Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΟΥΦΛΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 
Τα νέα της πόλης μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η απόφαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης της Σύμβασης-Πλαίσιο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, με την οποία η χώρα μας αποκλείεται από τους μηχανισμούς του Πρωτοκόλλου του Κιότο, εκθέτει τη χώρα και είναι δηλωτική της απουσίας πολιτικής βούλησης από μεριάς της κυβέρνησης για τα ζητήματα περιβάλλοντος.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν κουραστεί να επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση ασκεί πολιτική για το περιβάλλον σαν να μην έχει υποχρεώσεις. Η υστέρηση αυτή είναι κυρίως ζήτημα προτεραιοτήτων και δευτερευόντως ζήτημα προσώπων.
Ο επικεφαλής του κυβερνητικού τομέα που αφορά (και) το περιβάλλον κος Γ. Σουφλιάς έχει αποδείξει πως είναι ένας ικανός πολιτικός, όμως για άλλα ζητήματα, εκτός από τα περιβαλλοντικά, για τα οποία συχνά φαίνεται να μην τα κατανοεί πλήρως και να σκέφτεται με όρους της δεκαετίας του ‘50 και του ‘60.
Μόνιμος απολογητής κάθε περιβαλλοντικής υστέρησης της χώρας, αδυνατεί να διαβουλευτεί με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και τον Ευρωπαίο Επίτροπο για το Περιβάλλον με τους οποίους συγκρούεται διαρκώς και δημόσια, εκθέτοντας με τον τρόπο αυτό τη χώρα. Αδυνατεί να ανταποκριθεί στον πολιτικό του ρόλο να εξασφαλίζει τα στοιχειώδη και συνεχίζει να «δικάζει» τους προκατόχους του και τους υφισταμένους του, ύστερα μάλιστα από 4 χρόνια δικής του θητείας. Συνολικά προσωποποιεί τη γενικότερη απουσία πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης για τα ζητήματα βιωσιμότητας της χώρας.
Θεωρώντας ότι ο εξευτελιστικός αποκλεισμός μας από τους μηχανισμούς του Πρωτοκόλλου του Κιότο αποτελεί τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι, ζητάμε την άμεση παραίτηση του Υπουργού κου Γ. Σουφλιά.
Καλούμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν θέση και την κυβέρνηση να αναλάβει συγκεκριμένες και επαρκείς δεσμεύσεις για αλλαγή πολιτικής, όσο ακόμα είναι καιρός.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Πληροφορίες: Μιχάλης Τρεμόπουλος 6976 448442


 Καταχωρήθηκε την: 23/04/2008
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!