Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ, ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ-ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ & ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ(Μέρος Γ') 
Τα νέα της πόλης μας

(διαβάστε εδώ το Α' Μέρος και εδώ το Β' Μέρος του ρεπορτάζ της ΙΟΝΙΑΝΕΤ από την Παναγιώτα Σούγια και τον Απόστολο Σαλονικίδη)

 

ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ

Κατά την τελευταία ημέρα του τριημέρου παρουσιάσεων των μαθητικών προγραμμάτων, που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, ήταν η σειρά των μαθητών και των μαθητριών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να δείξουν σε όλες και όλους τα επιτεύγματά τους.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Έτσι, λοιπόν, το απόγευμα της Κυριακής (8/10), που ήταν αφιερωμένο στις εργασίες παιδιών από τα Δημοτικά Σχολεία της Ν. Ιωνίας, ξεκίνησε με την Αναπληρώτρια Δημάρχου και Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας, κ. Φιλίππα Αθυμαρίτου, να απευθύνει έναν χαιρετισμό, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Σας καλωσορίζω στην αποψινή τρίτη ημέρα -και τελευταία- των εκδηλώσεων για τους νεαρούς δημιουργούς της πόλης μας. Είμαστε πολύ περήφανοι για τα παιδιά, που έχουμε ανάμεσά μας, που από τόσο μικρή ηλικία, αυτοί οι τόσο νεαροί συνδημότες μας, προσφέρουν σημαντικά και όμορφα πράγματα στον Αθλητισμό, στον Πολιτισμό, στα Γράμματα.», και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: Ευχαριστούμε πάρα πολύ τα παιδιά που συμμετείχαν, τους δασκάλους τους, τους εκπαιδευτικούς, τους καθηγητές τους, αλλά και τους γονείς, που σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας «παράγουν» τέτοιο αξιόλογο έμψυχο δυναμικό, τους αυριανούς πολίτες, που έχουν να προσφέρουν τόσα πολλά στην πόλη μας.».

Στη συνέχεια, χαιρετισμό απεύθυνε και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, κ. Αθανάσιος Ανδρώνης, ο οποίος ανέφερε πως: «Στο πλαίσιο των «Ιωνικών Ημερών Τέχνης & Πολιτισμού», που διοργανώνει ο Δήμος Ν. Ιωνίας, εκπαιδευτικοί και μαθητές της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Β΄ Αθήνας, θα παρουσιάσουν προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, που υλοποιήθηκαν στις σχολικές μονάδες της Νέας Ιωνίας. Θα ήθελα να σας συγχαρώ γι’ αυτή την αξιόλογη πρωτοβουλία, που συνδέει στενά αυτά που γίνονται στα σχολεία με αυτά που συμβαίνουν στην ευρύτερη τοπική κοινωνία. Επίσης, θα ήθελα να συγχαρώ ιδιαιτέρως τους εκπαιδευτικούς, που συμμετείχαν σ’ αυτή την παρουσίαση, καθώς και τους μαθητές και τις μαθήτριές τους.», κι αφού ευχαρίστησε και τους υπεύθυνους των σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, ολοκλήρωσε λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Ας απολαύσουμε, λοιπόν, τις δημιουργίες των μαθητών μας.».

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ακολούθησαν οι παρακάτω ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις:

«Τα αγάλματα μιλούν» από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας (Τμήμα Ολοήμερου), με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Εύη Σπυράτου-Λιβιεράτου.

«Δράσεις για το Περιβάλλον και την Αειφορία», από το 1ο Δημοτικό Σχολείο, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Μαρία Σφακιανάκη.

«Εγώ, το περιβάλλον και οι γύρω μου – Μια δυναμική σχέση αλληλεξάρτησης», από μαθητές και μαθήτριες της Γ1 Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείο Ν. Ιωνίας, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Βασιλική Στρατάκη.

«Ταξιδιώτες του ονείρου», από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό κ. Εύη Χλωρού, ενώ οι παρουσιάσεις ολοκληρώθηκε με το πρόγραμμα: «Τραγούδια θα σας πω: Hello & Fatou yo», από τη Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης, με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Θωμά Κοντογεώργη.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Η βραδιά, αλλά και το τριήμερο εκδηλώσεων, περατώθηκε με τις βραβεύσεις μαθητών και μαθητριών, που πραγματοποίησαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Φιλίππα Αθυμαρίτου, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας κ. Αθανάσιος Ανδρώνης, η δημοτική σύμβουλος («Ενότητα για τη Νέα Ιωνία») κ. Όλγα Κατημερτζή και ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Ν. Ιωνίας και δημοτικός σύμβουλος («Ενότητα για τη Νέα Ιωνία») κ. Σπύρος Αμανατίδης.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως για τον συντονισμό του Προγράμματος των τριήμερων εκδηλώσεων συνεργάστηκαν άψογα οι υπεύθυνοι των Δομών της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας κ.κ. Ευαγγελία Φρυδά (Τμήμα Αγωγής Υγείας), Βαρβάρα Πετρίδου (Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), Μαρία-Ειρήνη Κουρή (Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων), Ανθή Φουντούκα (Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Ν. Ιωνίας), καθώς και ο εκπαιδευτικός και υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος, ο οποίος παρουσίασε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρόγραμμα και των δύο πρώτων ημερών, ενώ το ίδιο άψογα συνεργάστηκαν και οι υπεύθυνοι Σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας κ.κ. Ευαγγελία Σιαφαρίκα (Αγωγή Υγείας), Δημήτριος Γκότζος (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) και Ελένη Κατσούφη (Πολιτιστικών Θεμάτων).

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Επίσης, αμέσως μετά από τις παρουσιάσεις στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο, στον πεζόδρομο της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ, μπροστά από την είσοδο του Κ.Ε.Π. Ν. Ιωνίας, πραγματοποιήθηκαν αξιόλογες συναυλίες από νεανικά ερασιτεχνικά μουσικά σχήματα, ενώ οι μουσικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής, με τα μέλη του δημοφιλούς  «Ροκ» συγκροτήματος «Υπόγεια Ρεύματα» να εκτελούν μοναδικές επιτυχίες τους.

 

Ρεπορτάζ:Παναγιώτα Σούγια, Απόστολος Σαλονικίδης

 

Ο υπεύθυνος του Ιωνιώτικου θεσμού: «Ιωνικές Μέρες 2017», Αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας και δημοτικός σύμβουλος («Ενότητα για τη Νέα Ιωνία») κ. Χρήστος Χατζηιωάννου 

Η κα Εύη Χλωρού, Δασκάλα Μουσικής στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας

H Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Φιλίππα Αθυμαρίτου, σε βράβευση

Η δημοτική σύμβουλος («Ενότητα για τη Νέα Ιωνία») κ. Όλγα Κατημερτζή, σε βράβευση

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας κ. Αθανάσιος Ανδρώνης, σε βράβευση

Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Ν. Ιωνίας και δημοτικός σύμβουλος («Ενότητα για τη Νέα Ιωνία») κ. Σπύρος Αμανατίδης, σε βράβευση 

 Καταχωρήθηκε την: 13/10/2017
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!