Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. Ν. ΙΩΝΙΑΣ, ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ «ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» 
Τα νέα της πόλης μας

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. Ν. ΙΩΝΙΑΣ, ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ «ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ», ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ ΡΟΥΦ, ΣΤΙΣ 14 & 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Το απόγευμα της Τετάρτης (4/10), στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Ιωνίας, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή (Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.) Ν. Ιωνίας, διοργάνωσε μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με θέμα τη «Διεθνή Συνάντηση στη μάχη ενάντια στους φασίστες και τον ρατσισμό», που διοργανώνει η Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. και θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Οκτωβρίου στο Γήπεδο «Μπάσκετ» του Ρουφ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι κεντρικοί ομιλητές, κ.κ.: Στέλιος Μιχαηλίδης (μέλος της Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. Ν. Ιωνίας), Λάζαρος Ντάρης (συμβασιούχος εργαζόμενος του Δήμου Ν. Ιωνίας) και Μ. Βαρές (μέλος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας «Η Ενότητα») εξέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με την εγκληματική δράση φασιστικών κομμάτων και συντεταγμένων ομάδων, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, κι ακόμη ανταλλάχθηκαν απόψεις μεταξύ των παρευρισκομένων σε ό,τι αφορά στους τρόπους συνέχισης της συλλογικής μάχης ενάντια στον ρατσισμό και στον φασισμό, κι ακόμη ειπώθηκαν πληροφορίες για τη μέχρι τώρα αντιφασιστική δράση στην Ελλάδα, τόσο σε γειτονιές όσο και σε εργατικούς χώρους, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, από τις Η.Π.Α. και τη Γαλλία, μέχρι τη Γερμανία και την Καταλονία.

Θυμίζουμε, πως το πρόγραμμα ομιλιών και δράσεων κατά τη διάρκεια της «Διεθνούς Αντιφασιστικής Συνάντησης», είναι το ακόλουθο:

Σάββατο 14/10

12.00-13.00: Προσέλευση-Υποδοχή

13.00-15.30: «Πώς συνεχίζουμε τη μάχη ενάντια στον φασισμό», με ομιλητές τους κ.κ.: Μαρία Κασκαρίκα (μητέρα φοιτητή Αλέξη Λάζαρη), Κριστίν Μπούχολτζ, Aufstehen gegen Rassismus (Βουλευτής του Γερμανικού πολιτικού κόμματος «Die Linke»), Κωνσταντίνα Κούνεβα (Ευρωβουλευτής, συνεργαζόμενη με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), Βανίνα Τζιουντιτσελί (Γαλλίδα ακτιβίστρια), Κώστα Μανταίο (Πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 - Σ.Φ.Ε.Α.), Μάριο Σούσση (Πρόεδρος Συλλόγου «Απογόνων Θυμάτων Ολοκαυτώματος»), Κατερίνα Θωίδου (Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη), Παναγιώτη Καλφαγιάννη (Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.) και Πέτρο Κωνσταντίνου (Συντονιστής της Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων).

16.00-18.30: «Η αντίσταση στον ρατσισμό, την ισλαμοφοβία, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης», με ομιλητές τους κ.κ.: Γουέιμαν Μπένετ (Stand Up to Racism, U.A.F.), Γιώργο Τσιάκαλο (Πανεπιστημιακός), Τζαβέντ Ασλάμ (Πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας «Η Ενότητα»), Γιάννη Σηφακάκη (Κ.Σ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.), Αργυρή Ερωτοκρίτου (Ειδικευόμενη Ιατρός στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς»), Στηβ Σεντάρ (Unitat Contre el Feixisme, Καταλονία) και Λορέττα Μακόλεϊ (Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών της Αφρικής).

19.00-20.00: «Η δίκη της Χρυσής Αυγής», με ομιλητές τα μέλη της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της «Χρυσής Αυγής», κ.κ.: Δημήτρη Ζώτο, Θανάση Καμπαγιάννη και Κώστα Παπαδάκη.

20.30-21.00: Αποφάσεις της Πανελλαδικής Συνέλευσης

21.00-23.00: Ζωντανή Αφρικάνικη Μουσική, Φαγητό

Κυριακή 15/10

11.00-14.00: Διεθνής Συνάντηση - Πρωτοβουλίες Δράσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο διήμερο των εργασιών της «Διεθνούς Αντιφασιστικής Συνάντησης» αναμένεται να παραβρεθούν ακτιβιστές από όλη την Ελλάδα, αλλά και από τις Η.Π.Α., τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Καταλονία, την Αυστρία και άλλες χώρες.

 

Απόστολος ΣαλονικίδηςΚαταχωρήθηκε την: 13/10/2017
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!