Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΑΚΗ: «ΧΘΕΣΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ. ΙΩΝΙΑ, Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ» 
Τα νέα της πόλης μας

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΑΚΗ: «ΧΘΕΣΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ. ΙΩΝΙΑ, Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ»

Μία εξαιρετική παρουσίαση του νέου βιβλίου του Χρίστου Ρουμελιωτάκη, με τίτλο: «Χθεσινός κόσμος. Ιωνία, η πόλη μας», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Gutenberg», πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (26/2), στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Ν. Ιωνίας.

ΠΡΟΛΟΓΟΣ κ. ΜΕΛΕΜΕΝΗ

Την εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν οι Εκδόσεις «Gutenberg», το Σωματείο Ινεπολιτών-Κασταμονιτών «Η Κοίμηση της Θεοτόκου» και ο Σύλλογος Σμυρναίων Ν. Ιωνίας, προλόγισε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Συλλόγου Σμυρναίων Ν. Ιωνίας, κ. Άγγελος Μελεμενής, λέγοντας πως: «Το Σωματείο Ινεπολιτών-Κασταμονιτών «Η Κοίμηση της Θεοτόκου», το αρχαιότερο πολιτιστικό σωματείο της πόλης μας, που σε λίγο συμπληρώνει έναν αιώνα γόνιμης και ευεργετικής παρουσίας, και ο σύλλογος Σμυρναίων Ν. Ιωνίας, από τα παλαιότερα προσφυγικά σωματεία της πόλης μας, σας ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μας, που σκοπό έχει την παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου του Χρίστου Ρουμελιωτάκη, που έχει τον εύγλωττο τίτλο: «Χθεσινός κόσμος. Ιωνία η πόλη μας», και αποτελεί ένα ακόμα εκδοτικό και συλλεκτικό θα λέγαμε κόσμημα των ιστορικών εκδόσεων «Gutenberg».».

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ κ. ΗΛΙΟΥ

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ινεπολιτών-Κασταμονιτών Ν. Ιωνίας «Η Κοίμηση της Θεοτόκου», κ. Γιάννης Ηλιού, ο οποίος ανέφερε πως: «Χαιρετίζω αυτό το μάζεμα που κάνουμε για να τιμήσουμε τον κ. Ρουμελιωτάκη. Για την ιστορία του δεν νομίζω ότι χρειάζεται να μιλήσει κανένας, τη γνωρίζετε όλοι στη Ν. Ιωνίας. Για το θέμα, επίσης, η Ιωνία της καρδιάς μας, όλοι γνωρίζουμε ότι η Ιωνία είναι πάντα στην καρδιά μας. Το Σωματείο μας, έχοντας πάγια θέση να συνεργάζεται και με άλλους συλλόγους και σωματεία, έτσι κι αυτή τη φορά συνεργάστηκε και συνδιοργάνωσε μαζί με τον Σύλλογο Σμυρναίων Ν. Ιωνίας, και έχω ιδιαίτερο λόγο να χαίρομαι γι’ αυτό, γιατί από την άλλη μου καταγωγή είμαι Σμυρνιός. Και εύχομαι να περάσετε καλά.».

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ κας ΑΘΗΝΑΚΗ

Ακολούθως, χαιρετισμό απεύθυνε και η Πρόεδρος του Συλλόγου Σμυρναίων Ν. Ιωνίας, κ. Χρυσάνθη Αθηνάκη, η οποία είπε μεταξύ άλλων πως: «Σας καλωσορίζουμε κατ’ αρχήν. Ήδη, ο κ. Ηλιού σας είπε όλα τα βασικά. Θα πω ότι με μεγάλη χαρά συνεργαστήκαμε τα δύο Μικρασιατικά Σωματεία, όπως και με τα άλλα θα ήτανε μεγάλη μας χαρά να συνεργαστούμε, γιατί θα κάνουμε καλύτερη δουλειά. Και να πω ότι παρουσιάζουμε το βιβλίο του «συγγενή» μας Χρίστου Ρουμελιωτάκη. Και είναι συγγενής των Μικρασιατών εξ αγχιστείας , γιατί μεγάλωσε από τα πρώτα παιδικά του χρόνια, ανδρώθηκε, έδρασε, έγραψε στη Ν. Ιωνία, και επομένως είναι δικός μας συγγενής, είναι ολίγον τι Μικρασιάτης.».

Στη συνέχεια, ο κ. Μελεμενής παρουσίασε ένα σύντομο βιογραφικό του κ. Χρίστου Ρουμελιωτάκη, και αμέσως μετά ο ποιητής κ. Τάσος Γαλάτης διάβασε ένα ποίημα του Άγγελου Σημηριώτη, με τίτλο: «Δόξα σοι», που κυκλοφόρησε το 1926, και το οποίο περιέχεται στη συλλογή του: «Επί των ποταμών της Βαβυλώνος».

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΤΣΟΥΡΑΚΗ

Κατόπιν, ο πρώτος ομιλητής, ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Τσουράκης, μιλώντας για το νέο βιβλίο το κ. Ρουμελιωτάκη, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Απολαμβάνουμε ένα πραγματικό λογοτέχνημα, γεμάτο τρυφερότητα για το αντικείμενο της αγάπης του συγγραφέα, και γνωρίζουμε καλύτερα τη συνοικία, τους ανθρώπους της και τον ίδιο τον συγγραφέα στη διαδρομή τους μέσα σε αυτήν.», αναφέρθηκε στα περιεχόμενα του βιβλίου κι ακόμη είπε μεταξύ άλλων πως: «Ο Χρίστος Ρουμελιωτάκης αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου του στη Ν. Ιωνία που γνώρισε ο ίδιος. Αναπλάθει την εικόνα του προσφυγικού συνοικισμού, όπως καταγράφτηκε στη μνήμη του εξάχρονου παιδιού και της μετέπειτα ζωής του. Τα σπιτάκια, τους δρόμους, τα μαγαζάκια και τους ανθρώπους.».

Ακόμη, ο κ. Τσουράκης, διάβασε και σχολίασε ορισμένα αποσπάσματα από το βιβλίο, αναφέρθηκε στην πρώτη γνωριμία του με τον συγγραφέα κατά το 1967 και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Είμαι εδώ, λοιπόν, εξαιτίας της φιλίας μας, που έχει τόπο και ημερομηνία γέννησης, κρατάει 51 χρόνια και θα διατηρηθεί …έως ότου.».

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΜΑΪΝΤΑ

Στη συνέχεια, η ηθοποιός κ. Σοφία Μάνεση ανάγνωσε ένα απόσπασμα από το βιβλίο, σχετικά με τη Νέα Ιωνία των προσφύγων, και αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο κ. Ξάνθος Μαΐντάς, Πρόεδρος του Ιδρύματος «Τάκης Σινόπουλος-Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης», ο οποίος, αφού διευκρίνισε πως: «Θα χρησιμοποιήσω κατά σύμπτωση και χωρίς καμία συνεννόηση, και με τον κ. Τσουράκη και με τη Σοφία Μάνεση, κάποια κοινά αποσπάσματα. Ιδιαίτερα με αυτά δεν θα σας κουράσω, γιατί είναι αριστουργήματα της Ελληνικής Λογοτεχνίας.», ανέφερε πως: «Ένας υπέροχος κόσμος, ο προσφυγικός της Ν. Ιωνίας, ανοίγεται μπροστά μας όταν διαβάζουμε το βιβλίο: «Χθεσινός κόσμος. Ιωνία, η πόλη μας». Και αυτό είναι το πρώτο μέρος του βιβλίου, ενώ στο δεύτερο μέρος ο ποιητής Χρίστος Ρουμελιωτάκης μάς μιλάει για την ποιητική Τέχνη και την ποίησή του. Σε ό,τι ακολουθεί θα προσπαθήσω να δείξω ότι το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν ύμνο στους ανθρώπους της πόλης μας και, συγχρόνως, ένα στιβαρό δοκίμιο ποιητικής. Προσφυγικός κόσμος και ποίηση, το πρόσφατο βιβλίο που έχουμε στα χέρια μας. Με κέντρισε, ωστόσο, η συνύπαρξη των δύο θεμάτων.  Αναρωτήθηκα αν ήταν τυχαία ή όχι, για να καταλήξω πως η ιδιοφυής πένα του Χρίστου δεν θα άφηνε κάτι τέτοιο στην τύχη. Έτσι, τη συνύπαρξη αυτή θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε και να ερμηνεύσουμε.» και συνέχισε διαβάζοντας τα σχετικά αποσπάσματα από το βιβλίο.

Κατόπιν, ο κ. Μαϊντάς ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Εδώ θα ήθελα να καταθέσω πως όταν έκατσα και διάβασα το δεύτερο μέρος του βιβλίου του Χρίστου, το κεφάλαιο «περί ποίησης και πολιτικής», αισθάνθηκα την ανάγκη να ανατρέξω στα ποιήματά του και εξ αυτών να σταθώ περισσότερο, τον λόγο θα τον καταλάβετε, στο πρώτο του βιβλίο, την «Κλειστή θάλασσα».Άλλωστε, τα πρώτα ποιήματά του ήταν πιο ασυνείδητα. Η αναδρομή στην «Κλειστή θάλασσα» έγινε για λόγους συγχρονισμού με το παρόν βιβλίο. Ήθελα να γυρίσω στα χρόνια του ’56 και του ’57, να συλλογιστώ για άλλη μια φορά την αρχή της ποιητικής διαδρομής του στα δύσκολα μετεμφυλιοπολεμικά χρόνια.».

Ακολούθως, ο κ. Μαϊντάς ανέγνωσε το πρώτο ποίημα της πρώτης συλλογής («Κλειστή θάλασσα») του κ. Ρουμελιωτάκη, με τον τίτλο: «Ποιητική ‘56», επισημαίνοντας πως: «Ο Χρίστος Ρουμελιωτάκης είναι 18 ετών και μας δίνει ποίημα ποιητικής εξαιρετικής ωριμότητας.», και συνέχισε διαβάζοντας το ποίημα: «Τα χέρια μου ‘58», προσθέτοντας πως: «Είναι πολιτικό ποίημα, μέσα από το οποίο φαίνεται, όπως σχολιάζει στο σημερινό του βιβλίο αυτογνωσίας ο Χρίστος, η επίφαση μεταξύ της στράτευσής του στην Αριστερά και της ποιητικής του διαδρομής. Είναι στην εποχή που εντάσσεται σε «παράνομη» Αριστερή Οργάνωση, έχοντας, ωστόσο, πολύ καλή γνώση των πολιτικών πραγμάτων της εποχής, ζωντανή την επιθυμία του για θυσία, έντονη την αμφιβολία, αλλά κι αυτό θα παραμείνει βέβαιος στην πορεία του μέχρι σήμερα: Εμπιστοσύνη στο ποιητικό του έργο.».

Ακολούθως, ο κ. Μαϊντάς διάβασε και σχολίασε κι άλλα αποσπάσματα του βιβλίου, και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Το βιβλίο αυτογνωσίας: «Χθεσινός κόσμος. Ιωνία, η πόλη μας», αποτελεί έναν σύγχρονο ύμνο στην προσφυγική Ιωνία και στους ανθρώπους της. Σε πολλά σημεία του μεταβάλλεται σε λαϊκή «ζωγραφιά», που φτάνει σε μας από το χέρι ενός λόγιο καλλιτέχνη. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, εγώ έτσι το χαρακτήρισα μόλις το διάβασα, «η ελεγεία της Νέας Ιωνίας». «Τους έχω αγαπήσει πολύ αυτούς τους ανθρώπους», θα γράψει ο Χρίστος Ρουμελιωτάκης. Συγχρόνως, αποτελεί καίρια διερεύνηση του ποιητικού προβλήματος και κατά τούτο έχει να δώσει πολλά, ιδιαίτερα στους νέους προβληματιζόμενους ποιητές. Τελειώνοντας, θα ήθελα να επανέλθω σε αυτό που, επίσης, εξ αρχής με έκανε να αναρωτηθώ πώς επιτυγχάνετε και πού οφείλεται η συνύπαρξη στο ίδιο βιβλίο των δύο αυτών θεμάτων: Προσφυγικός κόσμος και ποίηση. Σκέφτομαι πως στη Νέα Ιωνία δημιουργήθηκε σχεδόν εκ του μηδενός, με τον κόπο και το δάκρυ των προσφύγων, που συνέρευσαν μετά το ’22. Στην πορεία τους αυτή συχνά βρέθηκαν μόνοι και σχεδόν αβοήθητοι. Και το έργο τους δεν ήταν απλό. Ήταν η θέσπιση πόλης. Το έργο τους, η θέσπιση της πόλης ήταν βαρύ. Σκέφτομαι πως η Πολιτεία αναζητά τον λόγο και τον δημιουργεί, στην προσπάθειά της να προσδιορίσει και να αυτοπροσδιοριστεί. Ίσως, η καλύτερη επιλογή για μια τέτοια έκφραση, έκφραση αυτογνωσίας, είναι ο ποιητικός λόγος. Έτσι, ο συγγραφικός συνδυασμός του Χρίστου Ρουμελιωτάκη, πόλη και ποίηση, γίνεται τέλειος και, συγχρόνως, συγκλονιστικά ενδιαφέρον.».

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ

Κατόπιν, η κ. Σοφία Μάνεση ανέγνωσε με συγκλονιστικό τρόπο ακόμη ένα απόσπασμα από το παρουσιαζόμενο βιβλίο, και αμέσως μετά, ο ηθοποιός και θεατρολόγος κ. Πολύκαρπος Πολυκάρπου, έλαβε τον λόγο λέγοντας μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο προς τον ίδιο τον συγγραφέα, πως: «Πιστεύω ότι η εξαιρετικότητά σου ως συγγραφέα και ποιητή απορρέει από τον βίο σου, τόσο τον γνωστό όσο και τον άγνωστο.».

Ακόμη, ο κ. Πολυκάρπου επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Η γραμματολογία μας διδάσκει ότι δύο είναι τα είδη του δοκιμίου: το στοχαστικό δοκίμιο και το αποδεικτικό. Αν θέλαμε να ακριβολογήσουμε, το δικό σου δοκίμιο είναι ένα δοκίμιο στοχαστικό, επειδή η έμπνευσή σου αντλείται από την εμπειρία σου τη νομική, ιστορική και τη βιοθεωρητική. Όμως, είναι και αποδεικτικό δοκίμιο, γιατί στοχεύει στην κατάκτηση μιας ιδέας, ότι ο βίος είναι μια χρονική συνέχεια με σπειροειδή πορεία, που επανέρχεται πάντα στο ίδιο σημείο, με τα ίδια ερωτήματα και τις ίδιες απαντήσεις, σε διαφορετικό επίπεδο κάθε φορά, ή, όπως ποιητικότερα το θέτεις: «Φυσούν της μοίρας οι αγέρηδες και μας πάνε.», αναφέρθηκε στα γλωσσικά γνωρίσματα του γραπτού λόγου, που χρησιμοποιεί ο κ. Ρουμελιωτάκης, καθώς και στη δομή του βιβλίου, και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Συνέχισε αγαπητέ μου φίλε, και κάνε κι εμάς κοινωνούς του αγώνα σου μέσα από τα γραπτά σου.».

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Επίσης, παρέμβαση έκανε και ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας και Πρόεδρος της Ο.Π.Σ.Ε. κ. Λουκάς Χριστοδούλου, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως: «Να ζητήσω συγγνώμη που κάνω την παρέμβαση, αλλά νιώθω μεγάλη συγκίνηση διαβάζοντας το βιβλίο του Χρίστου. Δυστυχώς ή ευτυχώς εγώ δεν έχω το ταλέντο να γράφω και να λέω τόσο ποιητικά και λογοτεχνικά γεγονότα και περιγραφές μιας άλλης εποχής της πόλης μας, της Νέας Ιωνίας. Ο Χρίστος Ρουμελιωτάκης, όμως, πέραν από ένας εξαίρετος ποιητής είναι και ένας άριστος χειριστής του λόγου. Δεν το λέω εγώ, το αποδεικνύουν τα έργα και οι τιμητικές διακρίσεις που το ακολουθούν. Στο εν λόγω βιβλίο, με πολύ συνοπτικό τρόπο, μας δίνει εικόνες της Ν. Ιωνίας, όπως τις έζησε, όπως τις γνώρισε περπατώντας στους δρόμους της, όπως τις βίωσε από μικρό παιδί ή τις έζησε αγωνιζόμενος για τις ιδέες του. Εμένα προσωπικά, που γεννήθηκα και είμαι σ’ αυτή την πόλη 65 χρόνια, μου ζωντάνεψε ψυχολογικές μνήμες, που έχω αφήσει στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Η καταβρεχτήρα, που φόρτωνε νερό εδώ απέναντι, στην Ελευθερούπολη, απέναντι από το σπίτι μου. Κι εγώ για να κάνω βόλτα ανέβαινα πάνω και γύρναγα όλη την πόλη. Να ακούω κάποιους που τους κατέβρεχε και που φωνάζανε, και κάποιους άλλους που παρακαλάγανε να ρίξει νερό για να μη σηκώνεται σκόνη. Η πόλη χρωστάει πολλά στον Χρίστο Ρουμελιωτάκη για το έργο του και τη στάση ζωής του. Σε ευχαριστούμε Χρίστο. Το «Χρίστος» με γιώτα και περισπωμένη.».

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΑΚΗ

Η όμορφη αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη σύντομη ομιλία του κ. Χρίστου Ρουμελιωτάκη, ο οποίος, αφού έλαβε τον λόγο και είπε χαριτολογώντας πως: «Νιώθω έκπληκτος, διότι πραγματικά με πήρατε πάρα πολύ σοβαρά.», συνέχισε λέγοντας πως: «Πρόθεσή μου, και μιλάω ειλικρινά, να βγάλω από πάνω μου μία οφειλή, η οποία με ακολουθούσε χρόνια και δεν το είχα συνειδητοποιήσει. Θα δώσω μια εξήγηση γι’ αυτή τη σοβαρότητα. Διότι ακούγοντας τους τρεις ομιλητές, τον Κώστα Τσουράκη, τον Ξάνθο Μαϊντά και τον Πολύκαρπο, κατάλαβα πόσο δίκιο είχε ο Πωλ Βαλερύ, ή ο Παύλος Βαλερή, όπως τον μεταφράζει ο Σεφέρης, όταν έλεγε ότι: «Εν έργω είναι τόσο σημαντικό, όσες φορές υπερβαίνει την πρόθεση του ποιητή.». Ο ποιητής δεν είναι ο καλύτερος ερμηνευτής του εαυτού του.».

Επίσης, ο κ. Ρουμελιωτάκης, αναφέρθηκε σε κοινές αναμνήσεις του με τους ομιλητές της εκδήλωσης, ανέγνωσε τον πρόλογο του βιβλίου του, προσθέτοντας πως: «Το βιβλίο διατρέχει σε όλα τα σημεία το ερώτημα του φίλου μου, του Δαμιανού Κοκκινίδη: «Δεν ξέρεις τον βίο μου.». Δεν ξέρω εγώ αν γράφοντας κατάφερα να καταλάβω τον βίο μου.», και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Είχα να διαλέξω τον δρόμο της αυτοβιογραφίας, που ήθελα πάση θυσία να τον αποφύγω, και δεν ξέρω αν το κατάφερα, ο οποίος αποβλέπει σε ένα και μόνο: Να δικαιώσει τον γράφοντα για τη ζωή του έναντι εαυτού και των άλλων ότι «εγώ τα έκανα καλά», «εγώ τα είχα πει» κ.τ.λ., και ανάμεσα, από την άλλη πλευρά, στο σπουδαίο βιβλίο του Τσβάιχ: «Χθεσινός κόσμος». Εκεί περιγράφεται όλη η ζωή του Τσβάιχ, αλλά πλαγίως, μέσα από τα γεγονότα της εποχής και μέσα από τις αφηγήσεις για τις σπουδαίες προσωπικότητες που γνώρισε. Το ίδιο προσπάθησα να κάνω κι εγώ. Ο Τσβάιχ, βέβαια, ήταν μεγάλος. Ο ομιλών δεν είναι μεγάλος. Και επαναλαμβάνω ότι εκπλήσσομαι ότι με παίρνετε πάρα πολύ στα σοβαρά. Να είστε καλά και σας ευχαριστώ.».

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ πολλών άλλων διακρίναμε στην αίθουσα τον πρώην υπουργό και πρώην Δήμαρχο Ν. Ιωνίας κ. Γιάννη Χαραλάμπους, καθώς και την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, την Πρόεδρο του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε. και δημοτική σύμβουλο («Δύναμη προοπτικής») κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου, τον Πρόεδρο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας και Πρόεδρο της Ο.Π.Σ.Ε.κ. Λουκά Χριστοδούλου, καθώς και τον Πρόεδρο της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Χάρη Σαπουντζάκη.

 

Παναγιώτα Σούγια

 

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Συλλόγου Σμυρναίων Ν. Ιωνίας, κ. Άγγελος Μελεμενής

Από δεξιά, οι κ.κ.Ρουμελιωτάκης, Πολυκάρπου, Μαϊντάς, Μάνεση, Τσουράκης. Στο βήμα ο κ. Μελεμενής.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ινεπολιτών-Κασταμονιτών Ν. Ιωνίας «Η Κοίμηση της Θεοτόκου», κ. Γιάννης Ηλιού

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Σμυρναίων Ν. Ιωνίας, κ. Χρυσάνθη Αθηνάκη

Ο κ. Τάσος Γαλάτης

Ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας και Πρόεδρος της Ο.Π.Σ.Ε. κ. Λουκάς Χριστοδούλου

Ο κ. Χρίστος Ρουμελιωτάκης

Ο κ. Μαϊντάς με τις κυρίες Μάνεση και ΧατζήΚαταχωρήθηκε την: 08/03/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!