Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ ΔΡΑΣΗΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Φ. ΠΙΠΙΛΗ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ 
Τα νέα της πόλης μας

Σε απάντηση της ανακοίνωσης του συνδυασμού "Υπερνομαρχία Πολιτών" σχετικά με το θέμα της "διπλοθεσίας" της υπερνομάρχου Φώφης Γεννηματά, η υποψήφια νομάρχης Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή δηλώνει:

"Με έκπληξη διαπιστώνω ότι η κα Γεννηματά αποδέχεται ότι είναι διπλοθεσίτισσα! Και υπερνομάρχης και υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας!

Όμως, στην ανακοίνωσή της λέει τη μισή αλήθεια. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι ως Υπερνομάρχης, λαμβάνει αποζημίωση 3.040,2 ευρώ μηνιαίως και ο μισθός του, επί 20ετίας, υπαλλήλου της Εθνικής Τράπεζας είναι 1.194 ευρώ. «Λησμονεί» φαίνεται τις αμοιβές της, ως προέδρου της ΕΝΑΕ.

Αναλυτικά, τα πράγματα έχουν ως εξής:

1) Ο μηνιαίος μισθός της κας Γεννηματά στη Εθνική Τράπεζα, με τα νόμιμα επιδόματα είναι 1.910 ευρώ. Αυτά τα εισπράττει ως «αποσπασμένη» στην υπερνομαρχία, κάτι που η κα Γεννηματά αποφεύγει, επιμελώς, να αναφέρει.

2) Ως υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς και πρόεδρος ΕΝΑΕ εισπράττει, ως μισθό και αμοιβές από συνεδριάσεις, κατά μέσο όρο, συνολικά 5.700 ευρώ το μήνα.

3) Άρα, οι συνολικές αποδοχές της κας Γεννηματά ως διπλοθεσίτισσας είναι περίπου 7.600 ευρώ, μεικτά όπως συνηθίζεται να δηλώνουν οι εργαζόμενοι.

4) Ακριβώς επειδή γνωρίζω άριστα τα της τοπικής αυτοδιοίκησης, και επειδή συνηθίζω, όταν μιλάω δημόσια, να μιλώ με πραγματικά στοιχεία, επαναλαμβάνω ότι στη συνέντευξη στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» της ΝΕΤ είπα ότι «η αποζημίωση της Υπερνομάρχου είναι πολύ σημαντική, 6.000-7.000 ευρώ, κάτι τέτοιο, έχοντας εξ’ ολοκλήρου και τον μισθό της [η κα Γεννηματά] σε μία Τράπεζα».

5) Τέλος, και γνωρίζω, και είμαι ενημερωμένη για όλα όσα αφορούν στις αποδοχές των αιρετών (νομαρχών, αντινομαρχών, επάρχων), όπως αυτές «τακτοποιήθηκαν» με τη νομοθετική ρύθμιση του Νόμου 2031 της 23ης Μαΐου 2003. Με τη φωτογραφική διάταξη του άρθρου 11 (παράγραφος 3), η πρόεδρος της Ενιαίας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, οι νομάρχες, οι βοηθοί νομάρχες κ.λπ., που έχουν θέση σε δημόσιες επιχειρήσεις, Τράπεζες και ΔΕΚΟ, οι οποίοι εξήλθαν ή εξέρχονται του δημόσιου τομέα (π.χ. Εθνική Τράπεζα, στην οποία είναι υπάλληλος η κα Γεννηματά), απολαμβάνουν ειδικής άδειας μετ’ αποδοχών, για όλο το διάστημα που ασκούν τα καθήκοντά τους.

Κάτι, που φυσικά δεν ισχύει για το σύνολο των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, μεταξύ των οποίων είναι και οι κατά νόμον μονοθεσίτες νομαρχιακοί δημοτικοί άρχοντες και δημοτικοί σύμβουλοι.

Ακόμη, διατυπώνω τα εξής ερωτήματα:

- Είναι η Εθνική Τράπεζα δημόσιο ή ιδιωτικό ίδρυμα; Και αν είναι ιδιωτικό ίδρυμα, πώς μπορεί και πληρώνει αργομισθίες;

- Γιατί η κα Γεννηματά δεν παραχωρεί την αργομισθία της σε ένα ευαγές ίδρυμα, όπως έκανε στο παρελθόν ο Κώστας Σημίτης, όταν εξελέγη πρωθυπουργός, και παραιτήθηκε της μισθοδοσίας του ως πανεπιστημιακός καθηγητής, προς χάριν της Παντείου;"


Καταχωρήθηκε την: 27/09/2006
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!