Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 
Τα νέα της πόλης μας

Με αφορμή την «Πόλη χωρίς το Αυτοκίνητό μου» που έχει ορισθεί για τις 22 Σεπτεμβρίου 2006, ο υφυπουργός Εσωτερικών Απόστολος Ανδρεουλάκος, ως αρμόδιος υφυπουργός για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων των υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα, εξέδωσε σχετική εγκύκλιο.

Με αυτήν παρακαλούνται όλοι οι υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς Υπουργείων, γενικοί γραμματείς και Περιφερειάρχες, οι δημόσιες υπηρεσίες, ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και όλες γενικά οι υπηρεσίες του δημοσίου τομέα να συμμετάσχουν στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο», αποφεύγοντας τη χρήση υπηρεσιακών αυτοκινήτων και χρησιμοποιώντας για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ακολουθεί η εγκύκλιος::

«Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2006 Αριθμ. Πρωτ.: οίκ.1575/20658 ΠΡΟΣ: Όλα τα Υπουργεία, Δ/νσεις Διοικητικού, Υπουργούς - Υφ/ργούς, Γενικούς Γραμματείς Υπουργείων, Γενικών Γραμματειών και Περιφερειών, Προέδρους Διευρυμένων Ν.Α., Νομάρχες Ν.Α. και Νομαρχιακών Διαμερισμάτων κ.λ.π. πρόσωπα αποκλειστικής χρήσης αυτοκινήτου. ΚΟΙΝ: Προεδρία της Δημοκρατίας, Βουλή των Ελλήνων, Πολιτικό Γραφείο Πρωθυπουργού

Σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης- Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ως αρμόδιος φορέας για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων των υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα, συμμετέχει στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα» που αφιερώνεται στην «Πόλη χωρίς το Αυτοκίνητό μου» και έχει ορισθεί για τις 22 Σεπτεμβρίου 2006.

Ο κύριος αντικειμενικός στόχος της «Ημέρας» αυτής είναι να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για τα σοβαρά Περιβαλλοντικά και Κοινωνικά προβλήματα που δημιουργεί η πολλές φορές αλόγιστη χρήση του αυτοκινήτου στις πόλεις, επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση των Πολιτών με το ΙΧ αυτοκίνητο προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της Ποιότητας Ζωής στις Μεγάλες Πόλεις, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους πολίτες να βρουν έστω και για μια ημέρα διαφορετικούς τρόπους μετακίνησης, λιγότερο ρυπογόνους και περισσότερο φιλικούς προς το περιβάλλον.

Παρακαλούνται οι Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, Γενικών Γραμματειών και Περιφερειών, οι δημόσιες υπηρεσίες, Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και όλες γενικά οι υπηρεσίες του δημοσίου τομέα να συμμετάσχουν σ’αυτήν την «Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο», αποφεύγοντας τη χρήση υπηρεσιακών αυτοκινήτων και χρησιμοποιώντας για τις μετακινήσεις τους τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».


Καταχωρήθηκε την: 21/09/2006
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!