Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑΣ κ. ΤΟΥΖΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ 
Τα νέα της πόλης μας

Η ΙΟΝΙΑΝΕΤ δημοσιεύει τη νέα επιστολή της αναγνώστριας μας κ. Τουζοπούλου που απαντά σε αντίστοιχη επιστολή του δημάρχου κ. Γκότση (δείτε εδώ), απάντηση στην πρώτη επιστολή της (δείτε εδώ). Η ΙΟΝΙΑΝΕΤ θα δημοσιεύσει κάθε επιστολή που θα της αποσταλεί γι' αυτό το θέμα από τον δήμαρχο Ν. Ιωνίας ή άλλο εκπρόσωπο του δήμου και θα παρακαλούσε όλους-ες να ολοκληρωθεί ο διάλογος θεωρώντας ότι κατατέθηκαν όλες οι απόψεις.

 

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΑΠΟ ΒΟΥΛΑ ΑΡΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΤΟΥΖΟΠΟΥΛΟΥ

9-2-2018

ΘΕΜΑ: ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΕ ΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

ΣΧΕΤ: ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ με Αρ. Πρωτ.: 3626/6-2-18

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ: Δύο τιμολόγια.

 

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε

Σε απάντηση της Επιστολής - Εγγράφου (Σχετικό) που δημοσιεύσατε θέλω κατ΄ αρχήν να σας ευχαριστήσω πολύ που μου κάνατε την τιμή να ασχοληθείτε μαζί μου και που με προσφωνείτε «Αγαπητή». Εμένα συνήθως δεν με αγαπάει κανείς Δημοτικός Άρχων, γιατί έχω το ελάττωμα να μην ομαδοποιούμαι και ως εκ τούτου να έχω ανεξάρτητη σκέψη, ολόδικη μου άποψη και το θράσος να την γράφω. Ξέρω ότι οι πολιτικοί μόνο τους κόλακες θέλουν να έχουν γύρω τους, αλλά δυστυχώς μοιραία στο τέλος από αυτούς καταστρέφονται. Πχ η επιστολή μου δεν σας εξέθεσε τόσο όσο η απάντησή σας που σας πρότεινε ή που σας έγραψε το περιβάλλον σας.

Ας εστιάσουμε λοιπόν κατά παράγραφο στην Επιστολή- Έγγραφό σας:

1.    Λέτε ότι σας «αντιπολιτεύομαι». Ποιά Δημοτική Παράταξη εκπροσωπώ; Ένας απλός δημότης είμαι που απλά ενδιαφέρομαι για την πόλη μου, γιαυτό και ασκώ κριτική, γιατί δεν θέλω να αδικείται ούτε η πόλη μου ούτε οι συνδημότες μου. Αυτό στις δημοκρατίες επικροτείται, για την παράταξή σας όμως φαίνεται ότι είναι ενόχληση.

2.    Λέτε ότι βρίζω για να δικαιωθώ. Πρώτον δεν βρίζω, απλά κάνω σάτιρα, που ομολογουμένως προσφάτως είναι γενικά υπό διωγμό, και δεύτερον δεν έχω ανάγκη να δικαιωθώ γιατί ουδεμία σχέση έχω με το θέμα. Το θέμα απλά έπεσε στην αντίληψή μου και ασχολήθηκα επειδή δεν είμαι του καναπέ, όπως θα θέλατε ξεχνώντας βέβαια ότι από τους συντρόφους σας μυήθηκα στο «Αν φασίστες αρπάξουν τον γείτονά σου, την άλλη φορά θα πάρουν εσένα». Εκτός αν αυτό δεν ισχύει για όλα τα χρώματα του φασισμού, γιατί φασισμός είναι να ενοχλεί η κριτική και η σάτιρα, ή να τιμωρείται η άγνοια του δημότη από αυτούς που τον άφησαν ανημέρωτο.

3.    Λέτε ότι διαστρεβλώνω την πραγματικότητα. Λέω μόνο αλήθειες που  μπορώ να τις αποδείξω, εκτός βέβαια αν αναφέρομαι σε προφορικές συνομιλίες, που η απόδειξη επαφίεται στην ειλικρίνεια του συνομιλητή μου. Φροντίζω όμως να με δικαιώνουν τα γεγονότα. Δουλεύω τα θέματα, με τα οποία καταπιάνομαι, μόνη μου και έτσι έχω τον έλεγχο. Αλλά κυρίως δουλεύω Κε Δήμαρχε. Άρα η συμβουλή μου, για όσους έχουν συνεργάτες και μάλιστα κόλακες, είναι: Δουλεύετε για να μη σας δουλεύουν.

4.    Λέτε ότι συνδέω το θέμα του ΤΑΠ με την κατάχρηση στην Σχολική Επιτροπή (χρησιμοποιώντας μάλιστα την λέξη «εσκεμμένα» γιατί φαίνεται πιστεύετε ότι πάντα κάποιος άγεται από προσωπικό συμφέρον). Λάθος λοιπόν, δεν συνδέω τα θέματα. Απλά αντιπαραβάλλω τον ζήλο του Δήμου για τα δύο σαφώς ανεξάρτητα θέματα και παραδέχομαι ότι «πέσαν κεφάλια» για την κατάχρηση. Και μια και το αναφέρω, προσέξτε, όταν στέλνετε έγγραφα ή επιστολές, μήπως τα ακέφαλα σώματα επηρεάζουν την επιχειρηματολογία. Πάντως έχετε δίκιο ότι έχω περιέργεια για την έκβαση της υπόθεσης της κατάχρησης γιατί έχω στοιχηματίσει ότι τίποτα δεν θα μάθουμε και τίποτα δεν θα συμβεί. Τα άλλα που λέτε για την Δικαιοσύνη και για τους Ελεγκτές γιατί δεν τα λέτε στους πρόσφατα παραιτηθέντες συντρόφους σας και στον συντάκτη του σχετικού άρθρου στο περιοδικό «Ποδονίφτης», που σύμφωνα με τα κείμενά τους, ξέρουν για την κατάχρηση καλλίτερα από εμένα τον τυφλό και ανίδεο δημότη, που μάλλον μάταια περιμένει το άπλετο φως που θα έπρεπε να έχει χυθεί.

5.    Για να μη σας βάζω στον κόπο να διαβάζετε την επιστολή μου, ρωτήστε αυτόν από το περιβάλλον σας που σας το μετέφερε: Πότε είπα ότι είμαι δαιμόνιος ρεπόρτερ; Ίσα ίσα που αυτοσάρκασα, όπως συνηθίζω πάντα, ότι διακατέχομαι από το «ψώνιο» της δημοσιογραφίας.

6.    Χαίρομαι που λέτε ότι είναι άδικα και παράλογα τα περί της διακοπής ρεύματος, με μία διαφορά. Δεν τα λέει η Νομοθεσία που είναι ξεκάθαρη όπως επισημαίνει ο Συνήγορος του Πολίτη. Τα λέει η ερμηνεία της Νομοθεσίας που έχει συντάξει Διευθυντής του Υπουργείου και η οποία είναι υπό αναθεώρηση. Παρότι όμως παραδέχεστε την αδικία και παρότι είναι υπό αναθεώρηση και παρότι λέτε ότι υπάρχει υπόσχεση του Υπουργείου για την άρση της αδικίας, ο Δήμος εισέπραττε, τουλάχιστον μέχρι την ημερομηνία της επιστολής μου, τα δημοτικά τέλη των άτυχων συμπολιτών μας που διέκοψαν το ρεύμα. Το γεγονός αυτό μη το αρνείστε γιατί «το πολύ το ολίσθημα δεν το θέλουν ούτε οι ψηφοφόροι σας» .

7.    Θα πηδήξω προσωρινά την καταβολή δημοτικών τελών - για να μην έχει το προνόμιο μόνο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος - και θα πάω στα πρόστιμα για το ΤΑΠ, που επιχειρώντας να με διαψεύσετε, λέτε ότι βάζει ο Δήμος Αχαρνών, ενώ εσείς δεν βάζετε. Έγραφα στην επιστολή μου ότι όταν πήγα στον Αντιδήμαρχο Αχαρνών να διαμαρτυρηθώ για το πρόστιμο, που όντως μου έβαζαν, μου συνέστησε να περιμένω, γιατί κάνουν ενέργειες να μας απαλλάξουν όλους από την αδικία, πράγμα που τελικά φαίνεται ότι κατάφεραν. Για κοιτάξτε σας παρακαλώ τους δύο πληρωμένους λογαριασμούς που επισυνάπτω. Ο ένας είναι του Δήμου Νέας Ιωνίας για εκπρόθεσμο ΤΑΠ ενός έτους με 200% πρόστιμο και ο άλλος του Δήμου Αχαρνών για εκπρόθεσμο ΤΑΠ πέντε ετών χωρίς πρόστιμο. Όσο για το ασυγχώρητο λάθος μου που νόμιζα ότι άκουσα Νομαρχία αντί για Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ομολογώ ότι ναι οφείλεται στην άγνοιά μου και εκτιμώ ότι η απλή επίπληξη που μου κάνετε είναι λίγη. Θα σας παρακαλούσα λοιπόν, ως άλλη Σαπφώ Νοταρά σε ταινία, «Αν σας στείλω προξενιά για πρόσληψή μου στον Δήμο να μου την γυρίσετε πίσω». Επίσης ο Δήμος Αχαρνών που στέλνει ειδοποίηση για τα χρέη έχει τα ίδια ακριβώς στοιχεία που έχει και ο δικός μας Δήμος, αλλά για τον δικό μας μία τέτοια ειδοποίηση θα ήταν «τι του λείπει του ψωριάρη, φούντα με μαργαριτάρι», επομένως δεν χρειάζεται να απολογείστε.

8.    Και τώρα πάμε στο ζουμί της απάντησής σας. Λέτε ότι έχετε εντολή από την διοίκηση να εξηγείτε την κατάσταση στους πολίτες (δηλαδή να τους ενημερώνετε) και να περιμένετε την νομοθετική ρύθμιση για τα δημοτικά τέλη. Δηλαδή ουσιαστικά ομολογείτε ότι παρότι έχετε τέτοια εντολή από την διοίκηση, εισπράττετε δημοτικά τέλη από τους, δυστυχώς, εντελώς ανημέρωτους και ανίδεους δημότες. Μην επιχειρήσετε να ισχυριστείτε ότι δεν εισπράττατε. Δεν μπορείτε να κάνετε ότι δεν ξέρετε ότι αυτό συμβαίνει. Όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και εσείς μαζί ακούσατε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να λέει ότι χρεώνει τους δημότες γιατί έτσι έχει πει το Υπουργείο Εσωτερικών να γίνεται  μέχρι να βγει Υπουργική Απόφαση που να εναρμονίζεται με τον Συνήγορο του Πολίτη. Πέραν αυτού όμως γνωρίζω θύματα Κε Δήμαρχε και μάλιστα ένα από αυτά μου είπε ότι αν ήταν αντί για αυτόν ο πατέρας του τον Αύγουστοι που πληροφορήθηκε τα φονικά χιλιάρικα που του χρεώσατε θα πάθαινε έμφραγμα και τώρα δεν θα ζούσε. Αλήθεια πως αντέχατε να αντιμετωπίζετε την απόγνωση των θυμάτων;

Εν κατακλείδι αυτό που καταλογίζω στον Δήμο δεν είναι ότι έπραξε παράνομα, αλλά ότι δεν ενημέρωνε έγκαιρα και συστηματικά, ως όφειλε, τους δημότες για την ανάγκη υποβολής υπεύθυνης δήλωσης για την διακοπή του ρεύματος και ότι μετά δεν τους συμβούλευε να μη πληρώσουν, αλλά να περιμένουν την υπό αναθεώρηση απόφαση του Υπουργείου. Αυτές ήταν εγκληματικές παραλήψεις. Μετά μάλιστα από το έγγραφο του Υπουργού που συνιστά την ενημέρωση των δημοτών και από το έγγραφο της προϊσταμένης του τμήματος Δημοτικών Προσόδων του Δήμου μας Κα Αναστασία Γεωργακοπούλου όπου έθεσε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας ως προϋπόθεση για την έναρξη είσπραξης των δημοτικών τελών των μη ηλεκτροδοτούμενων, την ενημέρωση των δημοτών, οι ευθύνες για είσπραξη χωρίς πλήρη και συστηματική ενημέρωση είναι βαριές. Θα μπορούσε δηλαδή να θεωρηθεί ότι επίτηδες έχει στηθεί παγίδα σε ανυποψίαστα θύματα και μάλιστα, σε πιο προχωρημένο σενάριο, ότι μπορεί και να υπήρχε μεροληπτική ανεπίσημη ενημέρωση. Στις μέρες μας πλήρης και συστηματική ενημέρωση γίνεται στο site του Δήμου και με ανακοινώσεις στις εφημερίδες, σε συλλόγους , σε πίνακες στο Δημαρχείο, σε κολώνες στους δρόμους, στις εκδηλώσεις που συστηματικά παρίσταται ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, στο facebook όπου σχεδόν καθημερινά το επισκέπτεται και αναρτά ανακοινώσεις ή και αλλού. Άλλοι Δήμοι αυτό κάνουν, άλλοι δεν τα εισπράττουν ούτως ή άλλως ποτέ και καθόλου και ορισμένοι οι χείριστοι κάνουν ότι και εσείς καλυπτόμενοι από την χυδαία αρχή "Το νόμιμο είναι και ηθικό". Προσπαθούν να γεμίσουν τα ταμεία του Δήμου με ανήθικο τρόπο στηριζόμενοι στην πλήρη άγνοια ή στην κακή ενημέρωση των Δημοτών, έχοντας βέβαια εξασφαλισμένες τις πλάτες του Υπουργείου. Δεν αμφιβάλω για την ύποπτη στάση του Υπουργείου, όταν μάλιστα ο Κος Σκουρλέτης σε κάποιο έγγραφο γράφει ότι θα λάβει υπόψη του όλα τα υπέρ της κατάργησης δεδομένα σε σχέση όμως με την «βιωσιμότητα των Δήμων». Αυτό νομίζω τα λέει όλα.

Αυτά. Τι άλλο να πω. Τα γεγονότα μιλούν μόνα τους. Δεν θα το πιστέψετε Κε Δήμαρχε αλλά ειλικρινά λυπάμαι. Απόδειξη ότι είναι από τις σπάνιες φορές που κλείνω κείμενο χωρίς χιούμορ. Κρίμα.

    Βούλα Αραμπατζόγλου ΤουζοπούλουΚαταχωρήθηκε την: 11/02/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!