IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΓΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟ 5ο ΛΥΚΕΙΟ Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ-ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ(A' μέρος) 
Τα νέα της πόλης μας

 

 

Πρόσφατα, μιλήσαμε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Λυκείου Ν. Ιωνίας, κ. Δημήτρη Νιάρχο, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην δημοτική αρχή για την ασφάλεια και την στεγανότητα της οροφής της ειδικής πολυγωνικής αίθουσας του σχολείου, προαναγγέλλοντας, μάλιστα, δυναμικότερες κινητοποιήσεις των γονιών αν δεν επισκευαστεί η αίθουσα, κι ακόμη αναφέρθηκε και σε μια σειρά άλλων προβλημάτων του σχολικού συγκροτήματος, που μαζί με το 5ο Λύκειο συστεγάζει και το 7ο Γυμνάσιο της πόλης μας στην Ελευθερούπολή (Ανατόλια).Θεωρώντας το ζήτημα πολύ σοβαρό για την ασφάλεια των μαθητών και των διδασκόντων, αλλά και όσων εκδηλώσεων φιλοξενεί κατά καιρούς η αίθουσα, η ΙΟΝΙΑΝΕΤ επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Ν. Ιωνίας, κ. Ηρακλή Γκότση, καθώς και με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού και Σχολικών Επιτροπών, κ. Παναγιώτη Κωστάκη, στους οποίους θέσαμε επίμαχα ερωτήματα σχετικά με τις προειδοποιήσεις του κ. Νιάρχου.

Ακολουθούν οι συζητήσεις που είχαμε με τους κ.κ. Δημήτρη Νιάρχο, Ηρακλή Γκότση και Παναγιώτη Κωστάκη:

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Λυκείου Ν. Ιωνίας, κ. Δημήτρης Νιάρχος στα γραφεία της εφημερίδας μας με την δημοσιογράφο της ΙΟΝΙΑΝΕΤ, Π.Σούγια

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Ερώτηση: Τι είδους πρόβλημα υπάρχει στο 5ο Γενικό Λύκειο με την ειδική πολυγωνική αίθουσά του;

Απάντηση: Εδώ και χρόνια, η αίθουσα αυτή παρουσιάζει πολλές διαρροές στην οροφή και αποκολλήσεις τμημάτων της μόνωσης. Όταν ειδοποιήθηκε πρώτη φορά ο Δήμος, πριν 3-4 χρόνια περίπου, η αίθουσα απλά έσταζε. Τώρα, όταν βρέχει, πιο καλά είναι να είσαι έξω από την αίθουσα, παρά μέσα! Πέφτει πολύ νερό μέσα και πλημμυρίζει. Με την πάροδο του χρόνου έχουν φουσκώσει και σε πολλά άλλα σημεία οι μονώσεις και εκτός από το ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, παρουσιάζει και πάρα πολλούς κινδύνους για τα παιδιά.

Ερ.: Σε τι είδους κινδύνους αναφέρεστε;

Απ.: Πρώτα από όλα υπάρχει περίπτωση να φύγει κάποιο βαρύτερο κομμάτι, γιατί η οροφή είναι χωρισμένη σε τρίγωνα, και κανείς δεν ξέρει πώς είναι αυτά στερεωμένα, ούτε αν με την υγρασία που υπάρχει στην οροφή ξεκολλήσει κάποια βάση και φύγει ολόκληρο, μονοκόμματο το κομμάτι.

Ερ.: Έχουν αποκολληθεί μέχρι σήμερα κάποια κομμάτια της οροφής;

Απ.: Φεύγουν συχνά, αλλά αυτή τη στιγμή πέφτουν τα εξωτερικά κομμάτια της μόνωσης, όπως φαίνεται και σε φωτογραφίες που έχουμε τραβήξει και σας παραδίδουμε. Προς το παρόν θεωρούνται ακίνδυνα τα κομμάτια, δεν παύει, όμως, να πέφτουν στα κεφάλια των παιδιών. Το θέμα είναι μη φύγει κανένα μεγαλύτερο κομμάτι και πιο βαρύ ή ολόκληρο τμήμα και έχουμε κάποιο ατύχημα.

Το δεύτερο ζήτημα, είναι η ολισθηρότητα στο δάπεδο. Το δάπεδο είναι πλαστικό, το οποίο, όπως καταλαβαίνετε, όταν πέσει νερό επάνω, γλιστράει. Τα παιδιά είναι παιδιά.

Ερ.: όταν πρωτοκατασκευάστηκε η αίθουσα, γνωρίζετε ποιες ήταν οι προδιαγραφές της;

Απ.: Αυτή η αίθουσα έχει φτιαχτεί ειδικά για εξετάσεις μουσικής, καθώς είναι ειδικών προδιαγραφών. Δηλαδή, κανονικά απαγορεύεται να κρεμάσεις μέσα σε αυτήν ακόμη κι ένα μικρό καλώδιο, για να μην αλλάξει η ακουστική της. Σε αυτήν δίνονται Πανελλήνιες Εξετάσεις στα μαθήματα της Μουσικής. Κι απ’ όσο γνωρίζω είναι δύο ή τρεις αίθουσες σε όλη την Ελλάδα.

Ερ.: Σήμερα, αυτή η αίθουσα χρησιμοποιείται και για άλλους λόγους;

Απ.: Για εκδηλώσεις του σχολείου, όταν θέλουν τα παιδιά να κάνουν γυμναστική και ο καιρός έξω είναι άσχημος κ.τ.λ., και χρησιμοποιείται πάρα πολύ και από τους μαθητές του 7ου Γυμνασίου.

Ερ.: Σε ποιους έχετε απευθυνθεί μέχρι σήμερα για να επιληφθούν της επίλυσης του προβλήματος;

Απ.: Στην κ. Κατημερτζή(πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας), στον κ. Δήμαρχο, αλλά και στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Ερ.: Πότε τους γνωστοποιήσατε το θέμα;

Απ.: Προφορικά έχουν γίνει ενημερώσεις από το 2013-2014, όταν ακόμα η αίθουσα έσταζε πάρα πολύ λίγο. Μάλιστα, σε κάποια εκδήλωση είχε έρθει εκεί η κ. Κατημερτζή, και έτυχε να βρέχει κιόλας, και έτσι το είδε με τα ίδια της τα μάτια. Η απάντησή της ήταν: «Δεν υπάρχουν λεφτά!».

Κατόπιν, πήγαμε στο γραφείο της, με αντιπροσωπεία του Συλλόγου, όπου μας είχε πει ότι θα προσπαθήσει να το εντάξει σε κάποιο πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α. ή κάπου αλλού, ώστε να φτιαχτεί.

Ο καιρός πέρασε, προφανώς ρωγμές είναι επάνω, οι οποίες μεγαλώνουν, το νερό αυξήθηκε, κι αναγκαστήκαμε να στείλουμε χαρτιά στον Δήμο. Και προς την ίδια την κ. Κατημερτζή, με κοινοποίηση στους διευθυντές των σχολείων και στην Ένωση Γονέων. Επίσης, στείλαμε έγγραφο και στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, που ζητούσαμε πιστοποίηση για την ασφάλειά της πλέον, γιατί δεν εμπιστευόμαστε να μπαίνουν τα παιδιά μέσα.

Ερ.: Υπάρχει κάποιος που να έχει πιστοποιήσει την ύπαρξη του προβλήματος;

Απ.: Μετά από 4 μήνες, αφότου είχαμε στείλει το σχετικό έγγραφο, κι αφού αναγκάστηκα να πάω στον Δήμο και να πω ότι θα κλείσω την αίθουσα, ήρθε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Παραμονές Χριστουγέννων μας πήραν τηλέφωνο και ειδοποίησα τον Διευθυντή κ. Αντωνόπουλο να έρθει να ανοίξει. Τότε είχαν έρθει και είδαν την αίθουσα. Σημειωτέον: και οι δύο Διευθυντές των σχολείων, ο κ. Αντωνόπουλος και ο κ. Ιωάννου, έχουν στείλει τα ανάλογα έγγραφα και προς τον Δήμο και προς τον Ο.Σ.Κ.(Οργανισμός σχολικών κτηρίων) .

Αυτή η αίθουσα είχε ένα πρόβλημα από την αρχή όταν την παρέλαβαν, πάλι με διαρροές, αλλά είχε στεγανοποιηθεί. Δεν ξέρω ακριβώς τι είχε γίνει, καθώς εκείνη την εποχή δεν ήμουν ούτε καν στο Γυμνάσιο. Τότε είχε διορθωθεί το πρόβλημα από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Ερ.: Εσείς απευθυνθήκατε και στον Ο.Σ.Κ.;

Απ.: Εμείς όχι, αφού ο Δήμος είναι υπεύθυνος για να πάει σε αυτόν.

Ερ.: Ποια ήταν η εικόνα που είχατε, όταν είχατε απευθυνθεί στον Δήμο για το πρόβλημα;

Απ.: Ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος, ο κ. Γκότσης, μου είπε ότι έχει αναλάβει εκείνος πλέον το πρόβλημα κι ότι από τον Ο.Σ.Κ. του είπανε ότι θα έρθουν να το επισκευάσουν. Αυτή η συζήτηση είχε γίνει πέρσι τον Μάιο. Η μόνη υποχρέωση που έχει αναλάβει ο Δήμος, από ό,τι μου είχε πει ο ίδιος, ήταν να φέρουν έναν γερανό για να ανεβάσουν κάποιο τεχνικό προσωπικό επάνω, να ελέγξει τι συμβαίνει.

Ερ.: Έγινε αυτός ο έλεγχος;

Απ.: Απ’ όσο γνωρίζω έγινε ο έλεγχος και διαπιστώθηκαν κάποια προβλήματα.

Ερ.: Πότε έγινε αυτός ο έλεγχος;

Απ.: Κανείς δεν το ξέρει. Έτσι μας έχουν πει. Η απάντηση του Δημάρχου ήταν: «Το ανέλαβα εγώ και θα το τελειώσω.».

Αυτό είναι το βασικότερο πρόβλημα που έχουμε στο σχολείο σε κατασκευή και το πιο επικίνδυνο.

Ερ.: Ποιες είναι οι δικές σας προθέσεις από εδώ και πέρα;

Απ.: Εμείς, σε συνεργασία τώρα με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου, μαζέψαμε υπογραφές από γονείς για το πρόβλημα, να κατατεθούν στον Δήμο, και θα πιέσουμε πάλι να πάρουμε μια απάντηση, ξεκάθαρη πλέον, του τι μέλλει γενέσθαι, για να μπορέσουμε να κινηθούμε κι εμείς αναλόγως.

Ερ.: Τι κινήσεις σκέφτεστε να κάνετε;

Απ.: Ακόμη και να κλείσουμε την αίθουσα, για να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα.

Ερ.: Γιατί δεν έχετε ήδη κλείσει την αίθουσα, πριν συμβεί κάποιο ατύχημα, ώστε να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης προς τους υπεύθυνους για να λύσουν το πρόβλημα;

Απ.: Δώσαμε ένα περιθώριο χρόνου.

Ερ.: Μα, μας λέτε πως από το 2013 υπάρχει πρόβλημα. Τι περιθώριο χρόνου είναι αυτό;

Απ.: Ναι, το 2013 απλώς έσταζε. Από το 2015 και μετά εντάθηκε το πρόβλημα.

Ερ.: Ωραία, αλλά από τότε έχουν γίνει πολλές εκδηλώσεις στον χώρο. Δεν ήταν επικίνδυνο αυτό;

Απ.: Δεν μπορούμε εμείς να κλείσουμε την αίθουσα με την ίδια ευχέρεια που έχει ο Δήμος να πει: την κλείνει γιατί είναι επικίνδυνη. Αλλά και για εκδηλώσεις που δεν αφορούν τον Σύλλογό μας, όπως για εκδηλώσεις συλλόγων, δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε μια τέτοια κίνηση.

Ερ.: Πρόσφατα παραχωρήθηκε η αίθουσα σε τρεις συλλόγους για να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, και υπήρχαν τόσοι άνθρωποι μέσα. Τι θα γινόταν αν είχαν πέσει βαριά αντικείμενα;

Απ.: Προφανώς θα είχαμε ατύχημα ή δυστύχημα. Αλλά το θέμα είναι ότι εμείς, όταν κάποιος άλλος φορέας, ο Δήμος εν προκειμένω, έχει παραχωρήσει την αίθουσα, δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Και δεν το λέω ελαφρά τη καρδία, καθώς προσωπικά θα στεναχωρηθώ περισσότερο από όλους.

Ερ.: Δεν είναι απλά ζήτημα στεναχώριας, αλλά ευθύνης απέναντι σε ανθρώπινες ζωές. Δεν νομίζετε πως σημασία έχει η πρόληψη και όχι το να το «θεραπεύσουμε» μετά το πρόβλημα;

Απ.: Ο δικός μας σύλλογος, όταν κάνει εκδηλώσεις, δεν χρησιμοποιεί αυτή την αίθουσα. Χρησιμοποιεί το Γυμναστήριο. Έναν μικρότερο χώρο. Τώρα, όταν ο Δήμος, ο οποίος είναι ενήμερος γι’ αυτό το πρόβλημα, δίνει την αίθουσα σε διάφορους συλλόγους για να κάνουν εκδηλώσεις, όπως και κάθε απόγευμα χρησιμοποιείται από κάποιον σύλλογο για πινγκ-πονγκ, εμείς σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούμε να κλείσουμε την αίθουσα.

Ερ.: Αν, ω μη γένοιτο, συμβεί κάτι κακό, ποια θα είναι η αντίδρασή σας;

Απ.: Εμείς θα ζητήσουμε ευθύνες από τον Δήμο πλέον, γιατί τον έχουμε ενημερώσει πάρα πολλές φορές, και γραπτά και προφορικά, και για πάρα πολύ καιρό.

Ερ.: Οι Διευθυντές των σχολείων τι λένε;

Απ.: Οι Διευθυντές έχουν πρόβλημα. Τις προάλλες, στις Πανελλήνιες Εξετάσεις Μουσικής, ή την προηγούμενη ή την επόμενη ημέρα, δεν θυμάμαι καλά, έβρεχε καταρρακτωδώς. Εάν τύχαινε την ίδια μέρα, θα ματαιώνονταν οι εξετάσεις. Και οι Διευθυντές έχουν φωνάξει. Εμείς ζητήσαμε έλεγχο. Κι αν ο ίδιος ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει αυτόν τον έλεγχο, να μας υποδείξει πού να απευθυνθούμε και τι να κάνουμε.

Ερ.: Από το 2015 και μετά, μέχρι σήμερα, που το πρόβλημα έχει μεγεθυνθεί, ποιες κινήσεις έχουν γίνει;

Απ.: Από τον Δήμο δεν έχει γίνει τίποτα. Εμείς τώρα συγκεντρώσαμε υπογραφές, θα κάνουμε Γενική Συνέλευση, αν δούμε ότι δεν γίνεται τίποτα, και θα κλιμακώσουμε τις ενέργειές μας.

Ερ.: Πότε περίπου προσδιορίζετε ότι θα κάνετε τη Γενική Συνέλευση του συλλόγου σας;

Απ.: Λίγο πριν ή λίγο μετά από το Πάσχα, με θέμα να κλείσει η αίθουσα.

Ερ.: Να κλείσει η αίθουσα την ώρα που ετοιμάζονται τα σχολεία για τη διεξαγωγή των εξετάσεων;

Απ.: Είναι ένας μοχλός πίεσης.

Ερ.: Τώρα, όμως, το σκεφτήκατε ως μοχλό πίεσης;

Απ.: Περιμέναμε τις αποφάσεις του Ο.Σ.Κ. .

Ερ.: Στην παρούσα φάση που σκέφτεστε να το κάνετε, συνυπολογίσατε τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στα παιδιά, σε ό,τι αφορά στην εξεταστική περίοδο;

Απ.: Τα παιδιά των δύο σχολείων δεν δίνουν σε αυτόν τον χώρο εξετάσεις, αλλά γίνονται Πανελλήνιες Εξετάσεις, μόνο μία μέρα, για τη Μουσική.

Ερ.: Ο Δήμος δεν βλέπει ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό;

Απ.: Το βλέπει, πώς δεν το βλέπει.

Ερ.: Ωστόσο, μας λέτε πως κωφεύει;

Απ.: Ναι!

Ερ.: Πότε κατασκευάστηκε η συγκεκριμένη αίθουσα, γνωρίζετε;

Απ.: Νομίζω πως παραδόθηκε το 2000.

Ερ.: Από τότε μέχρι σήμερα έχει γίνει κάποια συντήρηση;

Απ.: Πολύ λίγα πράγματα. Αυτή τη στιγμή το σχολείο βάφτηκε το καλοκαίρι, γιατί είχαμε το Πρόγραμμα «Erasmus». Γι’ αυτόν τον λόγο βάφτηκε, όχι για κανέναν άλλον. Και με πολλά παρακάλια των Διευθυντών, και από εμάς, να βαφτούν όσο το δυνατόν περισσότεροι χώροι. Εξωτερικά δεν έχει φτιαχτεί ποτέ τίποτα. Στο δάπεδο υπάρχουν αποκολλήσεις από τις πλάκες. Επίσημη συντήρηση δεν έχει γίνει για κάτι σοβαρό.

Ερ.: Από τη στιγμή που παρουσιάστηκε το πρόβλημα ποιοι ήταν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι στη Νέα Ιωνία;

Απ.: Από τον καιρό που παρουσιάστηκε το πρόβλημα ήταν η κ. Κατημερτζή και ο κ. Κωστάκης τώρα, με τον οποίο, όταν κάποια στιγμή μίλησα μαζί του για το θέμα, μου είπε ότι το έχει αναλάβει ο Δήμαρχος.

Ερ.: Αυτή ήταν η επίσημη απάντηση από τον κ. Κωστάκη;

Απ.: Ναι, αυτή ήταν. Άλλωστε, αυτό μου το έχει δηλώσει προσωπικά και ο κ. Γκότσης.

Ερ.: Έχετε να προσθέσετε κάτι άλλο σχετικά με το θέμα αυτής της αίθουσας;

Απ.: Ότι η αίθουσα πρέπει να φτιαχτεί, γιατί όσο περνάει ο καιρός το πρόβλημα μεγαλώνει. Πλησιάζει το καλοκαίρι, και θα πρέπει να κλείσει η αίθουσα, ώστε να ξεκινήσει η επισκευή της.

Από ό,τι μας έχουν πει προφορικά, δεν έχουμε τίποτα γραπτό, έγινε ο έλεγχος και πρέπει να ξηλωθούν από επάνω τα κεραμίδια, που είναι πάνω από το μπετόν. Ας ξεκινήσουν λοιπόν.

Στο μεταξύ θα επιδιώξω να δω και πάλι τον κ. Γκότση και να του ξαναθέσω το πρόβλημα. Επίσης, έχει γίνει και θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έχουν γίνει παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον κ. Μανούρη γι’ αυτό το θέμα, και η απάντηση ήταν ότι «δεν υπάρχουν λεφτά να φτιαχτεί», γιατί έτυχε να είμαι παρόν και στα δύο Δ.Σ. .

Ερ.: Γνωρίζετε ποιο είναι το κοστολόγιο της επισκευής της οροφής;

Απ.: Δεν ξέρουμε, Από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε τη ζημιά, δεν μπορούμε να υπολογίσουμε. Κι εμένα αυτή είναι η απορία μου: όταν δεν δουν τη ζημιά, πώς λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα να φτιαχτεί;

Ερ.: Αφού η Τεχνική Υπηρεσία έκανε έναν έλεγχο, δεν έκανε και μία εκτίμηση.

Απ.: Όταν το 2013-14, ήταν παρούσα σε κάποια εκδήλωση η κ. Κατημερτζή, που το είδε και έσταζε, πιστεύω ότι τα χρήματα τότε για την επισκευή ήταν πολύ πιο λίγα από όσα πιθανά είναι σήμερα, που το πρόβλημα μεγάλωσε.

Ερ.: Ποια ήταν η απάντηση της κ. Κατημερτζή τότε;

Απ.: Μας είχε πει: «Ναι, το βλέπω, δεν υπάρχουν λεφτά». Και σας λέω: βλέποντας κάποιος να στάζει η οροφή, από τη στιγμή που δεν γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει, πώς κρίνει ότι θέλει πολλά ή λίγα χρήματα;

Ερ.: Μήπως από τη μεριά σας δεν ασκήσατε τη δέουσα πίεση;

Απ.: Ασκήσαμε πάρα πολύ μεγάλη πίεση. Η Τεχνική Υπηρεσία, από τον Απρίλιο του 2015, που τους γνωστοποιήσαμε το ζήτημα, ήρθαν παραμονές Χριστουγέννων του 2016 να δούνε την αίθουσα, κι αφού προηγουμένως τους απείλησα ότι θα την κλείσουμε.

Όλο αυτό το διάστημα πήγαινα και ξαναπήγαινα στον Δήμο, ρωτώντας τι θα γίνει, τι νέα έχουμε, ελάτε να το δείτε, ποια ώρα θέλετε κ.τ.λ., και δεν εμφανιζόταν κανείς.

Ερ.: Πού αποδίδετε το γεγονός ότι τόσον χρόνο δεν ήρθε κάποιος αρμόδιος από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου;

Απ.: Πραγματικά δεν ξέρω. Ή είχαν τέτοια εντολή ή απλά αδιαφορούσαν.

Ερ.: Όμως, μας λέτε πως εκτίθενται παιδιά σε κίνδυνο.

Απ.: Άμεσα θα πάω στον Δήμαρχο να δω τι γίνεται, κι από εκεί και μετά, σε συνεννόηση και με τον Σύλλογο του 7ου Γυμνασίου, θα κάνουμε Γενική Συνέλευση και θα αποφασίσουμε πως θα προχωρήσουμε.

Ερ.: Εσείς έχετε κάνει συγκεκριμένες καταγγελίες, εντούτοις το πρόβλημα δεν λύνεται κι ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει θέμα. Δεν είναι τόσο σοβαρό το ζήτημα;

Απ.: Μπορεί η στέγη να κρατήσει δέκα χρόνια, μπορεί να πέσει την άλλη μέρα. Επειδή, λοιπόν, έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι και δεν κάνει τίποτα ο Δήμος, θα κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας.

Η υγρασία αυτή δημιουργεί διάφορα προβλήματα και κανείς δεν ξέρει αν θα κρατήσει η βάση στήριξης

(διαβάστε εδώ το Β' μέρος)Καταχωρήθηκε την: 20/04/2017
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!