Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


4o ΕΤΗΣΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΟΤΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ» 
Τα νέα της πόλης μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ
πραγματοποίησε την Παρασκευή 11 & το Σάββατο 12 Απριλίου 2008, στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΟΡΑΚΗΣ» του Δήμου Αργυρούπολης, το 4ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριό του με θέμα:

«Η Πρόληψη για την Υγεία και η Κοινωνική Μέριμνα στους Δήμους»

Ο σημαντικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στo διάλογο και  την ευαισθητοποίηση των πολιτών, σε θέματα που αφορούν την ποιότητα ζωής και την υγεία, αποτέλεσε το κεντρικό θέμα του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου.

Την έναρξη του Συνεδρίου έκανε ο φιλοξενών Δήμαρχος Αργυρούπολης κ. Δημήτρης Ευσταθιάδης και στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης. Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμούς  ο Υπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Δημοσθένης Μαμμωνάς, ο βουλευτής Χανίων και πρώην Υφυπουργός Υγείας, Εισηγητής ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ κ. Μανώλης Σκουλάκης, η Ιατρός, Μέλος του Τμήματος Υγείας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ) κα Μαριάνθη Αλειφεροπούλου-Χαλβατζή, ο Υπεύθυνος Υγείας Πρόνοιας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) κ. Δημήτρης Αδαμόπουλος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) και Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο Πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων  Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) και Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίκος Χιωτάκης, ο Πρόεδρος  του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας κ. Σωτήρης Ρηγάκης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ κ. Μιχάλης Βλασταράκος και ο Πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, καθώς επίσης και βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι Δημόσιων και Ιδιωτικών Φορέων Υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε ότι:
«Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε τις Διαδημοτικές συνεργασίες. Ένας από τους τομείς, που μπορεί να φέρει κοντά τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η υγεία. Η υγεία, η πρόνοια και η κοινωνική αλληλεγγύη είναι βασικής προτεραιότητας για την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι Δήμοι χρειάζεται να ενισχύσουν περισσότερο τις δομές τους, να έρθουν πολύ πιο κοντά στον πολίτη.
Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ αγκαλιάζει τις ιατρικές, τις κοινωνικές και ψυχολογικές υπηρεσίες, που λειτουργούν στα πλαίσια των Δήμων. Αξιοποιούμε την αμεσότητα και την εμπιστοσύνη, που χαρακτηρίζουν τη σχέση του πολίτη με την τοπική αυτοδιοίκηση, για την προαγωγή της υγείας, την πρόληψη, αλλά και την πρωτοβάθμια φροντίδας υγείας».

Ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε, με τη σειρά του:
 « Ήρθε η ώρα στη χώρα μας οι ΟΤΑ να αναλάβουν αρμοδιότητες στον τομέα της Υγείας, στη διαδημοτική συνεργασία για την ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης Υγείας. Με τη συνεργασία όλων μας, Κράτους, Αυτοδιοίκησης και ιδιωτικής πρωτοβουλίας μπορούμε να δημιουργήσουμε καλύτερες και αποτελεσματικότερες κοινωνικές υποδομές. Κοινωνικές υποδομές που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας των πολιτών μας και σ’ αυτή την προσπάθεια το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ μπορεί να διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο».

Στο χαιρετισμό του ο κ. Δημήτρης Ευσταθιάδης, Δήμαρχος Αργυρούπολης, σημείωσε ότι:
«Η Διαδημοτική αυτή συνεργασία, η οποία προέρχεται από τα σπλάχνα της τοπικής αυτοδιοίκησης, πρέπει να βρει το δρόμο της και να αναδείξει τον κοινωνικό χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε Δήμου οργανώνονται οι δράσεις, που απευθύνονται στους πολίτες, με στόχο την ευαισθητοποίησή τους, σε θέματα που αφορούν την πρόληψη και τη διατήρηση της υγείας. Πρωταρχικός στόχος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι να προσφέρει στον πολίτη της υπηρεσίες υγείας». 
 
Το 4ο Συνέδριο του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας  & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ σημείωσε, κατά γενική ομολογία, μεγάλη επιτυχία. Το διήμερο Συνέδριο παρακολούθησαν περισσότεροι από  500 σύνεδροι, μεταξύ των οποίων  Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλους σχεδόν τους 109 Δήμους – μέλη του Δικτύου. Έγιναν τέλος, πολλές αιτήσεις για την ένταξη στο Δίκτυο νέων Δήμων-μελών απ’ όλη τη χώρα.Καταχωρήθηκε την: 16/04/2008
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!