Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


"SPECIAL STICKS" - ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ 
Τα νέα της πόλης μας

Δελτίο Τύπου

Η κοινωνική μαθητική επιχείρησηSpecial Sticks είναι μια σύμπραξη των παρακάτω τριών διαφορετικών σχολικών μονάδων:

·      Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Νέου Ηρακλείου,

·      1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας

·      6ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας

και κάθε μία ανέλαβε να λειτουργήσει συγκεκριμένα τμήματα της επιχείρησης.

 

Το προϊόν μας είναι μπαστουνάκια σφολιάτας σε τρεις ενδιαφέρουσες γεύσεις: μια κλασσική αρμυρή, μια κλασσική γλυκιά και μια γεύση «γκουρμέ».  Η επιλογή των γεύσεων  και η ανάπτυξη του προϊόντος πραγματοποιήθηκε μέσα από επισκέψεις των μαθητών και μαθητριών  του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Νέου  Ηρακλείου σε διάφορες σχολικές μονάδες και εργαστήρια ειδικής εκπαίδευσης.

Το τμήμα μαγειρικής – αρτοζαχαροπλαστικής του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Νέου  Ηρακλείου ανέλαβε την παραγωγή και συσκευασία  των προϊόντων. Χρησιμοποιώντας ζύμη σφολιάτας που χορηγούν οι «Άλφα Ζύμες», μέσα από μια εύκολη και διαδραστική για τους μαθητές και μαθήτριες συνταγή, παρασκευάζονται τα Special Sticks.

To τμήμα εφαρμοσμένων τεχνών του 1ο Επαγγελματικού Λυκείου Ν. Ιωνίας, το δημιουργικό μας τμήμα, ανέλαβε τον σχεδιασμό της συσκευασίας, των εντύπων, των προσκλήσεων, των αφισών και του περίπτερου της επιχείρησης  για την εμπορική μαθητική έκθεση στο THE MALL, στις 17 Απριλίου 2018.  Επίσης μαθητές και μαθήτριες από τους τομείς Υγείας Πρόνοιας - Ευεξίας  και Διοίκησης- Οικονομίας «εργάζονται»  στα τμήματα Πωλήσεων, Μάρκετινγκ και Έρευνας – Ανάπτυξης(R&D).

Το Α3 τμήμα του  6ου Γενικού Λυκείου  Ν. Ιωνίας  ανέλαβε να λειτουργήσει  τα τμήματα Οικονομικών, Πωλήσεων, Μάρκετινγκ, Μηχανογράφησης, Δημοσίων Σχέσεων, Ανθρωπίνων Πόρων (Η R) και Έρευνας - Ανάπτυξης(R&D).

Τα χρήματα που θα κερδίσουμε θα διατεθούν για την ενίσχυση του εξοπλισμού του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Νέου Ηρακλείου δημιουργώντας ένα καλύτερο περιβάλλον εκπαίδευσης στη σχολική μονάδα.


ΑΝΙΚΗΤΗ ΟΜΑΔΑ!

Ανίκητη ομάδα! Μια ομάδα, μια ιδέα, ένας κοινός στόχος… Η Συνεργασία!

Επιτέλους το όνειρό μας γίνεται πραγματικότητα, η συμμετοχή μας στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση», που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece, (ΣΕΝ/JA Greece).

Ύστερα από πολλές προσπάθειες και προτάσεις γεννήθηκε η ιδέα και το ενδιαφέρον να πάρουμε μέρος σε μία τέτοια, μοναδική, απαιτητική αλλά ταυτόχρονα ενδιαφέρουσα επιχείρηση. Μας δόθηκε η ευκαιρία να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας, να μπούμε μέσα στο μυαλό των επιχειρηματιών και να στήσουμε την δικιά μας εικονική  επιχείρηση.

Η κοινωνική μαθητική επιχείρηση «Special Sticks” είναι μια σύμπραξη τριών διαφορετικών σχολικών μονάδων: Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Ηρακλείου, 6ο Γενικό Λύκιο Νέας Ιωνίας και 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας και κάθε μία ανέλαβε να λειτουργήσει συγκεκριμένα τμήματα της επιχείρησης.

Το προϊόν μας είναι μπαστουνάκια σφολιάτας σε τρεις ενδιαφέρουσες γεύσεις: μια κλασσική αρμυρή, μια κλασσική γλυκιά και μια γεύση «έκπληξη». Η επιλογή των γεύσεων  και η ανάπτυξη του προϊόντος πραγματοποιήθηκε μέσα από επισκέψεις των μαθητών και μαθητριών  του ΕΕΕΕΚ σε διάφορες σχολικές μονάδες και εργαστήρια ειδικής εκπαίδευσης,

Το τμήμα μαγειρικής – αρτοζαχαροπλαστικής του ΕΕΕΕΚ Ν. Ηρακλείου ανέλαβε την παραγωγή και συσκευασία  των προϊόντων. Χρησιμοποιώντας ζύμη σφολιάτας που χορηγούν οι «Άλφα Ζύμες», μέσα από μια εύκολη και διαδραστική για τους μαθητές και μαθήτριες συνταγή, παρασκευάζονται τα “special sticks”.

To τμήμα εφαρμοσμένων τεχνών του 1ο Επαγγελματικού Λυκείου Ν. Ιωνίας,  το δημιουργικό μας τμήμα, ανέλαβε τον σχεδιασμό της συσκευασίας,  των εντύπων, των προσκλήσεων, των αφισών και του περίπτερου της επιχείρησης  για την εμπορική μαθητική έκθεση στο THE MALL, στις 17 Απριλίου 2018.  Επίσης μαθητές και μαθήτριες από τους τομείς  Υγείας Πρόνοιας - Ευεξίας  και Διοίκησης - Οικονομίας «εργάζονται»  στα τμήματα Πωλήσεων ,  Μάρκετινγκ  και Έρευνας – Ανάπτυξης (R&D).

Το Α3 τμήμα του  6ου  Γενικού Λυκείου  Ν. Ιωνίας  ανέλαβε να λειτουργήσει  τα τμήματα Οικονομικών, Πωλήσεων, Μάρκετινγκ, Μηχανογράφησης, Δημοσιών Σχέσεων, Ανθρωπίνων Πόρων (Η R) και Έρευνας -Ανάπτυξης(R&D).

Τους ρόλους τους μοιράσαμε με απολύτως δίκαιο και δημοκρατικό τρόπο καθώς με ψηφοφορία επιλέχτηκε  ο/η  πιο ικανός/ή για κάθε τμήμα.

Όλη αυτή η διαδικασία είχε πολύ καλά αποτελέσματα για την  κοινωνική μας επιχείρηση  καθώς έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα να πουλήσουμε όλα τα προϊόντα  και να πάρουμε εξαιρετικές κριτικές από τους πελάτες-καταναλωτές μας.

Το σημαντικότερο όμως για εμάς τους μαθητές και τις μαθήτριες το ότι αποκομίσαμε καινούριες γνώσεις στον επιχειρηματικό τομέα όσο και εφόδια  για την  προσωπική μας ζωή και ανέλιξη. Μάθαμε τι σημαίνει αρμονική συνεργασία μεταξύ τριών διαφορετικών σχολικών μονάδων.  Ψάξαμε και βρήκαμε τους καταλληλότερους προμηθευτές, χορηγούς, συνεργάτες από τον επαγγελματικό – επιχειρηματικό κόσμο. Μέσα από αυτή την σύμπραξη θέσαμε στόχους και τους πετύχαμε, γίναμε πιο δημιουργικοί, αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση, μάθαμε να ακούμε, να συζητούμε τις απόψεις των άλλων και να επιλέγουμε την καλύτερη Επιπρόσθετα αναλαμβάνουμε την ευθύνη να φέρουμε σε πέρας ό, τι μας ανατίθεται, απαραίτητο εφόδιο για την καθημερινή αλλά και επαγγελματική μελλοντική μας ζωή.

Στην προσπάθεια μας αυτή βοηθοί μας είναι οι καθηγητές/τριες καθώς και οι εθελοντές του προγράμματος.  

Το Logo του προϊόντος προέκυψε μέσα από ζωγραφιές των μαθητών του τμήματος «Αυτόνομης Διαβίωσης» σε συνεργασία με τον καθηγητή εικαστικών του ΕΕΕΕΚ Ν Ηρακλείου.

Τα χρήματα που θα κερδίσουμε θα διατεθούν για την ενίσχυση του εξοπλισμού των εργαστηρίων Μαγειρικής-Αρτοζαχαροπλαστικής του ΕΕΕΕΚ Ν. Ηρακλείου δημιουργώντας ένα καλύτερο και επαγγελματικότερο περιβάλλον εκπαίδευσης στο σχολείο.


Αξιότιμοι κύριοι- Αξιότιμες κυρίες,

Είμαστε μαθητές και μαθήτριες των παρακάτω σχολικών μονάδων : Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Νέου Ηρακλείου,  6ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας και 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας. Στα πλαίσια του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας, προγράμματος «Εικονική επιχείρηση» που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece), ιδρύουμε και λειτουργούμε εικονική, μαθητική,  κοινωνική  επιχείρηση με την επωνυμία «special sticks».  

Το προϊόν μας είναι ιδιαίτερα νόστιμα stick σφολιάτας και θα επιθυμούσαμε να μας χορηγήσετε πρώτες ύλες – υλικά συσκευασίας για την παραγωγή τους.  Τα κέρδη της επιχείρησης μας  θα διατεθούν στο  Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Νέου Ηρακλείου

Χορηγώντας την προσπάθεια της «special sticks» ουσιαστικά επενδύετε σε επιχειρηματίες του μέλλοντος, χορηγείτε μια μαθητική προσπάθεια μέσα από την οποία μαθητές και μαθήτριες εκπαιδεύονται στην κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Πέραν τούτου, η χορηγός εταιρεία έχει την ευκαιρία να δείξει το εξαιρετικό κοινωνικό της προφίλ,  μιας και συνεισφέρει σημαντικά σε ένα μη κερδοσκοπικό ακαδημαϊκό Project τριών ευαίσθητων σχολικών  μονάδων.

Πέραν τούτου οι χορηγοί μας απολαμβάνουν προβολή με τους εξής τρόπους:

·      Στην εμπορική μαθητική έκθεση των εικονικών επιχειρήσεων που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας έων/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, στο χώρο του “THE MALL ATHENS”,  τον Απρίλιο στο Μαρούσι.

·      Στην ιστοσελίδα των σχολείων, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στον τύπο.

·      Σε φεστιβάλ, εκθέσεις, παρουσιάσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

·      Σε αφίσες, βίντεο, προωθητικό υλικό. 

Τέλος εγγυόμαστε σε όλους τους χορηγούς, συχνή ενημέρωση για τις δραστηριότητες της μαθητικής επιχείρησης, ώστε  να εξασφαλίσετε ότι απολαμβάνετε τα προνόμια προβολής που σας αναλογούν και ότι χρησιμοποιούνται  οι συνεισφορές σας σωστά και αποδοτικά.

Με εκτίμηση

Μπέκιου Κωνσταντίνα

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων

 

Υπεύθυνοι καθηγητές/ Υπεύθυνες καθηγήτριες:

Ειρήνη Καϊμακάμη, 6ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, τηλ.:  210 2532336, 6976674571

Γιώργος Ευγενιάδης, (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Ηρακλείου, τηλ. : 210 2717345, 6937885172

Φανή Κούρναβου, 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, 210 2779984, 697716022 Καταχωρήθηκε την: 08/03/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!