Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "ΧΩΡΙΣ ΗΛΙΟ" ΣΤΟΝ "ΑΣΤΕΡΑ" (12/02) 
Τα νέα της πόλης μας

Φεβρουάριος 2018
Aφιέρωμα: Σινεφίλ

Χωρίς Ήλιο (Sans soleil) |1983| 100’

Γαλλία | Σκηνοθεσία: Kρις Μαρκέρ| Αφηγήσεις: Φλοράνς Ντιλέ (Γαλλικά), Ριγιόκο Ικέντα (Ιαπωνία), Σάρλοτ Κερ (Γερμανία), Αλεξάντρα Στιούαρτ (Αγγλία)

Η ταινία είναι μία σκέψη σε εικόνες για διάφορες χώρες, την Ισλανδία, την Γουινέα-Μπισάου, μετά την αποτυχημένη της επανάσταση, την Ιαπωνία. Παρουσιάζει τα γράμματα ενός φανταστικού κάμεραμαν που διαβάζει μια άγνωστη γυναίκα. Ένα πειραματικό ντοκιμαντέρ, κάποιοι πιστεύουν ότι είναι το αριστούργημα του Μαρκέρ, που διευρύνει τα όρια του είδους, δημιουργώντας μια νέα γλώσσα. Μια ταινία-δοκίμιο που διαλογίζεται. πάνω στην ανθρώπινη μνήμη και τη σχέση της μες την ιστορία, τη συνάρτηση ή την εξάρτηση που έχει το άτομο με το χρόνο και το χώρο, για να καταλήξει στο ότι « η ανθρωπότητα δεν έχει σύνορα, η ανθρωπότητα είναι ένας ιστός κοινωνικών συνειδήσεων, ένας γόρδιος δεσμός ιδιαιτεροτήτων και καθολικότητας, και ότι η ιστορία της είναι μια γενική πρόβα του μελλοντικών της αλμάτων πικρών αλλά και απελευθερωτικών»..

Ο τίτλος προέρχεται από τον ομώνυμο κύκλο τραγουδιών του Μουσόρσκι.

Το 2014 το περιοδικό Sight and Sound το κατέταξε ανάμεσα στα τρία καλυτέρα ντοκιμαντέρ από κτήσεως κινηματογράφου.Καταχωρήθηκε την: 10/02/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!