Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ 
Τα νέα της πόλης μας

Με κατάμεστους όλους τους χώρους του Μεγάρου Μουσικής από πλήθος κόσμου, βουλευτών και παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, η Υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς Φώφη Γεννηματά, μαζί με τους υποψήφιους Νομάρχες Αθηνών Γιάννη Σγουρό και Πειραιώς Γιάννη Μίχα, παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού "Υπέρ Νομαρχία Πολιτών" .
Η κα Γεννηματά εμφανίστηκε σίγουρη για τη νίκη του συνδυασμού της και ιδιαιτέρως αισιόδοξη για την έκβαση των εκλογών, τονίζοντας ότι θα "προχωρήσουμε πάλι μαζί, για να ανανεώσουμε τις δεσμεύσεις μας".

Επίσης, είπε ότι "πριν τέσσερα χρόνια δεσμευθήκαμε να δώσουμε τη μάχη υπέρ μίας αυτοδιοίκησης διεκδικητικής, με σχεδιασμό και όραμα, υπέρ μίας πρότασης ζωής, υπέρ της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των παιδιών μας, υπέρ των δικαιωμάτων όλων ανεξαιρέτως των πολιτών που ζουν μία δύσκολη καθημερινότητα στο λεκανοπέδιο".

Σημείωσε δε ότι η Υπερνομαρχία έδωσε μάχες με τα μεγάλα προβλήματα δεκαετιών που υπήρχαν στο Πολεοδομικό Συγκρότημα της Αθήνας και του Πειραιά, με τις ελλείψεις στις υποδομές και το διοικητικό μηχανισμό. "Δώσαμε αποφασιστικά τη μάχη απέναντι σε μία αντίληψη που επικρατούσε και ήθελε το θεσμό να μην μπορεί να ξεφύγει από τις αγκυλώσεις, την ακινησία και την ατολμία".

Η κα Γεννηματά αναφέρθηκε στο σύνολο του έργου που υλοποίησε η Υπερνομαρχία, για το περιβάλλον, για τις υπηρεσίες, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της δημόσιας υγείας και προστασίας του καταναλωτή.
Για ένα σημαντικό κομμάτι του ρόλου της Υπερνομαρχίας, τους ελέγχους για την προστασία της δημόσιας υγείας, η κα Γεννηματά είπε ότι μέσα σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια διενεργήθηκαν πάνω από 160.000 έλεγχοι και κατατέθηκαν περισσότερες από 2.500 μηνύσεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Μίχας εμφανίστηκε σίγουρος για τη νίκη του συνδυασμού λέγοντας ότι "απόψε στέλνουμε το μήνυμα της νέας νίκης στις 15 Οκτωβρίου. Προχωράμε μαζί στη νέα τετραετία. Προχωράμε δυναμικά και δημιουργικά υλοποιώντας τα όνειρά μας για καλλίτερη ποιότητα ζωής, για εμάς και τα παιδιά μας".

Συμπλήρωσε δε ότι "δώσαμε και δίνουμε αγώνες για έναν καθαρό Σαρωνικό, για γειτονιές ανθρώπινες, για πόλεις με περισσότερο πράσινο και ελεύθερους χώρους", ενώ αναφέρθηκε και στον πολιτισμό, θυμίζοντας τα λόγια της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη: "ο πολιτισμός, η τέχνη και η δημιουργία, δεν είναι λιγότερο σημαντικά από το εμπόριο, την οικονομία, την τεχνολογία". Είπε, ακόμη, ότι "δημιουργήσαμε την πρώτη κιβωτό πολιτισμού κάτω στον Πειραιά στα Καμίνια, τον Πολυχώρο Απόλλων των 4.500 τμ."

Τέλος, ο Γιάννης Σγουρός τόνισε ότι μαζί με τη Φ.Γεννηματά και τον Γ.Μίχα "βάλαμε τέλος στην περίοδο της στασιμότητας, με τον άνθρωπο πάντα στο επίκεντρο της προσοχής".

Υποσχέθηκε δε ότι θα δώσουν "μαζί ξανά τον καλύτερο εαυτό τους για να υπάρχει διαφάνεια παντού, για κοινωνική πρόνοια και φροντίδα, για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αναβάθμιση των υπηρεσιών, για τον πολιτισμό, την παιδεία και τον αθλητισμό".

Στην εκδήλωση παρέστησαν δεκάδες βουλευτές του κινήματος, στελέχη, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Σκανδαλίδης, η γραμματέας Μ. Ξενογιαννακοπούλου, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Α. Κακλαμάνης, ο Ε. Βενιζέλος, ο Θ. Τσούρας, αλλά και ο Γ. Παπαντωνίου, ο οποίος έχει απομακρυνθεί από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.


Καταχωρήθηκε την: 22/09/2006
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!