Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" κ. ΜΑΝΟΥΡΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Τα νέα της πόλης μας

 

 

                                              

                                                          ΕΙΣΗΓΗΣΗ

 

Κύριε Πρόεδρε

     Θα θέλαμε στο  επόμενο Δ.Σ., να συζητήσουμε τα ζητήματα που απασχολούν τα σχολεία της πόλης μας και που όπως όλοι γνωρίζουμε είναι πολλά. Όλοι οι συνάδελφοι μπορούν να προσθέσουν κάποιο νέο ζήτημα ή να προτείνουν λύσεις σε όσα αναφερθούν κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Θεωρούμε  ότι  υπάρχει  αρκετός χρόνος  για να συγκεντρωθούν όσα στοιχεία είναι δύσκολο να συλλεχθούν από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τις υπηρεσίες.

     Με επιτόπου επισκέψεις και μετά από συζητήσεις με συλλόγους γονέων έχουμε  διαπιστώσει ότι υπάρχουν και διαιωνίζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα προβλήματα που άλλα οφείλονται σε έλλειψη πόρων, άλλα όμως έχουν να κάνουν με αμέλεια και ιδεοληψίες  της Δημοτικής Αρχής που καθιστούν αναποτελεσματική την αντιμετώπισή τους.

Θα μπορούσε επίσης να ασκηθεί πίεση αρμοδίως στην  ¨ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.¨ προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις  για την αποκατάσταση των βλαβών που υπάρχουν σε πολλά από τα σχολεία μας και είναι αρμοδιότητά της.

 Εμείς κατά την διάρκεια της συνεδρίασης θα προσκομίσουμε υλικό που θα διευκολύνει την συζήτηση για συγκεκριμένα προβλήματα πέραν αυτών που αναφέρονται στην εισήγηση. Για λόγους δεοντολογίας περιμένουμε να δοθεί μια ξεκάθαρη εικόνα από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.

Πολλά από αυτά τα ζητήματα έχουν τεθεί από την παράταξή μας αλλά και άλλες παρατάξεις στο παρελθόν, καθώς και από την Ένωση  γονέων και κηδεμόνων, η οποία με έγγραφό της ζητά να γίνει ενημέρωση για την κατάσταση των σχολικών μονάδων. Πιο συγκεκριμένα αναφέρονται στα:

·         Υποχρηματοδότηση

·         Έλεγχοι για την στατικότητα των κτιρίων

·         Ύπαρξη αιθουσών σε κοντεϊνερς τοποθετημένα σε προαύλιους χώρους

·         Υπόγειες αίθουσες

·         Ασυντήρητα ασανσέρ

·         Ελλιπής φωτισμός

·         Ανάγκη επισκευών σε υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις καθώς και σε προαύλιους χώρους

·         Ανύπαρκτες αίθουσες βιβλιοθηκών, αίθουσες χημείου καθώς και

·         Έλλειψη φωτοτυπικών μηχανημάτων, Η/Υ, αθλητικού υλικού κ.λ.π.

 

Με αφορμή το συγκεκριμένο έγγραφο θα θέλαμε να προσκομίσετε στο Δημοτικό Συμβούλιο τα βασικά προβλήματα ανά σχολική μονάδα, προκειμένου να υπάρξει σαφής εικόνα και χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

 

-          Κύριε Πρόεδρε

θα θέλαμε επίσης εκτός από τα προηγούμενα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος να  προσκομίσει τα πιο κάτω στοιχεία που  αφορούν την λειτουργία των  Σχολικών  Επιτροπών Α΄ θμιας και Β΄ θμιας Εκπαίδευσης.

 

1 .  Ανάλυση  των οφειλών των επιτροπών σε ΔΕΚΟ και φορείς του Δημοσίου καθώς και σε προμηθευτές με σαφή εικόνα της χρονικής διάρκειας της οφειλής αλλά και δέσμευση με συγκεκριμένες ενέργειες που έχουν γίνει ή θα γίνουν για την διευθέτηση των οφειλών.

Δεν μπορεί,  αφού ο Δήμος έχει δυνατότητα οικονομικά να χρηματοδοτήσει τις Σχολικές Επιτροπές να παραμένουν τα χρέη τόσο σε ιδιώτες όσο και σε ΔΕΚΟ –Δημόσιο.

       Με συνεχείς υποσχέσεις από τη Δημοτική Αρχή φτάσαμε 7 μήνες μετά τον προϋπολογισμό του 2017  και οι δεσμεύσεις  για τακτοποίηση των οφειλών δεν υλοποιήθηκαν.

Γιατί;

 

2.   Σχετικά με το excel  που μας δώσατε εδώ και τέσσερις μήνες  για τις οφειλές των κυλικείων στις Σχολικές Επιτροπές , είναι τόσο πρόχειρα γραμμένο που μόνο  νέες ερωτήσεις δημιουργεί παρά δίνει  καθαρή εικόνα.

Πιο συγκεκριμένα :

 

    Στην Σχολική Επιτροπή  Β΄ θμιας  Εκπαίδευσης υπάρχουν στον κύριο Μ.Γ.  ( 1ο Γυμνάσιο , 1ο Λύκειο) κάποιες δόσεις  (50) των 505,86 ευρώ όπου φαίνεται ότι το υπόλοιπο παραμένει στις  24.000 ευρώ.

    Η κυρία Λ.Μ. στο 7ο Γυμνάσιο  ρύθμισε σε 50 δόσεις ποσό 5.323,32 ευρώ ενώ ο προηγούμενος είχε ποσό 25.292,83 ευρώ να ρυθμίσει και το ρύθμισε  πάλι σε 50 δόσεις.

Γιατί; Ποιος το αποφάσισε;

     Η κυρία Κ.Ε.( 3ο ΓΕΛ- ΙΕΚ) ρύθμισε ποσό 9.783,59 ευρώ σε 30 δόσεις.

 Γιατί;

     Η κυρία Γ.Β. , 5ο ΓΕΛ,  31/1/2017 πετυχαίνει αναπροσαρμογή του χρέους.

Χρωστούσε 12.287,09 και της κάνουμε 81 δόσεις των 151,70 ευρώ.

Τι συμβαίνει ; Υπήρχε άλλος διακανονισμός που έσπασε; Γιατί  81 δόσεις ;

 Ποιός προβλέπεται από το νόμο να διακανονίζει;

 Η Σχολική Επιτροπή ; Η Επιτροπή Παιδείας; Το Δ.Σ;

 

     Στις παλιές οφειλές κυλικείων ο κύριος Μ.Β. ( 4ο ΓΕΛ,6Ο Γυμνάσιο) οφείλει 14.108,80 ευρώ και λέτε το ανέλαβε η Ν.Υ. του Δήμου.

 Γιατί; Από πότε; Παραμένει στο κυλικείο;

      Η κυρία Γ.Π. στο  1Ο ΕΠΑΛ χρωστάει 2.171,39 ευρώ. Παραιτήθηκε τον Δεκέμβρη του 2015 και άφησε το υπόλοιπο.

Δεν γράφεται πουθενά αν έχει  πάει στη Ν.Υ. ή τι θα γίνει με αυτό!

 

Έχουν δικαίωμα να ξανασυμμετέχουν σε διαγωνισμούς κυλικείων όσοι χρωστάνε ή έχουν διακανονίσει και λήγει η περίοδος μίσθωσης;

Τι ανανεώσεις μισθώσεων έχουν γίνει ( αν έχουν γίνει) δεν φαίνεται στην εικόνα που μας δώσατε.

 

     Στην κυρία Τ.Β. ( 3ο Γυμνάσιο, 6ο ΓΕΛ) δεν βγαίνει κανένα νόημα. Φαίνεται  στην στήλη ότι χρωστάει 1300 ευρώ αλλά οι άλλες της στήλες είναι κενές.

 Γιατί;

     Επίσης όλη η 2η σελίδα δεν έχει καμία συνοχή και ομοιομορφία και δεν φαίνεται η εικόνα τόσο για την κυρία Κ.Ε.(ΙΕΚ , 3Ο ΓΕΛ) από 31/1/2014, όσο και για την κυρία  Τ.Α.στο 1ο ΕΠΑΛ όπου δεν φαίνεται σε καμία στήλη τίποτα παρά μόνο η ένδειξη 3η δόση 16-17.

      Η κυρία Μ.Δ. με σύμβαση από 23/9/2015( 7ο Γυμνάσιο) δεν βλέπουμε, ή δεν το γράψατε εσκεμμένα, τι ποσό απομένει από τις ρυθμίσεις  που κάνατε από 3ο και 4ο του 2016 έως τον 3ο του 2017 στα στοιχεία που μας προσκομίσατε.

 Γιατί;

Φαίνονται κάποιες δόσεις στην πίσω σελίδα που δεν φαίνεται αν αναφέρονται στο ίδιο πρόσωπο, ένα προοδευτικό υπόλοιπο που μειώνεται αλλά χωρίς καμία συνέχεια και συνέπεια στα νούμερα που παρατίθενται τα οποία είναι πολλές φορές άσχετα μεταξύ τους.

 

Η εικόνα όσο προχωρούμε χάνεται και θολώνει τόσο που δεν έχουμε καμιά άποψη πλέον.

  • Αναρωτιόμαστε αν έχετε εσείς εικόνα ή αν έχετε χάσει τον έλεγχο.
  • Δεν επιτρέπεται να μας δίνεται ένα τέτοιο ενημερωτικό.
  • Ποιος το συνέταξε;
  • Αν το κατάλαβε εκείνος θέλουμε να τον φέρετε στην Συνεδρίαση του Δ.Σ. να μας το εξηγήσει.

 

      Ο κύριος Χ.Χ. επίσης δίνει εικόνα που εμείς δεν κατανοούμε  και δείχνει ότι ο καθένας κάνει ότι νομίζει, όποτε νομίζει και εσείς δεν γνωρίζετε παρά μερικά ποσά και εισπράττετε  με την μέθοδο του μπακάλικου δηλαδή με τεφτέρι.

     Για τον κύριο  Π.Γ. ( 4ο Λύκειο,6ο Γυμνάσιο) με σύμβαση από 25/2/2016, γράφετε ένα νούμερο δίπλα στη σύμβαση  43,51 ευρώ; Το προοδευτικό του υπόλοιπο μας δίνει ότι υπάρχουν ακόμη 10.451,88 ευρώ. Μάλλον κάνετε κάποιο λάθος. Πιο πάνω εμφανίζετε υπόλοιπο 1906 ευρώ και κάπου στη μέση 10.791,88 ευρώ.

Τι γίνεται;

      Ο κύριος Μ.Γ. (ΙΕΚ, 3Ο ΓΕΛ) επίσης δεν καταλαβαίνουμε πόσα έδωσε και πόσα χρωστάει . Φαίνεται ότι έδωσε 2020,51 ευρώ αλλά δίπλα φαίνεται να χρωστάει το ίδιο ποσό.

 

 Πόσα σας χρωστάνε τελικά στη Δευτεροβάθμια τα κυλικεία; Περίπου 26.000,00 ευρώ; Αδυνατούμε να βγάλουμε συμπέρασμα.

 Σε άλλη σελίδα μιλούσατε για υπόλοιπα 46.517,91 ευρώ.

 

-           Τέλος θα θέλαμε να μας αναλύσετε τον πίνακα  που δίνει σύνολο 347.087,51 ευρώ στα έσοδα της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής  από 1/8/2016 έως 22/5/2017 ενώ  για το ίδιο διάστημα  οι πληρωμές ήταν 318.293,00 ευρώ.

 Έχετε πληρώσει και τις καθαρίστριες;

Λέτε ότι η πληρωμή τους ήταν 113.281,88 ευρώ και είχατε εισπράξει 62.519,89 ευρώ από το Υπουργείο μέσω ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Τα  υπόλοιπα το δώσατε;

Αν όχι γιατί;

 

-           Έχετε και διαγράμματα για την εξέλιξη χρεών προς ΙΚΑ, Ιδιώτες, ΕΥΔΑΠ,ΟΤΕ και άλλα δύο που δεν έχουν όνομα. Έχουν γίνει διαγράμματα στο χέρι που προφανώς μας γυρνάνε σε γραπτά μαθητών 2ης  και 3ης  Δημοτικού.

 Είναι εικόνα αυτή;

 Δείχνει ότι τα χρέη προς το Δημόσιο εν γένει παραμένουν.

 Γιατί;

             Τι συμφωνήσαμε στο Δ.Σ;

 

-          Κύριε  Πρόεδρε

 μετά το θέμα που προέκυψε στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή ,με την κατάχρηση από τον υπεύθυνο κύριο Σπράο, την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από την κυρία Κατημερτζή ,και τις  ενέργειες του κυρίου Δημάρχου να φέρει επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και να στείλει τον φάκελο στον εισαγγελέα, έχει περάσει  ένας  ολόκληρος χρόνος.

Θέλουμε άμεσα ,ενημέρωση  από τον κύριο Γυπαράκη για τα ευρήματα και

 την έκθεση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, όπως αυτή θα διαβιβαστεί στον   

 εισαγγελέα.

      Έχουμε τονίσει  πριν από χρόνια ως παράταξη ότι έπρεπε να έχουν μπει ορκωτοί λογιστές και να έχει γίνει διαχειριστικός έλεγχος στις  Σχολικές Επιτροπές. Επίσης έπρεπε εταιρεία λογιστική να έχει κλείσει τους ισολογισμούς των τριών ετών εδώ και καιρό με ανάθεση από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κύριος Γυπαράκης είναι ιδιώτης, άρα το ιδεοληπτικό σας  επιχείρημα, ότι δεν παίρνουμε εξωτερικούς συνεργάτες αλλά παλεύουμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας ,έχει καταρρεύσει καιρό τώρα.

      Πρέπει άμεσα να ενημερωθεί το Δ.Σ.   ή να δοθεί εγγράφως  από τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης αιτιολόγηση σχετικά με την καθυστέρηση ενημέρωσής μας.

Μας έχετε διαβεβαιώσει ότι ο επιθεωρητής ζήτησε (φαντάζομαι εγγράφως) να τελειώσει η έκθεσή του  και μετά να μας την ανακοινώσετε. Η τεράστια καθυστέρηση όμως δημιουργεί αναξιοπιστία στο θεσμό και ζούμε καταστάσεις ακραίες και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πρέπει ο κύριος Δήμαρχος να προστατεύσει  το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Δεν υπάρχει διοίκηση στο «περίπου».

Εμείς δεν λαϊκίσαμε ούτε βάλαμε ζητήματα χωρίς αίσθηση καθήκοντος.

Δεν σπιλώσαμε συναδέλφους και θεσμούς.

Εκτιμούμε με βάση και τις εξελίξεις ότι το πόρισμα θα είναι κόλαφος και θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για πάρα πολλά κενά.

 

      Κλείνουμε με το εξής ερώτημα:

           

Πριν τα capital controls, έχουν διασταυρωθεί όλες οι πληρωμές που έγιναν από τον κύριο Σπράο  σε προμηθευτές με μετρητά;

Θα θέλαμε να έχουμε παραστατικά από όλες τις πληρωμές που έχει κάνει ο κύριος Σπράος σε προμηθευτές και πέρα από τη διαδικασία e-banking

     Πριν φτάσουμε στην ψήφιση του επόμενου προϋπολογισμού θα πρέπει να έχει ξεκαθαριστεί η εικόνα και να έχουν δοθεί αρμοδίως όλες οι εξηγήσεις.

 

 

Για τη Δημοτική Παράταξη ¨ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ¨ :

 

Ο επικεφαλής:       Παναγιώτης Μανούρης

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

 

Λαζαρίδης Ιωάννης

Καναβός Μιλτιάδης

Παπαμαργαρίτης Μάκης

Βλάχος Χρήστος

Χριστοδούλου Βασίλειος

 

ΣΗΜ.ΙΟΝΙΑΝΕΤ:Η εφημερίδα μας αναγράφει μόνο τα αρχικά των ονομάτων που αναφέρονται στην επιστολή. Τα πλήρη στοιχεία τους έχουν κατατεθεί στο δημ. συμβούλιο.Καταχωρήθηκε την: 08/08/2017
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!