IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 15ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ 
Τα νέα της πόλης μας

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 15ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Το βράδυ του Σαββάτου (13/5), στο Θέατρο του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Ν. Ιωνίας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 15ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Ν. Ιωνίας, υπό την αιγίδα του Ο.Π.Α.Ν., παρουσία πλήθους κόσμου, ο οποίος καταχειροκρότησε όλες τις χορωδιακές εμφανίσεις.

Την εκδήλωση-θεσμό της Ν. Ιωνίας, προλόγισε ο υπεύθυνος Πολιτισμού του Ο.Π.Α.Ν. Ν. Ιωνίας, κ. Δημήτρης Γεωργούδης, ο οποίος, αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, είπε μεταξύ άλλων πως: «Η Μουσική, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν έχει σύνορα, δεν έχει όρια. Η Μουσική καταπραΰνει, χαροποιεί, πλάθει ήθος, θεραπεύει και ενώνει. Η Χορωδιακή Μουσική, κατά την άποψή μου, είναι από τα ωραιότερα και επιβλητικότερα είδη μουσικής έκφρασης, μα συνάμα μια δύσκολη Τέχνη, που ζητά αφοσίωση, συνέπεια και σκληρή δουλειά.».

Συνεχίζοντας, ο κ. Γεωργούδης επισήμανε πως: «Ο τραγουδιστής, αποτελεί το ένα, το ΕΓΩ! Η χορωδία το άθροισμα, το ΕΜΕΙΣ! Είναι η ζυγιασμένη αρμονία, είναι η τέρψη, η καλλιέργεια και η προώθηση της Μουσικής Παιδείας των μελών της, που λειτουργούν και εμφανίζονται δημόσια σαν μια συγκροτημένη ενιαία ομάδα. Τα οφέλη που αντλεί κανείς, όντας μέλος μιας χορωδίας, είναι πολλά: Συμμετοχή σε ένα σύνολο, συναισθηματική έκφραση, αισθητική εμπειρία, ψυχαγωγία, επικοινωνία, διέξοδος από την καθημερινότητα, γνωριμία με μουσικές κληρονομιές κ.ά. .», προσθέτοντας πως: «Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφερθώ στους δασκάλους. Ο ρόλος του Διευθυντή Χορωδίας είναι σημαντικός, απαιτητικός και σύνθετος. Χρειάζεται να ενσταλάξει την αυτοκυριαρχία, να διδάξει και να επιτύχει την αρμονική συνεργασία των χορωδών του. Κατά τη διάρκεια της εργασίας του δοκιμάζονται όχι μόνον οι μουσικές και «μαεστρικές» του ικανότητες, αλλά και αυτές της διαχείρισης της «χημείας», που προκύπτει από τη σύμπραξη πολλών διαφορετικών προσωπικοτήτων.».

Ολοκληρώνοντας τη σύντομη ομιλία του, ο κ. Γεωργούδης ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση, που θα δω τόσους πολλούς ανθρώπους να συμμετέχουν στο φετινό μας Φεστιβάλ, με τόση αγάπη και τόση αφοσίωση, και είναι τιμή μας, που τους έχουμε εδώ απόψε.».

Αμέσως μετά, στο βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Ν. Ιωνίας και δημοτικός σύμβουλος, κ. Σπύρος Αμανατίδης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως: «Ο  Ο.Π.Α.Ν. αποτελεί τον κύριο εκφραστή του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Νεολαίας στον Δήμο μας. Στόχος μας είναι η διαμόρφωση ενός δυναμικού πολιτιστικού και αθλητικού ιστού, που θα εντάσσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης μας. Έτσι, λοιπόν, μέσα από δράσεις Πολιτισμού και Άθλησης, χώρους αναψυχής, εκπαίδευσης και δημιουργίας, φιλοδοξεί να προσεγγίσει ανθρώπους κάθε ηλικίας και να τους φέρει σε επαφή με την Τέχνη, τον Αθλητισμό, την Εκπαίδευση, τη λαϊκή Επιμόρφωση, αλλά και τις Νέες Τεχνολογίες. Επίσης, κύριο μέλημά μας είναι να διατηρήσουμε, να αναβαθμίσουμε, αλλά και να αυξήσουμε ποιοτικά όλες τις πολιτιστικές και αθλητικές μας υποδομές και δράσεις, που είναι: το Ωδείο, το «Παναιτώλιο», το Θέατρο, ο Κινηματόγραφος, οι Παραδοσιακοί Χοροί, οι Χορωδίες, η Φιλαρμονική, οι Χώροι Άθλησης κ.ά. .», και ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας πως: «Στο πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων εντάσσεται και η Μικτή Χορωδία του Ο.Π.Α.Ν., την οποία θα απολαύσετε σε λίγο, υπό τη Διεύθυνση του σπουδαίου μας μαέστρου κ. Στάθη Ουλκέρογλου, τον οποίο και ευχαριστώ για την προσφορά του στην ποιοτική εξέλιξη της χορωδίας μας, αλλά και στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης μας.».

Ακολούθως, ξεκίνησε η υπέροχη μουσική πανδαισία των συμμετεχουσών Χορωδιών, με πρώτη να εμφανίζεται η Μικτή Χορωδία του Ο.Π.Α.Ν. του Δήμου Ν. Ιωνίας, τα μέλη της οποίας, υπό τη Διεύθυνση του μαέστρου κ. Στάθη Ουλκέρλογλου, εκτέλεσαν με υπέροχο τρόπο το πρόγραμμά τους, ερμηνεύοντας τραγούδια των: Μίμη Πλέσσα, Άκου Δασκαλόπουλου, Στέλιου Καζαντζίδη, Κώστα Βρίρβου, Απόστολου Χατζηχρήστου, Γιώργου Φωτήδα, Γιώργου Παπαστεφάνου και Σταύρου Ξαρχάκου.

Κατόπιν, στη σκηνή ανέβηκε η Μικτή Χορωδία του Δήμου Καλλιθέας, τα μέλη της οποίας, υπό τη Διεύθυνση του Συνθέτη, Μαέστρου και καθηγητή Ανώτερων Θεωρητικών κ. Ορέστη Μπαζό, ερμήνευσαν με υπέροχο τρόπο μουσικά έργα των: Βέρντι, Ζουδιάρη, Μίντλερ, Θεοδωράκη, Καμπανέλλη, Χατζηδάκη καθώς και ένα έργο του κ. Μπαζού, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως συμμετείχε στο πιάνο η κ. Δέσποινα Μπαούση.

Το 15ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Ν. Ιωνίας ολοκληρώθηκε με την εμφάνιση της πολυμελούς Χορωδίας του Συλλόγου Φίλων Θρησκευτικής Μουσικής «Χορωδία Λουτρακίου», τα μέλη της οποίας, υπό τη Διεύθυνση του Μαέστρου, Καθηγητή Μουσικής και διπλωματούχου Βυζαντινής και Σύνθεσης κ. Γρηγόρη Παντελέων, ερμήνευσαν κλασικά και εκκλησιαστικά μουσικά έργα.

Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως ανάμεσα στο πολυπληθές κοινό ήταν ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης μαζί με τη σύζυγό του, ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Καρυπίδης, ο Αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας και δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Χατζηιωάννου, καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Χάρης Σαπουντζάκης.

 

Παναγιώτα Σούγια

Ο υπεύθυνος Πολιτισμού του Ο.Π.Α.Ν. Ν. Ιωνίας, κ. Δημήτρης Γεωργούδης

Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Ν. Ιωνίας και δημοτικός σύμβουλος, κ. Σπύρος Αμανατίδης

Βραβεύσεις από τον δήμαρχο Ν.Ιωνίας κ. Γκότση

Βραβεύσεις από τον δήμαρχο Ν.Ιωνίας κ. Γκότση

Βραβεύσεις από τον δήμαρχο Ν.Ιωνίας κ. Γκότση

Βράβευση από τον πρόεδρο του ΟΠΑΝ κ. ΑμανατίδηΚαταχωρήθηκε την: 19/05/2017
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!