Νέα Ιωνία Αττικής
IoniaNet  


Poll ID does not exist.
Για την σωστή ανάγνωση του website πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα παρακάτω προγράμματα.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑΣ κ.ΤΟΥΖΟΠΟΥΛΟΥ 
Τα νέα της πόλης μας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ από κ. ΒΟΥΛΑ ΑΡΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ- ΤΟΥΖΟΠΟΥΛΟΥ

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

ΤΙ ΚΡΙΜΑ Η ΤΟΣΟ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΗ ΠΟΛΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Τελικά είμαστε από τους πιο άτυχους δημότες και δεν το λέω αυτή την φορά για τα ανύπαρκτα έργα, ούτε για τις υπαρκτές ατασθαλίες που μένουν σε περίτεχνο σκοτάδι, αλλά για την ανήθικη είσπραξη εσόδων σε βάρος των δημοτών.

Μας γίνεται από την οικονομική Υπηρεσία η πιο άδικη αφαίμαξη και μάλιστα με τον πιο άσχημο τρόπο. Δεν θα δώσω σημασία στην συμπεριφορά του αρμόδιου εκλεγμένου στα παράπονα των δημοτών, γιατί δεν αξίζει τον κόπο, αλλά στην ουσία της φιλοσοφίας του η οποία δυστυχώς, όπως φαίνεται, επικροτείται από όλη την δημοτική αρχή (Τι να κάνουν οι άνθρωποι, τα έσοδα δεν φτάνουν ούτε για έργα, ούτε καλά καλά για σκάνδαλα. Ψιλολόγια σε σχέση με το παρελθόν που υπήρχαν λεφτά για όλα).

«Ψιλικατζίδικα» λοιπόν τα έσοδα του Δήμου γι αυτό και βάλαν τον πιο αρμόδιο να επιληφθεί περνώντας δεύτερο χέρι τα ήδη βιασμένα από τον ΕΝΦΙΑ θύματα. Καταλάβατε ίσως ότι θύματα είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων και μάλιστα αυτοί που η κρίση τους ανάγκασε να κόψουν το ρεύμα από ιδιοκτησίες τους για να γλυτώσουν τα δημοτικά τέλη. Πάνε λοιπόν στο ταμείο του Δήμου Νέας Ιωνίας για να πληρώσουν το ΤΑΠ που είναι υποχρεωτικό και εκεί πληροφορούνται ότι πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο για το ΤΑΠ προηγούμενων ετών και πρέπει να πληρώσουν και όλα τα δημοτικά τέλη για τιμωρία που δεν είπαν εγκαίρως ότι διέκοψαν το ρεύμα.

Βέβαια για όλα αυτά καλύπτονται πίσω από χαρτιά, όμως επειδή πρόκειται για άδικα και παράλογα χαράτσια οι περισσότεροι Δήμοι δεν τα εισπράττουν. Παράδειγμα εγώ πριν ένα χρόνο πήγα στον Δήμο Μενιδίου -όπου έχω ένα δωμάτιο σε οικόπεδο που του έκοψα για οικονομία το ρεύμα- και εξέφρασα στον εκεί αντιδήμαρχο τα ίδια επιχειρήματα που είχα διατυπώσει μάταια στον Δήμο μας, ότι δηλαδή που να το ξέρει ο δημότης ότι πρέπει να προσέρχεται στον Δήμο να πληρώνει το ΤΑΠ και που να το θυμάται κάθε χρόνο. Ο αντιδήμαρχος Μενιδίου μου είπε με πολύ ευγένεια ότι έχω δίκιο, γιαυτό να μη πληρώσω το πρόστιμο και να περιμένω γιατί, επειδή το πρόστιμο είναι όντως άδικο και επειδή είναι και άλλοι στη θέση μου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα ζητήσουν έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση  να μας απαλλάξει όλους και ότι από εδώ και πέρα θα ειδοποιεί ο Δήμος με γράμμα τους ιδιοκτήτες για τις οφειλές τους. Πράγματι η Νομαρχία δέχθηκε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών και δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα και όπως φαίνεται στο έγγραφο που παραθέτω έρχεται πλέον ειδοποίηση για τις υποχρεώσεις μας και αισθάνομαι τυχερή που ο Δήμος Αχαρνών μου θυμίζει έτσι και τις πολύ μεγαλύτερες υποχρεώσεις μου στην Νέα Ιωνία η οποία δεν ειδοποιεί μεν αλλά δεν αστειεύεται , ούσα πολύ αυστηρή και αμείλικτη όπως ακριβώς κάνει και στο θέμα της Σχολικής Επιτροπής, όπου πέσανε κεφάλια με στραβά μάτια. Μάλιστα ένα ακέφαλο σώμα κυκλοφορεί ολημερίς στο Δημαρχείο και απορώ γιατί δεν βάζουν εισιτήριο στην είσοδο όπως κάνουν στα τσίρκα.

Αυτά σχετικά με το ΤΑΠ και θα είχα ξεχάσει το πρόστιμο που έφαγα από τον Δήμο μας αν δεν μάθαινα από τις ειδήσεις ότι ο Συνήγορος του Πολίτη λέει με έγγραφα στους Δήμους (παραθέτω ένα Δελτίο Τύπου)  ότι δεν είναι σωστό που ορισμένοι Δήμοι εισπράττουν δημοτικά τέλη για μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα γιατί (α) ο Νόμος ξεκάθαρα το απαγορεύει, (β) το Συμβούλιο Επικρατείας έχει αποφανθεί ότι οι υπεύθυνες δηλώσεις μπορεί να αφορούν παρελθόντα γεγονότα και (γ) το Πρωτοδικείο Πειραιά αποφάνθηκε ότι η μη χρήση του ακινήτου τεκμαίρεται από την ημερομηνία διακοπής της ηλεκτροδότησης. Αμέσως μετά έμαθα ότι στους ορισμένους Δήμους είναι φυσικά η Νέα Ιωνία και το έμαθα πάνω σε κουβέντα με φίλους , που υπήρξαν θύματα και μάλιστα μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τον Συνήγορο του Πολίτη. Δηλαδή ο Δήμος μας σπεύδει να εισπράξει ό, τι προλάβει , αποκρύπτοντας από τους ατυχείς ιωνιώτες ότι υπάρχει παρέμβαση του Σ. τ. Π. προς άρση της αδικίας και ότι γιαυτό η ΚΕΔΕ έχει αναλάβει ενέργειες προς το Υπουργείο και άρα ότι επίκειται πιθανότατη επίλυση του θέματος υπέρ των δημοτών.

Με το ψώνιο του ρεπόρτερ που με διακατέχει άρχισα αμέσως την δημοσιογραφική έρευνα.  Πήρα πρώτα ανώνυμα τον Δήμο Αχαρνών τηλέφωνο και τους ρώτησα αν πρέπει να τους πληρώσω Δημοτικά τέλει για ακίνητο που ξέχασα να τους δηλώσω την διακοπή ηλεκτροδότησης. «Ασφαλώς όχι. Δεν εισπράττουμε δημοτικά τέλη από μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα» ήταν η απάντηση «Μας σας είπα ότι ξέχασα να σας δηλώσω την διακοπή» επέμενα «Δεν πειράζει – μου είπαν- θα πληρώσετε μόνο το ΤΑΠ που είναι υποχρεωτικό».

Μετά πήγα αυτοπροσώπως στον Δήμο Ηρακλείου και τους είπα ότι δήθεν ανησυχώ γιατί έμαθα από φίλους ότι θα πρέπει να πληρώσω δημοτικά τέλη σε μη ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο που δεν το δήλωσα στον Δήμο τους. «Ακούστε – μου λένε – οφείλουμε να σας πούμε ότι για το θέμα έχει ρωτήσει η ΚΕΔΕ το Υπουργείο μετά από παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη. Γιαυτό, αν θέλετε, μη κάνετε τίποτα και ας περιμένουμε την απάντηση του Υπουργείου» «Ναι αλλά για το ΤΑΠ με τις καθυστερήσεις –είπα- πόσο πρόστιμο θα μου βάλετε ;» «Ποιος σας τα λέει αυτά κυρία μου; Δεν βάζουμε πρόστιμο στο ΤΑΠ»

Ποιος τα λέει αυτά; Μα ο αντιδήμαρχος της Νέας Ιωνίας ο οποίος κάνει ό,τι μπορεί να γεμίσει τα τρύπια ταμεία, χωρίς την ανθρώπινη ευαισθησία και χωρίς το αίσθημα δικαιοσύνης που έχουν συνάδελφοί του, καλυπτόμενος πίσω από μία σαθρή νομιμότητα, που ούτε ο Συνήγορος του Πολίτη αναγνωρίζει, ούτε άλλοι Δήμοι αποδέχονται και που βρίσκεται υπό κρίση στο Υπουργείο Εσωτερικών.  Είναι ακριβώς η «νομιμότητα» του δήμιου να εκτελεί και μάλιστα σε περιρρέουσα ατμόσφαιρα κατάργησης της θανατικής ποινής. Φυσικά και μπορεί το Υπουργείο τελικά, παρά τον Νόμο, παρά τον Σ. τ. Π. και παρά τις δικαστικές αποφάσεις να αποφασίσει να εισπράττονται τα Δημοτικά τέλη για αδήλωτο μη ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο.  Όλα τα έχουμε δει με την παρούσα κυβέρνηση άλλωστε. Όμως μέχρι την τελική απόφαση, είναι ανήθικο να τα ζητάει ο Δήμος λίγο πριν το επικρατέστερο και λογικότερο ενδεχόμενο να καταργηθούν. Μόνο οι Γερμανοί συνέχιζαν να εκτελούν ανθρώπους ενώ ήξεραν ότι τέλειωσε ο πόλεμος.

Και όσο σκέφτομαι που είχα πιστέψει την υποκριτική επανάσταση της Δημοτικής μας Αρχής κατά του ΕΝΦΙΑ. Τότε που μας παρότρυναν να μη τον πληρώνουμε.

Το κείμενο δεν έχει άλλο στόχο από το να προφυλάξει τα επόμενα θύματα. Προσέξτε γιατί το χαράτσι μπορεί να είναι μεγάλο. Άκουσα για χοντρά λεφτά, για χιλιάρικα. Τι νομίζετε , δεν είναι «ψιλικατζής» ο αντιδήμαρχος, που λέει ο λόγος δηλαδή.

ΣΗΜ.:Η ΙΟΝΙΑΝΕΤ, όπως έχει υποχρέωση, έθεσε την επιστολή της αναγνώστριάς μας υπόψη του αρμοδίου Αντιδημάρχου και έλαβε την απάντηση ότι το θέμα τέθηκε στο τελευταίο δημ. συμβούλιο όπου δόθηκαν όλες οι απαντήσεις που αποδεικνύουν την μη ευθύνη του δήμου και των υπηρεσιών του για το συγκεκριμένο θέμα.Καταχωρήθηκε την: 03/02/2018
Newsletter
Θέλω να ενημερώνομαι
Διαγράψτε με
Η Πόλη μας
 
Οι σύλλογοι μας
 
Η ιστορία μας
 
Η Αγορά μας
 
Σας ενδιαφέρουν
 
Κέντ. Ενημ. Καταναλωτών
 
 
Copyright 2001-2006 IQ Επικοινωνίες
Συμβατότητα με τα πρότυπα:  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!