Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ, ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ: «ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ», ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΛΑΓΙΩΤΩΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ 
Τα νέα της πόλης μας

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ, ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ: «ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ», ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΛΑΓΙΩΤΩΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Το βράδυ της Δευτέρας (4/6), στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Ν. Ιωνίας, ο Σύνδεσμος Αλαγιωτών διοργάνωσε ένα εντυπωσιακό μουσικό, αφηγηματικό οδοιπορικό, με τίτλο: «Από τη γη της Μικρασίας στις Κυκλάδες». Η έναρξη έγινε μ΄ ένα ηχητικό ντοκουμέντο με αυτοσχεδιασμούς στο κανονάκι από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ κ. ΝΟΥΒΕΛΟΓΛΟΥ

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν. Ιωνίας, κ. Γιώργος Νουβέλογλου, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Ο Σύνδεσμός μας σήμερα έχει την τιμή να έχει μαζί δύο μεγάλες κυρίες από τις Κυκλάδες, δύο κυρίες που έχουν γράψει ιστορία στον χώρο του νησιώτικου, την κ. Αγγελική Κονιτοπούλου και την κ. Στέλλα Κονιτοπούλου. «Από τη γη της Μικρασίας στις Κυκλάδες», είναι ο τίτλος σήμερα της εκδήλωσης∙ ένας τίτλος που όλοι εμείς το έχουμε δει, το έχουμε ζήσει και έχουμε καταλάβει στην πορεία των χρόνων πώς η Μικρασία έχει επηρεάσει τις Κυκλάδες μουσικά και πολιτιστικά. Εγώ είχα την τύχη να μεγαλώσω σε μια οικογένεια από πατέρα Αλάγιαλη και μητέρα νησιώτισσα. Επομένως, από μικρό παιδί είχα ένα ερωτηματικό και έλεγα: Καλά, αυτό «της τριανταφυλλιάς τα φύλλα», που το άκουγα σε νησιώτικα, και μετά από τη συλλογή του πατέρα μου σε ανατολίτικο σκοπό, τι γίνεται, από πού είναι; Σήμερα θελήσαμε να δώσουμε μια εξήγηση σ’ αυτό, για την επιρροή που έχει έρθει, μουσικά, αλλά και πολιτιστικά.» κι ακόμη είπε χαρακτηριστικά πως: «Με όλον τον σεβασμό, θέλω να αφιερώσω τη σημερινή μας εκδήλωση στον αείμνηστο πλέον Δημήτρη Μιχαηλίδη, έναν σημαντικό Αλαγιώτη μουσικό, όπως, επίσης, και στη μητέρα μου, η οποία ήταν νησιώτισσα. Και αυτοί οι δύο άνθρωποι θεωρώ ότι σήμερα, μαζί με όλους εσάς, είναι αντιπροσωπευτικά άτομα, που έχουν δεχτεί όλο αυτό το μπόλιασμα των Μικρασιατών σε πολιτισμό, σε κουλτούρα, σε μουσική.».

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΚΟΝΤΑΡΑ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στη συνέχεια, ο φιλόλογος-ιστορικός κ. Θεόδωρος Κοντάρας πραγματοποίησε μια διαφωτιστική ομιλία σχετικά με τη δημοτική μουσική και τα τραγούδια της Ιωνίας και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών κ. Νουβέλογλου παρουσίασε την ιστορία της οικογένειας Κονιτοπούλου, ενώ η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Σακκαλόγλου παρουσίασε τις κυρίες Αγγελική και Στέλλα Κονιτοπούλου.

Στη συνέχεια η βραδιά περιελάμβανε τραγούδια της Μικρασίας ερμηνευμένα από τις γυναίκες του Χορευτικού Ομίλου Ν. Ερυθραίας, καθώς και τραγούδια των Κυκλάδων ερμηνευμένα από τις κ.κ. Αγγελική και Στέλλα Κονιτοπούλου, με τον κ. Βασίλη Κλουβάτο να βρίσκεται επικεφαλής της ορχήστρας τους, ενώ ο κ. Κοντάρας παρουσίαζε κάθε τραγούδι και εξηγούσε  την προέλευσή του.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν ήταν λίγες οι φορές που αρκετά άτομα από τους παρευρισκόμενους χόρεψαν με την ψυχή τους, συμμετείχε και το χορευτικό συγκρότημα «ΧΟΡΟ-ΑΧΛΙΣΤΟΣ» της κ. Μαρίας Κλουβάτου, το οποίο μουσικά συνόδευσαν  ο κ. Δημήτρης Ράπτης με το λαούτο του και ο κ. Βασίλης Κλουβάτος με το βιολί του, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης προβαλλόταν επίκαιρο οπτικοακουστικό υλικό, σε επιμέλεια της εκπαιδευτικού-αφηγήτριας κ. Κωνσταντίνας Σόγια η οποία ήταν και υπεύθυνη για τον συντονισμό της εκδήλωσης.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Από τον Σύνδεσμο Αλαγιωτών Ν. Ιωνίας τιμήθηκαν η κ. Αγγελική Κονιτοπούλου και η βράβευση έγινε από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Αρβανίτη και η κ.  Στέλλα Κονιτοπούλου  από τον Ταμία του Συνδέσμου κ. Κώστα Τσοπανάκη.

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΔΩΡΑ

Η όμορφη αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την επίδοση αναμνηστικών γκραβουρών, εικόνων και άλλων δώρων στους πρωταγωνιστές της βραδιάς, τα οποία επέδωσαν, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών κ. Γιώργος Νουβέλογλου, στην επικεφαλής των Γυναικών του Χορευτικού Ομίλου Ν.Ερυθραίας κ. Τούλα Σιδέρη,  η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γκέλλυ Σακκαλόγλου στον κ. Βασίλη Κλουβάτο, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Σχολικών Επιτροπών κ. Χρήστος Χατζηιωάννου, στον κ. Θοδωρή Κοντάρα, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου, συνοδευόμενος από τον Λουκά Χριστοδούλου τζούνιορ στην κ. Κωνσταντίνα Σόγια, ο Πρόεδρος της Ένωσης Βουρλιωτών,  κ. Φώτης Καραλής, στην κ. Μαρία Κλουβάτου, καθώς και η Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ν. Ιωνίας κ. Λέλα Μπανούση στον  κ. Δημήτρη Ράπτη.

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως ανάμεσα στους πολυπληθείς παρευρισκόμενους διακρίναμε μεταξύ άλλων: τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Αρβανίτη, ο οποίος μετέφερε και χαιρετισμό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ,   τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού και Σχολικών Επιτροπών κ. Χρήστο Χατζηιωάννου, ο οποίος μετέφερε χαιρετισμό του Δημάρχου Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλή Γκότση, την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο κ. Φώτη Τσομπάνογλου, τον Πρόεδρο της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Χάρη Σαπουντζάκη, τον υπεύθυνο του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Δημήτρη Κυριόγλου, τον κ. Κυριάκο Χήνα από την Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της Α.Ε.Κ., την κ. Μπρόλιου, από την Ένωση Μικρασιατών Ν. Ιωνίας «Καππαδοκία», την  κ. Έλσα Ανθρακίδου από τον Σύλλογο Σμυρναίων Ν. Ιωνίας, την κ. Λαμπρινή Σπανοπούλου από το Σωματείο Ινεπολιτών - Κασταμονιτών, τον κ. Νικόλαο Χατόγλου - μέλους της Πειθαρχικής Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και την κ. Μαίρη Αρώνη-Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Ηρακλείου Αττ..

 

Απόστολος Σαλονικίδης

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν. Ιωνίας, κ. Γιώργος Νουβέλογλου

 

Βράβευση του κ. Θεόδωρου Κοντάρα

 

 Καταχωρήθηκε την: 13/06/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!