Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ «ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ» Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ Ο.Π.Α.Ν. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ 
Τα νέα της πόλης μας

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ «ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ» Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ Ο.Π.Α.Ν. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας (18/6) η πραγματικά υπέροχη Έκθεση έργων των μαθητών και μαθητριών του παιδικού τμήματος Ζωγραφικής του Ο.Π.Α.Ν. Ν. Ιωνίας, που πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας «Παναιτώλιο», στην Αλσούπολη, και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο (23/6), με ώρες λειτουργίας: 10:30-13:00 και 17:00-21:00.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ κ. ΓΕΩΡΓΟΥΔΗ

Προλογίζοντας την πραγματικά ανεπανάληπτη αυτή έκθεση (όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τις επισυναπτόμενες -στο ρεπορτάζ- φωτογραφίες, αλλά πολύ καλύτερο θα ήταν να βρεθείτε στον χώρο του «Παναιτωλίου» αυτοπροσώπως, διότι αληθινά αξίζει ο κόπος) ο Υπεύθυνος Πολιτιστικών Δράσεων του Ο.Π.Α.Ν. Ν. Ιωνίας, κ. Δημήτρης Γεωργούδης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Όπως βλέπετε κι εσείς, πέρα από το συγκεκριμένο έργο των παιδιών σας, το σύνολο του έργου είναι καταπληκτικό. Τα παιδιά έχουν ζωγραφίσει εκπληκτικά, και αυτό, βέβαια, οφείλεται σε δύο παράγοντες: Ο ένας είστε εσείς, οι γονείς. Ο άλλος παράγοντας είναι η δασκάλα τους, η Μαριάνθη Κουμαριανού, που είναι μια πάρα πολύ καλή δασκάλα και συνάμα παιδαγωγός.», προσθέτοντας πως: «Δεν θα βαρεθώ ποτέ να το επαναλαμβάνω, και θα το κάνω για μία ακόμη φορά απόψε, πόσο σημαντικό είναι αυτό που κάνετε εσείς οι γονείς, πάνω από όλα για τα παιδιά σας, ότι τα προτρέπετε σε δημιουργικές ενασχολήσεις, οι οποίες σίγουρα τους κάνουν καλό στο μέλλον της ζωής τους. Έχω μια κόρη 21 ετών, κι από την εμπειρία μου σας λέω πως σε λίγο καιρό τα παιδιά σας, όπως καταλαβαίνετε, θα έχουν ανάγκη να κοινωνικοποιηθούν στη μεγάλη ομάδα των παιδιών. Και θα δείτε ένα πολυεργαλείο που κρατάνε στα χέρια τους, το κινητό, το οποίο πλέον θα κλέβει ώρες ολόκληρες από τα παιδιά σας. Βέβαια, και η τεχνολογία έχει και την καλή της πλευρά, αλλά να είστε σίγουροι ότι με αυτό που κάνετε εδώ, ότι τα παιδιά σας είναι στο ξεκίνημα μιας Τέχνης, συντηρούν έτσι ένα καλό υπόβαθρο για το μέλλον τους, για την αισθητική τους και την ενασχόλησή τους.».

Επίσης, ο κ. Γεωργούδης επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Σίγουρα, μέσα από τον τρόπο που ζωγραφίζουν, να ξέρετε ότι είναι αποδεδειγμένο πλέον ότι τα παιδιά εκφράζονται και εκφράζονται με αλήθεια. Εκφράζουν τα συναισθήματά τους, όποια και αν είναι. Αυτό, λοιπόν, σαν γονείς θα πρέπει και να το παρατηρείτε και να αντιλαμβάνεστε ότι ο ψυχισμός τους είναι αυτός που τα προτρέπει στο να δημιουργούν. Εδώ, στη σχολή δημιουργικής απασχόλησης με τη ζωγραφική, που ανήκει στον Ο.Π.Α.Ν., γίνεται δουλειά ώστε να έχουν τα παιδιά το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Κι αυτό επιτυγχάνεται, όπως το βλέπετε.» και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Να χαίρεστε τα παιδιά σας, να είστε καλά κι εσείς. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ και σας ευχόμαστε καλές διακοπές.».

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ κ. ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟΥ

Κατόπιν, τον λόγο έλαβε η παιδαγωγός και δασκάλα των παιδικών τμημάτων ζωγραφικής του Ο.Π.Α.Ν., κ. Μαριάνθη Κουμαριανού, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Άλλη μία δημιουργική χρονιά έφτασε στο τέλος της και φέτος, και σήμερα σας παρουσιάζουμε με πολλή χαρά τις δημιουργίες των μικρών μαθητών. Τα μαθήματα ζωγραφικής των παιδικών τμημάτων του Ο.Π.Α.Ν. Ν. Ιωνίας έχουν αναπτύξει πλούσια δραστηριότητα με στόχο την ανάπτυξη της εικαστικής παιδείας. Το σύνολο των συμμετεχόντων παιδιών ήταν φέτος 135 παιδιά από 6 έως 14 ετών. Ο στόχος των μαθημάτων ζωγραφικής είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να αναπτύξουνε τη φαντασία τους, την αισθητική τους, να εκφράζονται, να απελευθερώνονται και να κοινωνικοποιούνται. Έτσι, μέσα από εργασίες που κάναμε, προσέγγισαν τον κόσμο της Τέχνης, ζωγράφισαν, εικονογράφησαν, παρουσίασαν ζωγραφιές από γνωστά παραμύθια, που σήμερα σας παρουσιάζουμε με μεγάλη μας χαρά.», ενώ ολοκληρώνοντας τον σύντομο χαιρετισμό της ανέφερε πως: «Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Διοίκηση του Ο.Π.Α.Ν., τον Πρόεδρο κ. Σπύρο Αμανατίδη, τον κ. Γεωργούδη για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε, και, φυσικά, ένα μεγάλο μπράβο στους γονείς, που στηρίζουν τα τμήματα. Και, βέβαια, το μεγαλύτερο ευχαριστώ στους νυν μαθητές, που ταξιδέψαμε και φέτος μαζί με χρώματα και ζωγραφιές πάρα πολύ ωραίες. Σας εύχομαι καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές. Ελπίζω και του χρόνου να είμαστε μαζί.».

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε πως ανάμεσα στο πολυπληθές κοινό, που περιηγήθηκε και θαύμασε την πανέμορφη αυτή ζωγραφική έκθεση, διακρίναμε μεταξύ άλλων τον Δήμαρχο Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλή Γκότση και τη σύζυγό του κ. Ελένη Γκότση, τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. Ν. Ιωνίας κ. Σπύρο Αμανατίδη, τον Ζωγράφο και καθηγητή των τμημάτων ενηλίκων του Ο.Π.Α.Ν. κ. Δημήτρη Βάρβογλη, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολικών Μονάδων Ν. Ιωνίας κ. Παναγιώτη Τσεκούρα.

 

Απόστολος Σαλονικίδης

O Υπεύθυνος Πολιτιστικών Δράσεων του Ο.Π.Α.Ν. Ν. Ιωνίας, κ. Δημήτρης Γεωργούδης

 

H παιδαγωγός και δασκάλα των παιδικών τμημάτων ζωγραφικής του Ο.Π.Α.Ν., κ. Μαριάνθη Κουμαριανού

 

 Καταχωρήθηκε την: 23/06/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!