Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ».  
Τα νέα της πόλης μας

Η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη αυτό το ζωντανό κύτταρο της Πνευματικής ζωής του τόπου μας εκπόνησε και ξεκινά να υλοποιεί από το μήνα Οκτώβριο σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων πολυαισθητηριακής προσέγγισης και ανάγνωσης του βιβλίου για τους μικρούς μας φίλους, λογοτεχνικές βραδιές για τους ενήλικες σε συνεργασία με το καταξιωμένο στα πολιτιστικά δρώμενα της πατρίδας μας, το ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ.
Οι δύο βιβλιοθηκονόμοι μας κα. Βίκη Σκουρλή και Γεωργία Αναστασοπούλου ολοκλήρωσαν  τις συντονισμένες επαφές με γνωστούς συγγραφείς και δημιουργούς.
Έτσι την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα θα συνεχιστούν και φέτος τα πολύ επιτυχημένα από την ανταπόκριση των μικρών μας φίλων απογεύματα γνωριμίας με τους συγγραφείς παιδικών βιβλίων με γενικό τίτλο «Τα παιδιά δημιουργούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη».
Συγκεκριμένα :
-Στις 2 Οκτωβρίου 2006 και ώρα 18:00 μ.μ. διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα « η κα. Βαρελά κουβεντιάζει με τα παιδιά.». Πρόκειται για τη γνωστή συγγραφέα παιδικών βιβλίων.
-Στις 6 Νοεμβρίου 2006 και ώρα 18:00 μ.μ διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα «Μια ιστορία θα σας πω εγώ. Πείτε μου εσείς το πριν κι οι άλλοι το μετά » με το γνωστός συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών βιβλίων κ. Ν. Ανδρικόπουλο.
-Στις 4 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 μ.μ. διοργανώνεται εκδήλωση αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, οπότε και θα αναγνωστεί και μια επίκαιρη Χριστουγεννιάτικη ιστορία του.
 
Παράλληλα εξασφαλίστηκαν από το ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ 3 νέες κινητές εκθέσεις αφιερωμένες κατά σειρά στους Κωστή Παλαμά, Γεώργιο Θεοτοκά και Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη οι οποίες θα παραχωρούνται σε πρώτο χρόνο εφεξής σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας.  Σε δεύτερο χρόνο πρόκειται να οργανωθούν σχετικές λογοτεχνικές βραδιές με τη συμμετοχή επιφανών συγγραφέων και μελετητών. 
Συγκεκριμένα:
-Η έκθεση που αφιερώνεται στον Κωστή Παλαμά παραχωρείται από 13 έως και 23 Οκτωβρίου 2006.
-Η έκθεση που αφιερώνεται στον Γεώργιο Θεοτοκά παραχωρείται από 10 έως και 20 Νοεμβρίου 2006.
-Η έκθεση που αφιερώνεται στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη παραχωρείται από 15 έως και 25 Ιανουαρίου 2007.
 
Τέλος ενισχύεται η συνεργασία με τις σχολικές βιβλιοθήκες και τους τοπικούς πνευματικούς φορείς.
Υπεύθυνος για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη είναι ο κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου
 Καταχωρήθηκε την: 26/09/2006
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!