουρλόγλου

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γαβριήλ

Ο Φιλόλογος κ. Θοδωρής Κοντάρας

Ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πισιδίας Μικράς Ασίας, κ. Στέφανος Τσερπάνης

Η Αντιπρόεδρος του συνδέσμου, κ. Γκέλλυ ΣακκαλόγλουΚαταχωρήθηκε την: 14/05/2017
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!