Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ «ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΟΡΩΝ» 
Τα νέα της πόλης μας

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ «ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΟΡΩΝ»

Τη Δευτέρα το απόγευμα (15/5), στην Πλατεία Πατριάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, με στόχο «την υπεράσπιση της Δημοκρατίας στην πόλη, της ελεύθερης έκφρασης, αλλά και των δημόσιων χώρων». Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια με οπαδούς, όπως φημολογείτο, λόγω των γνωστών εντάσεων γύρω από την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ και της κόντρας τους με τον δήμαρχο της Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας κ. Βασιλόπουλο.  Την εκδήλωση υποστήριξε με ψήφισμα συμπαράστασης και το Δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας(πλειοψηφία) που συμμετείχε δια του δημάρχου του κ. Γκότση και δημ. συμβούλων, διευκρινίζοντας ότι η εκδήλωση δεν αφορά το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, αλλά το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης απόψεων χωρίς την απειλή βίας και επεισοδίων, κάτι στο οποίο συμφωνούν όλες οι δημοτικές παρατάξεις της Ν.Ιωνίας.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας-Ν. Χαλκηδόνας, κ. Άρης Βασιλόπουλος, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως: «Ζούμε σε μία αλλόκοτη εποχή! Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς μια εποχή, όπου καθίσταται απαραίτητη μια συγκέντρωση για τη Δημοκρατία στον τόπο που τη γέννησε, και σε μια πόλη με μακρά δημοκρατική παράδοση, από την εποχή κιόλας του Τρυπιά, του Αμπατζή και του Σταματιάδη, των αείμνηστων αυτών δημάρχων της πόλης μας. Μια συγκέντρωση για το αυτονόητο και Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών, των φορέων και των αιρετών της αυτοδιοίκησης να μπορούν να λένε άφοβα αυτό που πιστεύουν, χωρίς να κινδυνεύουν να βρεθούν στο νοσοκομείο με ανοιγμένο κεφάλι από αφιονισμένους τραμπούκους. Μια συγκέντρωση για να διεκδικηθεί το δικαίωμα να περπατά κανείς ελεύθερα, σε όλα τα σημεία της πόλης του, χωρίς να φοβάται ότι τον ακολουθεί κάποιος από πίσω του. Μία συγκέντρωση, για να μπορεί να ακούγεται η άποψη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είναι ο θεσμός, σε μια κοινωνία που υποφέρει. Μια συγκέντρωση, τέλος, για να σπάσει τον πέπλο της σιωπής των κυρίαρχων Μ.Μ.Ε., που είτε από φόβο, είτε από σκοπιμότητα, αρνούνται εδώ και τρία χρόνια να μεταφέρουν αυτό που πραγματικά συμβαίνει στην πόλη μας και αυτό το οποίο γνωρίζουν όλοι, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα στην πόλη μας έχει όνομα και έχει και υπευθύνους. Είναι μια ιδιότυπη ομηρία από ανθρώπους που ντροπιάζουν ιστορικά σύμβολα και ιδέες, προκειμένου να επιβάλλουν την κυριαρχία και τα σχέδια των αφεντικών τους. Είναι μία διαρκής τρομοκρατία, προκειμένου η γειτονιά μας να παραδοθεί στον έλεγχο επιχειρηματικών συμφερόντων, όπως, δυστυχώς, το έχουμε δει να συμβαίνει και σε άλλες πόλεις της χώρας μας. Είναι μια διαρκής πίεση για να υποταχτεί το πιο ενεργό και δραστήριο κομμάτι της κοινωνίας, να εξανδραποδιστεί, και τα ηνία να αναλάβουν οι γνωστοί «γιες μεν» της πόλης μας. Αυτοί, που όλο αυτό το διάστημα, σιωπούν στον δημόσιό τους λόγο και αναμένουν να έρθει η σειρά τους, προκειμένου να υπηρετήσουν με το αζημίωτο, φυσικά, το σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς, που έφερε λίγα χρόνια πριν τον Δήμο μας στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.».

Ακόμη, ο κ. Βασιλόπουλος επισήμανε πως: «Η πόλη μας τρία χρόνια τώρα βιώνει μια πρωτοφανή βία. Έχουμε δει τη διάλυση Δημοτικών Συμβουλίων, την ακύρωση προγραμματισμένων εκδηλώσεων υπό τον φόβο επεισοδίων, προπηλακισμούς αιρετών, πολιτών και δημοσιογράφων, τραμπουκισμούς απέναντι σε συλλογικότητες, που τολμούν να έχουν διαφορετική άποψη, αποκλεισμό ανά περιόδους ολόκληρων περιοχών του κέντρου και, σίγουρα, ένα διαρκές κλίμα φόβου και απειλών, που στην τελευταία του εκδοχή έφτασε στην ακύρωση της προγραμματισμένης συναυλίας για σήμερα, υπό τον φόβο απειλών.».

Στη συνέχεια, ο κ. Βασιλόπουλος αποσαφήνισε μεταξύ άλλων πως: «Δεν θα ανεχτούμε τη φίμωση καμίας άποψης στην πόλη μας, ούτε θα αυτολογοκριθούμε για να γίνουμε αρεστοί σε κάποιους.», και ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας πως: «Αυτό που διακυβεύεται σήμερα είναι πολύ παραπάνω από το γήπεδο της Α.Ε.Κ. και το δικαίωμά της να έχει γήπεδο στον ιστορικό της χώρο. Αυτό είναι ξεκάθαρο για εμάς από την αρχή, μαζί με τις προϋποθέσεις που εμείς έχουμε θέσει και τις απαιτήσεις που έχουμε και εξακολουθήσουμε να έχουμε από την Πολιτεία, προκειμένου να μη λειτουργήσει ένα γήπεδο εις βάρος της πόλης μας. Σήμερα, όμως, αυτό που διακυβεύεται, είναι το δικαίωμα αυτής της κοινωνίας να μπορεί να έχει λόγο και φωνή σε ό,τι πρόκειται να γίνει από ‘δω και μπρος στην πόλη μας. Και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε με κανέναν και για κανέναν λόγο. Και δεν το διαπραγματευόμαστε για τον επιπρόσθετο λόγο ότι δεν θέλουμε να γίνουμε ένα πειραματόζωο, το οποίο, τελικά, θα υποκύψει, ώστε μετά το πείραμα να προχωρήσει ανεμπόδιστα και στην υπόλοιπη χώρα, όπου ετοιμάζονται αντίστοιχα σχέδια. Γι’ αυτό φίλες και φίλοι, όλοι μαζί, πολίτες, Κινήματα πολιτών, επιστημονικοί φορείς, σωματεία, σύλλογοι, μπορούμε και πρέπει να σπάσουμε τον φόβο από εδώ και μπρος. Η σημερινή μας συγκέντρωση στέλνει με το πλήθος της ισχυρό μήνυμα σε όσους νομίζουν ότι θα καθίσουμε στο περιθώριο να παρακολουθούμε ό,τι πρόκειται να έρθει για μας, χωρίς εμάς. Αποδεικνύεται, σήμερα, ότι η κοινωνία μας είναι ζωντανή, ότι η γειτονιά μας είναι ζωντανή ότι οι γειτονιά μας έχει μακρές δημοκρατικές παραδόσεις, ότι οι πολίτες δεν μένουν αμέτοχοι μπροστά στον φανατισμό, τη μισαλλοδοξία και την προσπάθεια εκφασισμού της πόλης μας. Όλοι και όλες μαζί στο τέλος θα νικήσουμε. Η Δημοκρατία θα νικήσει! «Βενσερέμος»!».

Επίσης, στη συγκέντρωση μίλησαν και οι κ.κ.: Χρήστος Βρεττάκος (Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας), Τάσος Κεφαλάς (εκπρόσωπος του Συντονισμού για την Υπεράσπιση των Ελευθεριών και των Κοινών Αγαθών), Αντώνης Μαούνης (Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, Τμήμα Αττικής), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στον κόσμο που παρευρίσκετο στην Πλατεία Πατριάρχου στη Νέα Φιλαδέλφεια διακρίναμε τους πρώην υπουργούς κ.κ. Νάντια Βαλαβάνη, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Θοδωρή Δρίτσα, τους Δημάρχους: Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλή Γκότση, Χαλανδρίου κ. Σίμο Ρούσσο, Αγίας Παρασκευής κ. Γιάννη Σταθόπουλο, Περάματος κ. Γιάννη Λαγουδάκη, τον πρώην Δήμαρχο Αργυρούπολης-Ελληνικού κ. Χρήστο Κορτζίδη, καθώς και τους Ιωνιώτες κ.κ.: Φώτη Τσομπάνογλου (Αντιδήμαρχος Οικονομικών), Όλγα Κατημερτζή και Αιμιλία Κωνσταντινίδου (δημοτικοί σύμβουλοι «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία»), Γιάννη Κολμανιώτη και Πρόδρομο Αβακουμίδη (ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι).

Τη συγκέντρωση στήριξαν με ανακοινώσεις τους και την παρουσία τους, μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, των Οικολόγων Πράσινων της Περιφερειακής Οργάνωσης Αττικής, της ΛΑ.Ε., της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., του Σ.Ε.Κ., της Αριστερής Ανασύνθεσης (ΑΡ.ΑΝ.), της Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης (Α.Ρ.Κ.), της Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Συσπείρωσης, της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς (Δ.Ε.Α.), του Δικτύου για τα Πολιτικά Δικαιώματα, της Δικτύωσης Ριζοσπαστικής Αριστεράς, του Κόκκινου Δικτύου, το «Ξεκίνημα», της Οργάνωσης Νεολαίας Ριζοσπαστικής Αριστεράς, της «Παρέμβασης», του Τομέα Νέας Φιλαδέλφειας της Κομμουνιστικής Τάσης, του ΠΑ.Μ.Ε., ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κόμματος Πειρατών Ελλάδος και στέλεχος του «Μετώπου Νίκης» κ. Θανάσης Γούναρης κ.ά.π., πανεπιστημιακοί και σύμβουλοι της Περιφέρειας Αττικής, ενώ μεταξύ εκείνων που έστειλαν ανακοινώσεις συμπαράστασης ήταν οι συνθέτες κ.κ. Θάνος Μικρούτσικος, Γιώργος Κουρουπός και Κυριάκος Σφέτσας, η τραγουδίστρια κ. Αφροδίτη Μάνου, η ηθοποιός κ. Εύα Κοταμανίδου, η συγγραφέας κ. Ρέα Γαλανάκη, ο καθηγητής κ. Γιάννης Μηλιός, η δημοτική παράταξη Αιγάλεω «Ρήγμα στα Δυτικά», το Σωματείο Εργαζομένων και Συνταξιούχων της Ε.Υ.Δ.Α.Π., η δημοτική παράταξη «Αλληλεγγύη, η δύναμή μας» του Δήμου Αγίων Αναργύρων, η δημοτική παράταξη «Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι», καθώς και η Γ΄ Ε.Λ.Μ.Ε., κι ακόμη αναγνώστηκε το σχετικό με την εκδήλωση ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Ιωνίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καλή μουσική του νεανικού συγκροτήματος «IRIFEZ», το οποίο κράτησε μέχρι το τέλος της βραδιάς το ενδιαφέρον του νεαρόκοσμου και όχι μόνον.

 

Απόστολος Σαλονικίδης

Ο δήμαρχος της Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας κ. Βασιλόπουλος

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ν.Ιωνίας κ. Τσομπάνογλου

Ο δήμαρχος Ν.Ιωνίας κ. Γκότσης με τους δημ. συμβούλους κ.κ. Κωνσταντινίδου, Αβακουμίδη και ΚολμανιώτηΚαταχωρήθηκε την: 19/05/2017
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!