Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ Ο.Π.Σ.Ε. 
Τα νέα της πόλης μας

ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ Ο.Π.Σ.Ε.

Το απόγευμα της Τετάρτης (24/1), στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας, παρουσία πλήθους κόσμου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Π.Σ.Ε.) έκοψε την παραδοσιακή πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα για το 2018.

Την όμορφη αυτή εκδήλωση προλόγισε και στη συνέχεια συντόνισε η Ειδική Γραμματέας της Ο.Π.Σ.Ε. κ. Μαριάννα Μαστροσταμάτη, κι αμέσως μετά η Χορωδία της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Στάθη Ουλκέρογλου, εκτέλεσε μουσικό εορταστικό πρόγραμμα, ερμηνεύοντας γιορτινά και μικρασιάτικα τραγούδια.

ΕΥΛΟΓΙΑ ΠΙΤΑΣ

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ, ευλόγησε τη βασιλόπιτα και έκοψε το πρώτο της κομμάτι λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Το πρώτο κομμάτι στον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Έχουμε κόψει πολλά κομμάτια του Χριστού, έχουμε κόψει πολλές πίτες στη Νέα Ιωνία κ. Πρόεδρε, και εύχομαι ο Κύριός μας πραγματικά να μας δώσει σε όλους μας, όπως κάθε φορά τον παρακαλώ, το πρώτιστο αγαθό που είναι η υγεία, και για την πατρίδα μας και για όλον τον κόσμο ειρήνη. Αυτά, λοιπόν, μέσα από την καρδιά μου ως ευχές για όλους σας, στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων και δικό μας άνθρωπο, κ. Λουκά Χριστοδούλου, και σε όλα τα μέλη της Ο.Π.Σ.Ε. να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου καλή και ευλογημένη χρονιά, να του πω ότι πρέπει να βρει πάλι την πίστη του για να συνεχίσει τον αγώνα του αυτόν, και σύντομα όλα θα πάνε καλά, δεν λέω τίποτα παραπάνω, θα είμαστε κοντά του όπως κάθε φορά είμαστε, σε οτιδήποτε οραματίζεται για τη διατήρηση της μνήμης και για τη συνέχιση των ιδανικών και της Ιστορίας που έφεραν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες στην πατρίδα μας.».

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Ακολούθως, κομμάτι πίτας έκοψε και ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας, κ. Ηρακλής Γκότσης, ευχόμενος σε όλες και όλους για τη νέα χρονιά, και αμέσως μετά έλαβε τον λόγο ο Πρόεδρος της Ο.Π.Σ.Ε. και του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας, κ. Λουκάς Χριστοδούλου, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, σας καλωσορίζουμε στην αποψινή μας εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτάς μας. Η κρίση και τα μνημόνια, που ταλαιπωρούν εδώ και τουλάχιστον μια πενταετία την πατρίδα μας και τους ανθρώπους της, άγγιξε και, μάλιστα θα έλεγα, ταρακούνησε και την Ομοσπονδία μας. Από τώρα και στο εξής θέλουμε να πιστεύουμε ότι με τη βοήθεια και τη συνδρομή και τη δική σας θα μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας και να ξεκινήσουμε μία νέα ανοδική προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων του σε συλλογικό και γενικότερα σε πανελλήνιο επίπεδο.».

Συνεχίζοντας, ο κ. Χριστοδούλου παρουσίασε έναν αναλυτικό απολογισμό των πεπραγμένων της Ο.Π.Σ.Ε. για το έτος 2017, ανέπτυξε τους στόχους για το 2018 και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Θα ήθελα, λοιπόν, μέσα από την καρδιά μου να σας ευχηθώ χρόνια πολλά σε σας και τις οικογένειές σας, και ας ελπίσουμε ο Ήλιος να αρχίσει από αύριο να χαμογελά και για μιας δειλά, αλλά σταθερά.».

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Κατόπιν, για τη γενικότερη προσφορά τους στους αγώνες και στις δράσεις των προσφυγικών σωματείων της χώρας, τιμήθηκαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Χάρης Σαπουντζάκης και ο τέως Γενικός Γραμματέας της Ενώσεως Σμυρναίων κ. Νίκος Βικέτος, οι οποίοι εμφανώς συγκινημένοι παρέλαβαν την τιμητικές τους διακρίσεις από τα χέρια του Προέδρου της Ο.Π.Σ.Ε. κ. Λουκά Χριστοδούλου και του Αντιπροέδρου της Ο.Π.Σ.Ε. κ. Φώτη Καραλή αντίστοιχα.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Μετά από τις ευχαριστίες και τους χαιρετισμούς, που απεύθυναν οι κ.κ. Χάρης Σαπουντζάκης και Νίκος Βικέτος, η εκδήλωση συνεχίστηκε με την κοπή της υπόλοιπης βασιλόπιτας, κομμάτια της οποίας έκοψαν και ευχήθηκαν -κατά σειρά- οι κ.κ.: Απόστολος Κακλαμάνης (Πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής), Νίκος Ξυδάκης (Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), Σπύρος Τζόκας (Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής), Χ. Θεοδώρου (εκπρόσωπος της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αττικής κ. Ερμίνας Κυπριανίδου), Νίκος Ουζούνογλου (Πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών), Βασιλική Παπαδοπούλου (Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων) και Χριστίνα Αθανασιάδου (Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος), ενώ αμέσως μετά ο κ. Λουκάς Χριστοδούλου έκοψε κομμάτια για όλους τους Προέδρους των προσφυγικών συλλόγων, που παρευρίσκονταν στην αίθουσα. Nα σημειώσουμε πως ανάμεσα στο πολυπληθές κοινό, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, βρισκόταν και ο Πρόεδρος του Γ.Σ. Απόλλωνα Σμύρνης κ. Παναγιώτης Καταβέλος, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, υπήρξε ένα πρόβλημα στην τάση της Δ.Ε.Η. με αποτέλεσμα να «πέσει» ο φωτισμός στην κεντρική αίθουσα, με την εκδήλωση, όμως, να συνεχίζεται απρόσκοπτα. Να τονίσουμε επίσης πως ο τυχερός του φλουριού θα ελάμβανε ένα αντίγραφο του μεταλλίου της Ο.Π.Σ.Ε., που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Βάσος Παπάγιαννης, κι ακόμη να αναφέρουμε πως παράλληλα με την εκδήλωση, στην αίθουσα του εκθετηρίου του Πνευματικού Κέντρου της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας, συνεχιζόταν η λειτουργία της Έκθεσης Ημερολογίων Μικρασιατικών Σωματείων, προερχόμενων από το αρχείο του κ. Λουκά Χριστοδούλου.

 

Απόστολος Σαλονικίδης

 

Η Ειδική Γραμματέας της Ο.Π.Σ.Ε. κ. Μαριάννα Μαστροσταμάτη

Ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας, κ. Ηρακλής Γκότσης

Ο Πρόεδρος της Ο.Π.Σ.Ε. και του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας, κ. Λουκάς Χριστοδούλου

Βραβεύτηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Χάρης Σαπουντζάκης

Βραβεύτηκε ο  τέως Γενικός Γραμματέας της Ενώσεως Σμυρναίων κ. Νίκος Βικέτος

Ο κ.Απόστολος Κακλαμάνης (Πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής)

Ο κ.Νίκος Ξυδάκης (Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.)Καταχωρήθηκε την: 01/02/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!