Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΤΟ ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΝ ΤΟΜΟ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥ 8ου ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΤΟΥ - ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ Ο ΙΩΝΙΩΤΗΣ ΥΠΕΡΑΘΛΗΤΗΣ "ΣΑΜΨΩΝ" 
Τα νέα της πόλης μας

ΤΟ ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΝ ΤΟΜΟ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥ 8ου ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΤΟΥ-ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ Ο ΙΩΝΙΩΤΗΣ ΥΠΕΡΑΘΛΗΤΗΣ "ΣΑΜΨΩΝ"

Σε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση, που διοργάνωσε το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού Νέας Ιωνίας (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.),  που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (25/6), στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο της πόλης, παρουσιάστηκε ο τόμος των Πρακτικών του 80oυ Συμποσίου του, που είχε ως θέμα: «Λίγο πριν την εκατονταετία: Πώς και γιατί οι Έλληνες υπέστησαν τη μεγαλύτερη καταστροφή της Ιστορίας τους».

ΟΜΙΛΙΑ  κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Την εκδήλωση προλόγισε ο Αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας και Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Σχολικών Επιτροπών κ. Χρήστος Χατζηιωάννου και αμέσως μετά έλαβε τον λόγο ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Λουκάς Χριστοδούλου, λέγοντας πως: « Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου σας καλωσορίζουμε στην αποψινή μας εκδήλωση και σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας. Σήμερα είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε το καινούργιο μας βιβλίο: Πρακτικά 8ου Συμποσίου, που προέκυψε από το τριήμερο Συμπόσιο στις 24, 25 και 26 Νοεμβρίου 2017 και είχε ως θέμα: «Λίγο πριν την εκατονταετία. Πώς και γιατί οι Έλληνες υπέστησαν τη μεγαλύτερη καταστροφή της Ιστορίας μας.».

Δεν θα σας πω εγώ για το βιβλίο, που περιλαμβάνει τις εισηγήσεις 11 εκλεκτών ομιλητών του Συμποσίου. Θα σας μιλήσουν οι συνάδελφοι, μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου.».

Συνεχίζοντας, ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε πως: «Είναι γεγονός ότι λόγω της οικονομικής κρίσης οι εκδόσεις λιγοστεύουν, όπως και τα διαθέσιμα για την αγορά ενός αξιόλογου βιβλίου Μικρασιατικής ιστοριογραφίας. Εμείς, σε πείσμα των καιρών, κάνοντας ορθολογική διάθεση των χρηματικών μας διαθεσίμων, επενδύσαμε στο βιβλίο.», επισήμανε πως: «Πριν 20 ημέρες, συγκεκριμένα την Κυριακή 3 Ιουνίου, στις 11 το πρωί, στο κτήριο της Παλαιάς Βουλής παρουσιάσαμε το βιβλίο του Κωνσταντίνου Νίγδελη: «Καππαδοκίας λατρευτικά και άλλα τινά, στον αέναο κύκλο του χρόνου.». Ήταν ένα βιβλίο που έλαβε τον Έπαινο της Ακαδημίας Αθηνών.

Στην κατάμεστη αυτή ιστορική αίθουσα οι εκλεκτοί εισηγητές αναφέρθηκαν για το πολυσχιδές έργο του Κωνσταντίνου Νίγδελη. Ήδη, το βιβλίο αυτό έχει αποσταλεί στις Δημόσιες Βιβλιοθήκες όλης της Ελλάδας και στα Μικρασιατικά Σωματεία και τους Συλλόγους ανά την επικράτεια. Το βιβλίο αυτό θα το παρουσιάσουμε και τον Οκτώβριο, στη Θεσσαλονίκη. Και όπως είπε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής: «Καλύτερα έξω πηγαίνουμε, παρά εδώ.». Σήμερα περιμέναμε περισσότερο κόσμο, γιατί και το βιβλίο είναι ενδιαφέρον και νομίζουμε ότι είναι μια ανταπόκριση απ’ όλους σας. Το ίδιο θα γίνει σε λίγες μέρες και για το βιβλίο των πρακτικών του 8ου Συμποσίου. Θα ταξιδέψει κι αυτό σε όλη την Ελλάδα και κάνουμε προσπάθειες να μπει ως ένθετο σε κάποια Κυριακάτικη εφημερίδα τον Σεπτέμβριο, στις μέρες μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής.» και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Θα ήθελα μόνο να αναφέρω ότι στο 8ο Συμπόσιό μας, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβρη, καλεσμένη ήταν όλη η πανεπιστημιακή κοινότητα. Όσοι ανταποκρίθηκαν θετικά κατέθεσαν τις απόψεις τους σ’ αυτό το τριήμερο Συμπόσιο. Κάποιοι δεν μπόρεσαν. Κάποιοι δεν θέλησαν. Τελειώνοντας, θέλω να σας γνωρίσω ότι το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. δίνει βήμα σε όποιον θέλει να καταθέσει τις θέσεις και τις απόψεις του για όλα αυτά που συνέβησαν πριν και μετά από τη Μικρασιατική καταστροφή, χωρίς διαχωρισμούς και λογοκρισίες. Μάλιστα, από τώρα, μας προβληματίζει και το θέμα του 9ου Συμποσίου, που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο Νοέμβριο.».

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ κ. ΓΚΟΤΣΗ

Στη συνέχεια, απεύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας, κ. Ηρακλής Γκότσης, λέγοντας πως: «Το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2003. Σαν πρώτος στόχος ήταν η ίδρυση Μουσείων. Αυτό το πέτυχε γρήγορα, με την ίδρυση και λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου και του μοναδικού στην Ελλάδα Μουσείου Υφαντουργίας και Ταπητουργίας. Στη συνέχεια ακολούθησαν δεκάδες διοργανώσεις Ημερίδων, ομιλιών, λογοτεχνικών διαγωνισμών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, και η διοργάνωση 8 τριήμερων Συμποσίων για την ανάδειξη -όχι μόνον- του Πολιτισμού της καθ’ υμάς Ανατολής. Όμως, εκεί που πραγματικά είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με άλλους πολιτιστικούς οργανισμούς είναι οι εκδόσεις. Ως δημοτικός οργανισμός μέσα στα 15 χρόνια που λειτουργεί έχει εκδώσει 22 βιβλία, με ένα σύνολο περίπου 22.000 αντιτύπων, που έχουν δοθεί δωρεάν σε Βιβλιοθήκες, Σωματεία, καθηγητές, ιστορικούς ερευνητές, αλλά και ανώνυμους ανθρώπους, που ενδιαφέρονται για την Ιστορία των αξέχαστων πατρίδων της Ανατολής.

Θεωρώ ότι, μέχρι αυτά τα χρόνια τουλάχιστον, πουθενά στην Ελλάδα δεν γίνεται ένα τέτοιο σπουδαίο έργο από σύλλογο ή οργανισμό.

Εκ μέρους του Δήμου θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. για το τεράστιο έργο που προσφέρει στην τοπική μας κοινωνία, αλλά και όχι μόνον.».

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ κ.ΓΑΒΡΙΗΛ

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ, αναφέροντας πως: «Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι και πάλι ανάμεσά σας σε μία από τις πολλές εκδηλώσεις, που διοργανώνει επιτυχώς το Κέντρο Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού του Δήμου μας, της Νέας Ιωνίας, όπου με ιδιαίτερη επιτυχία και ευθύνη, το τελευταίο διάστημα, ο κ. Λουκάς Χριστοδούλου, και τον συγχαίρω γι’ αυτήν ακριβώς τη διάθεση, τον ζήλο τον οποίον επιδεικνύει και τις ώρες τις οποίες διαθέτει για να μπορέσει να συντηρήσει έναν Πολιτιστικό Οργανισμό, ο οποίος προσφέρει τόσο στην Ιστορία όσο και στην Έρευνα.».

Συνεχίζοντας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γαβριήλ ανέφερε πως: «Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η πόλη μας διαθέτει πρόσωπα, τα οποία έχουν τεράστια εμπειρία, αλλά, ταυτόχρονα, και τεράστια ιστορική και πολιτιστική όρεξη και ταυτόχρονα γνώση, για να μπορέσουν να αναδείξουν πτυχές του Μικρασιατικού Πολιτισμού, που έχουν να κάνουν τόσο με την Ιστορία του όσο και με τη σύγχρονη εφαρμογή του. Και αναφέρομαι στη μνήμη, αλλά και στο πώς αυτή η μνήμη μπορεί να ενταχθεί μέσα σε μία σύγχρονη Ελλάδα, η οποία πορεύεται προς τα μπροστά, έχοντας ένα τεράστιο και λαμπρό μέλλον, ταυτόχρονα, όμως, έχει και μία τεράστια ευθύνη να παραμένει στέρεα στις ρίζες και τις αξίες που έχει, διότι αυτές αποτελούν και το εχέγγυο για να μπορέσει η πατρίδα μας να προχωρήσει προς τα μπροστά.», προσθέτοντας πως: «Τα πρόσωπα αυτά τα γνωρίζουμε όλοι μας, είναι πάντοτε ανάμεσά μας, με προεξάρχοντα τον αγαπητό μου κ. Χάρη Σαπουντζάκη, ο οποίος πολύ καλά γνωρίζετε το πόσο έχει αγκαλιάσει και έχει πρωτοπορήσει σ’ αυτήν την προσπάθεια, όπως και όλα τα πρόσωπα, τους οποίους βλέπω σήμερα και αγκαλιάζω με όλη μου την αγάπη και τις ευχές μου: την κ. Στεριάδου, τον κ. Αρχάγγελο Γαβριήλ, τον οποίον αποκαλώ και «άγιο αδελφό», γιατί έχουμε το ίδιο όνομα, τον ίδιο προστάτη δηλαδή, τον Αρχάγγελο Γαβριήλ.

Γι’ αυτό, λοιπόν, αυτές οι πρωτοβουλίες πρέπει να τύχουν, και, φυσικά, όπως τυγχάνουν, της υποστήριξης του Δήμου, που είναι μια πολύ όμορφη προσπάθεια, που γίνεται από τον μοναδικό Δήμο, θα έλεγα, σε όλη την Ελλάδα, ταυτόχρονα και από την τοπική μας Εκκλησία. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η Μικρά Ασία συνδέεται άρρηκτα με την Ιστορία τόσο των τοπικών Μητροπόλεων, αλλά και όλων των σχετικών παραδόσεων, όπου αυτές έχουν και αναδεικνύονται μέσα από τη μακραίωνη αυτή Ιστορία και παράδοση.» και ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του επισημαίνοντας πως: «Είναι θεσμός τα Συμπόσια, τα οποία γίνονται στην πόλη μας. Το 8ο ήδη πραγματοποιήθηκε. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να συνεχίσουν να γίνονται αυτές οι προσπάθειες, διότι, όπως είπα, η μνήμη χρειάζεται αγώνα και πάνω από όλα αυτό το οποίο εκφράζει το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.: Τη συνεργασία όλων των συλλόγων, κάτι το οποίο ούτε αυτονόητο είναι, ούτε, επίσης, το βλέπουμε σε κάθε Δήμο. Ευχαριστώ θερμά.».

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ "ΣΑΜΨΩΝ"

Κατόπιν, ο κ. Χρήστος Χατζηιωάννου ανάγνωσε το βιογραφικό του Ιωνιώτη υπεραθλητή κ. Ιωάννη Κεσκελίδη (Σαμψών), ενώ παράλληλα προβάλλονταν στιγμιότυπα από τη ζωή και τη δράση του, και αμέσως μετά ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας, κ. Ηρακλής Γκότσης, επέδωσε τιμητική πλακέτα, την οποία παρέλαβε ο γιος του «Σαμψών», κ. Χρήστος Κεσκελίδης, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε για την τιμή που έγινε στον πατέρα του», ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Είμαι πολύ συγκινημένος σήμερα γιατί αυτό το βραβείο απονέμεται από ένα Κέντρο Σπουδής της Ιστορίας του Πολιτισμού μας, του Μικρασιατικού Πολιτισμού, και κυρίως σε καιρούς που η παραποίηση και η διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και η καπήλευση της φιλοπατρίας είναι καθημερινό φαινόμενο. Ο πατέρας μου είχε συνεχώς τη σκέψη του σε αυτόν τον Πολιτισμό, τον Μικρασιατικό και τον Ποντιακό Πολιτισμό, όπως και όλοι μας στο φαντασιακό, στις ψυχές μας έχουμε αυτές τις παραστάσεις, αυτές τις μνήμες, τους ανθρώπους και, φυσικά, αυτό μας συνοδεύει σε ό,τι κάνουμε. Είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε μια συνείδηση μέσα σ’ αυτόν τον Πολιτισμό, που πάντα θα μεταλαμπαδεύει τις αξίες του. Γι’ αυτόν τον σκοπό το Κέντρου Σπουδής Μικρασιατικού Πολιτισμού παίζει αυτόν τον ρόλο καθημερινά, και με τον κ. Λουκά Χριστοδούλου τον παίζει ακόμα παραπάνω, και, φυσικά, από αυτό εμπνεόμαστε συνεχώς για τη στάση που θα έχουμε απέναντι στη ζωή και στα προβλήματά της, αποτελεί πηγή δημιουργίας και έμπνευσης και προόδου, και, φυσικά, τέτοιες παρεμβάσεις, σημερινές και άλλες που γίνονται ιστορικές, είναι απαραίτητες σε τόσο σημαντικά ζητήματα όπως η Μικρασιατική καταστροφή για να αναδείξουμε και την αυτογνωσία μας για την Ιστορία, αλλά και για να μπορέσουμε να έχουμε μια κριτική ματιά απέναντι στην Ιστορία. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Είμαι πολύ συγκινημένος. Ευχαριστώ όλους.».

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τους χαιρετισμούς δύο εκ των έντεκα εισηγητών του 8ου Συμποσίου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.: του επίκουρου  Καθηγητή της Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Σπυρίδωνα Πλουμίδη, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Είναι σπουδαίο το γεγονός ότι έχουν οργανωθεί ως τώρα 8 Συμπόσια. Εγώ συμμετείχα στο 6ο και στο 8ο. Και είναι πολύ σημαντικό, επίσης, ότι δημοσιεύονται τα πρακτικά. Εγώ εύχομαι από καρδιάς να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, διότι αυτά τα Συμπόσια του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. είναι μια δροσιά, μια ικμάδα Πολιτισμού, που ο Πολιτισμός είναι ψυχή, μέσα στην πνευματική ξηρότητα που ζούμε, είναι η ψυχή, είναι η ζωή μας, κι αυτό μας κρατάει όρθιους.»∙ και του Δρ. Σύγχρονης Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., κ. Βλάσση Αγτζίδη, ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Αυτό που όλοι θέλουμε είναι αφενός η έρευνα και η ιστορική επιστήμη να μπορεί να πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, να ενθαρρύνει τους ερευνητές να προχωρήσουν την έρευνά τους, να δημιουργεί έναν φιλικό χώρο για να καταθέτουν τα πορίσματά τους και να δημιουργεί έναν ευνοϊκό χώρο για την ανταλλαγή εμπειριών, θέσεων, απόψεων. Και νομίζω ότι αυτό το κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. στο προηγούμενο συνέδριο, που πραγματικά για πρώτη φορά κατάφερε να συγκεντρώσει σε ένα συνέδριο όλες τις διαφορετικές απόψεις της ιστοριογραφίας, που υπάρχουν για το ζήτημα της Μικράς Ασίας και την ερμηνεία του.».

Ο κ. ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Κατόπιν, ο Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας και συντονιστής της εκδήλωσης, κ. Χάρης Σαπουντζάκης, είπε μεταξύ άλλων πως: «Το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού του Δήμου Νέας Ιωνίας συμπληρώνει εφέτος 15 χρόνια ζωής, και συνεπές  στον προγραμματισμό του, λίγους μήνες μετά από την ολοκλήρωση του Συμποσίου, εκδίδει τα πρακτικά του.

Τώρα, θα μου πείτε: «Πρακτικά, ακούμε και δεν μας αρέσει ο όρος, γιατί παραπέμπει σε πρακτικά της Βουλής, σε πρακτικά που είναι στεγνά, στυγνά…». Εδώ δεν είναι το ίδιο. Πρόκειται για ένα βιβλίο, που είναι ελκυστικό, καλαίσθητο και διαβάζεται άνετα. Άρα, λοιπόν, είναι μια ακόμα έκδοση του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.. Στις 6.000 σελίδες βρίσκεται σήμερα. Το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ., μέσα από τις εκδόσεις του έχει δώσει στο κοινό δωρεάν για την Ιστορία και τον πολιτισμό των αξέχαστων πατρίδων. Προσθέστε άλλες 230, στους 110 μέχρι τώρα εισηγητές, κυρίως πανεπιστημιακούς, αλλά και άλλους ερευνητές ικανούς, προσθέστε άλλους 11.».

Επίσης, ο κ. Σαπουντζάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Ανακοινώθηκε (εντάξει, δεν πειράζει) ότι εγώ ήμουν ο νονός του θέματος. Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως, θα έπρεπε να είχε διατυπωθεί κάπως διαφορετικά. Όχι «πώς και γιατί», αλλά «γιατί και πώς». Αυτή είναι μία λεπτομέρεια. Ξέρετε, αυτό το θέμα απασχόλησε μια εξαιρετικά σημαντική συνεδρίαση του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. λίγους μήνες πριν το Συμπόσιο, όπου από πολλούς συναδέλφους κατατέθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις γι’ αυτήν τη θεματική. Εγώ είχα προετοιμαστεί, αλλά δίσταζα πάρα πολύ. Να πω ή να μην πω την πρότασή μου, η οποία εμπεριείχε ένα πολύ μεγάλο «ρίσκο», γιατί το θέμα αυτό καθαυτό μας πονάει. Είναι θέμα εθνικό, αλλά είναι και πολιτικό και ιστορικό. Είναι όλα μαζί. Και είναι επόμενο, όσο καλές προθέσεις και να ‘χεις, να βρεθείς προ απροόπτου. Ο όρος που μπήκε από εμένα και υποστηρίχτηκε από όλους τους συναδέλφους ήταν να γίνει ένας κατάλογος εισηγητών από τους πλέον επιφανείς πανεπιστημιακούς, τους ελάχιστα περισσότερο γνωστούς, και όχι εκείνους που πηγαίνουν σε μια κατεύθυνση, αλλά μισούς-μισούς αν είναι δυνατόν, ώστε να μην υπάρχει μονομέρεια. Και όταν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις περιμένει κανείς να υπάρχει σύνθεση. Δεν υπάρχει πάντα σύνθεση.», προσθέτοντας πως: «Ελπίζουμε, όμως, ότι επανατοποθετούμε τον προβληματισμό για το μέλλον. Αυτό νομίζω, τελικά, ότι προσέφερε το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. με το Συμπόσιό του. Έναν ανανεωμένο, πολύ εμπλουτισμένο νέο προβληματισμό για ένα παρόμοιο Συμπόσιο προς το μέλλον. Δηλαδή, μέχρι το ’22 λέω, γιατί τότε είναι τα εκατοντάχρονα.».

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ 8ου ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ

Αμέσως μετά, η διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου και συγγραφέας κ. Καλλιόπη Στεριάδη-Παγκάκη αναφέρθηκε περιληπτικά στα λεγόμενα των πέντε πρώτων εισηγητών, που περιλαμβάνονται στην έκδοση των πρακτικών του 8ου Συμποσίου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας, και ακολούθως ο τέως Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων και συγγραφέας κ. Αρχάγγελος Γαβριήλ επισήμανε τα κυριότερα σημεία των λεγομένων των επόμενων έξι εισηγητών.

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ πολλών άλλων: ο Πρωτοσύγκελος της ημετέρας Μητρόπολης Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Αρβανίτης, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, η Πρόεδρος του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε. και δημοτική σύμβουλος («Δύναμη προοπτικής») κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου, ο Υπεύθυνος Πολιτιστικών Δράσεων του Ο.Π.Α.Ν. Ν. Ιωνίας κ. Δημήτρης Γεωργούδης, καθώς και Πρόεδροι και εκπρόσωποι Μικρασιατικών και άλλων συλλόγων και σωματείων.

 

Ρεπορτάζ-φωτογράφιση:Απόστολος Σαλονικίδης

 

Ο Αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας και Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Σχολικών Επιτροπών κ. Χρήστος Χατζηιωάννου

 

Ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Λουκάς Χριστοδούλου

 

Ο Δήμαρχος Ν.Ιωνίας κ. Γκότσης

 

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ

 

Ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας, κ. Ηρακλής Γκότσης, επέδωσε τιμητική πλακέτα, την οποία παρέλαβε ο γιος του «Σαμψών», κ. Χρήστος Κεσκελίδης(φωτό ΚΕΜΙΠΟ)

 

Ο κ. Σπυρίδων Πλουμίδης

 

Ο κ. Βλάσσης Αγτζίδης

 

O Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας και συντονιστής της εκδήλωσης, κ. Χάρης Σαπουντζάκης, αριστερά και δεξιά του οι παρουσιαστές των πρακτικών του 8ου Συμποσίου η κ. Καλλιόπη Στεριάδη-Παγκάκη  και ο κ. Αρχάγγελος Γαβριήλ. Δεξιά στην φωτό ο πρόεδρος του ΚΕΜΙΠΟ κ. Χριστοδούλου

 Καταχωρήθηκε την: 01/07/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!