Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ ΔΡΑΣΗΣ - ΔΕΚΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΓΥΡΗ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ 
Τα νέα της πόλης μας

 Δέκα προτάσεις - καινοτομίες για την Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, που "θα αναδείξουν το θεσμό, που μέχρι τώρα ήταν αδιάφορος και θα δώσουν λύσεις στην καθημερινότητα των κατοίκων του λεκανοπεδίου", έδωσε στη δημοσιότητα ο υποψήφιος Υπερνομάρχης Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι "επέλεξα το δύσκολο αγώνα γιατί πιστεύω στο νέο ρόλο του Υπερνομάρχη. Αλλωστε οι δύσκολοι αγώνες φέρνουν και τις μεγάλες νίκες".

Οι προτάσεις του επικεφαλής της "Υπερνομαρχίας Δράσης" είναι:

1.Ο Υπερνομάρχης αποκτά το δικαίωμα να προκηρύσσει δημοψηφίσματα για καίρια ζητήματα του Λεκανοπεδίου. Ποια κυβέρνηση θα μπορεί να αγνοήσει τη θέληση 2,3 εκατομμυρίων πολιτών που ψηφίζουν σε Αθήνα και Πειραιά;

2.Καθιερώνεται για τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση νέος σταθερός πόρος κοινωνικής ευαισθησίας. Το 0,50% του ΦΠΑ. Για να καταπολεμηθούν πέντε κοινωνικές μάστιγες: φτώχεια, ανεργία, διαζύγια, ναρκωτικά, αλκοολισμός.

3. Το Λεκανοπέδιο είναι από τις λιγότερο καθαρές αστικές περιοχές της Ευρώπης. Και με κακούς δρόμους. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Η Υπερνομαρχία - με συναίνεση των οικείων δήμων - αναλαμβάνει να συντονίζει τον οδοκαθαρισμό και να κλείνει λακκούβες μέσα σε ορισμένο χρονικό διάστημα. Αλλιώς αποζημιώνει άμεσα τους παθόντες.

4. Η Τετάρτη είναι η μέρα του πολίτη. Κάθε Τετάρτη δεχόμαστε με τους συνεργάτες μου - χωρίς ραντεβού - τους πολίτες στο γραφείο της Υπερνομαρχίας και καταγράφω προσωπικά τις υποδείξεις τους.

5. Το πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού γίνεται μητροπολιτικό πάρκο. Η Υπερνομαρχία διεκδικεί συμμετοχή στην ανάπτυξη και διαχείριση του Πάρκου. Ενεργοποιεί τους πολίτες, οι οποίοι καλούνται να πουν τη γνώμη τους για τη χρήση του χώρου. Αντίστοιχες ενέργειες προγραμματίζονται και για άλλους ελεύθερους χώρους του Λεκανοπεδίου, με υπερτοπική σημασία.

6. Ιδρύεται νέα υπηρεσία ελέγχου θορύβων με την ονομασία «Θόρυβος Στοπ». Με τετραψήφιο αριθμό. Κανείς δεν δικαιούται να παραβιάζει την ησυχία των πολιτών.

7. Το κυκλοφοριακό είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Λεκανοπεδίου. Ακόμη και στην Αττική Οδό, ήδη παρατηρείται μποτιλιάρισμα. Ο Υπερνομάρχης συμμετέχει ενεργά στη λήψη αποφάσεων για κατασκευή νέων αυτοκινητόδρομων και τον σχεδιασμό των μέσων μαζικής μεταφοράς.

8. Σε συνεργασία με τους δήμους του Λεκανοπεδίου, η Υπερνομαρχία εκπονεί πρόγραμμα κατασκευής νέων παιδικών σταθμών. Οι πόροι εξοικονομούνται και από περικοπές δήθεν «λειτουργικών δαπανών», όπως ταξίδια στο εξωτερικό, δεξιώσεις, συνέδρια, δημόσιες σχέσεις κλπ.

9. Λειτουργούμε με βάση την αρχή της χρηστής διοίκησης. Όλες οι δαπάνες της Υπερνομαρχίας υπόκεινται στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Κανείς αιρετός δεν μπορεί να διορίζει συγγενή του μέχρι δευτέρου βαθμού στην Υπερνομαρχία.

10. Ο Υπερνομάρχης συντονίζει τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κλπ.) ώστε να μη σκάβουν (δηλαδή?καταστρέφουν) πεζοδρόμια και δρόμους αμέσως μετά την ανακατασκευή τους από δήμους, νομαρχίες ή υπουργεία. Ήρθε η ώρα να σταματήσει αυτό το φαινόμενο.Καταχωρήθηκε την: 22/09/2006
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!