Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


Ομιλία: "Η Β' Άλωση της Πόλης και οι εθνικοί διχασμοί μας" 
Τα νέα της πόλης μας

Την Δευτέρα 29 Μαΐου 2006 και ώρα 8.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας, εκδήλωση μνήμης για την ημέρα της αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως από τους Τούρκους, το 1453. Την εκδήλωση πραγματοποίησε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας και περιελάμβανε ομιλία του αιδεσιμολογιότατου πρωτοπρεσβύτερου π. Γεωργίου Μεταλληνού, καθηγητού της θεολογικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από νεοσύστατο  τμήμα Εκμάθησης Παραδοσιακού Τραγουδιού του Πνευματικού μας Κέντρου..  
     Υπεύθυνος της εκδήλωσης ήταν ο κ. Θανάσης Ραφτόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Κωνσταντίνος, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι του κλήρου. Παρευρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Χαραλάμπους και ο αρχηγός της μείζονος αντιπολιτεύσεως κ. Ν. Κουκουλάρης, καθώς και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων του δήμου και διαφόρων συλλόγων.

     Ο ομιλητής, άρτια καταρτισμένος περί της Ελληνικής ιστορίας, ανέπτυξε πολύ ωραία την ομιλία του, αναλύοντας διάφορα γεγονότα που προηγήθηκαν της αλώσεως και οδήγησαν σ' αυτήν. Μίλησε για παράλληλες πορείες ανθρώπων που έπαιξαν ρόλο στα τεκταινόμενα της εποχής και έκανε συσχετισμούς με πρόσωπα της σύγχρονης ιστορίας. Αναφέρθηκε στο ρόλο του κλήρου, στις διαμάχες των τότε πολιτικών προσώπων, στις συμμαχίες της εποχής και γενικότερα στην περιγραφή των γεγονότων που διαδραματίστηκαν κατά την άλωση και λίγο αργότερα. Η ομιλία, αν και κράτησε περίπου μία ώρα, δεν έδειξε να κουράζει κανέναν, αφού όλοι οι παρευρισκόμενοι, της κατάμεστης αιθούσης,  έμειναν μέχρι τέλους και άκουσαν με μεγάλη προσοχή, αλλά και ευχαρίστηση, τον π. Γεώργιο Μεταλληνό, ή παπά Γιώργη, όπως επιθυμεί να τον αποκαλούν.

Για το IONIANET

ΓΙΩΡΓΟΣ  Θ. ΚΟΥΦΑΚΟΣΚαταχωρήθηκε την: 30/05/2006
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!