Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΠΟΕ - ΟΤΑ ΓΙΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ 
Τα νέα της πόλης μας

Αποφασισμένη να διεκδικήσει τα δικαιώματά της με κάθε τρόπο εμφανίζεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων- Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.), καθώς "η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών αρνείται να προχωρήσει στην ικανοποίηση του αιτήματος για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα". Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία κάνει επίσης λόγο για αποκλεισμό της από τον διάλογο μεταξύ υπουργείου Εσωτερικών και ΑΔΕΔΥ για το θέμα επέκτασης του κανονισμού Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ) στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ διαμαρτύρεται γιατί "από τον Απρίλιο του 2006 ου αποφασίσθηκε η σύσταση τριμελούς επιτροπής με τη συμμετοχή του υπουργείου Εσωτερικών, της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. και της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. για τη συζήτηση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών επέτρεψε τη συμμετοχή στο διάλογο αυτό και της Π.Ο.Π. - Ο.Τ.Α., αγνοώντας το γεγονός ότι η συγκεκριμένη Ομοσπονδία δεν εκπροσωπεί εργαζόμενους Δημοσίου Δικαίου που μπορούν να ενταχθούν στα Β.Α.Ε". Η στάση αυτή του υπουργείου θεωρήθηκε από την ΠΟΕ-ΟΤΑ ως επιχείρηση αλλοίωσης του διαλόγου για το θέμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. κατέθεσε γραπτώς τις προστάσεις της για τα Β.Α.Ε. στο υπουργείο Εσωτερικών και αυτό, δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στη διευθέτηση του θέματος βάσει της τοποθέτησης της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε, η οποία αποδέχθηκε ομόφωνα τις προτάσεις της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. "Ομως η εισήγηση της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. δεν βρήκε ανταπόκριση από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία αρνείται να προχωρήσει στην ικανοποίηση του αιτήματος για τα Β.Α.Ε., τη στιγμή που αυτό αποτελεί και δέσμευσή της", καταλήγει η ανακοίνωση.Καταχωρήθηκε την: 27/09/2006
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!