Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ 
Τα νέα της πόλης μας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας, δημιουργία επαγγελματικού στρατού

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σε ανακοίνωση της εξέφρασε την αντίθεση της στη προτεινόμενη από τη κυβέρνηση υποχρεωτική στράτευση των Ελλήνων στα 18 χρόνια, καθώς το μέτρο αυτό συνιστά μια απαράδεκτη επέμβαση του κράτους στη ζωή των πολιτών.

Επιπλέον, οι υπολογισμοί του  υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ότι με το μέτρο αυτό θα αυξηθούν οι στρατεύσιμοι κατά 30.000, αποδεικνύει μια παρωχημένη και  επικίνδυνη για την ασφάλεια της χώρας προσκόλληση της κυβέρνησης σε αμυντικές δομές που εξυπηρετούν πόλεμο χαρακωμάτων του πρώτου παγκοσμίου πολέμου και όχι σύγχρονες αμυντικές ανάγκες.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί ότι οι σύγχρονες αμυντικές ανάγκες της Ελλάδας, όπως ήδη ισχύει για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, δεν μπορούν να εξυπηρετούνται από κληρωτούς και για το λόγο αυτό προτείνει τη σταδιακή μετατροπή του στρατού σε επαγγελματικό. Για τη Φιλελεύθερη Συμμαχία, μόνο υψηλού επιπέδου επαγγελματίες μπορούν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τη τεχνολογική πολυπλοκότητα των σύγχρονων οπλικών συστημάτων με τα οποία διεξάγονται οι σύγχρονοι πόλεμοι.

Για επιχειρησιακές ανάγκες που απαιτούν μεγάλους αριθμούς επίστρατων, η Φιλελεύθερη Συμμαχία προτείνει τη συγκρότηση Εθνοφρουράς σε εθελοντική/ημιεπαγγελματική βάση και την παροχή μιας δέσμης κινήτρων για την συμμετοχή των πολιτών σε αυτήν. Η Εθνοφρουρά αυτή θα μπορούσε να προσφέρει συμπληρωματικές υπηρεσίες στον επαγγελματικό στρατό σε καιρό πολέμου και να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών σε καιρό ειρήνης.

Για τους λόγους αυτούς η Φιλελεύθερη Συμμαχία αγωνίζεται υπέρ της κατάργησης της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας και καλεί ιδίως τους νέους να συμπαραταχθούν στον αγώνα της αυτό.

 Καταχωρήθηκε την: 02/05/2008
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!