Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ κ. Α.ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΙΔΗ:ΒΟΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ; 
Τα νέα της πόλης μας

Το συγκεκριμένο σκάνδαλο εμφανίστηκε στα μέσα του 2016. Είναι αποτέλεσμα  της ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής, της ανικανότητας και της κακοδιοίκησης. Αυτό ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ οι ίδιοι στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου.

Παραιτήθηκε από την αντιδημαρχία τότε η Όλγα  Κατημερτζή αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της προσωπικής της επιλογής για τον προέδρου  της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής και για τις προβλεπόμενες διαδικασίες του νόμου που δεν τηρήθηκαν.

 Έγινε ένα δημοτικό συμβούλιο που τα πρακτικά στάλθηκαν στον εισαγγελέα και αποφασίστηκε, ο έλεγχος από τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης.

Ανατέθηκε σε εξωτερικό συνεργάτη με υπογεγραμμένο συμφωνητικό, ο λογιστικός έλεγχος, (χωρίς να τηρηθούν οι υποχρεώσεις του λογιστή)  και πεισματικά ο δήμαρχος αρνείτο να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο γιατί τάχα δεν το επέτρεπε ο ελεγκτής δημόσιας διοίκησης.

Μετά το αίτημα από 15 δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους αναγκάστηκε να φέρει για συζήτηση την έκθεση  του λογιστή για ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου με την παρουσία του λογιστή που συνέταξε την έκθεση. Πέρασε περίπου ενάμισης χρόνος για να γίνει αυτό. Ο λογιστής στην έκθεση επιλεκτικά λαμβάνει συγκεκριμένες παραγράφους της υπουργικής απόφασης που ορίζει τον τρόπο λειτουργίας των σχολικών επιτροπών και όχι το όλο της υπουργικής απόφασης.  Επίσης ο λογιστής κατάφωρα παραβιάζει τη σύμβαση που υπέγραψε με τον πρόεδρο της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Κουβαρά Μιχάλη που φέρει αποκλειστικά την ευθύνη μη τήρησης των υποχρεώσεων. Διαβάστε την Υπουργική Απόφαση 8440/2011 - ΦΕΚ 318/Β/25-2-2011

Με αφορμή την διατύπωση ξανά της υποψηφιότητας του δημάρχου στην εκδήλωση της παράταξης τους για την κοπής πίτας , επακολούθησαν οι παραιτήσεις (διαβάστε)  του αντιδημάρχου κ. Κωστάκη και του κ. Κουβαρά προέδρου της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής. Ο κ. Κουβαράς ανέλαβε πρόεδρος αμέσως μετά το οικονομικό σκάνδαλο και προφανώς όφειλε να προσδιορίσει το πραγματικό μέγεθος του οικονομικού σκανδάλου και να θέσει σε σωστή νόμιμη διαφανή λειτουργία το νομικό πρόσωπο της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής.

Επίσης συμπλήρωσε θητεία μεγαλύτερη του έτους και σύμφωνα με τον νόμο ήταν υποχρεωμένος να κάνει μέσα στον Φλεβάρη τον ετήσιο απολογισμό.

Την Τρίτη 30/1/2018 στη συνεδρίαση του νομικού προσώπου της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής, όταν ο κ. Κουβαράς μας ανάγνωσε την παραίτησή του, μαζί με άλλα μέλη του οργάνου του ζητήσαμε να περιμένει λίγες ημέρες και να φέρει στο όργανο τον απολογισμό με περιεχόμενο τι παρέλαβε, τι ενέργειες έκανε και τι παραδίδει.

Δυστυχώς απέρριψε την πρότασή μας. Επομένως οι αναφορές τους σε τρόικα, παρατυπίες κακή διαχείριση κ.λ.π μένουν στο προσωπικό πεδίο έσω παραταξιακής αντιπαράθεσης, που δεν αφορά τους πολίτες. Εκείνο που αφορά τους πολίτες είναι το θεσμικό λειτουργικό επίπεδο που με τις παραιτήσεις τους με διαφάνεια ενημερώνουν υπεύθυνα τους πολίτες και αποδίδουν τα του Καίσαρος το Καίσαρη.

Υπενθυμίζω ότι από το 2011 που ανέλαβε αυτή η δημοτική αρχή κανένα ετήσιο απολογισμό δεν έκανε όπως είχε υποχρέωση να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο.

Όσοι ισχυρίζονται πως παλεύουν για τα λαϊκά συμφέροντα για την προστασία του δημόσιου χρήματος , για τη διαφάνεια κ.λ.π πριν παραιτηθούν ενημερώνουν αναλυτικά τους πολίτες για τις δράσεις τους.  

 

Χατζησαββίδης Αριστείδης                                                                  

Νέα Ιωνία 4/2/2018

 

Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού

ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ- ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και μέλος

της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής

 Καταχωρήθηκε την: 05/02/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!