IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ "ΗΡΑΚΛΗΣ", ΣΕΠΕ "Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ", ΔΑΣ ΟΤΑ & ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17/05 
Τα νέα της πόλης μας

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ

 

14/05/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συνάδελφοι - συναδέλφισες

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την “συμφωνία” που περηφανεύεται ότι πέτυχε (4ο μνημόνιο), καταφέρνει να συρικνώσει κι άλλο το πενιχρό μας εισόδημα & να διαλύσει τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες της χώρας.

Ταυτόχρονα εμπλέκεται και στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού – ημερομισθίου κάτι που είναι σίγουρο πια ότι η μείωση μισθού – ημερομισθίου είναι δεδομένη.

Μέσα σε όλα αυτά από την Παρασκευή 12-5-2017 με τις διαρροές προς τον Τύπο και την εισήγηση του Ελεγκτικού Συνεδρείου, άφησε τους εργαζομένους- παρατασιούχους να αιωρούνται από αβεβαιότητα και τους Δήμους ακρωτιριασμένους από πιθανή έλλειψη προσωπικού να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των καθημερινών αναγκών.

Τα κυβερνητικά στελέχη με 'φωτοβολίδες' προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμάζευτα, δίχως να έχουν το σθένος να προχωρήσουν σε νομοθετική ρύθμιση για οριστική λύση που θα απαλλάσει τους εργαζομένους από το καθεστώς της εργασιακής ομηρίας.

Μπροστά στη λαίλαπα που δεχόμαστε (ανεξαρτήτως σχέσεις εργασίας) έχουμε μόνο μία λύση: ΑΓΩΝΑΣ.

Δηλώνουμε ΟΧΙ στις μνημονιακές δεσμεύσεις, ΟΧΙ στην εισήγηση του Ελεγκτικού Συνεδρείου όπου αποδιοργανώνει όλους τους ΟΤΑ πανελλαδικά.

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία της 17ης Μάη & σε όλες τις πιθανές κοινητοποιήσεις που θα εξαγγελθούν.

Δεν υπάρχει δικαιολογία για απουσίες

Είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους αλλά το ίδιο αποφασισμένοι πρέπει να είμαστε κι εμείς.

Η εισήγηση του ΕΣ ανοίγει ξεκάθαρα την πόρτα της ιδιωτικοποίησης στην Καθαριότητα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 17ης Μάη.

ΝΑ ΠΑΡΑΛΛΗΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥ.

·       ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΗΣΑΠ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 9:30.

·       ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΘΜΩΝΟΣ 10:30.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Κολοβός Δημήτριος

 

Ο Γραμματέας

Σπυρόπουλος ΘεόδωροςΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.

Συνάδελφοι

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΑ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΑ! Να μην μείνει συνάδελφος που να μην ενημερωθεί για τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις που αποφάσισαν! ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!

Η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία κρίνει παράνομη την ανανέωση των συμβάσεων που γίνεται από το 2014 και παράνομη την πληρωμή για όλο αυτό το χρονικό διάστημα των μισθών, απαιτώντας την επιστροφή τους (!) πετάει στο δρόμο χιλιάδες συναδέλφους η σύμβαση των οποίων έχει παραταθεί μέχρι το τέλος του 2017, αποτελεί ταφόπλακα για το δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει την απόλυτη πολιτική ευθύνη για αυτή την εξέλιξη. Συνειδητά δεν έδινε λύση όλο το προηγούμενο διάστημα με τη μετατροπή των συμβάσεων των συναδέλφων σε αορίστου χρόνου. Συνειδητά κορόιδευε τους συναδέλφους με δηλώσεις και πολιτικές φιέστες για τη μονιμοποίησή τους. Συνειδητά επέτρεπε σε δημάρχους να έχουν απλήρωτους χιλιάδες συναδέλφους ή να μην ανανεώνουν τις συμβάσεις τους με αποτέλεσμα να διεκδικούν την πληρωμή και ανανέωσή τους στις δικαστικές αίθουσες.

Γνωρίζει πολύ καλά η κυβέρνηση ότι η απόλυση των χιλιάδων συναδέλφων θα οδηγήσει τις υπηρεσίες της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, του πρασίνου, των κοιμητηρίων σε πλήρη αδιέξοδο, σε αδυναμία λειτουργίας, βορά στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν έχει καμία υπόσταση η δικαιολογία που προβάλει ότι δεν μπορεί να νομοθετήσει τρόπο για την μονιμοποίηση των συναδέλφων. Αν ήθελε να νομοθετούσε τη κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις! Ο σχεδιασμός της για ιδιωτικοποίηση αυτών των υπηρεσιών αποδεικνύεται ξεκάθαρα από το γεγονός ότι έχει αφήσει ανέγγιχτη την νομοθεσία που δίνει το δικαίωμα στους Δημάρχους να ιδιωτικοποιούν αυτές τις υπηρεσίες με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού. Την καλούμε έστω και τώρα να καταργήσει τη συγκεκριμένη νομοθεσία!

Τεράστιες είναι οι ευθύνες και της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ που παίζει τέλεια το ρόλο της διάσπασης των εργαζομένων σε βολεμένους και εξαθλιωμένους,  δημόσιους υπαλλήλους και ανέργους, κατηγορώντας τους μεν για τη κατάσταση των δε, για να εξυπηρετήσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στους οποίους θέλει και αυτή να εκχωρήσει τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζονται οι συνάδελφοι συμβασιούχοι. Θυμίζουμε ότι Δήμαρχοι της, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δήμαρχο Αμαρουσίου, που έχει ήδη πάρει απόφαση ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού, δηλώνουν ξεκάθαρα πως θα προχωρήσουν σε ιδιωτικοποιήσεις. Οι συνάδελφοι συμβασιούχοι που παραμένουν στη δουλειά με τον δικό τους αγώνα, τους χαλάνε τα σχέδια.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, μόνιμοι, αορίστου χρόνου, συμβασιούχοι να ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου!

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Ότι κερδίσαμε συναδέλφισσες και συνάδελφοι το κερδίσαμε με τον αγώνα μας! Δεν μας το χάρισε κανείς! Με τις κινητοποιήσεις μας στα Δημοτικά Συμβούλια, στα Δημαρχεία, στα υπουργεία, τις μεγάλες πανελλαδικές μας απεργιακές συγκεντρώσεις! Με μπροστάρηδες τις ταξικές δυνάμεις και αγώνα που ενώνει όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, για το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά!

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ! Να μην τσιμπήσουμε το δόλωμα του κλίματος εφησυχασμού που καλλιέργησε συνειδητά η κυβέρνηση με δηλώσεις για μονιμοποίηση, για να διασπάσει τον αγώνα μας, να μην ενωθούμε με τους συναδέλφους που παρέμεναν απλήρωτοι ή απολυμένοι, ώστε με λιγότερη δύναμη τώρα να αποτελειώσει και τους υπόλοιπους.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΑ! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ! ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝΕ ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

Από κοντά και οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες τις ΠΟΕ - ΟΤΑ που παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης και μετατρέπουν την υπόθεση σε νομικό ζήτημα, διαδίδοντας στους χώρους δουλειάς ότι η καλή κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα (!) που η ίδια δημιούργησε.

ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗ ΠΛΑΤΗ! ΤΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΤΗ ΔΩΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ! ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ!          

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ.

Καλούμε όλους του συμβασιούχους στις καθημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις των ταξικών δυνάμεων στη Τοπική Διοίκηση σε όλη την Ελλάδα! Σε μαζική συμμετοχή στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 ΜΑΗ και στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργατικών κέντρων, των συνδικάτων, των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα, απέναντι στο σύνολο των πολιτικών κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου που γεννάει τις απολύσεις, τις ελαστικές μορφές εργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις, τους μισθούς πείνας και τις εργασιακές σχέσεις γαλέρας, το μέλλον που σχεδιάζουν για μας χωρίς εμάς.

Καλούμε όλους του συμβασιούχους Πέμπτη 18 Μαΐου να πάρουν μέρος στην  κινητοποίηση στην Αθήνα (συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο Υπουργείο Εσωτερικών 13:00 το μεσημέρι) μετά το κάλεσμα ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με στόχο τη συμμετοχή σωματείων και συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα.

Εμείς έχουμε τη δύναμη και θα τις ανατρέψουμε!

ΔΑΣ ΟΤΑ
Καταχωρήθηκε την: 16/05/2017
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!