Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ 
Τα νέα της πόλης μας

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ της Εργατικής Λέσχης Ν. Ιωνίας-«υδραγωγείο», που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Δημοτικού Συνεδριακού Κέντρου της πόλης (7-8-9/7), με κεντρικό σύνθημα: «Συλλογική Οργάνωση, Αλληλεγγύη, Αγώνας – Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε», η τεράστια συμμετοχή του κόσμου, που προσήλθε την 1η ημέρα διεξαγωγής του, συνεχίστηκε και τη 2η ημέρα (Σάββατο 8/7), αποδεικνύοντας στην πράξη πως το ενδιαφέρον των νέων -και όχι μόνον- ανθρώπων, για τέτοιου είδους ανοιχτές πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, παραμένει αμείωτο.

Για δεύτερη ημέρα, λοιπόν, στον χώρο του Φεστιβάλ λειτούργησε Παιδικό Εργαστήρι Ζωγραφικής, με αξιόλογη συμμετοχή παιδιών, κι ακόμη συνεχίζονταν οι ενδιαφέρουσες εκθέσεις αφίσας και φωτογραφίας, υπήρχαν περίπτερα «workshops» και γίνονταν συναντήσεις με ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Στη συνέχεια, με τη δύση του ήλιου, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Συνεδριακού Κέντρου, πραγματοποιήθηκε μία σημαντική εκδήλωση-συζήτηση, με θέμα: «Αόρατοι άνθρωποι: Χωρίς δικαιώματα, χωρίς σωματεία, χωρίς δουλειά – Ήρθε η ώρα να μας δουν: Οργανωνόμαστε, αντιστεκόμαστε, διεκδικούμε», όπου εξέθεσαν τις απόψεις τους εργαζόμενοι από τους χώρους του εμπορίου, των κοινωφελών προγραμμάτων και των υπηρεσιών οδηγών δικύκλου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της συλλογικοποίησης του κόσμου της εργασίας, στη συμβολή της Εργατικής Λέσχης, των Σωματείων και των Συλλογικοτήτων γειτονιάς στην ανασυγκρότηση του Εργατικού Κινήματος, αλλά και στις εμπειρίες μέσα από τις εργατικές διεκδικήσεις και τους αγώνες, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη συνολικής αντίστασης του κόσμου της εργασίας.

Η βραδιά συνεχίστηκε με ένα ζωντανό -από κάθε άποψη- πρόγραμμα με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια, τα οποία παρουσίασε η διαρκώς βελτιούμενη Μουσική Ομάδα Λαϊκής Μουσικής, κι αμέσως μετά ανέβηκε στο «πάλκο» η Ρεμπέτικη Κομπανία της «Λέσχης», εδραιώνοντας ακόμη περισσότερο τη δημοφιλία της, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο μοναδικό γλέντι που ακολούθησε, με χορούς και τραγούδια, που κράτησαν μέχρι το ξημέρωμα.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ συνεχίστηκαν την Κυριακή (9/7), με την Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Ν. Ιωνίας (Ο.Π.Ι.Ν.Ι.) να παρουσιάζει το μέχρι τώρα έργο της, καθώς και τους αφηγητές της, και να μοιράζεται με τους παριστάμενους την ανεπανάληπτη εμπειρία της αφήγησης. Πιο συγκεκριμένα, το μέλος της Ομάδας, κ. Νάσια Κοντομήτρου, έκανε μια αναδρομή στη δράση της Ο.Π.Ι.Ν.Ι. κατά τον χρόνο που πέρασε από το προηγούμενο Φεστιβάλ της «Λέσχης», στη συνέχεια οι κ.κ. Μαρία Τσιπουριάρη και Ηράκλειτος Σουγιουτζόγλου παρουσίασαν τα καινούργια στοιχεία του αρχειακού Ψηφιακού Χάρτη, που έχει δημιουργήσει η Ο.Π.Ι.Ν.Ι., κι ακολούθως, το μέλος της ομάδας, κ. Δαμιανός Ιωσηφίδης, συντόνισε τις παρεμβάσεις-ομιλίες των κ.κ. Αλέκου Μωριανόπουλου, Ιωσήφ Πολυκάρπου και Γεωργίας Μίκα, οι οποίοι μίλησαν για την εμπειρία τους από τις καταγεγραμμένες συνεντεύξεις.

Αμέσως μετά, προβλήθηκαν 5 εξαιρετικά ντοκιμαντέρ για «τον Πόλεμο και την Προσφυγιά»: «Open Borders» σε σκηνοθεσία του κ. Μάνου Καντανολέων, «Αλί & Σοράγια σε σκηνοθεσία της κ. Άννας Αντωνοπούλου, «Η Επιστροφή» σε σκηνοθεσία του κ. Γιώργου Δέτση, «Οι λέξεις του Νιάζ» σε σκηνοθεσία της κ. Φανής Μπίτου, και «Προσωρινά» σε σκηνοθεσία της κ. Μαρίας Παπαγεωργίου, και ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων των θεατών με τους συντελεστές των ντοκιμαντέρ.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με χαλαρή μουσική, φαγητό και ποτό, με τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες να ανανεώνουν το δημιουργικό ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά, υποσχόμενοι ένα ακόμη καλύτερο και πιο μαζικό σε συμμετοχή 4ο Φεστιβάλ της Εργατικής Λέσχης Ν. Ιωνίας-«υδραγωγείο».

 

Παναγιώτα Σούγια

*μπορείτε να διαβάσετε το ρεπορτάζ της ΙΟΝΙΑΝΕΤ και για την 1η μέρα του φεστιβάλ εδώΚαταχωρήθηκε την: 14/07/2017
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!