Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ» 
Τα νέα της πόλης μας

Νοέμβριος 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ»

Όπως είναι γνωστό, στις 2 Νοεμβρίου 2018 έληξε η Δημόσια Διαβούλευση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, για το νέο Νομοσχέδιο για τις κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας με τίτλο: «Διαδικασία αδειοδότησης κατασκευής Κεραιών στην Ξηρά». Στην Δημόσια Διαβούλευση αυτή, συμμετείχαμε και σχολιάσαμε τα επί μέρους 23 άρθρα, αναλύσαμε δε τη θέση μας σε γενικές γραμμές, στο άρθρο 1 του Νομοσχεδίου .

Επίσης, στο ακροτελεύτιο άρθρο 23, κάναμε την εξής έκκληση στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κο Νίκο Παππά, την 1η Νοεμβρίου 2018:

«Τώρα που τελειώνει η Διαβούλευση, καλούμε τον Υπουργό κο Ν.Παππά να αποσύρει το παρόν Νομοσχέδιο και να επιμεληθεί τη σύνταξη άλλου, λαμβάνοντας υπ’ όψη τη γνώμη και εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή (για όρια, αποστάσεις, δικαιοδοσίες, Περιβάλλον, 5G κ.λ.π.) των εξειδικευμένων επιστημόνων, αναφορικά με τούς κινδύνους από τις ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ των ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών, σύμφωνα και με την ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας»  

Και εξηγούμαστε:

Το νέο Νομοσχέδιο, ενώ διαφημίστηκε ότι τακτοποιεί το τοπίο των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, στη πραγματικότητα επιτρέπει τη συνέχιση της αθρόας, άναρχης, ασύδοτης και επικίνδυνης -για τη δημόσια υγεία και το Περιβάλλον - τοποθέτησης των κεραιών αυτών, με ταυτόχρονες απαράδεκτες παραβιάσεις του ΓΟΚ και της Δασικής κ΄ Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας. Και όλα αυτά, ενώ πληθαίνουν οι δημοσιεύσεις από διακεκριμένους παγκοσμίως επιστήμονες και ιατρικά κέντρα, για τις επικίνδυνες ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ (και όχι μόνο θερμικές) επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην ανθρώπινη Υγεία και γενικά στη χλωρίδα και στην πανίδα του οικοσυστήματος.

Τίποτε δεν προβλέπεται στο Νομοσχέδιο από όσα επιτακτικά επί σειρά ετών ζητούσαμε, ούτε η μείωση των υπερβολικά υψηλών (σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης) ορίων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, ούτε η πλήρης απαγόρευση εγκατάστασης κεραιών γύρω από ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, ούτε χωροταξική μελέτη για την εγκατάσταση των κεραιών, ούτε η ανάθεση στους Δήμους της αρμοδιότητας για την εγκατάσταση αυτή, ούτε η υποχρέωση έκδοσης άδειας από την ΕΕΤΤ, για ΚΑΘΕ είδους κεραία.

Τις θέσεις του Συλλόγου μας τόσο στο  παραπάνω Νομοσχέδιο όσο και στο τι κρύβεται πίσω από αυτό (προπομπός για την εφαρμογή στην Ελλάδα της νέας πολλαπλώς επικίνδυνης ασύρματης γενιάς δικτύων «5G» ) σας τις έχουμε ήδη γνωστοποιήσει. Σας αναφέρουμε και πάλι ότι δεν είμαστε αντίθετοι ούτε με την ανάπτυξη της τεχνολογίας ούτε με την κινητή τηλεφωνία. Σημειώνουμε όμως, την ανάγκη να προστατεύονται παράλληλα η Υγεία και το Περιβάλλον και επισημαίνουμε ότι μια χαρά λειτουργούν τα κινητά τηλέφωνα των πολιτών της Κίνας, της Ρωσίας, της Ιταλίας, της Αυστρίας, της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ν. Ζηλανδίας και άλλων χωρών, που έχουν όρια από δεκάδες έως εκατοντάδες φορές χαμηλότερα από την Ελλάδα. Υπάρχει λοιπόν επιτακτική ανάγκη, σαν πρώτη κίνηση, να μειωθούν τα επιτρεπτά όρια στην Ελλάδα, γιατί:

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΙ ΣΤΙΣ Η/Μ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ…  

Κλείνουμε το παρόν, ενημερώνοντάς σας για την φετινή 5Gspaceappeal , (που είναι  έκκληση για τη 5G από διακεκριμένους επιστήμονες προς τον Ο.Η.Ε. Ευρωπαϊκή Ένωση, το Συμβούλιο της Ευρώπης, τον Π.Ο.Υ. κ.λ.π. και που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

 Η περσινή “ 5G Appeal υπογράφηκε από 200 ειδικούς επιστήμονες, από όλο τον κόσμο.

Η φετινή  αντίστοιχη , είναι η  “ 5G space Appeal ”, περιλαμβάνει και το χώρο του διαστήματος, ανοίγει και σε ελληνική μετάφραση και υπάρχει δυνατότητα μέχρι τέλος Νοεμβρίου για υπογραφές ΚΑΙ από φυσικά Πρόσωπα ΚΑΙ από Φορείς.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ και το σχετικό  link είναι: https://www.5gspaceappeal.org/the-appeal/  

Βάσω Τζαμαλούκα, Φαρμακοποιός, Πρόεδρος του Δ.Σ. του παραπάνω Συλλόγου
Πηνελόπη Θεοδωροπούλου-Κακίση,
συντ/χος Δικηγόρος, επίτιμο μέλος του Δ.Σ.Α., Γραμματέας του Δ.Σ. του παραπάνω Συλλόγου

Κώστας Διάκος, Οικολόγος, Νομικός Περιβάλλοντος και ειδικευμένος σε θέματα ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών, Νομικός Σύμβουλος του παραπάνω ΣυλλόγουΚαταχωρήθηκε την: 10/11/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!