Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ 30η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2018 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν.ΙΩΝΙΑΣ  
Τα νέα της πόλης μας

 

Ο Δήμαρχος Ν.Ιωνίας κ. Γκότσης σε διάλογό του με την Αντιπολίτευση 

 

 

Το βράδυ της Τετάρτης (20/12), στο Δημαρχείο Νέας Ιωνίας, πραγματοποιήθηκε η 30η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, που ξεκίνησε με την καθιερωμένη διαδικασία υποβολής ερωτήσεων προς τη Δημοτική Αρχή.

 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Αρχικά, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Παναγιώτης Μανούρης ρώτησε μεταξύ άλλων: «Τι έγινε με την παραλαβή ηλεκτρονικών υπολογιστών σε σχολείο της Ν. Ιωνίας από την Περιφέρεια;», λαμβάνοντας την απάντηση του Δημάρχου Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλή Γκότση πως: «Η Περιφέρεια έστειλε στο 15ο και στο 11ο Δημοτικό 15 υπολογιστές. Αυτό έγινε, τίποτε άλλο.»

 

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», κ. Παναγιώτης Τσουκαλάς, αφού διευκρίνισε πως: «Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ν. Ιωνία θεωρεί ότι: τα ζητήματα που αφορούν την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες, η Δημοτική Αρχή πρέπει να τα προσεγγίζει με την ανάλογη ευθύνη, γιατί αποτελούν θέματα ζωτικής σημασίας και πρώτης προτεραιότητας, που πρέπει να υλοποιούνται άμεσα. Γι’ αυτό επαναφέρουμε με τη μορφή ερωτήματος στο Δημοτικό Συμβούλιο κρίσιμα προβλήματα, που απασχολούν τους εργαζόμενους και με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής παραμένουν σε εκκρεμότητα.», επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Σχεδόν ενάμισι μήνα μετά τη διττή απόφαση του Δ.Σ. (13/11/17) για να κρατηθούν οι ισορροπίες στο εσωτερικό της Δημοτικής Αρχής, οι εργαζόμενοι του Δήμου Ν. Ιωνίας παραμένουν χωρίς εμβόλια, με αποτέλεσμα τόσο η δική τους υγεία όσο και των οικογενειών τους να εξακολουθεί να εκτίθεται στον κίνδυνο θανατηφόρων ασθενειών, όπως η ηπατίτιδα Α και Β. Ταυτόχρονα, ενημερωθήκαμε ότι μετά από την απόφαση του Δ.Σ. της 13ης Νοεμβρίου 2017 υπήρξε καταγγελία από το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ν. Ιωνίας, στη 1 Δεκεμβρίου 2017, στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας του υπουργείου Εργασίας, όπως και δύο επιστολές του γιατρού εργασίας στο σωματείο, που στην πρώτη επισημαίνει ότι ο κ. Τσομπάνογλου, με απόντα τον ιατρό εργασίας, και προκειμένου να δικαιολογήσει ότι παρακωλύει την προμήθεια εμβολίων επικαλείται και πάλι άσχετες διατάξεις, καταλογίζοντας στον ιατρό εργασίας αμέλεια.», προσθέτοντας πως: «Στο δεύτερο έγγραφο δίνει απάντηση με τη βεβαίωση που ζήτησε και πήρε από την Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής της Εργασίας και Περιβάλλοντος σχετικά με το ζήτημα της συνταγογράφησης.», ενώ στη συνέχεια ρώτησε: «Πόσος χρόνος θα χρειαστεί ακόμα, μετά από δεκάδες αποδεικτικά στοιχειά, για να αποδεχτείτε ότι ο ιατρός εργασίας δεν είναι υποχρεωμένος να συνταγογραφεί κατά τις ώρες άσκησης της ειδικότητάς του και πως όταν υπάρχει επαγγελματική έκθεση η κάλυψη του κόστους βαρύνει τον εργοδότη; Τι σας είπε το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας του υπουργείου Εργασίας, το οποίο σας επισκέφτηκε σήμερα; Πότε τελικά θα προχωρήσετε στην προμήθεια των εμβολίων, όπως υπαγορεύει το πρώτο σκέλος της απόφασης του Δ.Σ.;».

 

Ακόμη, ο κ. Τσουκαλάς ρώτησε: «Γιατί δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα στους εργαζόμενους το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, το οποίο επεκτάθηκε σε νέες κατηγορίες εργαζομένων ΥΕ εργατών και ΔΕ δενδροκηπουρών;» και «Πότε η νομική σύμβουλος του Δήμου, η κ. Κοντογιάννη, θα δώσει τη γνωμάτευση ότι οι εργαζόμενοι δικαιούνται το επίδομα;».

Επιπλέον, ο κ. Τσουκαλάς, αφού ανέφερε πως: «Στο προηγούμενο Δ.Σ. έγινε ερώτηση για δύο εργαζόμενες, που προσλήφθηκαν στο νεοσύστατο Κέντρο Κοινότητας του δήμου στις 2 Οκτωβρίου 2017. Η απάντηση που δόθηκε, ότι πρώτα πρέπει να γίνουν οι προσλήψεις και εν συνεχεία να καλυφθούν οι προϋποθέσεις για να πληρωθούν, δεν ισχύει, αφού η Επίτροπος δεν υπογράφει, γιατί μία βασική προϋπόθεση είναι η στέγαση της συγκεκριμένης υπηρεσίας, την οποία δεν μπορεί να αγνοεί η Δημοτική Αρχή. Εδώ δεν συζητάμε για κάποιο χαρτί που παράπεσε, αλλά για τον χώρο που θα στεγάσει την υπηρεσία αυτή, που είναι αυτονόητο ότι αποτελεί βασική προϋπόθεση. Άρα η Δημοτική Αρχή το γνώριζε και έκανε την επιλογή της για τους λόγους που η ίδια γνωρίζει.», ρώτησε: «Γιατί ενώ ο Δήμαρχος είπε ότι «την επομένη του Δ.Σ. της 13ης Δεκεμβρίου θα έδινε εντέλλεσθε» δεν το έπραξε; Και, δεύτερον, πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενες τους μισθούς τους, που εφ’ όσον ισχύει η προκαταβολή μισθού πρέπει να πάρουν μισθούς τριών μηνών και ό,τι άλλο δικαιούνται;».

 

Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας, κ. Ηρακλής Γκότσης, τονίζοντας κατ’ αρχήν πως: «Συνάδελφε Τσουκαλά, την ίδια ευαισθησία που λέτε ότι έχετε εσείς απέναντι στους εργαζόμενους την έχουμε κι εμείς. Δεν νομίζω ότι εδώ στο Δ.Σ. μπορεί να πει κανείς ότι υπάρχει παράταξη στο Δ.Σ. που δεν δείχνει ευαισθησία απέναντι στα ζητήματα των εργαζομένων. Και αυτό είναι διαχρονικό. Μην πάτε και σηκώνεται τη σημαία της ευαισθησίας κ.λπ..», προσθέτοντας πως: «Και ξανά επαναλαμβάνω: Την ίδια ευαισθησία, που υποτίθεται ότι δείχνετε εσείς απέναντι στους εργαζόμενους, τη δείχνουν όλες οι παρατάξεις του Δ.Σ.. Όλες και ο καθένας δημοτικός σύμβουλος χωριστά εδώ μέσα.».

 

Συνεχίζοντας, ο κ. Γκότσης ανέφερε πως: «Είχαμε πρόσφατα μια επαφή με ένα μέλος του Σωματείου, που από εδώ και πέρα (βλέπω και την κ. Πρόεδρο) δεν ξανακουβεντιάζουμε, γιατί επειδή είσαστε στην ίδια παράταξη θα έπρεπε να σας ενημερώσει. Θεωρώ, δηλαδή, ότι είναι άσκοπο να έρχεται η κ. Πρόεδρος και να μου πουλάει, ξέρω ‘γω, εξυπηρέτηση στις εργαζόμενες. Εντάξει κυρία Πρόεδρε; Γιατί δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Για τα εμβόλια: Ξεκινήσαμε και είχαμε πάρει μία απόφαση με δύο σκέλη. Ξεκινήσαμε με το Ι.Κ.Α.. Συνταγογράφησε το Ι.Κ.Α. σχεδόν για όλους τους εργαζόμενους. Συνταγογράφησε έναν-έναν χωριστά. Δεν υπάρχουν εμβόλια στα φαρμακεία. Και σε αυτούς που ξεκίνησε στην αρχή, έχει παρέλθει το διάστημα των ημερών που ισχύει η συνταγή. Ξεκινήσαμε τη διαδικασία να κάνουμε το δεύτερο σκέλος της απόφασης, να τα κάνουμε προμήθεια κ.τ.λ.. Ρωτήσαμε ποιοι τα έχουνε να μας φέρουνε εμβόλια. Οι εταιρείες λένε «δεν ερχόμαστε εμείς, βρείτε φαρμακοποιούς, μέσω αυτών, αν θα δεχτούνε, να σας φέρουν εμβόλια.».  Δεν υπάρχουν εμβόλια. Αυτό που το Δ.Σ. αποφάσισε, το κάναμε. Θα δούμε ποιοι από τους φαρμακοποιούς του Δήμου μπορούν να δεχτούν να πάρουν ένα μέρος των εμβολίων, για να μπορούν να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι. Τώρα, αν είναι θέμα χωρίς τον γιατρό εργασίας να συνταγογραφηθούν, αυτό είναι άλλο θέμα. Δεν θα έχει σχέση με ποιον τρόπο εμείς θα πάρουμε τα εμβόλια. Σας είπα: Από τη μια ημέρα, όπως είχε προτείνει και η συνάδελφος η κ. Γεωργιάδου, συμφωνήσαμε με τον Διευθυντή του Ι.Κ.Α., το ανέθεσε σε γιατρούς, γίνανε οι συνταγογραφήσεις, απλά δεν υπάρχουνε εμβόλια στην αγορά. Δεν υπάρχουν εμβόλια στα φαρμακεία.».

 

Επίσης, ο κ. Γκότσης είπε πως: «Όσον αφορά για το επίδομα, έχω δηλώσει εδώ ότι σαν Δημοτική Αρχή δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ό,τι είναι να πάρουνε, να το πάρουνε όλοι οι εργαζόμενοι στον Δήμο. Δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα. Το ζήτημα είναι να φτιάξει έτσι τη γνωμάτευση η νομική σύμβουλος, ώστε να μπορούν να το πάρουν οι εργαζόμενοι. Δεν είναι ξεκάθαρη η απόφαση. Δεν καλύπτει η απόφαση όλους.», προσθέτοντας μεταξύ άλλων πως: «Δεν έχω εγώ κανένα πρόβλημα. Άμα μου τη φέρει αύριο, την υπογράφω.», κι ακόμη ανέφερε πως: «Όσον αφορά για την πληρωμή των δύο εργαζομένων στον Δήμο. Σας είπαμε, υπάρχει ένα πρόβλημα στο πρόγραμμα. Έπρεπε για να πάρουμε την έγκριση για να ξεκινήσει το πρόγραμμα να πάρουμε την άδεια, έπρεπε να έχει γίνει πρόσληψη των εργαζομένων. Έγινε, λοιπόν, η πρόσληψη, αλλά δεν έχουμε πάρει ακόμα την άδεια. Και όχι μόνο εμείς, πάρα πολλοί Δήμοι. Και έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο κενό. Τέλος πάντων, κάναμε κουβέντα πάλι με την Επίτροπο. Μας είπε η Επίτροπος ότι το σκέφτεται να υπογράψει. Προφανώς άλλαξε γνώμη προχθές, γιατί πιθανά το κουβέντιασε με συναδέλφους. Γιατί δεν είναι μόνο δικό μας θέμα. Είναι θέμα πολλών Δήμων, πιθανά και πανελλαδικά. Έχω υπογράψει το εντέλλεσθε και χρειάζεται μια διαδικασία για να προχωρήσει. Μίλησα και με τις εργαζόμενες. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Οι ίδιες μας πιστεύουνε. Δεν ξέρω, δηλαδή, να τις φέρουμε και εδώ πέρα να πούνε γιατί υπάρχει αυτό το αίτημα και γίνεται κουβέντα τζάμπα και βερεσέ;».

 

Ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος και αμέσως μετά ζήτησε τον λόγο «επί προσωπικού» ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Φώτης Τσομπάνογλου, με τη δήλωση του οποίου ολοκληρώθηκε το διαδικαστικό σκέλος των ερωτήσεων του κ. Τσουκαλά και των απαντήσεων που έλαβε από τον κ. Γκότση.

Παναγιώτης Τσουκαλάς: «Έχει υπογραφεί το εντέλλεσθε;».

Ηρακλής Γκότσης: «Ναι, έχει υπογραφεί το εντέλλεσθε.».

Τσουκαλάς: «Άρα, και το επόμενο βήμα ποιο είναι;».

Γκότσης: «Δεν το ξέρω ποιο είναι, θα πληρωθούνε. Είπαμε θα πληρωθούνε. Τέλειωσε. Θα πάει στον ταμία, το στέλνει ο ταμίας το εντέλλεσθε στην Επίτροπο και αυτός πληρώνει. Πιθανά να γινόταν και σήμερα. Έλειπε απλά ο προϊστάμενος της ταμιακής. Τέλος πάντων, το εντέλλεσθε έχει υπογραφεί. Ωραία; Σας καλύπτει αυτό;».

Τσουκαλάς: «Έχει υπογραφεί. Εκείνο που μας καλύπτει είναι πότε θα πληρωθούνε.».

Γκότσης: «Θα πληρωθούνε πριν τις γιορτές.».

Τσουκαλάς: «Αυτό μας ενδιαφέρει.».

Φώτης Τσομπάνογλου: «Επειδή μέσα στις ερωτήσεις γράφει τρεις φορές το όνομά μου, σας λέω πως: Εγώ, ως δημοτικός σύμβουλος, έχω ορκιστεί να προασπίζω το δημόσιο συμφέρον και αυτό θα κάνω από οποιοδήποτε όργανο αποφασιστικό συμμετέχω. Αυτό λέει κι ο νόμος, αυτό κάνω κι εγώ, και το υπηρετώ με ευσυνειδησία. Όσον αφορά τα υπόλοιπα που λέει ο κ. Τσουκαλάς: Ας ελπίσουμε να μην τα δει ο καθοδηγητής του και τον διαγράψει, που είναι μία στο καρφί και μία στο πέταλο. Αλλά και αν τον διαγράψει, εδώ είμαστε με ανοιχτές αγκάλες, έχουμε κι άλλους διαγραμμένους. Θα σας δεχτούμε με ανοιχτές αγκάλες. Κατά τα άλλα, καλά Χριστούγεννα.».

 

ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑΤΑ

Ακολούθως συζητήθηκαν τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα, με πρώτο ζήτημα την «Έγκριση παραλαβής μελέτης με τίτλο: «Μελέτη εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου», το οποίο αποσύρθηκε μετά από πρόταση του κ. Γκότση, καθώς στη σύντομη συζήτηση που διεξήχθη μεταξύ άλλων επισημάνθηκε από τον κ. Μανούρη πως: «Δεν τεκμαίρεται το επείγον του ζητήματος», ενώ και ο δημοτικός σύμβουλος («Λαϊκή Συσπείρωση») κ. Θόδωρος Χαμαλίδης ζήτησε να δοθεί η μελέτη στους συμβούλους για να μελετήσουν τα συμπεράσματά της και μετά να έρθει και πάλι σαν θέμα, και ακολούθησε η ομόφωνη (24 παρόντες) έγκριση του δεύτερου εκτός ημερήσιας διάταξης θέματος, με τίτλο: «Τροποποίηση της σύμβασης των καυσίμων κίνησης».

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Η 30η Συνεδρίαση συνεχίστηκε με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, με πρώτο θέμα την: «6η Αναμόρφωση του Δημοτικού Προϋπολογισμού έτους 2017.», το οποίο υπερψηφίστηκε από 15 δημοτικούς συμβούλους, κι ακόμη υπήρξαν 2 ψήφοι κατά (Τσουκαλάς, Χαμαλίδης) και 7 λευκές (Μανούρης, Βλάχος, Καναβός, Θωμαΐδου, Βλασσάς, Γεωργιάδου, ), επί 24 παρόντων δημοτικών συμβούλων.

Στη συνέχεια, εγκρίθηκαν ομόφωνα, επί 24 παρόντων: η «Συγκρότηση επιτροπών παρακολούθησης και παραλαβής δημοσίων συμβάσεων προμηθειών για το έτος 2018 του Ν. 4412/2016», η «Συγκρότηση επιτροπών αναλόγως του αντικειμένου παραλαβής δημοσίων συμβάσεων προμηθειών για το έτος 2018 του Ν. 4412/2016» και η «Συγκρότηση επιτροπής εξέτασης-αξιολόγησης ενστάσεων & προσφυγών για τις δημόσιες συμβάσεις προμηθειών και γενικών υπηρεσιών για το έτος 2018 βάσει του Ν. 4412/2016».

 

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2018

Ακολούθησε η συζήτηση για την «Έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος εκτελεστέων έργων έτους 2018», την εισήγηση του οποίου έκανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σάββας Χατζηκωνσταντίνου.

Κατόπιν, τέθηκαν δεκάδες διευκρινιστικές ερωτήσεις σχετικά με επιμέρους λεπτομέρειες του Τεχνικού Προγράμματος από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτη Μανούρη, στις οποίες εκτός από τον κ. Χατζηκωνσταντίνου απαντούσε και ο Γ.Γ. του Δήμου, κ. Κυριάκος Χαμαλίδης, γεγονός που από κάποια στιγμή και έπειτα εξόργισε τον κ. Μανούρη, ο οποίος αντέδρασε αρκετές φορές.

Μάλιστα, μετά από κάποια ερώτηση, στην οποία καθυστέρησε μερικά δευτερόλεπτα να απαντήσει ο κ. Χατζηκωνσταντίνου, απευθυνόμενος προς τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών ο κ. Μανούρης είπε χαρακτηριστικά πως: «Ε, απάντα ντε, τι περιμένεις; Να απαντήσει ο Χαμαλίδης;», για να ακολουθήσει ο παρακάτω διάλογος:

Σάββας Χατζηκωνσταντίνου: «Το γιατί δεν κατάλαβα.».

Ηρακλής Γκότσης: «Θα μας κάνεις και παρατήρηση δηλαδή; Σε παρακαλώ. Δεν είσαι καθηγητής εδώ.».

Παναγιώτης Μανούρης: «Τι πράγμα;».

Γκότσης: «Σε παρακαλώ, άκου να δεις Μανούρη: Όπως εσύ έκανες παρατήρηση στον συνάδελφο κι εγώ σου κάνω παρατήρηση.».

Μανούρης: «Σε μένα;».

Γκότσης: «Σε σένα.».

Μανούρης: «Για ποιον λόγο; Μιλάς εσύ;».

Γκότσης: «Μα, γιατί μιλάς έτσι;».

Μανούρης: «Ρωτάω κάτι και μιλάνε δύο. Μια ο ένας μια ο άλλος.».

Γκότσης: «Αν θες να σε σέβομαι, να σέβεσαι κι εσύ.».

Μανούρης: «Προφανώς σέβομαι…».

Γκότσης: «Ε, ωραία. Αυτό που σου λέω εγώ, λοιπόν…».

Μανούρης: «Τι λες τώρα;».

Γκότσης: «Έχεις πρόβλημα;».

Μανούρης: «Ναι, έχω πρόβλημα.».

Γκότσης: «Γιατί; Απάντηση δεν θέλεις να πάρεις;».

Μανούρης: «Και θα απαντήσεις εσύ;».

Γκότσης: «Ναι.».

Μανούρης: Απάντησέ μου.

Επίσης, ακολουθεί ένα ακόμη απόσπασμα διαλόγου, που έγινε όταν ο κ. Κυριάκος Χαμαλίδης απάντησε σε κάτι με κλειστό μικρόφωνο:

Χρήστος Αναμουρλόγλου (Πρόεδρος Δ.Σ.): «Κύριε Χαμαλίδη, όταν ρωτάει κάτι και δεν απαντάτε με μικρόφωνο, και ποιος είναι, στα πρακτικά υπάρχει ένα κενό. Υπάρχει μία ερώτηση-κενό. Δεν υπάρχει λόγος, όταν μιλάς το μικρόφωνό σου δεν το ανοίγεις ποτέ.».

Κυριάκος Χαμαλίδης (Γ.Γ. Δήμου Ν. Ιωνίας): «Εγώ;».

Αναμουρλόγλου: «Ναι, πάντα κατόπιν δικής μου προτροπής.».

Χαμαλίδης: «Ευχαριστώ που μου το θυμίζετε.».

Αναμουρλόγλου: «Ε, ωραία, για ακόμη μια φορά.».

Και λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε ο παρακάτω διάλογος:

Μανούρης: «Να ξεκαθαρίσουμε κάτι; Ή θα είμαστε εδώ να κάνουμε ερωτήσεις ή αν νομίζετε ότι μπορεί να παρεξηγιέστε από τις ερωτήσεις, εγώ ερώτηση έκανα, απάντηση παίρνω. Θέλω να σας πω τώρα, για παράδειγμα, να μην κάνω κριτική, θα την κάνω στην τοποθέτησή μου, αλλά δεν μπορεί να μην δίνετε μια απάντηση.».

Χατζηκωνσταντίνου: «Μα την απάντηση τη δώσαμε. Την έχω δώσει δέκα φορές την ίδια.».

Αναμουρλόγλου: «Η αλήθεια είναι ότι έχει δίκιο. Έτσι; Δηλαδή, απαντάτε όλοι με νεύρα. Για ποιον λόγο; Ακόμα κι αν είναι κουραστικό, απαντάμε. Όχι με νεύρα. Ήρεμα.».

Χατζηκωνσταντίνου: «Ποιος απάντησε με νεύρα;».

Αναμουρλόγλου: «Απαντάτε με νεύρα.».

Χατζηκωνσταντίνου: «Εγώ;».

Αναμουρλόγλου: «Και ο Δήμαρχος και ο Γραμματέας.».

Στη συνέχεια, ενώ έθετε ερωτήματα η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, πριν απαντηθεί το πρώτο της ερώτημα από τον κ. Γκότση, παρενέβη ο κ. Μανούρης ζητώντας να κάνει μια δήλωση, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Φέρνετε το Τεχνικό Πρόγραμμα, Δεκέμβριο μήνα, στις 20 του μήνα, του Δεκέμβρη. Φέρνετε προϋπολογισμό την επόμενη εβδομάδα, το Τεχνικό Πρόγραμμα το «μαγειρεύετε» μέχρι τελευταία στιγμή, σας κάνουμε ερωτήσεις σε άλλον τόνο και μας απαντάτε σε άλλον τόνο και δεν σκέφτεστε ότι δεν μπορείτε να απαντάτε μαζί. Το έχω ξαναπεί, ο Γραμματέας, δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο, έχει να κάνει με τον θεσμό, ο Δήμαρχος λέει ότι και ο Γραμματέας απαντάει, επειδή είναι τεχνικός. Δηλαδή, αν ο Γραμματέας ήταν οικονομικός, θα απαντούσε στα οικονομικά! Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Εμείς θα κάνουμε ερωτήσεις για να πάρουμε απαντήσεις και μετά θα κάνουμε τοποθέτηση. Δεν θέλετε καν τις ερωτήσεις και οξύνετε και απαντάτε με έναν τρόπο, που εν πάση περιπτώσει και ο Δήμαρχος εδώ απαράδεκτα παρενέβη, και το τι εγώ μίλησα πρώτη φορά, δεν το έχω ξανακούσει, το ότι ενοχλήθηκα εγώ. Ο τόνος μου είναι πολύ συγκεκριμένος και όταν ρωτάω τον Αντιδήμαρχο απαιτώ να μου απαντήσει ο Αντιδήμαρχος. Και εδώ μέσα απαιτήσεις δεν έχουν μόνο όσοι είναι στη συμπολίτευση, έχουν και οι υπόλοιποι. Λοιπόν, εμείς θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο ότι φέρατε σήμερα το Τεχνικό Πρόγραμμα και έχετε και ύφος. Και αποχωρούμε από τη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος, γιατί εμείς απαντήσεις δεν πήραμε, ούτε ικανοποιητικές, έχουμε άλλες τόσες να ρωτήσουμε, και αν είναι να γίνεται αυτό σήμερα εδώ, κοιτάξτε να δείτε, Διοίκηση δεν υπάρχει. Γραμματέα, δεν είσαι Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, είσαι Γραμματέας αν δεν το ξέρεις. Έτσι;».

 

Μετά από την αποχώρηση των κ.κ. Μανούρη, Βλάχου και Καναβού, η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την υποβολή διευκρινιστικών ερωτήσεων από την κ. Θωμαΐδου, στις οποίες απάντησαν και πάλι οι κ.κ. Γκότσης, Χατζηκωνσταντίνου και Χαμαλίδης, και αμέσως μετά ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις, με πρώτη την κ. Θωμαΐδου, η οποία είπε χαρακτηριστικά πως: «Κατ’ αρχήν, αυτό δεν είναι εισήγηση Τεχνικού Προγράμματος. Κύριε Αντιδήμαρχε, νομίζω ότι είναι ένα πολύ πρόχειρο έγγραφο.», προσθέτοντας πως: «Δεν είναι αυτό εισήγηση Τεχνικού Προγράμματος μιας Δημοτικής Αρχής, η οποία Δημοτική Αρχή έχει κάποιον σκοπό και γενικά να προχωρήσει κάποια έργα στην πόλη μας. Δεν φαίνεται πουθενά ότι υπάρχει κάποια πρόθεση, δεν υπάρχει σκοπιμότητα, είναι πρόγραμμα του «ποδαριού», να το πω έτσι πολύ νέτα. Νομίζω κάθε χρόνο είναι και χειρότερα τα πράγματα, δεν είναι καλύτερα. Για μένα αυτό είναι ό,τι χειρότερο από τότε που έχετε πάρει τη Δημοτική Αρχή. Θέλω να πω πάρα πολλά και με τις ερωτήσεις μου πιστεύω να καταλάβατε τι ήθελα να πω. Γενικά, το θέμα που αντιμετωπίζετε με προχειρότητα, είπα και σήμερα και στην Επιτροπή Ποιότητας κάποια πράγματα, θέλω να τ’ αναφέρω κι εδώ: Δεν υπάρχουνε Κανονιστικές διατάξεις, δεν έχει προχωρήσει τίποτα όσον αφορά τους κοινόχρηστους χώρους, δημιουργούνται ζητήματα - καλά, αυτά δεν τα συζητάμε, είναι δευτερεύοντα με τις αναπηρικές θέσεις, με τις θέσεις στάθμευσης κ.λπ.. Εδώ όμως, τα βασικά ζητήματα, που αφορούν γενικά την πόλη, την υποδομή της και, γενικά, την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής δεν φαίνεται πουθενά, δεν αποτυπώνεται πουθενά.».

 

Επίσης, ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της, η κ. Θωμαΐδου ανέφερε πως: «Νομίζω ότι ακόμη και με την προχειρότητα με την οποία αναδεικνύετε και τις απαλλοτριώσεις, που είναι πολύ βασικά, και την αγορά του οικοπέδου, που περιμένουμε τόσον καιρό, ακόμα και τα έργα της Περιφέρειας, που κάνετε φιέστες (και καλά κάνετε, και πρέπει να τις κάνετε, δεν το συζητάμε, γιατί πρέπει να μάθει ο κόσμος), φαίνεται ότι είναι ανεπαρκή. Θέλω να πω ότι με λυπεί, πραγματικά με λυπεί, περίμενα κάτι πολύ καλύτερο. Ευχαριστώ, δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο. Εννοείται ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσουμε.».

 

Ακολούθως, ο κ. Τσουκαλάς δεν θέλησε να τοποθετηθεί, και κατόπιν ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «εκτός σχεδίου», κ. Παναγιώτης Κουτσός, αφού διευκρίνισε πως: «Προφανώς κι εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω αυτό το Τεχνικό Πρόγραμμα.», πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως: «Προφανώς είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο στηρίζεται στις χρηματοδοτήσεις που έρχονται από τους διάφορους πόρους και έχουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Και για εμάς δεν ωφελεί καθόλου τον Ιωνιώτικο λαό και το καταψηφίζουμε.».

 

Στη συνέχεια, έλαβε τον λόγο η δημοτική σύμβουλος («Ενότητα για τη Νέα Ιωνία») κ. Όλγα Κατημερτζή, λέγοντας πως: «Κοιτάξτε, ερχόμαστε εδώ και λέμε ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι «στο πόδι», είναι «του ποδαριού», είναι της τελευταίας στιγμής κ.τ.λ.. Όταν ψηφίζαμε τον Σεπτέμβριο τις προηγούμενες χρονιές το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό, λέγαμε πως τα στοιχεία που έχουμε κλείνοντας η χρονιά είναι πολύ λίγα, και στην ουσία τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα θα το ψηφίσουμε μετά την 1η Γενάρη, όταν θα γίνει η 1η Αναμόρφωση. Θα το θυμάστε πολύ καλά τότε, γιατί ήμασταν υποχρεωμένοι να το κάνουμε τον Σεπτέμβρη, μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, από την απόφαση της Κυβέρνησης. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε μία τέτοια πίεση. Φτάσαμε πολύ κοντά στον Δεκέμβριο, ώστε τα στοιχεία να είναι όσο το δυνατόν πιο αιτιολογημένα και πιο κοντά στην πραγματικότητα, για να μπορεί να απεικονίζει όσο το δυνατόν καλύτερα την καινούργια χρονιά και τα αποθέματα που υπάρχουν. Αυτό είναι το ένα. Το δεύτερο: Δεν εξυπηρετεί τον Ιωνιώτικο λαό και δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του Ιωνιώτικου λαού, τις οποίες καλό είναι να μας αναφέρουνε ποιες είναι. Εγώ επιγραμματικά θα πω: Αντιπλημμυρικά έργα αξίας 15 εκ., τα οποία είναι ενταγμένα στην Περιφέρεια και τα οποία ξεκινάνε. Τα δύο έργα είναι δημοπρατημένα και το ένα δημοπρατείται, για να θωρακιστεί πλήρως η Νέα Ιωνία από τις πλημμύρες. Δεύτερον, έργα σαν το 150 (Σημ.: Οικοδομικό Τετράγωνο 150) ή σαν την πεζογέφυρα, που αναβαθμίζουν και σηκώνουν αλλού, σε άλλο επίπεδο την πόλη. Τρίτον, πολύ σημαντικό: Απαλλοτριώσεις ελεύθερων χώρων. Κάτι που ένα τετραγωνικό μέτρο, επαναλαμβάνω, που η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και η προ-προηγούμενη δεν είχαν αφήσει στη Νέα Ιωνία, καινούργιο τετραγωνικό μέτρο στην πόλη, ετούτη η Δημοτική Αρχή έχει αφήσει στρέμματα ολόκληρα, από την Παπαφλέσσα, την Υγείας, την Αλσούπολη, τα οποία πληρώθηκαν, και πληρώθηκαν από το Πράσινο Ταμείο και όχι από χρήματα του Δήμου και όχι από χρηματοδοτήσεις ταμείων. Το ότι η Δημοτική Αρχή παλεύει για να πάρει, να εξασφαλίσει χρήματα από ό,τι πηγές υπάρχουνε, ώστε να κάνει έργα, τα οποία να είναι για το καλό της πόλης, τα γηπεδάκια, τις συντηρήσεις των σχολείων, τις συντηρήσεις των γηπέδων, το γήπεδο που έγινε. Η μελέτη υπήρχε, δεν λέω.».

 

Ακόμη, η κ. Κατημερτζή είπε μεταξύ άλλων πως: «Δεν είναι δυνατόν να κατηγορείτε ότι δεν τρέχουμε με βήματα όσο μπορούμε περισσότερο. Ξέρετε ότι μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» η γραφειοκρατία έχει ανέβει στο κατακόρυφο. Ότι η κάθε μελέτη για να εγκριθεί περνάει από σαράντα κύματα. Η κάθε απόφασή μας για να εγκριθεί από άλλα σαράντα κύματα. Αυτό είναι και καλό και κακό. Από τη μία πλευρά καλό γιατί υπάρχει πλήρης έλεγχος, κακό γιατί καθυστερούν τα έργα. Όλα καθυστερούν στο δημόσιο. Λοιπόν, θέλω να πω ότι η κριτική (και θα αναφερθώ για το 150) που βγήκε η «Λαϊκή Συσπείρωση» και είπε ότι είναι έργο που εξυπηρετεί την καπιταλιστική ανάπτυξη. Το να έχουν οι δημότες να μπορούν να παρκάρουνε, να έχουν μία πλατεία 7 στρεμμάτων, την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για κέντρο, και να μην χρηματοδοτείται από τον Δήμο και να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση από αλλού, εξυπηρετεί την καπιταλιστική ανάπτυξη; Δηλαδή, στον σοσιαλισμό δεν έχουμε «πάρκινγκ»; Στον σοσιαλισμό δεν υπάρχουν θέσεις που θα παρκάρει ο κόσμος και θα εξυπηρετείται;».

 

Ακολούθησε μικρής έντασης φραστική αντιπαράθεση μεταξύ των κ.κ. Τσουκαλά και Θ.Χαμαλίδη με την κ. Κατημερτζή, και στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο κ. Γκότσης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως: «Υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα και αν κανείς το δει έτσι σοβαρά θα καταλάβει ποιος είναι ο προσανατολισμός του Τεχνικού Προγράμματος.».

 

Ακόμη, ο κ. Γκότσης αναφέρθηκε στα έργα που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο Τεχνικό Πρόγραμμα και ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Τώρα, για το 150, συνάδελφοι: Αν είχατε χρόνο κι ερχόσασταν στην εκδήλωση που κάναμε για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, θα ακούγατε ότι εγώ τουλάχιστον αναφέρθηκα στις προσπάθειες που γίνανε από όλες τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, που το παλέψανε κ.τ.λ..».

 

Ακολούθησαν λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ του κ. Γκότση, της κ. Θωμαΐδου και του κ. Μπράτιμου, με σημείο αντιπαράθεσης το ζήτημα των υπαρχουσών μελετών, ενός «Master Plan» και μιας προμελέτης, που σύμφωνα με τον κ. Γκότση παρέλαβε η σημερινή Δημοτική Αρχή από την προηγούμενη για το ζήτημα του δημοτικού «πάρκινγκ», καθώς και τη διαφορά φιλοσοφίας σε ό,τι αφορά στους τρόπους υλοποίησης του έργου.

Μάλιστα, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, κ. Νικόλαος Μπράτιμος, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του είπε μεταξύ άλλων πως: «Εγώ δεν θα κρίνω το Τεχνικό Πρόγραμμα. Εσείς το κρίνετε καλά, η κ. Κατημερτζή το μεγαλώνει και όπως μας ανέφερε τα έργα που έχετε κάνει, μη ξεχνάτε, βέβαια, ότι είστε 7 χρόνια Διοίκηση (αυτό να το θυμόμαστε), αλλά δεν μπορώ να ακούω ανακρίβειες. Επειδή μίλησε ότι δεν έχουνε κάνει τίποτα οι προηγούμενες και οι προ-προηγούμενες.», προσθέτοντας πως: «Για το γήπεδο μιλήσατε κ. Κατημερτζή; Δεν κάναμε τίποτα; Γιατί όλοι μιλάνε και πρέπει να ακούμε τι λένε. Εγώ ακούω, όμως. Λοιπόν, για το γήπεδο σας πληροφορώ ότι εμείς πήραμε την έγκριση και φέραμε το 1,5 εκατομμύριο. Το πρώτο 1,5 εκ.! Είχανε εγκριθεί 4,5 εκ. Ευρώ για το γήπεδο, έπεσε το ΠΑ.ΣΟ.Κ., βγήκε η Νέα Δημοκρατία, και ο κ. Ορφανός έκοψε τα υπόλοιπα. Αυτά είναι πραγματικότητες. Με όλες τις μελέτες, με τα πάντα έτοιμα. Άρα, κάτι κάναμε κι εμείς οι προηγούμενοι για το γήπεδο.».

 

Ακόμη, ο κ. Μπράτιμος ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Όσον αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα, που λέει ο Δήμαρχος, σαφέστατα είναι σοβαρό έργο. Δεν πρέπει να υποστηρίξω κάποιον άνθρωπο ο οποίος ήταν μαζί σας, αλλά πρέπει να πω ότι επί εποχής Μπουρδούκου γίνανε τεράστια αντιπλημμυρικά έργα. Μη μηδενίζουμε την Ιστορία.» και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Εύχομαι να υλοποιηθούν όλα για το καλό του τόπου.».

 

Κατόπιν, ζήτησε τελικά να τοποθετηθεί και ο κ. Τσουκαλάς, ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων την ύπαρξη πολλών απαλλοτριώσεων που παρέμειναν ανενεργές επί μία 20ετία και ακόμη έκανε λόγο για «αποσπασματικά αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία ναι μεν μπορεί να γίνουν στη Νέα Ιωνία, αλλά αν δεν συνεχιστούν στη Ν. Χαλκηδόνα και στη Ν. Φιλαδέλφεια, και ακόμη παραπέρα, μπορεί η Ν. Ιωνία να σωθεί αλλά θα έχουν πρόβλημα άλλες περιοχές.».

 

Αμέσως μετά, η κ. Θωμαΐδου ρώτησε ποιο είναι το ποσοστό υλοποίησης του περσινού Τεχνικού Προγράμματος, λαμβάνοντας την απάντηση του κ. Χατζηκωνσταντίνου πως: «Είναι της τάξης του 70%.».

 

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σάββα Χατζηκωνσταντίνου, ο οποίος είπε πως: «Με θλίβει το γεγονός στο άκουσμα ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα έχει γίνει στο «πόδι»,διότι με πάσα ειλικρίνεια έχω να πω ότι τόσο η Υπηρεσία όσο και εγώ έχουμε καταναλώσει πολλές εργατοώρες για να το συντάξουμε. Θα περίμενα να γίνουν κάποιες ερωτήσεις ουσίας, ώστε να γίνει μια δημιουργική συζήτηση και όχι ερωτήσεις διαδικαστικού τύπου, που αφορούσαν παλιότερα προγράμματα, τα οποία δεν έχουν προχωρήσει για διάφορους λόγους.».

Επίσης, ο κ. Γκότσης σχολίασε πως: «Είμαστε ίσως η μοναδική Δημοτική Αρχή, που δεν σβήνουμε το παρελθόν. Συγκεκριμένα το λέω και για τον συνάδελφο τον Μπράτιμο αυτό. Είναι γεγονός ότι τη δεκαετία του ’90 γίνανε σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα στην πόλη μας και θωρακίστηκε από τότε. Και συνεχίστηκαν και μετά. Είναι γεγονός ότι ξεκίνησε η αναμόρφωση του Δημοτικού Σταδίου, και κανείς αυτό δεν το αρνείται, από τον κ. Χαραλάμπους. Αυτά κανείς δεν μπορεί να τα αρνηθεί. Εμείς μιλάμε για μας και για τώρα.» και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η σχετική ψηφοφορία, που είχε σαν αποτέλεσμα την έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος για το έτος 2018, με 15 ψήφους υπέρ και 7 κατά (Θωμαΐδου, Βλασσάς, Γεωργιάδου, Τσουκαλάς, Χαμαλίδης, Κουτσός, Μπράτιμος), επί 24 παρόντων δημοτικών συμβούλων.

 

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ 

Ακολούθησε η συζήτηση των υπόλοιπων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ανάμεσα στα οποία είχαμε την έγκριση της «Αποζημίωσης της Εταιρίας με την επωνυμία «Α. ΚΟΥΤΣΟΥΠΑΣ – ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» για εδαφική έκταση ιδιοκτησίας της με κωδικό αριθμό 010420, στα Ο.Τ. Γ564 και Γ567 της περιοχής «Ανθρακωρυχεία» του Δήμου Νέας Ιωνίας, βάσει της με αριθ. 582/2016 απόφασης του Εφετείου Αθηνών.», με 19 ψήφους υπέρ και 1 λευκή (Κουτσός), καθώς και την ομόφωνη (επί 20 παρόντων) απόφαση για την «Έγκριση υποβολής αίτησης χρηματοδότησης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα: «Δημοτική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του Ε.Τ.Π.Α. και Τ.Α. του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.», αφού προηγουμένως ο κ. Κουτσός («εκτός σχεδίου») ανέφερε πως: «Γι’ αυτόν τον Παιδικό Σταθμό (σημ.: πρόκειται για τον 1ο δημ.παιδικό σταθμό που πλέον δεν λειτουργεί και το κτίριό του προορίζονταν να φιλοξενήσει μετανάστες μέσω προγράμματος της ΜΚΟ PRAXIS το οποίο τελικά δεν πραγματοποιήθηκε), υποτίθεται είχαν παρθεί κάποιες αποφάσεις στο Δ.Σ.. Με διάφορες καθυστερήσεις (πέθανε ο Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. κ.λπ.) από ό,τι καταλαβαίνουμε έχει σταματήσει να υπάρχει αυτή η πρόθεση. Και τουλάχιστον εμείς έτσι το καταλαβαίνουμε, αυτή η πρόθεση δεν υπήρχε ποτέ.», προσθέτοντας πως: «Δεν μπορώ να πω ότι διαφωνούμε με το να λειτουργήσει ως βρεφονηπιακός σταθμός. προφανώς δεν λέω αν μπορούμε να το κάνουμε να λειτουργήσει ως βρεφονηπιακός σταθμός να μην το κάνουμε. Αλλά προφανώς αυτό που είχαμε αποφασίσει τότε, πλέον το έχουμε ξε-αποφασίσει, και να θεωρούμε ότι στο μέλλον δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.».

Στη συνέχεια, ομόφωνα εγκρίθηκε η «Απευθείας ανάθεση της αναβάθμισης της σύνδεσης του Δήμου με το δίκτυο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» στην εταιρεία «Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος Α.Ε.» («ΟΤΕ Α.Ε.) και διακριτικό τίτλο «Cosmote», Λ. Κηφισίας 99, 15124 Μαρούσι.», ενώ το θέμα: «Έγκριση ανάθεσης σε τρίτον του καθαρισμού κερκίδων του Δημοτικού σταδίου της Νέας Ιωνίας.» αποσύρθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Χρήστο Αναμουρλόγλου επειδή για την έγκρισή του χρειαζόταν απόλυτη πλειοψηφία και εκτός από το γεγονός ότι στην αίθουσα βρίσκονταν παρόντες μόλις 20 δημοτικοί σύμβουλοι, ήδη είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους ως προς την ψήφισή του οι κ.κ. Τσουκαλάς και Χαμαλίδης.

 

Η 30η Τακτική Συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την υπερψήφιση (16 υπέρ επί 18 παρόντων, απείχαν οι κ.κ. Τσουκαλάς και Χαμαλίδης) της «Έγκρισης της Απόφασης Υλοποίησης Με Ίδια Μέσα της πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Νέας Ιωνίας».», καθώς και του «Ορισμού του Μηχανισμού Πιστοποίησης Εκτέλεσης της πράξης «Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Νέας Ιωνίας».», και πάλι με 16 ψήφους υπέρ, και τις αποχές των κ.κ. Τσουκαλά και Χαμαλίδη.

 

Απόστολος Σαλονικίδης

 

 

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», κ. Παναγιώτης Τσουκαλάς στην ερώτησή του για τα εμβόλια των εργαζομένων

 

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Φώτης Τσομπάνογλου, σε διάλογο με μπηχτές, με τον κ. Τσουκαλά 

 

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Παναγιώτης Μανούρης μαζί με τον δημ. σύμβουλο της παράταξης κ. Καναβό, αποχωρούν από τη συζήτηση για το Τεχνικό πρόγραμμα του δήμου...

 Καταχωρήθηκε την: 07/01/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!