Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ, κ. ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ 
Τα νέα της πόλης μας

Ο Ο κ. Κουλούρης, μαζί με τον Παλαιστίνιο Πρέσβη στην Ελλάδα, κ. Marwan Toubassi

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ, κ. ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ

Περισσότεροι από 1.900 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι πραγματοποιούν από της 17 Απριλίου 2017 απεργία πείνας στις ισραηλινές φυλακές, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης, τα βασανιστήρια (ακόμα και σε μικρά παιδιά), τις φυλακίσεις δίχως δίκες.

Ζητούν «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  ΣΕ  ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ  ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ», καθώς και τη συμπαράσταση του Ελεύθερου κόσμου, ώστε να συμμορφωθεί η κυβέρνηση του Ισραήλ με το  Διεθνές Δίκαιο.

Πάνω από 6.500 Παλαιστίνιοι είναι πολιτικοί κρατούμενοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Αυτή είναι μια τακτική των δυνάμεων κατοχής, προκειμένου να περιορίσουν το λαϊκό στοιχείο και τους αγώνες για απελευθέρωση και δημιουργία Παλαιστινιακού Κράτους.

Οι συνθήκες κράτησης των φυλακισμένων Παλαιστινίων είναι άθλιες και δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι για την ίδια τη ζωή των κρατουμένων. Εναντίον  τους έχουν ασκηθεί όλα τα είδη βασανιστηρίων και εξευτελισμών, γεγονός που συνιστά κατάφωρη παραβίαση όλων των διεθνών και των ειδικών συνθηκών, που αφορούν τους αιχμαλώτους.

Πριν από μερικές μέρες, απόφαση της «UNESCO» καταδίκασε την Ισραηλινή κατοχή στην Ιερουσαλήμ και σε όλα τα Παλαιστινιακά εδάφη. Η  απόφαση αυτή  υποστηρίχθηκε από  την  πλειοψηφία του Εκτελεστικού Συμβουλίου και όχι από το σύνολό του, ενώ η Ελλάδα για πρώτη φορά καταψήφισε.

Χθες, με πρωτοβουλία της Παλαιστινιακής Πρεσβείας, πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας, παρουσία εκατοντάδων απλών πολιτών, όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η ταινία: «MARWAN», ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Αγωνιστή Παλαιστίνου Πολιτικού Κρατούμενου κ. Marwan Barghouti.

Ο εκλεγμένος Βουλευτής, κ. Marwan Barghouti, κρατείται  στις  Ισραηλινές  φυλακές  από το 2002 και έχει καταδικαστεί σε ποινή 5 φορές ισόβια.

Οι διαδηλώσεις και εκδηλώσεις των Διεθνών Κινημάτων Αλληλεγγύης και των λαών του Κόσμου, για τη στήριξη του αγώνα των Παλαιστινίων κρατουμένων, σε συνδυασμό με την απόφαση της «UNESCO», συμβολίζουν την επιλογή του κόσμου να σταθεί δίπλα στο δίκαιο και κατά της αδικίας της κατοχής, με τις παράνομες πολιτικές της.

Σε ότι αφορά τον Δήμο μας, η Δημοτική Αρχή απέδειξε για άλλη μια φορά ότι αυτό που την ενδιαφέρει δεν είναι η ουσία, αλλά η δημοσιότητα.

Με έκπληξη πληροφορήθηκα από διαδικτυακό ειδησεογραφικό «site»  για το ψήφισμα που κατέθεσε -Εκτός Ημερήσιας Διάταξης- η Δημοτική Αρχή στο  Δημοτικό Συμβούλιο, τη Δευτέρα 8/5/2017, για συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού  λαού. Δυστυχώς, παρότι παραβρέθηκα με καθυστέρηση  στο Δ.Σ., δεν υπήρξε η στοιχειώδης ευθιξία να με ενημερώσουν σχετικά.

Το ψήφισμα με βρίσκει απολύτως σύμφωνο και φαντάζομαι θα βρίσκει σύμφωνους και άλλους συναδέλφους, που δεν μπόρεσαν να παραστούν στο Συμβούλιο.

Αν, πραγματικά, η «Αριστερή» Δημοτική Αρχή, ενδιαφερόταν να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές γίνεται, για να τις στείλουμε στην Πρεσβεία του Ισραήλ και στη δική μας κυβέρνηση, ώστε να βοηθήσουμε στην κατεύθυνση να σταματήσει η αδικία, που υφίσταται ο Παλαιστινιακός λαός, θα μας ενημέρωνε έγκαιρα, όπως κάνει σε άλλα θέματα, που μάλλον τα αξιολογεί ως «πιο σοβαρά». Έστω, την επόμενη ημέρα, όφειλαν να ρωτήσουν αν κάποιοι θέλουν να συνυπογράψουν.

Προφανώς, αυτό που τους ενδιέφερε μόνο, ήταν να δημοσιευθούν τα ονόματά τους  με τα «οφίτσιά» τους.

Παρ’ όλα αυτά, θα πρέπει να ενώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τις φωνές μας, ώστε ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ και Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΚΡΑΤΟΣ!

Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Ιωνίας Αττικής

            Κώστας Κουλούρης

 

Ο κ. Κουλούρης, μαζί με τον Πρόεδρο της Ένωσης των Παλαιστίνιων Εργαζομένων, κ. Mihiar Eqtami

 

 

Ο Αγωνιστής Παλαιστίνιος Πολιτικός Κρατούμενος, κ. Marwan Barghouti

 

 

Οι φωτογραφίες είναι από τη χθεσινή  προβολή της ταινίας  “MARWAN”. Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Αγωνιστή Παλαιστίνιου Πολιτικού Κρατούμενου, κ. Marwan Barghouti.Καταχωρήθηκε την: 15/05/2017
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!