IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ 
Τα νέα της πόλης μας

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας, παρουσίασε, με εξαιρετική επιτυχία τη νέα του θεατρική παράσταση με τίτλο “Μας χωρίζει μια θάλασσα” του Μικρασιάτη θεατρικού συγγραφέα Αντώνη Παπαδόπουλου, σε μουσική Γιώργου Κομνά. Το έργο παρουσιάστηκε σε σειρά παραστάσεων στην θεατρική αίθουσα του 3ου ΓΕΛ και ΙΕΚ Νέας Ιωνίας, τα Σ/Κ από 29 Απριλίου έως 14 Μαΐου και την παρακολούθησαν πολλοί συμπολίτες μας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Θεατρικό Εργαστήρι έχει παρουσιάσει εξαιρετικές παραστάσεις και διανύει μια πορεία σημαντικής προσφοράς στο θέατρο και στην πολιτιστική πρόοδο της πόλης μας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Πρόκειται, όπως μας ενημερώνει το Εργαστήρ,ι «για μια δραματική ιστορία, εμπνευσμένη από αληθινούς χαρακτήρες και πραγματικά γεγονότα, η οποία διαδραματίζεται σε μια ελληνική ταβέρνα της Σμύρνης την ώρα της Καταστροφής. Μια παράσταση φόρος τιμής, για όλους τους προγόνους μας, που άλλοι έμειναν πίσω και άλλοι ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες».

«Η ταβέρνα του κυρ Δημητρού στη Σμύρνη γίνεται μάρτυρας της καταστροφής του ’22. Κάποιοι άνθρωποι, σχεδόν «εγκλωβισμένοι» μέσα στην ταβέρνα αυτή, περιμένουν με αγωνία τα νέα από την «απέναντι όχθη», που μεταφέρει ένας παράξενος ταχυδρόμος.

Δύο κορίτσια, ένα που πέρασε στην Ελλάδα κι ένα που δεν πρόλαβε, ανταλλάσσουν γράμματα άλλοτε ευχάριστα κι άλλοτε δυσάρεστα.

- «Τελικά ξέρεις τι κατάλαβα μετά από τόσα χρόνια σ’ αυτή τη δουλειά;», λέει ο Ταχυδρόμος. «Πως οι απέναντι, μας σκέφτονται και δακρύζουν ενώ εμείς τους σκεφτόμαστε και χαμογελάμε»…

Ηθοποιοί

Δημητρός: Χαράλαμπος Αβδούλος

Μαριγή: Κατερίνα Χοβαρδά

Στάσα: Αγγελική Ηλιοπούλου / Βιολέττα Αναστασοπούλου

Σεβαστή: Έλλη Μαντά

Βαγγέλης: Δημήτρης Κλουβάτος

Σμαράγδα: Λαμπρινή Βουρτσανέλη

Ανεζή: Σήλια Κόγκα

Φιλιώ: Σεβίνα Κουφάκου

Φαντάρος: Σωτήρης Μπαμπιτζάρης

Ταχυδρόμος: Δημήτρης Κεραμύδας

κος Εγγλέζος: Βασίλης Λομβαρδιάς

κα Εγγλέζου: Ειρήνη Γραφιαδέλλη

 

Συντελεστές

Σενάριο & στίχοι: Αντώνης Παπαδόπουλος

Μουσική – ενορχήστρωση: Γιώργος Κομνάς

Τραγούδι: Σήλια Κόγκα

Βοηθός σκηνοθέτη – σκηνογραφία: Δημήτρης Κεραμύδας

Υποβολέας – υπεύθυνη υποδοχής: Ιωάννα Στεριώτη

Χειρισμός φωτισμού & ήχου: Φιλιππία Κόγκα

Κατασκευή σκηνικών: Θεόδωρος Σακκάς – Σταύρος Μαντάς

Ανακατασκευή – επεξεργασία σκηνικού: Χαράλαμπος Αβδούλος 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ

«Το Θεατρικό Εργαστήρι έκανε την πρώτη του εμφάνιση τον χειμώνα του 2014, υπό τη σκέπη του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Νέας Φιλαδέλφειας, με ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο, το οποίο συμβολικά επιλέχθηκε επισήμως, να μείνει με ένα απλό ερωτηματικό.

Ανεπίσημα, για να το ξεχωρίζουμε εμείς από τα άλλα έργα, το αποκαλούμε «Μοναξιά» και αυτό γιατί πρόκειται για ένα έργο, που μέσω της δραματικοποιημένης ποίησης, πραγματεύεται την ηθική, κοινωνική, οικονομική, βιολογική κλπ. μοναξιά του ατόμου.

Τον Απρίλιο του 2015, το Θεατρικό Εργαστήρι, υπό τη σκέπη του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Ιωνίας, ανεβάζει με ανέλπιστη επιτυχία την κωμωδία «Φαύστα» του Μποστ, όπου είχαμε την τιμή και τη χαρά να μας συμβουλεύσουν και να συνεργαστούμε με τους πρωτότυπους καλλιτέχνες της «Φαύστας», τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Θανάση Παπαγεωργίου, την ηθοποιό Λήδα Πρωτοψάλτη, τη Ζηνοβία Κανελλοπούλου και τον μουσικοσυνθέτη Βασίλη Δημητρίου.

Αμέσως μετά ξεκινάει η προετοιμασία της παράστασης «Έξοδος – Νύφη ή Μαρίτσα η πρόσφυγγα» του Αντ. Παπαδόπουλου. Δύο έργα σε μια παράσταση, με τα οποία πλέον δεχόμαστε προσκλήσεις και από άλλες Μητροπόλεις και συλλόγους, φτάνοντας μέσα σε ένα χρόνο να παίζονται τα συγκεκριμένα έργα σε Ν. Ιωνία, Ν. Φιλ/φεια, Ν. Σμύρνη, Ίλιον, Νίκαια, Πειραιά και Ωρωπό.

Επίσης, τον Σεπτέμβρη του 2016, με το έργο «Έξοδος – Νύφη ή Μαρίτσα η πρόσφυγγα», ο θίασός μας συμμετείχε στο διαγωνιστικό τελικό τμήμα των 30ων Πανελλήνιων Αγώνων Ερασιτεχνικών Θιάσων, στο οποίο είχαμε την τιμή, η δική μας Κατ. Χομβαρδά να αποσπάσει μέσα από 11 διαγωνιζόμενες θεατρικές ομάδες, το βραβείο Β’ Γυναικείου ρόλου.

Από τον Οκτώβρη του 2016, το Θεατρικό Εργαστήρι, βρίσκεται υπό τη σκέπη του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας και μετά από εντατικές πρόβες, παρουσιάζουμε τη μουσικοχορευτική παράσταση «Ωραία μου Κυρία» των Lerner και Loewe, που βασίζεται στο έργο «Πυγμαλίων» του BernardShaw. Μία παράσταση με 21 ηθοποιούς, πάνω από 60 κοστούμια, γεμάτη μουσική, τραγούδι και χορό, την οποία παρακολούθησαν πάνω από 3.000 θεατές».

Ευγενία Εμμανουηλίδου

 

Ο πάτερ Δανιήλ του Ι.Ν. Αγ.ΓεωργίουΚαταχωρήθηκε την: 19/05/2017
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!