Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΜΕ ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ 77η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 
Τα νέα της πόλης μας

ΜΕ ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ 77η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Με μία εντυπωσιακή σε συμμετοχή κόσμου εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (2/6), στον προαύλιο χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, στην Ελευθερούπολη, ο Σύλλογος Κρητών Ν. Ιωνίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ν. Ιωνίας, τίμησε την 77η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, γιορτάζοντάς την με ένα ανεπανάληπτο κρητικό γλέντι, με χορούς, τραγούδια, ρακές και άφθονο φαγητό.

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΣΤΡΑΤΗ

Προλογίζοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ν. Ιωνίας, κ. Μανώλης Στρατής, είπε μεταξύ άλλων πως: «Σήμερα, σε αυτήν εδώ την ελλαδική γωνιά της Νέας Ιωνίας, ο Σύλλογος Κρητών της πόλης μας, με τη βοήθεια του Δήμου της Ν. Ιωνίας και του Δημάρχου, θέλει με την ευκαιρία της επετείου της Μάχης της Κρήτης να αποδώσει φόρο τιμής στους επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές της μάχης αυτής, οι οποίοι έδειξαν στους συμμάχους ότι ο αγώνας που διεξάγεται με πίστη, με ηρωισμό και με όραμα την προστασία της τιμής, της αξιοπρέπειας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας δημιουργεί ένα τεράστιο φως, που κρύβει το σκοτάδι και δείχνει τον δρόμο της τιμής και του χρέους. Παράλληλα, ανάβει μια πύρινη λάβα, που βγαίνει μέσα από την ψυχή των αδάμαστων αγωνιστών και κατακαίει τους αδίστακτους επιδρομείς, διδάσκοντας σ’ ολόκληρο τον κόσμο ότι «η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα, με της ψυχής το πύρωμα μετριέται και το αίμα.».».

Συνεχίζοντας, ο κ. Στρατής ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Το 1941 οι ορδές του Χίτλερ αποτελούσαν τον φόβο και τον τρόμο σε όλη την Ευρώπη. Η Πολωνία δεν αντέχει. Η «Γραμμή Μαζινό» τελειώνει. Η Γαλλία παραδίδεται. Η Νορβηγία και το Βέλγιο συνθηκολογούν. Και, όμως, η Κρήτη, χωρίς στρατό, χωρίς όπλα, αρνείται, αντιστέκεται. Η κρητική στρατιά βρισκόταν στο αλβανικό μέτωπο, όπου γράφτηκε το μεγάλο έπος της Αλβανίας, και ο Τσόρτσιλ με θαυμασμό λέει ότι: «Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.», αλλά κι ο κρητικός λαός αναφωνεί κι εκείνος ένα μεγάλο «ΟΧΙ», ένα νέο «Μολών Λαβέ», γιατί η μάχη αυτή της Κρήτης, που έγραψε πραγματικά μια καινούργια λαμπρή ιστορία στην πατρίδα μας, που ήταν αποτέλεσμα της ενότητας και της ομόνοιας ενάντια στον εχθρό.».

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ-ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ακολούθως, ο εκπαιδευτικός και μέλος του Συλλόγου Κρητών Ν. Ιωνίας, κ. Νίκος Κατσουλίδης, παρουσίασε με ιστορικές λεπτομέρειες την ηρωική πορεία των γενναίων και τη στάση των αγωνιστών του μαρτυρικού νησιού κατά τη διάρκεια της θρυλικής «Μάχης της Κρήτης», κι αμέσως μετά ξεκίνησε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς, με τα παιδικά και εφηβικά τμήματα, καθώς και τα τμήματα ενηλίκων του συλλόγου, υπό τη διδασκαλία του κ. Κώστα Κυριακάκη, να χορεύουν με την ψυχή τους δεκάδες κρητικούς χορούς, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των πολυπληθών παρευρισκομένων, που κυριολεκτικά κατέκλυσαν τον χώρο της εκδήλωσης.

ΓΛΕΝΤΙ

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ένα γνήσιο κρητικό γλέντι, που διήρκησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με το συγκρότημα του διακεκριμένου λυράρη κ. Χαράλαμπου Τερζάκη, με τους εκλεκτούς μουσικούς του: κ.κ. Νίκο Καραβιράκη και Γιάννη Πετσάκη στο λαούτο, Σίμο Κουφάκη στα κρουστά και Χρήστο Τζελεπόπουλο στο μπάσο, να ξεσηκώνουν μικρούς και μεγάλους στον χορό.

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Στην όμορφη αυτή κρητική βραδιά παραβρέθηκαν μεταξύ πολλών άλλων: ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Αναμουρλόγλου, οι Αντιδήμαρχοι: Οικονομικών, Παιδείας, Πολιτισμού και Σχολικών Επιτροπών και Τεχνικών Υπηρεσιών κ.κ. Ξενοφώντας Κυριακόπουλος, Χρήστος Χατζηιωάννου και Σάββας Χατζηκωνσταντίνου αντίστοιχα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτης Μανούρης, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ.κ. Χρήστος Βλάχος, Μιλτιάδης Καναβός, Γιάννης Λαζαρίδης και Βασίλης Χριστοδούλου, η Πρόεδρος του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε. και δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου, η Αντιπρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Ν. Ιωνίας κ. Κωνσταντίνα Σιμονετάτου-Καλέμη, ο τ. Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ν. Ιωνίας κ. Δημήτρης Γρυπάρης, καθώς και Πρόεδροι και εκπρόσωποι Κρητικών και άλλων συλλόγων και σωματείων, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως κ. Γιώργος Μαριδάκης.

 

Απόστολος Σαλονικίδης

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ν. Ιωνίας, κ. Μανώλης Στρατής

 

Ο εκπαιδευτικός και μέλος του Συλλόγου Κρητών Ν. Ιωνίας, κ. Νίκος Κατσουλίδης

 

 Καταχωρήθηκε την: 08/06/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!