Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.Ι.Φ.Η.Μ. ΤΗΣ Ε.Α.Ε. ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ 
Τα νέα της πόλης μας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.Ι.Φ.Η.Μ. ΤΗΣ Ε.Α.Ε. ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Μεγάλη ανταπόκριση επέδειξαν δεκάδες Ιωνιώτισσες στο κάλεσμα του Παραρτήματος Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης (Ν.Ι.Φ.Η.Μ.) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε.) για δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 27 και 28 Ιουνίου στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Ν. Ιωνίας και συνεχίστηκε στις 29 και 30 του ίδιου μήνα σε χώρο γνωστού σούπερ μάρκετ στον Περισσό.

Με εξακριβωμένη τη διαπίστωση πως ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη συχνότερη κακοήθεια, που  εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας, με τα νέα περιστατικά κάθε χρόνο να υπολογίζονται σε περίπου 5.000, το Παράρτημα Ν.Ι.Φ.Η.Μ., για ακόμη μία φορά, συνεχίζοντας το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου μαστού, έδωσε τη δυνατότητα σε γυναίκες, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πραγματοποιήσουν προληπτικό έλεγχο, να κάνουν δωρεάν τις ανώδυνες σχετικές εξετάσεις, με νέας τεχνολογίας μηχανήματα, η ακτινοβολία των οποίων είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Μιλώντας στην «ΙΟΝΙΑΝΕΤ», η Πρόεδρος του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε. και δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Δύναμη προοπτικής», κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου, δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Ευχαριστούμε και πάλι την «ΙΟΝΙΑΝΕΤ», η οποία καλύπτει τις δραστηριότητες του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Θα ήθελα να επισημάνω πως η συγκεκριμένη «Πράσινη» Μονάδα του Κινητού Μαστογράφου, δεδομένου ότι υπάρχει και η «Ροζ» Μονάδα, η οποία γυρίζει την Περιφέρεια, μέσω της Κ.Ε.Δ.Ε., χρηματοδοτείται από την εταιρεία «ΤΕΝΑ», την οποία ευχαριστούμε πολύ. Επίσης, θέλω να επιβεβαιώσω για μία ακόμη φορά ότι η συγκεκριμένη δράση γίνεται στο πλαίσιο της πρόληψης, γιατί επιβάλλεται οι γυναίκες 40-70 ετών να κάνουνε τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο ψηλάφηση μαστού και ιδιαίτερα μαστογραφία. Και στη συνέχεια, εφόσον προκύψει κάτι, να ακολουθήσουνε και άλλες εξετάσεις.».

Συνεχίζοντας, η κ. Γεωργιάδου ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Στο κάλεσμα, λοιπόν, του Παραρτήματος, καθώς έγινε μία πλήρης ενημέρωση και υπήρξανε και εκτενή δημοσιεύματα, ανταποκρίθηκαν πολλές συμπολίτισσές μας και συνολικά εξετάστηκαν περισσότερες από 70 γυναίκες. Επίσης, οφείλω να σημειώσω πως αυτή η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Νέας Ιωνίας, από την οποία και θα παραληφθούν τα αποτελέσματα των μαστογραφιών από τις κυρίες που προσήλθαν για εξετάσεις, τις οποίες αναμένουμε να είναι έτοιμες σε περίπου έναν με ενάμισι μήνα.» και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τις εθελόντριες του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε., οι οποίες στήριξαν τις δράσεις αυτές, και ειδικότερα τις κ.κ. Χρυσούλα Κεφαλοπούλου, Ευγενία Χατζόγλου, Χριστίνα Θεοδοσίου και Μυρσίνη Κουλάκογλου, οι οποίες βρίσκονταν συνεχώς επί ποδός, όπως, επίσης, και το τεχνικό προσωπικό του Δήμου, το οποίο συνέδραμε σε αυτή την εκδήλωση.».

 

Παναγιώτα Σούγια

Από αριστερά, η Πρόεδρος του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε. κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου και η εθελόντρια κ. Χρυσούλα Κεφαλοπούλου

 Καταχωρήθηκε την: 04/07/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!