Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΙΣΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ Η ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ «ΡΟΔΟΝ ΤΟ ΑΜΑΡΑΝΤΟΝ» 
Τα νέα της πόλης μας

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΙΣΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ Η ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ «ΡΟΔΟΝ ΤΟ ΑΜΑΡΑΝΤΟΝ»

Με μεγάλη συμμετοχή πιστών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής (1/7) μεγαλοπρεπής λιτάνευση των εικόνων των Αγίων Αναργύρων και της Παναγίας «Ρόδον το Αμάραντον» στους δρόμους της Νέας Ιωνίας, υπό τους ήχους Φιλαρμονικής, με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη των Αγίων Αναργύρων.

Νωρίτερα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων, τελέστηκε μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ.

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΓΑΒΡΙΗΛ

Αμέσως μετά από την ολοκλήρωση της λιτανείας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γαβριήλ ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Με τη Χάρη και την Ευλογία του Θεού απόψε ολοκληρώνεται η εορταστική αυτή περίοδος για τον εορτασμό των προτόκων εκείνων αγίων ανδρών, Κοσμά και Δαμιανού, όπου για την τοπική μας Εκκλησία οι Άγιοι Ανάργυροι αποτελούν συστατικό της στοιχείο. Σε αυτή τη χρονική στιγμή, που συμπληρώνονται με την Ευλογία του Θεού 90 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Ιωνίας τα πρόσωπα των Αγίων Αναργύρων είναι συστατικό της στοιχείο. Και, σήμερα, που λιτανεύσαμε την εικόνα και τα λείψανά τους μέσα από τις γειτονιές σας, με ιδιαίτερη συγκίνηση και με ρίγος θα έλεγα, αισθάνθηκα αυτήν ακριβώς τη διαχρονικότητα της παρουσίας των αγίων στη ζωή μας, αλλά και το πώς αυτές τις γειτονιές, μέσα από τις λάσπες από όπου ξεκίνησαν, κατάφεραν εκείνοι στους οποίους οφείλουμε τα πάντα, οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, να φτιάξουν αυτή την όμορφη πόλη, τον όμορφο αυτόν Δήμο, τη Νέα Ιωνία μας∙ την Ιωνία της καρδιάς μας, όπως πολύ όμορφα έχει επικρατήσει να λέγεται. Και με συγκίνηση αναπόλησα όλες αυτές τις στιγμές, τα πρόσωπα εκείνων των ανθρώπων.», κι ακόμη επισήμανε πως: «Σίγουρα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι τον μεγαλύτερο ρόλο τον έχει διαδραματίσει και καθοριστική σημασία έχει προσφέρει η παρουσία της Εκκλησίας μας∙ της τοπικής μας Εκκλησίας, των ατόμων εκείνων στα οποία οφείλονται τα πάντα για τη δημιουργία αυτής της περιοχής, τόσο ο Πατάρων Μελέτιος, όσο και ο Παπαϊωακείμ, τα πρόσωπα εκείνα τα οποία ίδρυσαν την περιοχή αυτή. Έτσι, λοιπόν, αυτό το πέρασμα από τις γειτονιές, αυτό το πέρασμα, το οποίο σήμερα έγινε, και, ταυτόχρονα, το αντάμωμα, μας δηλώνει ακριβώς ποια είναι η ενοριακή ζωή και τι σημαίνει χριστιανικός τρόπος ζωής. Αυτή η συνάντηση, αυτή η αίσθηση συντροφικότητας, αυτή η αίσθηση ότι νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον, πράγματα τα οποία στις μεγαλουπόλεις τείνουν να χαθούν, να εξαφανιστούν, εδώ πρέπει να πούμε ότι εμείς έχουμε μια ηρωική αντίσταση και σκεφτόμαστε να μπορέσουμε πάντοτε να θυμόμαστε ποιοι είμαστε, να μην ξεχνούμε ποιες είναι οι παραδόσεις και οι ρίζες μας, για να έχουμε τη δυνατότητα να συνεχίζουμε προς τα μπροστά, με την παρρησία και τη συμπαράσταση και πάλι των αγίων∙ των Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού, όλων των αγίων τους οποίους η τοπική Εκκλησία μας τιμά και έχουν φέρει τα πολύτιμα λείψανά τους οι προπάτορές μας σε αυτήν ακριβώς την περιοχή, για να την αγιάσουν και να την καταστήσουν ξεχωριστή μέσα σε όλη την Αθήνα.».

Συνεχίζοντας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γαβριήλ τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Ζούμε σε μία ξεχωριστή πόλη, αδερφοί μου∙ μία πόλη αγίων, μία πόλη ηρώων, μία πόλη προσφύγων, μία πόλη η οποία έχει αναμνήσεις και προοπτική. Έτσι, λοιπόν, με τις σκέψεις αυτές εύχομαι σε όλους σας να σας δώσει ο Θεός πλούσια τη Χάρη και την Ευλογία του δια πρεσβειών των Αγίων Αναργύρων και να σας προσφέρει το αγαθό εκείνο, το οποίο εκείνοι προσφέρουν και διακηρύττουν και διατυμπανίζουν: την υγεία και της ψυχής και του σώματος∙ την υγεία, η οποία είναι υπέρτατο αγαθό και έχουμε δικαίωμα σε αυτό όλοι οι άνθρωποι, χωρίς να υπάρχουνε διακρίσεις σε αυτήν ακριβώς τη δωρεά του Θεού, να μας προσφέρει την υγεία μας για να συνεχίσουμε και εμείς να πορευόμαστε μέσα από τις δυσκολίες, μέσα από τις δοκιμασίες, αλλά με γνώμονα ότι βρισκόμαστε σε μία πόλη αγίων, σε μία πόλη που η Χάρις του Θεού είναι πλούσια και στον καθέναν πλουσιοπάροχα παρέχεται και προσφέρεται.», και ολοκλήρωσε ευχαριστώντας τους παριστάμενους, καθώς και όλες και όλους όσοι βοήθησαν εμφανώς ή αφανώς για την πραγματοποίηση της πανηγύρεως, ιδιαιτέρως δε τον Πρωτοσύγκελο της ημετέρας Ιεράς Μητρόπολης Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Αρβανίτη για την πολύτιμη συμβολή του.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ακολούθως, στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού των Αγίων Αναργύρων πραγματοποιήθηκε μια όμορφη μουσική εκδήλωση με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς, με τη συμμετοχή της μεικτής Χορωδίας του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν. Ιωνίας, και τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ιωνίας «Η Σινώπη», του Σωματείου «Κρητικά Δρώμενα» και του Χορευτικού και λαογραφικού Ομίλου «Νόστος».

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στους εκατοντάδες παρισταμένους διακρίναμε μεταξύ άλλων: τον Δήμαρχο Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλή Γκότση, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστο Αναμουρλόγλου, τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτη Μανούρη, την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου («Δύναμη προοπτικής») και Φώτη Τσομπάνογλου (Ανεξάρτητος), τον βουλευτή Β΄ Αθήνας της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» κ. Γεώργιο-Δημήτριο Καρρά,  την πολιτευτή των ΑΝΕΛ της Β΄ Αθήνας κ. Λίτσα Αμανατίδου, καθώς και αρκετούς Προέδρους και εκπροσώπους προσφυγικών και πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων της πόλης μας.

 

Παναγιώτα Σούγια

 

 Καταχωρήθηκε την: 05/07/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!