Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΜΕ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ 
Τα νέα της πόλης μας

ΜΕ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Με μια υπέροχη και συνάμα διδακτική παιδική θεατρική παράσταση, με τον ανατρεπτικό τίτλο: «Απαγορεύεται η Μουσική», υποδέχτηκαν τις απόκριες και διασκέδασαν με την ψυχή τους δεκάδες παιδιά των εργαζομένων του Δήμου Ν. Ιωνίας, σε μία όμορφη εκδήλωση, που διοργάνωσε το Σωματείο των εργαζομένων και η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (3/2), στον Δημοτικό Κινηματογράφο Νέας Ιωνίας «Αστέρας».

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Νέας Ιωνίας, κ. Μαρία Ευαγγελάτου, είπε χαρακτηριστικά πως: «Αγαπημένα μας παιδάκια των συναδέλφων μας, που δουλεύουμε τόσες ώρες μαζί στη δουλειά μας, πραγματικά σας καλωσορίζουμε με πολλή-πολλή αγάπη, που ήρθατε σήμερα εδώ στη γιορτή που διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Νέας Ιωνίας. Πιστεύουμε ότι θα σας μείνει αξέχαστο το πρόγραμμα. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε σαν Σωματείο για να περάσουμε ευχάριστες στιγμές, να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα.», κι ακόμη πρόσθεσε πως: «Πριν ξεκινήσω, όμως, θέλω να ευχαριστήσω τη θεατρική ομάδα, που ήρθε σήμερα εδώ και πραγματικά θα την απολαύσετε, καθώς θα γεμίσει η αίθουσα μουσική και ζωντανές παραστάσεις. Τους ευχαριστούμε πολύ, που ήρθαν σήμερα εδώ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα δύο υπέροχα κορίτσια, που σας βάφουν, που θα παίξουν παιχνίδια μαζί σας. Τις ευχαριστούμε πολύ-πολύ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε, όμως, και τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, που πραγματικά μέρες τώρα βοηθάνε τη Διοίκηση του Σωματείου για να πραγματοποιηθεί αυτή η όμορφη γιορτή. Κυριολεκτικά ακούραστα ήρθαν κοντά μας και στάθηκαν στο πλάι του Σωματείου για να διοργανωθεί αυτή η εκδήλωση, γιατί χρειαζότανε πολλά χέρια για να υλοποιηθεί. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον συνάδελφό μας, τον Δημήτρη Πετρίδη, που μας έφτιαξε την όμορφη αφισούλα, που την κολλήσαμε παντού, σε όλους τους χώρους δουλειάς, καλώντας σας να έρθετε στην αποκριάτικη παιδική γιορτή μας. Και φυσικά, πάνω από όλα, ευχαριστούμε πολύ όλους εσάς, οι οποίοι ήρθατε σήμερα και με πολλή αγάπη αγκαλιάζετε αυτή την προσπάθεια του Σωματείου. Θεωρώ πως σήμερα μας αξίζει να παίξουμε, να συζητήσουμε και να απασχοληθούμε δημιουργικά. Να αφήσουμε έξω τα βάσανα, τους πόνους, τα καρδιοχτύπια, το τι θα πληρώσουμε εκείνο, το τι θα πληρώσουμε το άλλο. Είναι αλήθεια ότι τα προβλήματα είναι πολλά, αλλά δεν χρειάζεται να τα συζητάμε συνέχεια. Σε όλα τα προβλήματα, βέβαια, υπάρχει η λύση, υπάρχει διέξοδος ατομική και συλλογική μέσα από το Σωματείο μας.».

Ολοκληρώνοντας τον σύντομο χαιρετισμό της, η κ. Ευαγγελάτου ανέφερε πως: «Επίσης, σαν Σωματείο σκεφτόμαστε να κάνουμε και μια εκδήλωση, όπου θα καλέσουμε κάποιον ειδικό να μιλήσει στα παιδιά μας, ώστε εμείς οι γονείς να μην έχουμε άγχος όταν το παιδί μας μάς λέει: «Θέλω να πάρω εκείνο το παπούτσι, θέλω να πάρω εκείνο το ρούχο» και δεν μας φτάνουν τα λεφτά να τα πάρουμε. Και ευελπιστούμε πως όλα τα παιδιά, ακούγοντας κάποιον ειδικό, θα κατανοήσουν καλύτερα την κρίση και τα προβλήματά της, και δεν θα ζητάνε από μας πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να τους προσφέρουμε. Δηλαδή, να καταλάβουν ότι πραγματικά ζούμε δύσκολες μέρες, αλλά με αισιοδοξία, με κουράγιο και με ελπίδα θα τα καταφέρουμε, δυναμώνοντας περισσότερο το Σωματείο μας. Σας εύχομαι πραγματικά καλή-καλή διασκέδαση. Είναι σίγουρο ότι θα περάσουμε όμορφα και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ζήσουμε σε καλύτερες μέρες, σε έναν κόσμο που πραγματικά τα παιδιά μας θα ζωγραφίζουν με ζωντανά φωτεινά χρώματα. Σας ευχαριστώ που ήρθατε και σας καλώ να συνεχίσετε την προσπάθεια για όλα.».

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΥ

Αμέσως μετά, η Ταμίας του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Ν. Ιωνίας, κ. Δώρα Σταμάτη, παρουσίασε το θεατρικό σχήμα και αναφέρθηκε εν συντομία στο περιεχόμενο της παράστασης, λέγοντας πως: «Να πούμε δυο λόγια για το έργο: «Απαγορεύεται η μουσική», από την ομάδα «Κοπέρνικος». Η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής, όπου παίχτηκε για δύο χρόνια, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία και απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές. Το πρωτότυπο κείμενο το υπογράφουν οι αναγνωρισμένοι στον χώρο του θεάτρου για παιδιά συγγραφείς: Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη. Είναι ιδρυτικά μέλη της ομάδας «Κοπέρνικος» και βραβευμένοι δυο φορές με το Α΄ Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου από το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ πρόσφατα απέσπασαν και τη διεθνή διάκριση «White Ravens».

Η παράστασή μας αφορά στη φιλία, τη διαφορετικότητα, την ελευθερία και τον σεβασμό∙ μια παράσταση με εκπαιδευτικά στοιχεία, που διασκεδάζουν. Πέρα από την έντονη μουσική παρουσία και τα εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά, απ’ την παράσταση δεν λείπει το χιούμορ, η δράση και οι έξυπνοι θεατρικοί διάλογοι, που, άλλωστε, χαρακτηρίζουν κάθε δουλειά της ομάδας «Κοπέρνικος». Ερμηνεύουν: ο Γιάννης Αδρίμης, ο Ελισσαίος Βλάχος, ο Μιχάλης Κοιλάκος. Το κείμενο υπογράφουν ο Άγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη. Σκηνοθεσία: Γκάϋ Στεφάνου. Στίχοι: Έμη Σίνη. Μουσική-Ενορχήστρωση: Άγγελος Αγγέλου. Κίνηση-Χορογραφίες: Θάνος Δασκαλόπουλος. Κοστούμια: Ομάδα «Κοπέρνικος». Ηχογράφηση: Γιώργος Ζιώτας. Ευχαριστούμε και τον συνάδελφο Παναγιώτη Σουτζόγλου, που στήριξε αυτή μας την προσπάθεια και είναι εδώ σήμερα όλη την ημέρα. Να περάσετε καλά, καλή διασκέδαση.».

Στη συνέχεια, οι εξαιρετικοί συντελεστές της παράστασης έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, διασκεδάζοντας όλα τα παιδιά, τα οποία αξίζει να σημειωθεί πως συχνά συμμετείχαν διαδραστικά στην εξέλιξη της πλοκής του θεατρικού έργου, γεγονός που το καταευχαριστήθηκαν και το έδειξαν ξεκάθαρα, όπως ξεκάθαρα κατανόησαν πως η μουσική είναι παντού και αποτελεί μέρος της καθημερινότητας όλων μας.

 

Απόστολος Σαλονικίδης

 

Η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Νέας Ιωνίας, κ. Μαρία Ευαγγελάτου

 

Η Ταμίας του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Ν. Ιωνίας, κ. Δώρα Σταμάτη

 

 Καταχωρήθηκε την: 09/02/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!