Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 
Τα νέα της πόλης μας

Εκδήλωση αλληλεγγύης στα παιδιά των πλημμυροπαθών περιοχών της Δυτικής Αττικής πραγματοποίησαν στο Συνεδριακό κέντρο Ν. Ιωνίας (29/11) η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Ν. Ιωνίας, σε συνεργασία με το Ενιαίο Παράρτημα Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Μια εκδήλωση ευαισθησίας και ανθρωπιάς, όπως μας έχουν συνηθίσει οι διοργανωτές, που κατάφερε να συγκεντρώσει ικανή ποσότητα παιδικών ρούχων, παπουτσιών, παιχνιδιών, σχολικών ειδών και τυποποιημένων τροφίμων τα οποία εστάλησαν στις πληγείσες περιοχές.

Η εκδήλωση θεωρείται άκρως πετυχημένη γιατί κατάφερε να δώσει το δικό της στίγμα προσφοράς στον συνάνθρωπο και ειδικά στα παιδιά. Προσφορά που έρχεται να προστεθεί σε ανάλογες δράσεις του Δήμου Ν. Ιωνίας και άλλων φορέων της πόλης μας, ως μία συλλογική συμβολή της Ν. Ιωνίας που στο παρελθόν είχε πληγεί από παρόμοιες καταστροφές. Η ΙΟΝΙΑΝΕΤ παρούσα, σταθερή υποστηρίκτρια του Τοπικού Παραρτήματος της Αντικαρκινικής Εταιρείας και του σπουδαίου έργου που πραγματοποιεί, καθώς και της Κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου μας που με τις δράσεις της στηρίζει χιλιάδες συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η εφημερίδα μας ζήτησε από τους διοργανωτές να μας ενημερώσουν για τον σκοπό της εκδήλωσης, οι οποίοι μας είπαν:

Φωτεινή Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Νέας Ιωνίας

«Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας σε συνεργασία με το Ενιαίο Παράρτημα Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, διοργάνωσαν αυτή την εκδήλωση προκειμένου να μαζέψουν πράγματα που θα καλύψουν τις ανάγκες των πλημμυροπαθών σε Μάνδρα, Μαγούλα κλπ. Μόνο που αυτή τη φορά, έχουμε μια στοχευόμενη δράση: μόνο για το παιδί. (σημ.: ο Δήμος Νέας Ιωνίας είχα πραγματοποιήσει τις προηγούμενες ημέρες μια αντίστοιχη δράση για να καλύψει τις βασικές, πρώτες ανάγκες (κουβέρτες, παπούτσια κλπ.) των πλημμυροπαθών). Σήμερα, συγκεντρώνουμε πράγματα που αφορούν τα παιδιά: παιχνίδια, τρόφιμα, σχολικά είδη, παιδικές τροφές, γάλατα)».

Βέτα Γεωργιάδου, Πρόεδρος Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

«Με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Νέας Ιωνίας έχουμε ξεκινήσει, από πέρσι, μια πολύ καλή συνεργασία και σε ιατρικά θέματα .Αυτή τη φορά και σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις που είχαμε, αποφασίσαμε από κοινού να κάνουμε αυτή τη δράση, η οποία στόχο έχει τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος για τον άνθρωπο. Δε λειτουργούμε δηλαδή με πολιτικά κριτήρια, δεν αναζητούμε ευθύνες. Οι φίλοι και τα μέλη μας(η Γραμματέας κα Στασινοπούλου, το μέλος του Διοικητικού κα Μπέστα, ο εθελοντής κ. Γεωργιάδης και άλλοι),βρίσκονται εδώ ως εθελοντές. Παράλληλα υποδεχόμαστε στην εκδήλωσή μας την εξαιρετική ερμηνεύτρια κα Ζανέτ Καπούγια η οποία θα μας τραγουδήσει με την μοναδική φωνή της.Η κα Ζανέτ Καπούγια τον τελευταίο καιρό έχει ξεκινήσει μια στενότερη επαφή με τον κόσμο της Νέας Ιωνίας, γνώρισε κάποια από τα μέλη μας και έτσι ενδιαφέρθηκε για να γίνει και μέλος του τοπικού Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε, αν και δεν είναι δημότης Νέας Ιωνίας. Πλέον, είναι φίλη μας και θέλει να μετέχει και να βοηθάει στις δράσεις μας. Καλοπροαίρετα και αφιλοκερδώς δέχθηκε να μας βοηθήσει και έτσι σήμερα θα μας τραγουδήσει με την κιθάρα της. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα, πέρα από κάθε πολιτική σκοπιμότητα όπως προείπα, ιδιαίτερα στοχεύοντας στο παιδί. Θέλουμε αυτά τα παιδιά να χαμογελάσουν ξανά, μέσα από τα δώρα που θα δεχθούν τις μέρες που έρχονται, να στείλουμε παντού το μήνυμα της χαράς, της αγάπης, της αλληλεγγύης και της ελπίδας ότι μπορεί στο μέλλον ν’ αλλάξουν τα πράγματα».

Η πρόκληση να μιλήσουμε με την κα Ζανέτ Καπούγια ήταν μεγάλη και το κίνητρό μας να μάθουμε το λόγο που έγινε μέλος του Τοπικού Παραρτήματος της Αντικαρκινικής ισχυρό, έτσι η κα Καπούγια μάς είπε:

Ζανέτ Καπούγια, καλλιτέχνης

«Εμείς οι καλλιτέχνες, δεν «κοιτάμε» πολύ την υγεία μας, νομίζουμε ότι είμαστε αθάνατοι. Έγινα μέλος του τοπικού Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε. γιατί είδα τη δουλειά τους, ενημερώθηκα και από το διαδίκτυο, που είναι ένα τόσο ισχυρό μέσον. Ως μέλος αυτής της ομάδας, από την πρώτη στιγμή ένιωσα ζεστασιά, είναι όλοι τους πολύ ευαισθητοποιημένοι και ειδικά οι γυναίκες, μου άνοιξαν την πιο ζεστή τους αγκαλιά. Δεν με βλέπουν μόνο ως καλλιτέχνη, αλλά κυρίως ως άνθρωπο. Αν και είναι η πρώτη μου εκδήλωση στη Νέα Ιωνία, μιας και δεν μένω εδώ, είμαι σίγουρη πως θα διατηρήσω την επαφή μου με την πόλη σας».

ΟΜΙΛΙΕΣ

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία της κας Βέτα Γεωργιάδου, Προέδρου του Παραρτήματος Ν. Ιωνίας – Φιλαδέλφειας – Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας η οποία μεταξύ άλλων είπε:

 «Θέλω να πω ότι αυτή η δράση δεν έχει σχέση με καμία πολιτική δράση. Εμείς είμαστε η Αντικαρκινική Εταιρεία και από την άλλη είναι η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Νέας Ιωνίας – πάντα δίπλα στον άνθρωπο σε όλες τις περιστάσεις – και τους ευχαριστούμε για αυτή τη συνεργασία. Δε θα ζητήσουμε ευθύνες. Είναι φοβερό ότι χάθηκαν 23 άνθρωποι, είναι φοβερό ότι σταμάτησε κάποια στιγμή το χαμόγελο. Τι να πούμε; Γιατί δεν έγιναν αντιπλημμυρικά έργα; Εμείς είμαστε εδώ, σαν άνθρωποι, σαν πολίτες, για να βοηθήσουμε τα μικρά παιδιά, να τους χαρίσουμε ένα χαμόγελο, στέλνοντάς τους ότι πράγματα έχουν μαζευτεί με όλες μας τις δυνάμεις. Να τους δώσουμε χαρά, ελπίδα, αλληλεγγύη, μηνύματα τα οποία θα στείλει η Ζανέτ Καπούγια, με την όμορφη φωνή και την κιθάρα της, η οποία βρίσκεται κοντά μας από την πρώτη στιγμή. Η Ζανέτ Καπούγια αγάπησε τη Νέα Ιωνία, την πόλη μας, τους πολίτες, τους φίλους και τις φίλες μας, την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παρευρισκόμενους, που κάποιοι ήρθαν και από μακριά, το Σύλλογο Κρητών Ν. Ιωνίας και την Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας, οι οποίοι μας τιμούν με την παρουσία τους. Είναι εδώ η οικογένεια του κ. Χάρη Σαπουντζάκη, η κα Ξένια Παλλιόγλου μέλος της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας, παρόντες και τα μέλη και οι εθελοντές μας (κ.κ. Στασινοπούλου και Μπέστα) και ο κ. Μαγκαναδέλλης εκδότης της ΙΟΝΙΑΝΕΤ.

Στη συνέχεια η κ.Γεωργιάδου διάβασε το βιογραφικό της κ. Καπούγια λέγοντας μεταξύ άλλων:

“Η Ζανέτ Καπούγια γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ουρουγουάη, από γονείς με μουσική καταγωγή από Μαρόκο, Γαλλία, Μ. Ασία και Γερμανία. Ξεκινάει την επαγγελματική της πορεία και εκπαιδεύεται στη ζωντανή παρουσία, στο χορό, την υποκριτική, το τραγούδι αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές για τον πηγαίο αυθορμητισμό της και την αίσθηση ευθύνης μπροστά στο φακό. Για πέντε χρόνια εργάστηκε στην τηλεόραση και σε ηλικία 13 χρονών μετακόμισαν στο Μπουένος Άιρες, για να συνεχίσει εκεί τις σπουδές της στη δραματική σχολή, στην επαγγελματική τοποθέτηση φωνής, στην ερμηνεία για ζωντανές εμφανίσεις, στην κιθάρα, στον χορό, στην κινησιολογία και στην ενδυματολογία. Σπούδασε ζωγραφική, ιστορία εικαστικών τεχνών, ειδικεύθηκε στη δημιουργία γλυπτών και κοσμημάτων από διάφορα υλικά. Στην εφηβική ηλικία, ασχολείται επαγγελματικά με το ρεπερτόριο του τάνγκο, τραγουδώντας επαγγελματικά σε θέατρα στο Μπουένος Άιρες. Παράλληλα, κάνει εμφανίσεις και συναυλίες με την κιθάρα της σε θέατρα, σε έθνικ βραδιές με παραδοσιακή μουσική από τη Λατινική Αμερική. Έχει πάρει μέρος στο φεστιβάλ VivaDelMarστη Χιλή, ως στιχουργός και συνθέτης Εκεί, δέχθηκε πρόταση από μια ομάδα Ελλήνων μουσικών για μια σειρά συναυλιών, που κράτησαν τέσσερα χρόνια στην Αμερική (Λος Άντζελες), ερμηνεύοντας τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Μ. Θεοδωράκη, με αποτέλεσμα να συνεργαστεί με τη δισκογραφική εταιρεία CBS. Αυτή ήταν και η αφορμή για να επισκεφτεί την Ελλάδα και να τη γνωρίσουμε όλοι σαν μια από τις πιο αξιόλογες και σπουδαίες φωνές. Με τη ζεστή παρουσία της και το αστείρευτο ταλέντο, κρατάει μαγεμένο τον ακροατή».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με σύντομο χαιρετισμό της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Νέας Ιωνίας κας Φωτεινής Παπαδοπούλου η οποία αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί η Κοινωνική υπηρεσία και την έμφαση που δίνει ο Δήμος Ν. Ιωνίας, μέσα από τα προγράμματα και τις δράσεις του στη στήριξη των Ιωνιωτών που επλήγησαν από την οικονομική κρίση. Επίσης ευχαρίστησε για τη συνεργασία την Αντικαρκινική Εταιρεία που με το δραστήριο τοπικό της Παράρτημα πρωτοστατεί σε δράσεις αλληλεγγύης και κλείνοντας ζήτησε τη συνδρομή όλων σε παρόμοιες εκδηλώσεις και στο ανθρωπιστικό έργο που επιτελείται.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την μοναδική Ζανέτ Καπούγια που με την κιθάρα της μάς μάγεψε και με τις εξαιρετικές ερμηνείες της σε ελληνικό και παγκόσμιο ρεπερτόριο μάς οδήγησε σ’ ένα μουσικό ταξίδι ανά τον κόσμο, με το χαμόγελο της και την ευαισθησία που την διακρίνει.

 

Ρεπορτάζ:

Ευγενία Εμμανουηλίδου, Βασίλειος Μαγκαναδέλλης

Φωτογραφίες:

Χάρης Γεωργιάδης

Η κα Βέτα Γεωργιάδου, Πρόεδρος του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Η εξαιρετική Ζανέτ Καπούγια

Από δεξιά, η κα Ζανέτ Καπούγια, ο εκδότης της ΙΟΝΙΑΝΕΤ κ. Μαγκαναδέλλης, η πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος της ΕΑΕ κα Γεωργιάδου και η κα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας δήμου Ν.ΙωνίαςΚαταχωρήθηκε την: 07/12/2017
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!