Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ «ΙΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ» ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΡΑΣΑΔΑΚΗ 
Τα νέα της πόλης μας

Ο πρόεδρος του Ιωνικού συνδέσμου κ. Κοντίτσης στην ομιλία του

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ «ΙΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ» ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΡΑΣΑΔΑΚΗ

Δύο ιδιαίτερες θεατρικές βραδιές εκτυλίχτηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων «Στράτος Μελεμενής» του «Ιωνικού Συνδέσμου, το Σάββατο και την Κυριακή (27 & 28/1), κατά τη διάρκεια των οποίων παρουσιάστηκε η αξιόλογη θεατρική προσέγγιση οκτώ κειμένων από το βιβλίο του Μιχάλη Γκανά, με γενικό τίτλο: «Γυναικών μικρές και πολύ μικρές ιστορίες».

Το γεγονός πως το συγκεκριμένο θεατρικό διήμερο ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του σκηνοθέτη Γιώργου Κρασαδάκη, ο οποίος «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή τον περασμένο Μάρτιο, προσέδωσε μία έντονη συγκινησιακή φόρτιση, καθώς βασιζόταν σε δική του σκηνοθεσία. Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως την επιλογή των κειμένων και την επιμέλειά τους έκανε η ηθοποιός κ. Σοφία Μάνεση, η μουσική επιμέλεια ανήκε στους κ.κ. Γιάννη Κοντίτση και Εύα Στεργιοπούλου, υπό τους ήχους της οποίας στο πιάνο πραγματοποιήθηκαν οι παραστάσεις, κι ακόμη να επισημάνουμε τις εξαιρετικές ερμηνείες των κ.κ.: Σοφίας Μάνεση, Μίνας Πολιτοπούλου, Ξάνθου Μαϊντά και Άκη Λιακόπουλου, οι οποίοι δίκαια απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.

Μάλιστα, την πρώτη βραδιά της θεατρικής εκδήλωσης προλόγισε ο Πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου, κ. Γιάννης Κοντίτσης, ο οποίος, αφού ανέφερε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς ο ίδιος πληροφορήθηκε τον θάνατο του Γιώργου Κρασαδάκη, ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Το καλύτερο που είχαμε να κάνουμε ήταν να ξαναβρεθούμε, να ξαναγίνουν δοκιμές για την παράσταση, που είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος, και να καλέσουμε τους φίλους του να έρθουν κοντά μας και να την δούμε ξανά.», ενώ στη συνέχεια, παρουσιάζοντας ένα σύντομο βιογραφικό του εκλιπόντος, είπε τα ακόλουθα: «Ο Γιώργος Κρασαδάκης γεννήθηκε το 1965 και έφυγε από κοντά μας τον περασμένο Μάρτιο. Υπηρέτησε στην πολεμική αεροπορία, όπου έλαβε πολλές διακρίσεις για το έργο του. Αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Σμηνάρχου. Ο Γιώργος υπήρξε αφοσιωμένος άνθρωπος του θεάτρου, το οποίο υπηρέτησε ως ηθοποιός και σκηνοθέτης με δύναμη και πάθος. Ως ηθοποιός διακρίθηκε επί σειρά ετών σε πολλές παραστάσεις της θεατρικής ομάδας της Αγίας Παρασκευής, με σκηνοθέτη τον Γιάννη Δεγαΐτη. Η κύρια, όμως, συνεισφορά του ήταν η δημιουργία, το 1997, της θεατρικής ομάδας Σκύρου, της οποίας υπήρξε εκτός από δημιουργός και σκηνοθέτης επί μία εικοσαετία, μέχρι και το τέλος της ζωής του. Όλα αυτά τα χρόνια σκηνοθέτησε πολλές θεατρικές παραστάσεις με εξαιρετική απήχηση και στόχο την αυθεντική ψυχαγωγία και την πολιτιστική ανάταση των κατοίκων και επισκεπτών της Σκύρου. Σήμερα, η σκηνή του θεάτρου του νησιού φέρει το όνομά του. Εκτός από τη Σκύρο, σκηνοθέτησε παραστάσεις και σε θεατρικές ομάδες της Αθήνας, όπως στην ομάδα του Δήμου Ζωγράφου και του Δήμου Πειραιά. Το 2016 ανέβασε στο θέατρο «Coronet», με μεγάλη επιτυχία, το έργο του Δημήτρη Αλεξίου: «Θα σε δω στην πρεμιέρα». Αυτός ήταν ο δικός μας ο Γιώργος. Θα είναι για πάντα στην καρδιά μας.».

Το δεύτερο μέρος της θεατρικής αυτής προσπάθειας παρουσιάστηκε το βράδυ της Κυριακής, αφήνοντας σε όλες και όλους μια γλυκόπικρη γεύση, αφενός για το «υπέροχον» της παράστασης, αφετέρου για την υπενθύμιση της απώλειας ενός ξεχωριστού συνανθρώπου μας.

 

Παναγιώτα Σούγια

Η κ.Σοφία Μάνεση και ο κ.Ξάνθος Μαϊντάς

 Καταχωρήθηκε την: 09/02/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!