Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 14/06 
Τα νέα της πόλης μας

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Α & Β ΒΑΘΜΟΥ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΙΩΑΝ. ΧΡΥΣΑΦΗ 10 Τ.Κ.16346 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Τηλέφωνο - fax 210 9939900 Κινητό 6980602038

http://www.syndikatoota.blogspot.com

e-mail: syndikatoota@gmail.com  

 

ΑΘΗΝΑ 8-6-2018  

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 032                                                     

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 12:00 ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ. ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ προκηρύσσει ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, ΤΗΝ ΠΕΜΤΗ 14 του ΙΟΥΝΗ από τις 12:00 μέχρι το τέλος ωραρίου και καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση – συλλαλητήριο στις 13:00 στην Ομόνοια.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κλείσει την τέταρτη «αξιολόγηση». Νέα μέτρα και βάρη προστίθενται στην τσακισμένη εργατική οικογένεια. Το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» έχει πάντα το ίδιο θύμα.  Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιος θα είναι ωφελημένος από μια τέτοια ανάπτυξη. Η «ανάπτυξη» τους  θα στηριχτεί πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, στη καλλιέργεια των χαμηλών απαιτήσεων από τη μία αλλά και από τις ψεύτικες ελπίδες που μοιράζει η κυβέρνηση απλόχερα.

Τα νέα μέτρα όχι μόνο στερεώνουν το έδαφος της νομιμοποίησης όλων των αντεργατικών μέτρων που έχουν έρθει έως σήμερα, αλλά αποκαλύπτουν ταυτόχρονα και το ψέμα περί επαναφοράς τάχα των συλλογικών διαπραγματεύσεων μετά το «τέλος των μνημονίων» και της επιστροφής στην κανονικότητα.

Ειδικά στο κλάδο βρίσκονται σε εξέλιξη σειρά από αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις όπως η αντιδραστική αξιολόγηση, οι αναδιαρθρώσεις μέσα από τον αντεργατικό αντιλαϊκό Κλεισθένη, το κλείσιμο δεκάδων παιδικών σταθμών και η ταυτόχρονη υπονόμευση της δίχρονης προσχολικής αγωγής, η κοροϊδία απέναντι στους συναδέλφους συμβασιούχους κ.λ.π. 

Συνάδελφοι τώρα ήρθε η στιγμή του γενικού ξεσηκωμού! Δυναμώνουμε την πάλη μας απέναντι σε εργοδοσία - κυβέρνηση – Ευρωπαϊκή Ένωση, σε παλιά και νέα μέτρα. Η επόμενη μέρα όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αντιδράμε. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για:

§  Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

§  Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.

§  Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.

§  Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

§  Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

§  Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

§  Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

§  Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

Συνάδελφοι. Οι αγώνες με σχέδιο και στόχο και με σωστό προσανατολισμό φέρνουν αποτέλεσμα. Παράδειγμα ταξικής αναμέτρησης και φάρος των αγώνων μας για το επόμενο διάστημα, είναι ο αταλάντευτος απεργιακός αγώνας για πάνω από 80 ώρες των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο μονοπώλιο της Cosco. Κόντρα στην τρομοκρατία της εργοδοσίας, την κυβέρνηση, τις απαράδεκτες δικαστικές αποφάσεις, τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έγινε προσπάθεια να στηθεί, οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στο ταξικό σωματείο τους κατάφεραν να αποσπάσουν δεσμεύσεις για ένταξή τους στα ΒΑΕ και το ξεκίνημα διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου, τους συναδέλφους σε γενικό συναγερμό. Από σήμερα μέσα από μαζικές διαδικασίες ενημερώνουμε τους συναδέλφους. Παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιτυχία και της Στάσης Εργασίας αλλά και του συλλαλητηρίου. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 12:00 ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ. ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ



Καταχωρήθηκε την: 11/06/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!