Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΟΙ ΦΙΛΟΙ TOY ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΙΩΝΙΩΤΗ ΜΑΚΗ ΒΟΝΙΚΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ "ΕΦΥΓΕ" ΣΤΙΣ ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ 
Τα νέα της πόλης μας

«Δεν γνωρίζω που έχει φωτιά ακριβώς. Παντού βλέπω καπνούς. Σκοτείνιασε και είναι απόγευμα. Άνθρωπε όταν και το τελευταίο δέντρο καεί, να ξέρεις ότι τα λεφτά να τα βάλεις στον κώλο σου».

Αυτή ήταν η τελευταία ανάρτηση του Μάκη στις 23 Ιούλη στις 6:19 μ.μ. από το Μάτι.

Μάκης Βονικόπουλος, 55 χρονών. Νωρίς στην εφηβεία του μπήκε στον Ρήγα Νέας Ιωνίας. Την μέρα που χτύπησε το κουδούνι των γραφείων ήταν ίσως μία από τις μεγαλύτερες υπερβάσεις της ζωής του. Ένα παιδί με απίστευτη ντροπαλοσύνη που συνήθως περίμενε υπομονετικά το κάλεσμα και σπάνια χτυπούσε πόρτες. Δέθηκε όμως γρήγορα με ανθρώπους και καταστάσεις. Ήταν παντού σε διαδηλώσεις, σε συνελεύσεις, στην αφισοκόλληση. Κάποιες φορές χανόταν για μέρες, ξέραμε όμως ότι θα εμφανιζόταν και πάλι με το πλατύ αμήχανο χαμόγελο του.

Κάποτε απέκτησε ένα μικρό σπίτι με κηπάκι στο Μάτι. «Η μοναδική μου ιδιοκτησία» έλεγε χαμογελώντας περήφανα. Όποτε έβρισκε ευκαιρία πήγαινε εκεί. Ψάρευε και περιποιόταν τα φυτά του. Το μικρό του μποστάνι. Έφευγε από την πολυάνθρωπη μοναξιά της πόλης, βρίσκοντας εκεί την γαλήνη. Ένωνε με αυτόν τον τρόπο το εσωτερικό τοπίο της ψυχής του με τα πεύκα και το όμορφο δάσος της περιοχής.

Τα τελευταία χρόνια ένωσε την περπατησιά του με την Λία, την αγαπημένη του γυναίκα. Η ζωή του ομόρφυνε, στολίστηκε με χρώματα.

Όχι όμως για πολύ.

Το μικρό του σπίτι στο Mάτι, ο μικρός του παράδεισος έμελλε να γίνει ο τάφος του. «Όταν το τελευταίο δέντρο καεί…» έγραψε στην τελευταία θυμωμένη ανάρτηση, παρακολουθώντας την φωτιά να πλησιάζει.

Όταν δηλώθηκε ως αγνοούμενος όλοι όσοι τον γνωρίζανε καλά σκεφτήκαμε ότι ακόμα και αν είχε την δυνατότητα να φύγει, ο Μάκης θα έμενε εκεί. Όχι για να σώσει το μικρό του σπιτάκι, αλλά για να βοηθήσει τον κόσμο, τους ανθρώπους.

Οι ώρες και οι μέρες περνούσαν. Θα ξαναγυρίσει, σκεφτόμασταν, όπως τότε που χανόταν μα πάντα γύρναγε.

Αυτή τη φορά μας διέψευσε.

Οι φίλοι τουΚαταχωρήθηκε την: 05/08/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!