Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΣΕ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ  
Τα νέα της πόλης μας

 

Το βράδυ της Πέμπτης (11/4), παρουσία πλήθους υποψήφιων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, μελών και φίλων της, εγκαινιάστηκε το Εκλογικό Κέντρο της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», που βρίσκεται στην οδό Αγνώστων Ηρώων 61, στη Νέα Ιωνία, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου της παράταξης.

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Η εορταστικού χαρακτήρα αυτή εκδήλωση ξεκίνησε με τον αγιασμό του χώρου, που πραγματοποίησε ο π. Μιχάλης, ο οποίος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Εδώ γίνεται μία προσπάθεια, και δεν μιλάω σαν κληρικός, μιλάω σαν φίλος του φίλου σας, να αγκαλιάσουμε όλοι τη Νέα, Ιωνία, την οποία αγαπούμε όλοι, θέλουμε να τη δούμε πραγματικά ευρωπαϊκή πόλη και να ζούμε σ’ αυτήν. Γι’ αυτήν την πόλη, την ευρωπαϊκή, έχει οραματιστεί ο Παναγιώτης, του οποίου του εύχομαι εγώ προσωπικά όχι καλή επιτυχία, την οποία την έχει γιατί έχει την ευλογία του Θεού, αλλά τη στήριξη όλων μας. Και όχι μόνο αυτοί που παραβρίσκεστε, αλλά κι αυτοί οι οποίοι δεν παραβρίσκονται, που σημαίνει ότι όλοι μας θα κάνουμε αγώνα για να τον δούμε αύριο Δήμαρχο. Γιατί ο Δήμαρχος τι είναι; Ο διάκονος όλων μας. Μας διακονεί αυτός ο άνθρωπος.» και ολοκλήρωσε απευθυνόμενος προς τον κ. Μανούρη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Παναγιώτη μου, σου εύχομαι μέσα από την ψυχή μου να σε δούμε Δήμαρχο. Και το πιστεύω ότι αυτή τη φορά δεν θα μας ξεγελάσει η μοίρα.».

 

Ο κ. ΜΑΝΟΥΡΗΣ

Αμέσως μετά, απευθύνοντας έναν χαιρετισμό στην εκδήλωση, ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Ιωνίας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Παναγιώτης Μανούρης, αρχικά ανέφερε πως: «Φίλες και φίλοι, συμπολίτισσες, συμπολίτες, είναι συγκινητικό να βλέπω σήμερα όλους εσάς εδώ σ’ αυτή τη γιορτή, που ετοίμασαν οι συνεργάτες μου, οι συνυποψήφιοί μου, και στην οποία συμμετέχετε όλοι εσείς, με έναν διαφορετικό παλμό σήμερα. Έναν παλμό, που μεταφέρει ένα μήνυμα νίκης στις εκλογές. Δεν θα βγάλω λόγο, δεν θα μιλήσω για τους άξονες του προγράμματος. Έχουμε μιλήσει πάρα πολύ. Ίσως, είμαστε και οι μόνοι που έχουμε τόσον καιρό, που μιλάμε για το πώς θέλουμε την πόλη μας, πώς οραματιζόμαστε, πώς τεκμηριώνουμε με κάθε μας φράση κάθε προσπάθεια για αλλαγή σ’ αυτή την πόλη, που της αξίζει ν’ αλλάξει, σ’ αυτή την πόλη με τη μεγάλη ιστορική κληρονομιά, σε μία πόλη που η εσωτερική μετανάστευση της χώρας έχει φέρει σήμερα και άλλες πλούσιες σε ιδέες δυνάμεις, σε έναν μεγάλο αστικό Δήμο, ο οποίος έχει τεράστια προβλήματα, που πολλά από αυτά τα έχουν δήμοι, που κτίστηκαν άναρχα πριν από δεκαετίες με υπερβολικά μεγάλους συντελεστές και χωρίς την απαραίτητη μέριμνα για την προστασία του περιβάλλοντος, στο οποίο καλούμεθα να ζήσουμε εμείς, αλλά κυρίως τα παιδιά μας αύριο. Μια μεγάλη πόλη, που γειτνιάζει με άλλες πόλεις, με άλλους δήμους, οι οποίοι κι αυτοί έχουν τα δικά τους προβλήματα. Η πόλη αυτή έχει κάτι ιδιαίτερο, όμως. Το ιδιαίτερο είναι ότι υπάρχει μια τεράστια στασιμότητα. Και δεν μιλάω για 50 ή 60 χρόνια, μιλάω για τα χρόνια αυτά που η χώρα ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούσε να μοχλεύσει και άλλους πόρους, μπορούσε να αξιοποιήσει μελέτες, προγράμματα, και να γίνει κι αυτή -ακόμα και στην περίοδο της κρίσης- ένας Δήμος, στον οποίο, όπως βλέπουμε τουλάχιστον γύρω μας, θα μπορούσαμε να έχουνε εφαρμοστεί οι λεγόμενες βέλτιστες πρακτικές. Δηλαδή, προτάσεις που κάνουν τη ζωή του πολίτη εύκολη, τη ζωή του πολίτη καλύτερη.».

 

Συνεχίζοντας, ο κ. Μανούρης είπε πως: «Δεν θα μιλήσω σήμερα ούτε για τα Τρίκαλα, που όλοι έχετε μάθει, ούτε για καινοτομίες, ούτε για την «έξυπνη» πόλη, που ξέρω ότι ξέρετε ότι δεν είναι μια παρουσίαση τεχνολογιών, μόνο και μόνο γι’ αυτές τις ίδιες, είναι μια προσπάθεια ν’ αλλάξει η ζωή μας προς το καλύτερο, εφαρμόζοντας πρακτικές, που μπορούν να την κάνουν καλύτερη, ακόμα και μέσα σ’ αυτό το τεράστιο τσιμέντο που ζούμε. Έχουμε αναπτύξει, λοιπόν, μαζί με τους συνεργάτες μου, μαζί με τεχνοκράτες, μαζί με εσάς τους ίδιους, μιλώντας πέντε χρόνια τώρα με τα γραφεία μας ανοιχτά (γατί εμείς ήμασταν εδώ), όλη αυτή την προσπάθεια να κάνουμε ένα πρόγραμμα, το οποίο να είναι και ρεαλιστικό ταυτόχρονα, αλλά και να έχει εκκίνηση την επόμενη μέρα των εκλογών, εφόσον μας δώσετε αυτή τη δυνατότητα να αναλάβουμε τη διοίκηση του δήμου. Όλα θα ξεκινήσουν παράλληλα, άλλα θα υλοποιηθούν βραχυπρόθεσμα και άλλα θα υλοποιηθούν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Αλλά το σίγουρο είναι ότι απ’ την επόμενη μέρα αυτό που μπορώ να σας υποσχεθώ κι εγώ και οι συνεργάτες, γι’ αυτό και πολλές φορές μας βλέπετε σοβαρούς, προβληματισμένους, και σίγουρα με σηκωμένα τα μανίκια ακόμα κι από τώρα, γιατί η επόμενη μέρα είναι για ανθρώπους που θέλουν να διοικήσουν πραγματικά την πόλη, κι όχι απλώς να γράψουν το όνομά τους με τίτλο: Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος και λοιποί, είναι απαραίτητη προϋπόθεση πίσω από αυτό το πρόγραμμα που θα κρατάτε στα χέρια σας την επόμενη εβδομάδα, σε κάποιες λίγες σελίδες, 8-10, το οποίο θέλαμε να το διαβάσετε για να είστε κριτές μας, υπάρχει μια δουλειά πολλών δεκάδων σελίδων, υπάρχει μια δουλειά που ξεκίνησε το ’14 και που μετά λύπης σήμερα βλέπουμε να είναι επίκαιρη, γιατί τίποτε δεν έγινε σ’ αυτή την πόλη, γιατί αυτή η πόλη κανένα από τα διεθνή «στάνταρ» δεν πληροί για να μπορεί να λέγεται μια «έξυπνη» και ελκυστική για τον πολίτη πόλη.» προσθέτοντας πως: «Αυτά ερχόμαστε εμείς να τα εγγυηθούμε με την παρουσία, με τη γνώση, με το «θέλω», με το «μπορούμε» και με το «ξέρουμε», αλλά, κυρίως, ν’ απλώσουμε το χέρι σε όλους τους συμπολίτες και αυτούς που θα μας ψηφίσουν και αυτούς που θα έχουν μια διαφορετική επιλογή.».

 

Επίσης, ο κ. Μανούρης επισήμανε πως: «Οι δημοκρατίες δεν έχουν αδιέξοδα. Και προφανώς δεν πρόκειται παρά να κάνουμε αυτό που κάναμε και στην αντιπολίτευση, θα κάνουμε και στον προεκλογικό αγώνα και θα κάνουμε και την επόμενη μέρα ως διοικούσα αρχή, ως συμπολίτευση, θα είμαστε αξιοπρεπείς, δεν θα χτυπάμε ποτέ κάτω απ’ τη μέση, θα έχουμε απόψεις για το πρόγραμμα που θα πρέπει να εφαρμόσει ένας δήμος, θα διαφωνούμε εκεί που πρέπει, αλλά θα συμφωνούμε για το καλό του πολίτη σε μείζονα ζητήματα. Είμαστε εδώ μια ανεξάρτητη δημοτική παράταξη , η οποία έχει μια πορεία με ανθρώπους που έρχονται από πολύ μακριά, αλλά και με νέα παιδιά που μπήκαν, και είναι τιμή μας που είναι κοντά μας στην προσπάθειά τους να πάρουν στα χέρια τους τις δικές τους τύχες, το δικό τους αύριο. Τους καλωσορίζουμε όλοι οι παλιοί και τους ευχόμαστε να είναι δυνατοί και υπομονετικοί. Να κάνουν αυτό που προηγουμένως είπε ο π. Μιχάλης, να διακονούν τον πολίτη και όχι με έπαρση να τον κοιτούν από τη θέση την οποία κυρίως οι περισσότεροι νομίζουν ότι μας την επιφυλάσσει η Ιστορία. Καμιά Ιστορία δεν θα μας γράψει και καμιά τοπική ιστορία δεν θα μας σεβαστεί, γιατί μάλλον περί αυτού πρόκειται, αν αύριο το πρωί μοιράσουμε τις «καρέκλες» (ποιες καρέκλες, δηλαδή;) και δεν κάνουμε δουλειά. Αν δεν αρχίσουμε να δουλεύουμε με χαμόγελο για τον τόπο μας, αν δεν αρχίσουμε να κάνουμε τα βασικά ζητήματα, που τόσο πολύ γνωρίζουμε, να είστε σίγουροι ότι το εγχείρημα απλώς θα είναι μία παρένθεση της παρένθεσης. Η πόλη έχει ανάγκη να αλλάξει άμεσα. Ξέρουμε τον τρόπο. Μπορούμε να το κάνουμε. Σας θέλουμε κοντά μας εδώ καθημερινά. Και θέλω να ανοίξετε και τα σπίτια σας, αλλά και όσοι έχετε πρόβλημα, στα γραφεία αυτά κάθε απόγευμα βλέπω δύο τουλάχιστον ομάδες ανθρώπων, που θέλουν να μας γνωρίσουν από κοντά. Θέλουμε μέχρι τις εκλογές εσείς να διατυπώνεται ερωτήματα και εμείς να διατυπώνουμε το πρόγραμμά μας. Θέλουμε κριτική, γιατί δεν ήρθαμε εδώ να σας πούμε όμορφα λόγια. Ήρθαμε να σας πούμε: «Ελάτε κοντά, να σας διατυπώσουμε το πόνημα αυτό που έχουμε, που είναι μια δουλειά χρόνων, ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, κι εσείς να το εμπεδώσετε ως πολλαπλασιαστές.» κι ακόμη διευκρίνισε πως: «Δεν απέφυγα ούτε σήμερα σ’ αυτή την εορταστική εκδήλωση να σας δώσω τις βασικές γραμμές. Δεν το απέφυγα γιατί φωνάζω καιρό τώρα, και οι συνεργάτες μου, που με τιμούν με την παρουσία τους το έχουν ασπαστεί, ότι η διαφορά στους καιρούς μας είναι η αποχή, η απουσία και ο πόλεμος ενάντια στον λαϊκισμό. Σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε συγκεκριμένοι, αγωνιστικοί, αλλά, ταυτόχρονα, σοβαροί. Και μιλάμε για τα προβλήματά σας και λύνουμε τα προβλήματά σας. Ο καθένας τα υπόλοιπα θα τα αποδείξει στον δικό του προσωπικό χώρο, στην προσωπική του ζωή και σε ό,τι άλλο ασχοληθεί.».

 

Ακολούθως, ο κ. Μανούρης ανέφερε πως: «Επίσης, επειδή μ’ αρέσει να λέω τα πράγματα με τα’ όνομά τους, έχουμε την τιμή να έχουμε πάρει στήριξη από δημοκρατικά κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Ξέρετε, πιστεύουμε, κι εγώ κι οι συνεργάτες μου, και ξέρω ότι πιστεύετε όλοι όσοι είστε εδώ, είστε δημοκράτες πολίτες, στο δημοκρατικό πολίτευμα, το οποίο πολλές φορές μπορεί κάποιοι να μας απογοητεύουν, αλλά η δημοκρατία δεν είναι ένα σύνολο ανθρώπων, είναι ένα πολίτευμα, το οποίο δεν έχει αδιέξοδα και το οποίο δίνει λύσεις. Εμείς, λοιπόν, τι κάναμε; Τιμήσαμε την επικοινωνία μας με τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου, και όσοι μας κάλεσαν να τους πούμε τι ακριβώς έχουμε στο μυαλό μας για την πόλη, τους παρουσιάσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και, ταυτόχρονα, εκφράστηκαν κάποιοι μέσα από τα κόμματα του κοινοβουλίου με πολύ καλά λόγια για μας.», τόνισε πως: «Από εκεί και πέρα έχω δει στο ελληνικό κοινοβούλιο ανθρώπους, φίλους, βουλευτές, οι οποίοι έχουν υποσχεθεί ότι θα κάνουνε προσπάθεια και ότι θα βοηθήσουνε προς την κατεύθυνση της εκπόνησης νομοσχεδίων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γιατί δεν είμαστε μόνο η Νέα Ιωνία. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δημιουργήθηκε και θέλει ακόμα πολλή δουλειά. Μέσα από την Περιφερειακή Αποκέντρωση περνάει η ανάπτυξη της χώρας και χωρίς αυτή δεν μπορεί να είναι εφικτή. Ήρθαμε σε επαφή με υποψήφιους Περιφερειάρχες από όλο το φάσμα. Ήρθαμε σε επαφή και καθημερινά είμαστε κοντά σε υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, με τους οποίους, όσοι από αυτούς αύριο είναι εκλεγμένοι, αυτό που ζητούμε είναι να δεχτούν να ακούσουν τα προβλήματα, όπως εμείς ακούμε τα δικά σας. Θα είμαστε έτοιμοι στην ώρα μας με μελέτες, τις οποίες θα εκπονούμε για την αλλαγή αυτής της πόλης. Και κάθε φορά το Κράτος, η Περιφέρεια, θα είναι έτοιμη να παράξει τους πόρους που χρειάζονται. Εμείς θα είμαστε εδώ για να τους διεκδικήσουμε αυτή τη φορά μέσα στους πρώτους δήμους της χώρας για να αλλάξουμε γρήγορα την εικόνα αυτής της πόλης.» και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Θα κλείσω με ένα τεράστιο «ευχαριστώ» γι’ αυτό το ανεπανάληπτο που βλέπω σ’ αυτόν τον ιστορικό δρόμο, τον δρόμο των Αγνώστων Ηρώων. Είστε σήμερα εδώ. Δεν θα πω το εκατοντάδες ή το χιλιάδες που λέγονται συνήθως. Είστε άνθρωποι πολλοί, είστε άνθρωποι αυτής της πόλης, είστε άνθρωποι με αγωνία και άνθρωποι που μας τιμούν με την εμπιστοσύνη. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο με τους συνεργάτες μου δημοτικούς συμβούλους, όσο με τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του ψηφοδελτίου, όσο και με τους συνεργάτες που βρίσκονται γύρω από αυτούς, που είναι άνθρωποι οι οποίοι μας τιμούν σήμερα, με τη δουλειά τους την εθελοντική, ότι θα είμαστε και την επόμενη μέρα εδώ, έτσι σας συνηθίσαμε από το ’14, να έχουμε την πόρτα μας ανοιχτή. Θέλω να τιμήσω δυο ανθρώπους, δυο φίλους, που δεν βρίσκονται σήμερα εδώ: Τον φίλο, τον αδερφό, τον Μάρκο τον Κατσουλάκη, και την αγαπημένη του οικογένεια, θέλω να τιμήσω τον Λεωνίδα τον Τσογκούλογλου, ανθρώπους που έδωσαν την ψυχή τους γι’ αυτήν την παράταξη και έφυγαν πολύ νωρίς και με άδικο τρόπο από κοντά μας. Ευχόμαστε να μην έχουμε ποτέ τέτοιες απώλειες. Η Ιωνία έχασε κι άλλους ανθρώπους πέρσι το καλοκαίρι στο Μάτι. Σας υποσχόμαστε ότι θα συμβάλλουμε σαν Δήμος, και ευχόμαστε και η Περιφέρεια αυτή τη φορά να κοιτάξει στα μάτια τα προβλήματα. Και οι λύσεις είναι μονόδρομος. Οι πολίτες μας επιλέγουν ακριβώς για να τους υπηρετήσουμε. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα περάσω να σας δω έναν-έναν. Και θέλω αυτό το πολλαπλασιαστικό ρεύμα αυτόν τον ενάμισι μήνα που μας μένει, να είναι ένα ρεύμα το οποίο θα έχει επιχειρήματα και θα ζητάει, θα κάνει ερωτήσεις, θα στριμώχνει και μένα και τους συνεργάτες μου, να σας δώσουμε από κοντά ό,τι απάντηση θέλετε και να ψάξουμε να βρούμε ακόμα και αυτές που δεν έχουμε. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσία σας. Εύχομαι στις 26 Μαΐου να ανοίξει μια καινούργια σελίδα για την πόλη. Και υποσχόμαστε ότι θα τιμήσουμε αυτή την καινούργια σελίδα. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ κι εγώ κι οι συνεργάτες μου.».

 

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στα εγκαίνια παρευρέθηκαν υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τους συνδυασμούς του κ. Πατούλη και του κ. Σγουρού, στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με τον Γραμματέα του Κινήματος κ.Μανώλη Χριστοδουλάκη , στελέχη της Ν.Δ. και φυσικά οι νυν και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης.

 

Μετά την εγκαίνια οι παρευρισκόμενοι παρέμειναν αρκετή ώρα απολαμβάνοντας μεζεδάκια και γλυκά και συζητώντας για τις επερχόμενες εκλογές.

 

Απόστολος Σαλονικίδης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Καταχωρήθηκε την: 15/04/2019
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!