Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ 
Τα νέα της πόλης μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ!
-ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ!
-ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ 15-19 ΣΕΠΤ.
-ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. Ν. ΙΩΝΙΑ, ΤΡΙΤΗ 9 Σεπτ 2008

• Μεγάλη σε μέγεθος αλλά πολύ μεγαλύτερη σε σημασία, η διαδήλωση στην ΔΕΘ, έδωσε το στίγμα της εργατικής αφύπνισης. Χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης Καραμανλή. Οι αποδείξεις της νωθρής αμηχανίας του μπορούν εύκολα να αντληθούν τόσο από την ομιλία του στην ΔΕΘ, όσο και κατά την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. Τα έριξε όλα στην παγκόσμια κρίση και προσπάθησε με ασπιρίνες να ανακουφίσει τον οικονομικό και εργασιακό καρκίνο που ο ίδιος και η κυβέρνησή τους επιβάλουν στους εργαζόμενους. Γι’ αυτό και η μαζική διαδήλωση απέδειξε πως οι εργαζόμενοι δεν περιμένουν τίποτα από τον Καραμανλή και τα λαμόγια του.

• Όμως τεράστια ήταν και η επιτυχία της ΕΝΑΝΤΙΑ. Με ένα από τα μεγαλύτερα μπλοκ στην διαδήλωση, όχι μόνο δήλωσε την πραγματική της παρουσία, αλλά δεν επέτρεψε στους κεντροαριστερούς και τους ρεφορμιστές του ΣΥΡΙΖΑ να καπηλευτούν την διαδήλωση και την οργή των εργαζομένων. Σύντροφοι από όλες τις τάσεις της ΕΝΑΝΤΙΑ έδεσαν σφιχτές αλυσίδες και ώμο-ώμο δεν επέτρεψαν στην κυβερνητική αριστερά να εκφυλίσουν την τεράστια διαδήλωση σε μια ακόμα γραφειοκρατική κινητοποίηση που θα λειτουργήσει σαν κυματοθραύστης της αγανάκτησης και της οργής του κόσμου της δουλειάς. Όταν η κεντρική συνέλευση της ΕΝΑΝΤΙΑ στις 28 Ιούνη αποφάσιζε την κάθοδο στην ΔΕΘ, τότε όλα τα κομμάτια της κοινοβουλευτικής αριστεράς αρνούνταν να θέσουν το ζήτημα του ενιαίου κατεβάσματος. Η καμπάνια της ΕΝΑΝΤΙΑ κράτησε σχεδόν 3 μήνες, δίνοντας (Εμεί υποφέρουμε, αυτοί πλουτίζουν. Ώρα να τους ανατρέψουμε) το στίγμα της μεγάλης αυτής διαδήλωσης. Δεν είχαμε κανένα δικαίωμα να χαρίσουμε την δράση και την κινητικότητά μας σε καμιά ρεφορμιστική δύναμη, που παρά την απουσία της στον δρόμο, έρχεται ξαφνικά να καπηλευτεί την πολιτική δουλειά μας. Και δεν τους αφήσαμε!! Η ΕΝΑΝΤΙΑ ήταν μαζικά εκεί και για να σταθεί στο πλάι των εργαζόμενων στις άμεσες διεκδικήσεις τους, αλλά και για να θέσει τα ζητήματα της ρήξης με τον καπιταλισμό και της προοπτικής. Της αλλαγής της κοινωνίας, για έναν δικαιότερο κόσμο, για τον σοσιαλισμό. 

• Μεγάλης σημασίας η απεργία των Γιατρών που ξεκινάει μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Μετά από πολλά χρόνια οι γιατροί βγαίνουν μπροστά να διεκδικήσουν προσλήψεις και αυξήσεις. Τα αιτήματά τους δεν είναι συντεχνιακά, είναι αιτήματα που σχετίζονται με το γενικότερο κλίμα απαξίωσης της δημόσιας υγείας και η στήριξή μας στον αγώνα τους είναι δεδομένη. Πρέπει να βρεθούμε στο πλάι τους στις συνελεύσεις, στις απεργιακές φρουρές στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 19 Σεπτ. Πρέπει να σπρώξουμε και τους νοσηλευτές και τους διοικητικούς να πάρουν παρόμοιες αποφάσεις. Ο αγώνας των γιατρών πρέπει να γίνει αγώνας όλων των εργαζόμενων στην Δημ. Υγεία. Και πρέπει να εξαπλωθεί και παραπέρα. Στην Παιδεία, στις συγκοινωνίες. Παντού. Μέχρι την πτώση του Καραμανλή και των φερέφωνών του.

• Σήμερα Τρίτη 9 Σεπτ. η «Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο» συμμετέχει στην Ημέρα Μεταναστών που οργανώνει στα πλαίσια των εκδηλώσεων Ιωνικές Μέρες Πολιτισμού και Παράδοσης ο Δήμος Ν. Ιωνίας. Μια σημαντική εκδήλωση σε μια περιοχή που κουβαλάει στην συλλογική μνήμη την μετανάστευση και για αυτό τον λόγο τιμάει τους μετανάστες εργαζόμενους που ζουν στην περιοχή, δίνοντάς τους χώρο δράσης και έκφρασης. Σήμερα η Πακιστανική Κοινότητα έχει την τιμητική της μαζί με την Αλβανική κοινότητα. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ, μας προσκάλεσε και επισήμως τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο πυρήνα Ν. Ιωνίας, να συμμετέχουμε και να περιστοιχίσουμε τους πακιστανούς της περιοχής, ανοίγοντας και στην Ν. Ιωνία την πανευρωπαϊκή αντιπολεμική καμπάνια «60 Χρόνια ΝΑΤΟ είναι αρκετά!». Η παρουσία μας δεν τιμάει μόνο την πολυπληθή πακιστανική κοινότητα της περιοχής, αλλά δημιουργεί και δεσμούς συνύπαρξης και επικοινωνίας.

• ΤΕΤΑΡΤΗ 10/09, καφέ Παλιού Δημαρχείου, 8μμ, Φόρουμ συζήτησης με θέμα: Τι δημιουργεί την Ακρίβεια, και ποια είναι η απάντηση.
Ομιλητής: Κυριάκος Μπάνος

 Κυρ…Καταχωρήθηκε την: 09/09/2008
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!