Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΣΤΗ ΔΑΦΝΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΕΝΩΣΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ 
Τα νέα της πόλης μας

ΕΝΩΣΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

email: enosiroumeliotonionias@yahoo.gr,

f/c Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας

 

Περισσός Μάϊος 2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Ρουμελιώτες στη Στρέζοβα (Δάφνη) Καλαβρύτων!

Μια ακόμη μοναδικά και εξαιρετικά οργανωμένη, κατά κοινή ομολογία, ημερήσια εκδρομή προσέφερε η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας στους πολυπληθείς φίλους της, την Κυριακή 13 Μαϊου 2018.

Προορισμός ο ποταμός Λάδωνας και η μαγευτική Δάφνη Καλαβρύτων. Αρμολογικά και της εξόδου αυτής στοιχεία όπως πάντα άλλωστε ήταν  η καλή διάθεση, το χιούμορ, η ομαδικότητα, η συνέπεια στην τήρηση του προγράμματος, το κέφι! Πρώτη μας στάση, το Λεβίδι μια όμορφη κωμόπολη, χτισμένη στις παρυφές του Μαινάλου, δίπλα στο ελατόδασος, έμπρακτη απόδειξη της έμφυτης αγάπης των Αρκάδων για τα βουνά ("Αρκαδικόν γαρ το φιλοχωρείν όρεσι"). Η όμορφη κεντρική πλατεία του Λεβιδίου το οποίο διακρίνεται για την προσφορά του στην πατρίδα, είναι ο μοναδικός πόλος έλξης και συγκέντρωσης των Λεβιδιωτών. Με θέα το επιβλητικό Μαίναλο, τον κάμπο, τον καταπράσινο λόφο της Ανάληψης στα ανατολικά και τα βουνά του Αρτεμησίου και του Χελμού στο βάθος απολαύσαμε την ηρεμία, γαλήνη και ξεκούραση.

Ακολούθως και μέσα από μια κατάφυτη διαδρομή φτάσαμε στις όχθες του Λάδωνα, ενός  από τους ομορφότερους ποταμούς της Ελλάδος με τη μαγευτική τεχνητή λίμνη του που δημιουργήθηκε από τεχνητό φράγμα, μέσα σε μια άγρια χαράδρα των βουνών. Αποτελεί δε σήμερα έναν από τους πιο σημαντικούς φυσικούς βιοτόπους της Πελοποννήσου.

Το μεσημέρι φθάσαμε στο χωριό Δάφνη (Στρέζοβα) ένα γραφικό καλαβρυτοχώρι γεμάτο πετρόχτιστα σπίτια καλντερίμια και βρύσες όπου και γευθήκαμε παραδοσιακά εδέσματα, γλεντήσαμε δε όπως εμείς ξέρουμε! Κέφι, χορός, τραγούδι κατέκλυσαν το χώρο αλλά και την καρδιά μας μέχρι αργά το απόγευμα που πήραμε το δρόμο της επιστροφής.

Οι εκδρομές που διοργανώνουμε προσφέρουν ευκαιρίες ποιοτικής ψυχαγωγίας, εκλεκτής αναψυχής και αναδεικνύουν την πίστη μας να γνωρίζουμε τις ομορφιές της πατρίδας μας, πάντα με κατάλληλη προεργασία. Επιδίωξή μας παραμένει να ανταποδίδουμε την αγάπη με την οποία μας περιβάλλουν  οι πολυπληθείς,  φίλες και οι φίλοι μας

Σας περιμένουμε σε επόμενη εξόρμηση λίαν συντόμως!

Για περισσότερες πληροφορίες: τηλέφωνο 698 9699 383 (whats up), email: enosiroumeliotonionias@yahoo.gr ή f/c Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας.

 Καταχωρήθηκε την: 30/05/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!