Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


Ο ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ - ΛΕΥΚΩΜΑ: «1962-2012 - ΙΣΤΟΡΙΑ 50 ΧΡΟΝΩΝ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΕΙΑ» 
Τα νέα της πόλης μας

Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ΦΟΝΙ, κ. Ευκλείδου με τους ομιλητές

Ο Φ.Ο.Ν.Ι. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ: «1962-2012 – ΙΣΤΟΡΙΑ 50 ΧΡΟΝΩΝ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΕΙΑ»

Τη Δευτέρα (8/5) το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Ιωνίας, παρουσία πλήθους κόσμου, ο Φυσιολατρικός Όμιλος Νέας Ιωνίας, πραγματοποίησε μία επετειακή εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκε το βιβλίο-Λεύκωμα του Ομίλου, με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «1962-2012 – ΙΣΤΟΡΙΑ 50 ΧΡΟΝΩΝ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΕΙΑ».

Την εκδήλωση προλόγισε το μέλος του Φ.Ο.Ν.Ι., κ. Φωτεινή Ιωάννου, η οποία μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την παρουσία τους, κι αμέσως μετά ξεκίνησε η εκδήλωση με την προβολή ενός βίντεο με εικόνες από την πολυσχιδή δραστηριότητα του Ομίλου.

Κατόπιν, έλαβε τον λόγο ο Πρόεδρος του Φ.Ο.Ν.Ι., κ. Χρήστος Ιωάννου, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση της έκδοσης του βιβλίου-Λευκώματος του Ομίλου, είπε μεταξύ άλλων πως: «Έχω την τιμή και τη χαρά να προλογίσω την όμορφη αυτή εκδήλωση για τα 50 χρόνια του Φυσιολατρικού Ομίλου Νέας Ιωνίας, ο οποίος παρουσιάζεται σε εσάς μέσα από τις σελίδες του βιβλίου-Λευκώματος. Θα δείτε και θα διαβάσετε μέσα σε αυτό το βιβλίο την Ιστορία του Ομίλου μας, τη διαδρομή και την εξέλιξή του. Είμαι βέβαιος ότι ο καθένας από εσάς θα βρει μέσα σε αυτό κάτι, ότι έλαβε μέρος σε μια όμορφη εκδήλωση του Ομίλου» και ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Πιστεύω και ελπίζω ότι δεν θα σας απογοητεύσουμε και τα επερχόμενα χρόνια.».

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο πρώην Πρόεδρος του Φ.Ο.Ν.Ι. και εμπνευστής της ιδέας για την έκδοση του βιβλίου-Λευκώματος του Ομίλου, κ. Στέφανος Λιβέρης, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Στις πρώτες εκδρομές του «Φυσιολατρικού», που έλαβα μέρος, γύρω στα τέλη του προηγούμενου αιώνα, αναρωτιόμουν πόσο κουράστηκαν οι διοργανωτές τους να τις οργανώσουν, αλλά και να σκεφτούν τις ιδέες για την πραγματοποίηση αυτών των εκδρομών. Όσο πέρναγε ο καιρός, η επαγγελματική ιδιότητα και εμπειρία με οδηγούσε σε σκέψεις γι’ αυτούς τους ονειροπόλους και θαρραλέους, που ίδρυσαν τον Όμιλο, και ενδόμυχα μακάριζα αλλά και θαύμαζα αυτούς, που ήταν στη Διοίκηση του Ομίλου, για την τόσο τιτάνια προσπάθειά τους. Αργότερα, όταν έγινα μέλος του Δ.Σ. και έζησα από κοντά τις αγωνιώδεις προσπάθειες, που γίνονταν για τον προγραμματισμό, το στήσιμο, αλλά και την πραγματοποίηση όχι μόνο μιας εκδρομής, αλλά και μιας οποιασδήποτε εκδήλωσης, ένιωθα δέος. Παράλληλα, στις επετειακές εκδηλώσεις των 45 και 50 χρόνων του Ομίλου, όταν έγιναν οι βραβεύσεις των παλαιών μελών, αλλά κι αυτών που διετέλεσαν Πρόεδροι, μου δημιούργησαν στο μυαλό την ιδέα, την εντύπωση, ότι δεν αρκεί ένα μετάλλιο ή ένα βραβείο σε έναν επιτυχημένο Πρόεδρο ή σε ένα μέλος του Δ.Σ., για να γραφτεί ή να διατηρηθεί η Ιστορία του Ομίλου, γιατί ένα βραβείο ή ένα μετάλλιο θα τοποθετηθεί σε μία βιτρίνα, σε μια βιβλιοθήκη, και η δράση και η δημιουργία του οποιουδήποτε, αλλά και του Ομίλου, θα ξεχαστεί.» προσθέτοντας πως: «Έτσι, ανέφερα την ιδέα μου στα μέλη του Δ.Σ. και προς μεγάλη μου έκπληξη βρήκα ολόθερμη συμφωνία και συγκατάθεση. Οφείλω δε να σημειώσω την ιδιαίτερη ενθάρρυνση που είχα από τα παλαιούς προέδρους του Ομίλου: τον Θόδωρο Τσεσμελή και τον Νίκο Χομπά.».

Στη συνέχεια, ο κ. Λιβέρης αναφέρθηκε σε περισσότερες λεπτομέρειες του ιστορικού της έκδοσης του βιβλίου-Λευκώματος του Ομίλου, και ολοκλήρωσε την εισήγησή του λέγοντας πως: «Εμείς, που οραματιστήκαμε και αποφασίσαμε αυτό το εγχείρημα, και όσοι δούλεψαν για την έκδοση του βιβλίου αυτού, κάναμε μια ευχή: Το βιβλίο αυτό να είναι καλοτάξιδο και να είναι παρακαταθήκη και στόχος για τα επόμενα Δ.Σ., ώστε να αξιωθούν να εκδώσουν και το βιβλίο της Ιστορίας του Ομίλου μας, της 2ης Πεντηκονταετίας 2013-2063!».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσίαση του βιβλίου-Λευκώματος, με πρώτο ομιλητή τον πρώην Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Φυσιολατρικών Ορειβατικών, Εκδρομικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε.) και μέλος του Φ.Ο.Ν.Ι., κ. Ανδρέα Αντωνόπουλο, ο οποίος έκανε μια αναδρομή στη δράση του Φ.Ο.Ν.Ι. κι ακόμη ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Οι δράσεις του «Φυσιολατρικού» είναι πάρα πολλές, που έπρεπε να καταγραφούν σε ένα βιβλίο. Ο τέως Πρόεδρος του Ομίλου, κ. Στέφανος Λιβέρης, έκανε πρόταση την ιδέα που είχε -σωστά κατά τη γνώμη μου- στο Δ.Σ. για την έκδοση ενός βιβλίου για τα 50 χρόνια, ξεδιπλώνοντας και περιγράφοντας την Ιστορία του, δράσεις και μαρτυρίες, όχι μόνο από τα μέλη του Δ.Σ., αλλά και άλλων μελών του Ομίλου, απεικονίζοντας με λεζάντες πρώτα τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες και μετά τις έγχρωμες. Μία επιμελημένη εργασία, που προήλθε από το αρχείο του Ομίλου (πρακτικά, τρίπτυχα φυλλάδια, αποκόμματα Τύπου και άλλες πηγές). Το ευχάριστο για τον Όμιλο ήταν και είναι η συνεργασία και η συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας, του Δήμου και της Εκκλησίας της Νέας Ιωνίας.», προσθέτοντας πως: «Η προσέλευση νέων μελών και φίλων τα τελευταία πέντε χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά στον Όμιλο. Οι εκδρομές και οι εκδηλώσεις, όπως περιγράφονται από το 1963 έως το 2012, στην Ελλάδα μας και μετά στο εξωτερικό, δείχνουν την εμπιστοσύνη των μελών του Ομίλου στα Δ.Σ. όλων των ετών.».

Ολοκληρώνοντας την παρουσίασή του, ο κ. Αντωνόπουλος είπε πως: «Είναι μια επιτυχημένη έκδοση για την ιστορία των 50 χρόνων: 1962-2012, γεμάτη ζωή και δράση για τη φυσιολατρία. Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να προμηθευτείτε όλοι το βιβλίο.».

Αμέσως μετά, έλαβε τον λόγο ο Δικηγόρος και νυν Πρόεδρος της Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε., κ. Βασίλης Κατσαντώνης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Έτσι συνεχίζεται η παράδοση, και δεν υπάρχει παράδοση, με κάθε έννοια, αν δεν συνυπάρχουν: το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Ο καθένας μας, ο καθένας σας και η καθεμιά σας, βάζει ένα λιθαράκι σε αυτή την πολύχρονη πορεία, γιατί χωρίς αυτήν σβήνει και η Ιστορία και η πατρίδα και η χώρα κάθε λαού. Ταξιδεύοντας στις σελίδες του βιβλίου αυτού, του όμορφου βιβλίου, είδα με μεγάλη μου χαρά, εκτός αυτών που γνώριζα προσωπικά από κάποιες εκδηλώσεις που έχει κάνει ο Όμιλός σας, τα χρόνια αυτά πώς ξεκίνησε, πώς μεγάλωσε, πώς μεγαλούργησε ως σήμερα, τι πρόσφερε στα μέλη του, στη λειτουργία της πόλης.» και ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας πως: «Να είστε περήφανοι για τον Όμιλό σας και να συνεχίσετε την Ιστορία σας. Αυτό το βιβλίο αποτελεί τη γραπτή Ιστορία του Ομίλου σας, και να συνεχίσετε να τη γράφεται, για να γνωρίσουν και οι επόμενοι τι έκαναν οι προηγούμενοι. Ήταν μια έκπληξη για μένα.».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την αποφώνηση του Προέδρου του Φ.Ο.Ν.Ι., κ. Ιωάννου, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως: «Ελπίζουμε ότι καταφέραμε να αποτυπώσουμε μέσα σε αυτό το βιβλίο την αγάπη μας για τη φύση και τις ομορφιές της πατρίδας μας. Πιστεύουμε ότι ξεφυλλίζοντας αυτό το βιβλίο, για τα 50 χρόνια δράσης του Ομίλου, θα βρείτε όλοι σας στιγμές από τις όμορφες εξορμήσεις και εκδηλώσεις μας, που θα σας θυμίσουν ευχάριστες στιγμές. Ευχαριστώ και πάλι για τη σημερινή παρουσία σας.».

Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ πολλών άλλων: ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Αρβανίτης, ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Δημιουργία Αλληλεγγύη» και «Δύναμη προοπτικής» κ.κ Παναγιώτης Μανούρης και Δέσποινα Θωμαΐδου αντίστοιχα, ο δημοτικός σύμβουλος («Δημιουργία Αλληλεγγύη») κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ν. Ιωνίας κ. Μιχάλης Κουβαράς, καθώς και ο Επίτιμος Πρόεδρος του Φ.Ο.Ν.Ι. κ. Νικόλαος Χομπάς.

 

Παναγιώτα Σούγια

 

Ο πρόεδρος του ΦΟΝΙ κ. Ιωάννου

Οι ομιλητές κ.κ Κατσαντώνης και Αντωνόπουλος(δεξιά)

Ο πρώην Πρόεδρος του Φ.Ο.Ν.Ι., κ. Στέφανος ΛιβέρηςΚαταχωρήθηκε την: 19/05/2017
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!