Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ 19ους ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 
Τα νέα της πόλης μας

    Την Κυριακή το πρωί, 7 Μαΐου 2006, διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας, οι 19οι Ετήσιοι Αγώνες Δρόμου, για όλα τα σχολεία του Δήμου (Νηπιαγωγεία, Κέντρα Βρεφονηπιακής Αγωγής, Δημοτικά, Γυμνάσια και το Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης), που εφέτος ήταν ειδικά αφιερωμένοι στο ΠΑΙΔΙ  &  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ. Στο παιδί-μαθητή, στο παιδί-έφηβο. Σ’ αυτό το παιδί, που οι γονείς κάνουν όνειρα. Σ’ αυτό το παιδί, που η κοινωνία ελπίζει. Σ’ αυτό το παιδί, που έχει δικαίωμα να ζήσει σε ένα καλύτερο κόσμο. Που έχει δικαίωμα στον αθλητισμό. Γιατί ο αθλητισμός είναι θετική μορφή έκφρασης και δημιουργεί υγιείς πολίτες. Η ενασχόληση με τον αθλητισμό είναι η καλύτερη επένδυση για την υγεία, του σώματος και του πνεύματος. 

    Για 19η συνεχή χρονιά οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων Νέας Ιωνίας, με τη συνεργασία του Αθλητικού Οργανισμού και του Αθλητικού Συλλόγου «ΑΝΑΤΟΛΗ», διοργάνωσαν τους αγώνες, που και πάλι συγκέντρωσαν μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον. Από νωρίς το πρωί κατέκλυσαν το Δημοτικό Στάδιο οι νεοφώτιστοι αθλητές, οι οποίοι προσήλθαν για να ριχτούν στον αγώνα το δίκαιο.

    Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη μεγαλειώδη παρέλαση των αθλητικών τμημάτων των σχολείων, των οποίων προπορευόταν η μπάντα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου. Και ακολουθούσαν: η σημαία, την οποία κρατούσαν τέσσερα μέλη Συλλόγων Γονέων, το χορευτικό τμήμα του 19ου Δημοτικού Σχολείου με τις κρητικές ενδυμασίες τους και μετά όλα τα σχολεία του Δήμου.

    Των αγώνων προηγήθηκε μικρό τελετουργικό, το οποίο περιελάμβανε : την έπαρση της σημαίας, χορούς της λεβεντογέννας Κρήτης, απαγγελία της «ωδής στον αθλητή που δεν ενίκησε», (του Δ. Μπόγρη) και απαγγελία του ποιήματος «διάλογος με το παιδί μου». Οι διοργανωτές επεφύλαξαν μία μεγάλη έκπληξη για την φετινή διοργάνωση. Επίσημη προσκεκλημένη των αγώνων ήταν η Ολυμπιονίκης μας, του άλματος τριπλούν, Χρυσοπηγή Δεβετζή, που τίμησε την εκδήλωση (και παρέμεινε σχεδόν μέχρι το τέλος αυτής χαρίζοντας αυτόγραφα στα παιδιά μετά τον τερματισμό τους).

  Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε, για λογαριασμό των διοργανωτών, από το κ. Δήμαρχο κ. Χαραλάμπους. Κατά την παραλαβή της πλακέτας η Ολυμπιονίκης συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρόσκληση και ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν υγεία, πρόοδο στα μαθήματά τους και επιτυχίες στον αθλητισμό. «Έτσι ξεκίνησα κι εγώ, πριν αρκετά χρόνια, και μετά από πολλές προσπάθειες και με συνεχή υπομονή έφτασα να γίνω Ολυμπιονίκης....»   Ακολούθως ο Δήμαρχος απηύθυνε μικρό χαιρετισμό και κήρυξε την έναρξη των αγώνων. Ένας μαθητής απήγγειλε την «Υπόσχεση του Αθλητή» και οι αγώνες ξεκίνησαν.

    Το βάπτισμα και πάλι πήραν τα μικρά νηπιάκια, που είχαν και φέτος το μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών. Οι αγώνες συνεχίστηκαν με τις διαδρομές των υπολοίπων τάξεων των σχολείων και έκλεισαν με τα αγωνίσματα των μαμάδων και των μπαμπάδων.

   Ήταν ένα αλλιώτικο πρωινό. Ήταν ένα καταπληκτικό θέαμα αυτό που δημιουργήθηκε μέσα στο Δημοτικό Στάδιο. Ο κλασικός αθλητισμός, ο λαϊκός-μαζικός αθλητισμός είχαν την τιμητική τους. Οι κερκίδες ήταν γεμάτες από γονείς- θεατές- φιλάθλους, που καταχειροκρότησαν όλα τα παιδιά, σαν δικά τους παιδιά. Τα παιδιά και οι γονείς έγιναν αθλητές, μπορεί για πρώτη φορά, έστω για μια φορά. Οι καρδιές κτύπησαν αγωνιστικά, οι αναπνοές άλλαξαν ρυθμούς.

    Όλα τα παιδιά και οι γονείς που έλαβαν μέρος έλαβαν ένα αναμνηστικό δίπλωμα, που φιλοτέχνησε ο κ. Μάκης Λυκούδης. Οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας (παιδιά και γονείς) έλαβαν μετάλλιο και στεφάνι ελιάς. Όλες οι μαμάδες πήραν επί πλέον από ένα τριαντάφυλλο και οι νικήτριες πήραν και από μία ανθοδέσμη. Το πρώτο νηπιαγωγείο (που ήταν κι εφέτος το 7ο νηπιαγωγείο), τα τρία πρώτα Δημοτικά, (που ήταν: το 3ο, το 8ο και το Σχολείο Διαπολιτιστικής Εκπαίδευσης), το πρώτο Γυμνάσιο (που ήταν το 2ο γυμνάσιο),  βραβεύτηκαν με κύπελλα. Στο τέλος των απονομών έγινε η κλήρωση «του επάθλου για τον αθλητή που δεν νίκησε». Τυχερή ήταν η αθλήτρια της πρώτης τάξης του 3ου Δημοτικού Χριστιάνα Σπυροπούλου.

    Την εκδήλωση τίμησαν: ο Δήμαρχος κ. Χαραλάμπους, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Ουσταμπασίδου, Χριστοδούλου και Μπράτιμος, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού κ. Χατζησαββίδης, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Μαγιόπουλος, ο Πρόεδρος του Κέντρου Βρεφον/κής Αγωγής κ. Καλογερόπουλος, τα μέλη του ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου κκ. Γαβριηλίδου, Αλεξούδης και Ραυτόπουλος, ο Πρόεδρος του Φυσιολατρικού κ. Χομπάς, ο Πρόεδρος της Διαδημοτικής Πολιτιστικής Ένωσης κ. Βελλιανίτης και ο Έφορος της ίδιας Ένωσης κ. Κουφάκος, ο Διευθυντής του 7ου Δημοτικού κ. Ρέτσος, ο Υποδιευθυντής του 19ου κ. Κυριτσάς, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής κ. Παπαδόπουλος, ο υπεύθυνος του Χορευτικού του Πνευμ. Κέντρου κ. Παχής, ο εκδότης του ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Ν.ΙΩΝΙΑΣ και της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΙΟΝΙΑΝΕΤ κ. Μαγκαναδέλλης, η πρωταθλήτρια Ελλάδος στα 400 μ. και υπεύθυνη των ταλέντων  κ. Βασαρμίδου, ο πρωταθλητής του μαραθωνίου και εκδότης του περιοδικού RUNNER, (με τη δημοσιογραφική του ομάδα) κ. Νίκος Πολιάς.

    Η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων ευχαριστεί ιδιαίτερα τους γιατρούς: κ. Τσανάκα (παιδίατρο), κ. Ζαβίτσα (παιδίατρο, του Νοσοκομείου Αγ. Όλγα), κ. Θεοδωρόπουλο (πνευμονολόγο), τη νοσηλεύτρια  της Αγ. Όλγας κ. Ματσούκα, τον Πρόεδρο του Πνευμ. Κέντρου για τη διάθεση της μπάντας τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου, την εφημερίδα ΙΟΝΙΑΝΕΤ & το ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΓΟΡΑΣ Ν.ΙΩΝΙΑΣ για την προσφορά εξοπλισμού για τους αγώνες, το Σύλλογο Κρητών για την παραχώρηση των στολών του χορευτικού, τη δασκάλα χορού κ. Πατσιά, τον υπεύθυνο προγραμμάτων του Αθλητ. Οργανισμού κ. Ιωάννου και όλο το επιτελείο των γυμναστών, το ΕΚΑΒ, τα μέλη του ΔΣ και τους αθλητές της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, τα μέλη των Συλλόγων Γονέων και όλους τους εθελοντές που συνέδραμαν τη διοργάνωση, το περιοδικό RUNNER για τη δωρεάν διάθεση περιοδικών.

  Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα συγχαρητήρια όλων των φιλάθλων και γονέων και την ευχή ο Δήμος μας να γίνει πόλος έλξης μεγάλων διοργανώσεων αγώνων στίβου.  

    

                                                                  ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ

δειτε τα αποτελέσματα>>Καταχωρήθηκε την: 07/05/2006
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!